Ajde, miška mala! To mi deli!

Ko mi je Logitechova miška za petdeset evrov crknila, sem najprej preklinjal samopašne proizvajalce, potem pa ugotovil, da je pravzaprav vzdržala dobra tri, morda celo štiri leta, kar je v hiperpotrošniški dobi kar dober rezultat. S tem da z miškami ne ravnam kot z živimi bitji, ampak jo uporabljam tudi za sproščanje frustracij, ki se nabirajo med delom.

M705 in M235

Zanimivo je, da ni crknila med enim od izpadov, ampak kar na lepem. Seveda v najbolj neprimernem trenutku. Razbijanje ni obrodilo sadov, zato sem si od Lisice sposodil smešno majhen in ergonomsko nedodelan izdelek istega proizvajalca. Sčasoma sem M235 vseeno podržavil in se je celo navadil ter jo med enim od navalov besa polomil. Odpadel je pokrov baterije, a funkcionalnost ni bila okrnjena, četudi se mi pokrova ni ljubilo niti prilepiti s selotejpom.

Prejšnji teden pa je crknila.

Vesten gospodar bi že zdavnaj naročil nove izdelke na dom, jaz pač ne. Tako sem brez miši spet ostal v najbolj neprimernem trenutku. Morda je crknila baterija, a rezerve kot nevesten gospodar nisem imel pri roki. Zato sem skočil na križišče Tržaške in Langusove, v najbližjo – in verjetno tudi najdražjo – trgovino z računalniško opremo.

Ne šlataj miške

Kupiti sem moral dve miši, eno za Lisico in drugo zase. Imeli so enak, torej trpežen model, kot sem ga že imel, čeprav se seveda ne slepim, da je res enako trpežen. Skoraj sem že izvlekel kartico, ko sem ugotovil, da prodajalec uporablja tisto ergonomsko zadevo, ki se jo drži pod kotom 45 stopinj, in je videti popolnoma neuporabna. Vedno sem si jo želel preizkusiti in ugotoviti, če se lahko znebim vozla med lopatico in ključnico, ki se občasno tako zafeclja, da moram na fizioterapijo.

»Jo lahko primem?« sem ga vprašal, in jo navdušeno zagrabil, še preden je človek uspel izjaviti:

»V bistvu raje vidim, če se tuji ljudje ne dotikajo moje miške.«

Počutil sem se enako trapasto, kot če bi po zadnjici pravkar potrepljal njegovo ženo. Ne želi bližnjega računalnikarja miške!

MW 4500

Kar sem zagrabil, je dajalo nenavaden občutek cenenosti, a sem jo za 29,90 evrov – vem, da povsod stane vsaj pet evrov manj, toda potreboval sem jo tam in takoj – vseeno kupil. Že več poznavalcev mi je povedalo, da so Cherryjeve tipkovnice skoraj neuničljive in morda si lahko enako obetam tudi od MW 4500. Res mi ni jasno kako jim uspe te produkte poimenovati tako dolgočasno.

Cherry MW 4500

Po tednu dni ne morem reči, da mi je všeč. Dobro je, da lučka ne sveti ves čas, ampak menda samo tik preden se izpraznijo baterije. Nemogoče jo je dobro zagrabiti, zato jo je teže prestavljati po zraku, je pa tudi res, da jo je zaradi tega težje po moško zabiti ob površino.

Cherry mouse

Morda bo to vlogo spet prevzel printer. Okno je zdaj bolj pri roki in bi lahko lepo poletel k sosedu.

Prejšnja objava Naslednja objava

8 komentarjev

 • Odgovori Vizo 9. 4. 2019 at 21:25

  Ho, vidim, da imaš še vedno kocko papirja na paletki. Un viličar iz leta 2010 je še živ?

 • Odgovori Matej Zalar 10. 4. 2019 at 7:11

  Viličar je šel pa v razgradnjo 🙂

 • Odgovori filmoljub 10. 4. 2019 at 7:30

  »V bistvu raje vidim, če se tuji ljudje ne dotikajo moje miške.«
  😆
  A ha ha, naredil si mi dan.

 • Odgovori Simon T. 10. 4. 2019 at 10:35

  Ni vraga, da nimas kaksne blizje trgovine od Hestie. 🙂

 • Odgovori Boki 10. 4. 2019 at 11:51

  Meni je macek pred kratkim pregriznil kabel od Trust-ove miske, katero sem kupil pred 10 leti in je cel cas delovala izvrstno, na njej pa se je v tem casu nabralo ze toliko svinjarije iz vseh moznih delov telesa, da bi jo verjetno lahko spucal le s sirkovo krtaco. Res je, da sem jo, odkar hodim v sluzbo, uporabljal precej malo ampak vseeno menim, da bi prezivela tudi vsakodnevno uporabo v tem casu. Histericne izpade pa nekako uspem brzdat, tako da (vsaj upam) razbil je ravno ne bi. Seveda po 10 letih Trust ne proizvaja vec enakega modela, tudi kaj zelo podobnega med izdelki nisem nasel. Kupovanje na tak nacin je izredno naporno, saj ne razumem, zakaj mora en proizvajalec imeti 20 modelov misk, skupaj s temi ergonomskimi pa verjetno 30+. Da o imenih ali bolje receno sifrah razlicnih modelov raje ne govorim. Potem sem kupil novo, prav tako Trustovo, model z ojacanim kablom, da bo macek lahko na njem brusil zobe, ko jo bom pozabil pospravit v omaro. Gre ponovno za neko “gaming” varianto, ampak ta tanova izgleda pa res vesoljsko.
  ——
  Glede papirckov na paleti ste me pa spomnili na Intereuropine, katere ima moja stara mam po 20 letih se vedno eno tretjino palete 😀

 • Odgovori phoenix-slo 10. 4. 2019 at 12:10

  Zanimiv dizajn. Sicer sam verjetno ne bi uganil da je na sliki češnjev mišon. Me bolj spominja na polnilno postajo 🙂 . Če je zadeva masivnejša se ponavadi korigira premikanje z uporabo namenske podloge in višjo nastavitvijo DPI-jev.

 • Odgovori Katarina 10. 4. 2019 at 19:41

  3x sem že odprla tale prispevek, vedno v strahu, da je Pahor spet kakšno grozljivko spustil…..
  me veseli, da imaš novega miša! Naj ti služi!

 • Odgovori Šušmar 11. 4. 2019 at 13:13

  MX performace all the way. Sicer je res okoli 70€, vendar se splača. Uporabljam je že 5 leto in ni znakov, da bi se vdala. Je malce večja ampak lepo sede v roko.

 • Komentiraj