Biznismeni brez pisarn

Ko je modrega BMW serije 5 starejšega letnika parkiral pred eno bolj obiskanih ljubljanskih kavarn, je zaparkiral tri druge avtomobile in, izstopajoč iz modrega lepotca, s pogledom levo – desno premeril primerno obljuden okoliš in si popravil modni suknjič z epoletami. Vprašanje, če je onega oblačnega dopoldneva izza črnih očal sploh kaj videl, a saj ni pomembno, da so le oni videli njega. Gladeč se po svetli, mastni grivi, je v prtljažniku zamišljeno brskal za neobstoječimi predmeti, potem pa odprl še zadnja leva vrata in spet brskal za drugimi neobstoječimi predmeti. Sedel je nazaj v avto, a, še preden so gosti v kavarni uspeli popiti nov požirek kave, ponovno izstopil in se z dolgimi, zamišljenimi koraki napotil nekaj korakov proti visokemu spomeniku in nazaj. Ponovno se je sklonil v avtomobil in iz njega potegnil dolg predmet. En konec predmeta je vtaknil v telefon, drugega pa v uho.

Opazujoč, a ne videč ničesar, se je telefonom v roki in slušalko v ušesu jel pogovarjati z verjetno neobstoječo osebo. Resnega obraza je ležerno koračil sem ter tja in dajal vedeti, da je prav on lastnik modre limuzine starejšega letnika, ki jo je mogoče kupiti že za pet tisoč evrov. Upal je, da bo prišel lastnik enega od zaparkiranih vozil. Tako bi lahko sedel v bež usnjen sedež in avtomobil sunkovito premaknil za dva metra in sam zasedel izpraznjeno parkirno mesto. Potem bi lahko ponovno izstopil in vsi bi ga videli. Toda to se ni zgodilo niti potem, ko je v skodelicah kofetkarjev ostal le še gost zoc in je on še vedno počasi koračil po mrzlem dopoldanskem zraku, ob tem pa vneto telefoniral s slušalko v ušesu in telefonom v roki in skušal dajati videz, da bo z desetminutnim pogovorom zaslužil za BMW serije sedem starejšega letnika, ki ga dobite za osem tisoč evrov.

Kdo, prekleto, so ti ljudje, ki jih je po Ljubljani vse polno, se sprašujem. Moški, ki cele dneve drago, a neokusno oblečeni, kolovratijo na relaciji luknja, v kateri živijo-limuzina starejšega letnika-kavarna-limuzina-druga kavarna-limuzina-burek na Miklošičevi-limuzina in tako dalje. Moški, ki ne počno nič, razen telefonarijo in se delajo, da delajo, in si vsake pol leta kupijo nova stara jajca, dokler si čez več let ne privoščijo Audija Q7. Na lizing. Moški, ki po Globalu in ostalih luknjah lovijo osemnajstletne trape, ki so še bolj neumne od njih samih. Moški, ki ne razumejo, da jih imajo za tepce vsi, ki niso njihove baže, tisti, ki so, pa so prijatelji samo do prve priložnosti, ko jih lahko nategnejo z rabljenim Audijem, ki so ga iz Nemčije karamboliranega pripeljali za dva tisoč evrov, ga popravili za tisoč pri šušmarju, ki jih je prav tako nategnil, potem pa prodali za šest tisoč. Pa še to samo zato, ker so prijatelji.

Verjetno živijo pri mami, saj tudi največje trape iz Bachusa že po prvi noči ugotovijo, da so ga že spet polomile s prascem in da imajo samo one lahko takšno smolo. Seveda je njim za to prav malo mar. V najboljšem primeru se bodo s pozerko njegove sorte kazali po lokalih samo dokler bodo imel od tega korist v smislu občudovanja s strani samskih tepcev, ki modrujejo, katero bi in katere ne bi. Nujno potrebujejo občudujoče poglede, a so prezabiti, da bi uvideli, da samski tepci občudujejo izključno dejstvo, da so lepotice tako neumne, da spremljajo grde, bleferske, špekulantske in skoraj gotovo goljufive pozerje. Ženska je takim tipom statusni simbol, ki ga zamenjajo še bolj pogosto kot telefone z najnaprednejšimi funkcijami, čeprav znajo komaj napisati sms.

Ukvarjajo se s preprodajo, švercanjem in nategunstvom. Avtomobile, ki so jih eno leto uničevali, vedno prodajo dražje kot so jih kupili. Alfe, ki jih prodajajo po vezah, so sestavljene iz treh različnih karamboliranih kišt, ki gnijejo na fotrovem dvorišču, vsaka dva meseca so bolj olupljene, njihove dele pa vozijo sumljivi povzpetni mulci, ki si najbolj od vsega želijo beemvejev em tri, ki jih kupujejo njihovi črni šefi. Na koncu vsi profitirajo. Vsakega naslednjega v verigi opeharijo bolj kot je njih opeharil prejšnji. To so nekakšni uspešni Del Boyi iz Only Fools and Horses. Dereku ni uspelo nič. Njim uspe vse.

Kavarniški uživači so že obdelali politično situacijo in se ob skodelici čaja lotili zabavnejših tem, ko se je On spet zavalil za volan in divje penetriral v ozko uličico, polno žugajočih stark s prestrašenimi psički in odskakujočih mater z malimi otročički. Čez nekaj minut se je, s telefonom v roki in slušalko v ušesih, počasi vrnil. Lepotici, ki je prihitela nasproti, je namenil šarmanten pozdrav. Je končno dočakal? Ne, očitno sta se le bežno poznala in dama je, vesela, da se ga je hitro otresla, odhitela naprej. Z resnim obrazom je korakal naprej in nazaj. Gostje so ugotovile, da je brez sončnih očal izrazito neprivlačen in, čeprav star največ trideset let, zdelanega obraza in neiskrivih oči. Gosti so ugotovili, da je navaden kreten.

Podobna tema:
Povprečen dan tipa, ki je prepričan, da je car – (vesnina bluzenja)

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori teoo 29. 11. 2007 at 7:49

  chef, a te daje foušija? 🙂

 • Odgovori chef 29. 11. 2007 at 7:56

  OK, že iz prve povem, ker mi je jasno, da bo še trideset komentarjev v smislu “fouš si, ne dobiš za fukat, revček z majhnim tičem…”, da sem izrazito nezavisten človek in da vsakemu privoščim največjo bajto, najlepšo žensko in najhitrejši avto. Tudi kretenom, ki mi gredo sicer na živce, ker so tako odvratno primitivni.

 • Odgovori teoo 29. 11. 2007 at 8:22

  ej c’moon, to je podjebavanje, ne pa resen komentar:)

 • Odgovori Polska Wii Ps3! » Biznismeni brez pisarn 29. 11. 2007 at 8:45

  […] Precelek.com wrote an interesting post today!.Here’s a quick excerpt Ko je modrega BMW serije 5 starejšega letnika parkiral pred eno od bolj obiskanih ljubljanskih kavarn, je zaparkiral tri druge avtomobile in, izstopajoč iz modrega lepotca, s pogledom levo – desno premeril primerno obljuden okoliš in si popravil modni suknjič z epoletami. Vprašanje, če je onega oblačnega dopoldneva izza črnih očal sploh kaj videl, a saj ni pomembno, da so le oni videli njega. Gladeč se po svetli, mastni grivi, je v prtljažniku zamišljeno brskal za neobstoječimi predmeti, potem […]

 • Odgovori Whiskey 29. 11. 2007 at 9:28

  🙂 🙂 🙂 Bravo Šefe. Tole je k ena odrešitev po Masajcih 🙂 Tekst je živa slika tega kar se dogaja.

  Se spomnim enega komentarja na to temo – sam je v jeziku od tam dol: … kupio polovnog Fiču na kredit, onda umro od gladi …

 • Odgovori Jure 29. 11. 2007 at 9:42

  No končno! Nasmejal sem se do solz pa ne le zaradi stila pisanja in super izbrane vsebine- pač pa ker je vse res! 🙂

  Pozdrav
  Jure

 • Odgovori Biba 29. 11. 2007 at 9:48

  Do besede res! 🙂

 • Odgovori saily 29. 11. 2007 at 10:01

  najprej sem že pomislila, da je govora o pečetu 😀 pa sem videla, da je mišljeno nasplošno, ampak peče nekako spada v to kategorijo.. sicer mamo pa take sosede, tko da vem kako izgleda in tega sploh ne opazim več 🙂 opazi pa moja mami, ki ima sokolje oko 😀

 • Odgovori strojnik 29. 11. 2007 at 10:14

  Vozniki BMVjev so mi že itak sumljivi. Taki tipi pa…
  Samsonite podjetniki so jim precej podobni…
  Najhuje je, da nas beseda podjetnik najprej asocira prav na takšne… 🙁

 • Odgovori Biba 29. 11. 2007 at 10:15

  Haha, Saily, nič na splošno. 😀
  Je pa res, da lepo predstavlja svojo vrsto…

 • Odgovori boss 29. 11. 2007 at 10:59

  fauš si 🙂

 • Odgovori chef 29. 11. 2007 at 11:04

  @teoo: saj vem, saj vem, ampak vseeno povem tistim, ki bodo vseeno navalili.

  @Whiskey: Hvala. Tako nekako, ja. Vsi stari beemveji so dali skozi pet in več lastnikov.

  @Jure: THE Jure? Stari moj, pozdravljen! Vidim, da se po novem tudi s fotografijo ukvarjaš! Dobrodošel.

  @saily: Peče res izgleda tako, ampak on je dejansko uspešen.

  @strojnik: Kdo so pa Samsonite podjetniki :mrgreen: Ja, še kako imaš prav. V časopisih beremo “umorili podjetnika iz žalca” ali “podjetnik iz Naklega izsiljeval podjetnika iz Radovljice”. To je res nefer.

 • Odgovori likard37 29. 11. 2007 at 11:13

  Saj ne vem kaj naj si mislim. Zgleda da ja pač človek lahko za silo uspešen tudi s stoprocentnim blefom. Glede na to, da še nikoli nisem kupil kište za pet jurjev, se sprašujem za koliko se dobi tak trikolesnik kot sta ga imela Del in Rodney…Za začetek, jebi ga!

 • Odgovori Anonimno 29. 11. 2007 at 11:19

  Mislim, to pisanje pa je eno brezvezno nakladanje………koga pa brigajo še takile primerki, gledat se mi jih ne da, kaj šele brati o njih…..zguba časa, vam povem!!

 • Odgovori strojnik 29. 11. 2007 at 11:20

  Samsonite podjetniki….
  Ne vem, če še obstajajo, se jih pa spomnim iz časov, ko smo na SDK hodili. Vso svojo firmo, skupaj z žigom, sodno odločbo in vsemi drugimi ustanovnimi akti so imeli vedno s sabo, v Samsonite kuferčku… :mrgreen:

 • Odgovori winer 29. 11. 2007 at 11:47

  loliš…čefa foušija daje…
  tipi se važijo s BMW-ji…ti pa s peciklnom za 4k€…
  tipi si pa o tebi mislijo lejga to je pa on mali pleško k ne zna druga k tečnarit pa pecikl gonit…sigurno je razvajenček pa še pri mamici živi….
  ti tipi vsaj s praznimi jajci okol hodijo….zate pa pa nisem 100%…
  lp

 • Odgovori PetraCJ 29. 11. 2007 at 11:49

  Čestitam. Napisal si točno to, kar mislim tudi jaz. In to na zabaven način, zelo sem uživala ob branju.

 • Odgovori Tibor Jablonsky 29. 11. 2007 at 11:49

  Zelo premišljeno in odlično. Bravo! S kruhom pomazano.

 • Odgovori lukav 29. 11. 2007 at 11:57

  ^ indeed

 • Odgovori oldie.... 29. 11. 2007 at 12:20

  Tudi sam nisem občudovalec takih tipov, vendar je pa precej resnice tudi v Winnerjevem pisanju, ne glede na to, da je ze iz nicka očitno, da je bistvu loser. Bo kar držalo, da se taki mali, globoko v sebi zafrustrirani osebki ukvarjajo z modeli, kot je bil opisan v blogu. Chef, nic osebnega, tako na splošno mislim da drži. Samozavestni jih običajno prezrejo. Dalo bi se tudi napisati dober blog o osebkih, ki so jim strašno pomembni najnovejši ležaji pri biciklu. Gre kar za podobno strast kot pri onih s starimi BMW-ji. Le da se pri prvih kaže še kakšana druga frustracija……

 • Odgovori Dejan Kaloh 29. 11. 2007 at 12:29

  Dobro napisano. Malo si sicer pretiraval in karikiral s tistim njegovim parodiranjem sem ter tja (ker skoraj dvomim, da je v letu 2007 še res kdo tako nor, da bi se postavljal z neko staro kišto od BMW-ja in se pačil v telefon na vse pretege, samo zato, da bi “šarmiral” okolico), a na humoren način opozoril na kasto poslovnežev-ki-ne-delajo-nič-poslovnega, in ki še očitno ni povsem izumrla…

 • Odgovori NINJA 29. 11. 2007 at 12:52

  Razumem cinizem, ki si ga hotel pokazati , vendar se strinjam tudi z Oldijem da je tudi veliko “UMETNIKOV” in tistih ki kao “ŠTEKAJO”, in se vozijo s kolesom in jedo nevem kakšne kalčke in se oblačijo v nevkakšna 100% narvna okolju prijazna oblačila….

  Gre za ljudi s hudim pomankanjem samozavesti in vsa ta gluma je zato da zakrije njihovo inferiornost in zakompleksanost.

 • Odgovori piskec 29. 11. 2007 at 13:19

  Mater, Chef, te je pa moral en tak prav lepo razkurit, kaj? 🙂

 • Odgovori MedoTheKing 29. 11. 2007 at 13:27

  Strojnik: Ne vem zakaj bi ti bili vsi vozniki BMW-jev sumljivi. Nekateri ga nabavimo zaradi užitka do vožnje in kvalitete in ne zato, da se postavljamo pred drugimi. In niso vsi mafijci, ki ga imajo.

  Je pa res, da so pozerji, ki bi radi nekaj s tem dosegli in “posiljujejo ” okolico s svojo prisotnostjo.

 • Odgovori 3nity 29. 11. 2007 at 15:03

  dobro si to napisal.

 • Odgovori 3nity 29. 11. 2007 at 15:11

  @dejan kaloh: o ja, se še najdejo takšni tipi. takšni so na cesti najbolj nevarni.

 • Odgovori seamus 29. 11. 2007 at 15:22

  fajn branje, mal za spremebmo 😀

  Ne zastopim pa nekaj. Nekomu gredo takšni tipi na živce, potem pa sam kup bemvo?????

 • Odgovori chef 29. 11. 2007 at 15:23

  @strojnik: Tega pa nisem vedel, vidiš 🙂 Kar se tiče teh mojih tipov… vprašanje, če sploh imajo kakšno firmo.

  @oldie: K sreči obstajamo tudi ljudje, ki se znamo pošaliti na svoj račun.

  @Dejan: Presenetljivo je, da sploh nisem zelo pretiraval! Ja, dejansko še obstajajo taki kmetavzi. Biba lahko potrdi skoraj vsako njegovo potezo, ker je bila zraven 🙂

  Dramatiziranje in karikiranje pa priznam 🙂 Kdo bi pa sicer bral, saj me že tako napadajo razni Anonimneži in Winerji brez smisla za humor.

  @piskec: Sploh me ni razkuril, ampak mi polepšal tiste pol urice ob kofetu. Videla sva ga direkt, vsako njegovo premišljeno potezo. Taki me razkurijo samo na cesti, grrrrr.

  @MedoTheKing: Problem takšnih pozerjev je, da mečejo slabo luč na vse lastnike beemvejev 👿

  @seamus: če je pa dober avto, kaj naj pa naredijo.

 • Odgovori rožica 29. 11. 2007 at 15:28

  Ej, super napisano. Taki tipi so res eni totalni kreteni, ki jim niti slučajno ni jasno, da vsi tisti, ki so res pravi podjetniki, menedžerji delajo k žvali in nimajo niti slučajno časa celo dopoldne presedet v kafičih. Imela sem priložnost delat v eni največjih slovenskih firm in sm vidla, da vsi “TAPRAVI” šefi majo tolk dela, da jim skor še na wc ne rata it, da pa bi se tkole potikal … hja, mogoče v sanjah … 🙂

 • Odgovori teoo 29. 11. 2007 at 15:39

  @rožica, eni “šefi” delajo k psi,eni pa prodajajo igralce s prve slovenske fuzbal lige. zdej pa pomisli kdo je kdo:)

 • Odgovori Aleš 29. 11. 2007 at 16:24

  Hahahaha… …chef, jaz si tudi že kar nekaj časa postavljam to isto vprašanje, kot si ga obdelaj ti danes, samo niti slučajno ne bi bil tako duhovit. Čestitke.

  Se pa spomnim ene podobne prigode kakšno leto nazaj. Z mojo boljšo polovico (tako, da imam pričo) sva čakala na pumpi na Šmartinski pri BTC-ju. Pred nama tip s BMW serija 5 karavan, malo starejšega letnika. Se je pa ta “moj” tip, mamesto za vlogo podjetnika, raje odločil za vlogo mafijaša.

  Saj veš; pobrit, malo bolj buckast (kao nabildan), ketne rumene bižuterije na vseh okončinah, zajeban izraz face itd… No in tako on, “oprezno posmatrajući” okolico, tanka svojega BMW-ja (starejšega letnika) in pride mimo en njemu podoben, očitno frend. Pa izvedeta vso mogočo “pozdravno folkloro” kar si jo zamišljaš, takih “gimme-fajvov” še v lajfu nisem videl, pa objemanje levo desno… …skratka blazno pomembna.

  Ko se tako očitno zmenita, kje bosta zaslužila naslednje milijone, se le končno zbašeta v tistega BMV-ja starejšega letnika in se odpeljata.
  Jaz se premaknem naprej, da tankam svoj avto in preden vzamem pištolo za tankanje opazim, da je “mašijaš-vannabe” v svojega BMW-ja starejšega letnika natankal za celih 1.400 SIT goriva.
  Verjetno mu je mama dala za malico:-).

 • Odgovori davidpelko 29. 11. 2007 at 16:47

  VEŠ KAJ.

  Meni pa ne gredo toliko na živce tile delboyi z avtomobili za 5.000 eur, ampak bolj oni, ki imajo drage avtomobile, in so intelektualno na podobni ravni, vendar imajo zveze in/ali znajo lobirati in dobijo raznorazne posle vezane na razna ministrstva ipd.

  Sicer je pa Slovenija ena navadna VUKOJEBINA (brez zamere), kjer se vse spregleda, ker so bivši rdeči & co. pokradli preveč in SE enostavno še ne sme ustanoviti davčna policija, ki bi opravljala svoje delo tako kot to počne nemška davčna služba.

  In se zaradi tega izvirnega rdečega privatizacijskega greha šušmari. Ko si ravno govoril o avtomobilih iz uvoza, a slučajno veš da se za večino avtomobilov, ki se uvozijo ne plača DDV-ja? Tako je, večina avtomobilov uvoženih iz zahodne evrope nima plačanega davka. To vedo vsi trgovci, to počno skoraj vsi trgovci, to vedo vse davčne uprave po Sloveniji, vendar se ne zgodi nič. NIČ!

  In me ne čudi, da je tako. Vsak se mora znajti po svoje. In država to mora ne nek prikrit način tolerirati, če ne bo prehitro SPET prišlo do razrednega boja.

 • Odgovori barbiblond 29. 11. 2007 at 17:06

  Oj, oj, odkar sem bila zadnje tu, si zasedel bolj chefovsko mesto
  č e s t i t k e :))
  Kar se pa biznisarjev tiče, to je evolucijska stopnja naprej- prišparajo stroške za drage najeme, telefon, ki ga imajo bolj kot ne za fejk, ego pa je isto nafutran. Fejst si tole skomponiral, karavana pa laja, psi grejo dalje…

 • Odgovori iztokgartner 29. 11. 2007 at 17:17

  Saj veš, kot je nekoč govoril že Ali En…

 • Odgovori Fetalij W. Tyschew 29. 11. 2007 at 17:31

  chef, res mi je všeč, kako je napisano… svaka čast. 😀

 • Odgovori Whiskey 29. 11. 2007 at 17:33

  Se mi zdi, da Bmw ni tisti pravi simbol “latino poslovnežev” s konjskimi ksihti, oblečenih v SCT podobnim jaknam, špeglih iz praška in rumeno ketno sneto z Wc splakovalnika. Bolj sta v igri Audi in Mercedes za katerimi ponavadi smrdi kot bi šli na drva.

  V Ljubljanskih Fužinah jih mrgoli. Prava paša za oči 🙂

 • Odgovori blitz 29. 11. 2007 at 17:36

  chef, morda pa je le varnostnik ali kakšen undercover

 • Odgovori flyer 29. 11. 2007 at 18:48

  Chef, tole je pa bila popestritev dneva!:) dobro napisano, a na žalost še preveč resnično. Moram pa reči, da je užitek videti take “težke ribe” v njihovih kasnejših letih(pa drugače nisem privoščljiv). Večina tistih, ki ne pristanejo za rešetkami, ponavadi vse do svojega klavrnega konca ostane v zanikrnem stanovanju svoje (takrat že preminule) mamice, BMW postane predrag za vzdrževanje, večina svetlečih las pa je že davno izpadla.

 • Odgovori NoMAD 29. 11. 2007 at 18:59

  Odlično, prav užival sem v branju !

 • Odgovori Pajzbar 29. 11. 2007 at 19:02

  se le podpišem pod tole, Chef.. sicer pa če se pogovarjaš s temi podobnimi kmalu ugotoviš, da o marsičem nimajo pojma, oziroma se pokopljejo z lastnimi besedami.
  lp …
  dober blog..

 • Odgovori vesna 29. 11. 2007 at 19:59

  😆 ful dobra, sem se narežala že zjutri v službi in sem ravno razmišljala, da tak bi pa lahko bil tip, ki je prepričan, da je car… (čez par let, ko bi mu neki dnarja pa le kapnl hehe). in, ja, videvam take primerke po lj!

  ps. danke za reklamo 😳

 • Odgovori vesna 29. 11. 2007 at 20:09

  uspešni Del Boyi 😆

 • Odgovori saily 29. 11. 2007 at 22:11

  @biba: se strinjam ja 🙂

  @chef: peče je bljak o fuj o ne o madona… polizanec… fuj :S

 • Odgovori chef 29. 11. 2007 at 22:46

  @rožica: Enkrat sem od enega paglavca blog bral… je sanjaril kako bo on enkrat direktor in frajer… njegove sanje so šle v smislu malo dela-veliko denarja. Po mojem so mu doma premalo ušesa navijali. Linka se mi pa ne ljubi iskat.

  @aleš: Ta je dobra, crkoval sem od smeha!

  @barbiblond: hvala.

  @iztokgartner: Stremetzsky, Stremetzsky! Točno, to sem pozabil, hehe.

  @blitz: ja prav možno, evo, na to pa nisem pomislil.

  @Pajzbar: seveda, zabiti so kot kandelaber!

  @vesna: po mojem so tvoja varianta tipi bolj inteligentni in je njihov problem predvsem lenoba 🙂

  @saily: ampak Peče je vseeno uspešen, pustiva ob strani njegove nazore in politični oportunizem, a uspešen je vendarle.

 • Odgovori Vanja 29. 11. 2007 at 23:06

  Si se pa poglobil.

 • Odgovori kata 29. 11. 2007 at 23:58

  Nerada hvalim, ker se mi zdi gola in neargumentirana hlava ritolizniška. Ti pa povem, da me redkokateri bestseller tako pritegne k branju, kot tvoj blog. Da ne govorimo o kakem delu “uveljavljenega” slovenskega pisatelja…

 • Odgovori simm 30. 11. 2007 at 4:35

  @ Chef, da te ne bom preveč hvalil, ti bom napisal, da si nasedel na tipičen stereotip, ki Slovencem ni v ponos! Mislim na BMW, da ne bo pomote.

  BMW, čeprav je star in poceni, to si poudaril, je še vedno kvalitetnejše vozilo, kot še tako popeglan in vsak dan spucan Renault, Peugeot, ali vw … ki so tako zelo priljubljeni med Slovenci, posebej pa med mehaniki, ki si manejo roke in odlično kasirajo …

  BMW je v naši deželi absolutni rekorder, kar se tiče razmerja med vzdrževanjem, trpežnostjo, kvaliteto in ceno. Tako poceni, kot so rabljeni BMW-ji v Sloveniji, so morda le še v Italiji. V Nemčiji so občutno dražji, poceni so le zbiti in tisti, ki imajo prevrtene števce!
  Za male pare dobite dober avto, ki s skromnim vzdrževanjem brez problema naredi 500.000 in več km. Udobno in varno!
  Sicer pa, kaj in komu bom to razlagal, ko se pa povprečni Slovenec raje vozi z cliom, če ima pa malo več cvenka pa s passatom, in tako naprej do Audia, ki je vrhunec kariere … pa da ne pozabim, mora bit vsaj TDI !!!

  Skratka, BMW-ji so super avti, četudi stari in poceni!
  E 30 model, to so mali BMW-ji, ki jih je vse polno po Sloveniji, so stari že 20 in več let, (generacija katrc) , in so večinoma še vsi lepo vozni. Nekateri med njimi imajo krepko čez 300.000, 400.000 km! Ta avto so Nemci izbrali za naj naj BMW.

  Vem, da si imel s svojim videnjem namen opozoriti na drugo štorijo, vem tudi, da si nisi zmišljeval, niti pretiraval … ampak sem vseeno malce alergičen na tako posploševanje avtomobilskih znamk.
  Pa brez zamere!
  Da odgovorim še na tvoje vprašanje, ko boš to prebral:
  Da, doma imamo tri primerke … in jih uporabljamo za prevoz! Izrecno, ha, ha …

 • Odgovori kamper 30. 11. 2007 at 7:34

  Meni je bilo pa všeč kar si napisal,poznam nekaj takih primerkov,še bolj mi je všeč reakcija tistih ki se prepoznajo v tvojem prispevku 🙂

 • Odgovori MedoTheKing 30. 11. 2007 at 8:01

  Ja chef prav imaš, taki primerki res mečejo slabo luč na vse. Drugač pa fajn spisano.

  simm: pod tvoj komentar se pa rade volje podpišem kot ljubitelj teh nemških zverinic;)

 • Odgovori strojnik 30. 11. 2007 at 8:28

  Sprejel sem odločitev. Ko naslednjič srečam BMW, obstalega v snegu, ga bom pustil kar tam… 😕

 • Odgovori princ 30. 11. 2007 at 8:36

  @simm: se mi zdi, da je hotel chef poudariti, da lahko pri nas že vsaka vucibatina pozira in divja po cestah s starim BMW-jem. Nič ni govoril, da naj bi bil to slab avto.

  Glede trajnosti in nepokvarljivosti pa se raje poglobi v kakšnega japonca (Mazda, Toyota, Nissan), ki sicer ni tako poln glamurja (tako da za pozerje načeloma odpade). Pa kakšen Volvo ne bi bil slab (visoka kvaliteta, manj barabinski izgled;). Glede francozov (podobno italijanov) se pa strinjam, ampak standard nas jebe.

 • Odgovori chef 30. 11. 2007 at 8:58

  @kata: 😳 Ampak res pretiravaš, ali pa napačne avtorje bereš! Sicer pa že več let samovšečno trdim, da bi vsaka moja knjiga postala bestseller… a kaj, ko ne vem, o čem bi pisal 🙂

  @simm: Nikjer nisem napisal, da bi bil BMW zanič avto, ja kaj si pa tako občutljiv? Dejstvo pa je, da lastnik starega beemveja ni noben frajer, če je še twingo dražji.

  @strojnik: Zadrt Hrvat gor ali dol, haha.

 • Odgovori strojnik 30. 11. 2007 at 9:15

  Tisti ni bil ne prvi ne zadnji…
  Bolj mi da misliti, da je BMW, kljub zastareli zasnovi na zadnji pogon (moje strokovno mnenje pač, da ne bo kdo epileptične napade dobival), precej kvaliteten avto, kljub temu pa poznam samo dva lastnika, za katera lahko rečem da sta normalna in cel kup zakompleksancev… 😕

 • Odgovori simm 30. 11. 2007 at 9:56

  Sem vedel, da bom dvignil malo pritiska vsem, ki morajo” dol požret” da je sicer BMW dober avto.
  In g. strokovnjak @strojnik, SMEŠIŠ SE, ker meniš da je RWD (zadnji pogon) tehnološko zaostali avto. Seveda si mislil tudi na tehnološko zaostale Mercedese in recimo F1 … športne Nissane, Honda NSX, skratka, tehnološke bisere, ki so vsi na zadnji pogon! Ta trditev je res vredna naziva strojnik, ha, ha …
  Se pa strinjam o japonski zanesljivosti, res je @princ, hvala za dopolnilo…
  sem moral to pripisat, čeprav vem, da je govora o drugi temi, ki je vse kaj drugega kot moje vmešavanje …
  @Chef, članek mislim, da je zadel bistvo, ogledov na pretek, pa mnenja najmanj zanimiva … samo tega se bojim, da nekdo pripiše, da se v BMW-jih vozijo v glavnem domobranci, pol smo pa tam, ha, ha …
  res, dober članek! 🙂

 • Odgovori simm 30. 11. 2007 at 10:02

  @strojnik, v snegu boš našel stati lahko tudi BMW-ja, namreč takih, ki se pozimi vozijo z zlizanimi letnimi gumami in brez zimske opreme bo pri nas vse več … in verjemi tudi v cliotih jih bo dosti! In nekateri bodo imeli “obute” sončna temna očala, ha, ha …

 • Odgovori strojnik 30. 11. 2007 at 10:04

  Joj simm. Kako si ti pameten… 😳
  V bistvu pa ne vidim smisla, da bi te prepričeval v kar koli… 😕
  Za tvoje mnenje mi je enostavno vseeno… 😎

 • Odgovori strojnik 30. 11. 2007 at 10:05

  Se pa moj krog poznavanja lastnikov BMW vozil vsekakor veča… 😎

 • Odgovori simm 30. 11. 2007 at 10:12

  @ in meni potrjuje, koliko predsodkov zmorejo nekateri, ki tako lepo posplošujejo brez argumentov!
  Trdit, da sta Mercedes in BMW tehnološko zaotala je pa res lovska, ne vem, kako ti je to ratal 🙂

 • Odgovori MedoTheKing 30. 11. 2007 at 10:16

  khm Strojnik… ni mi jasno kaj bi ti rad sploh povedal?!?!? Da so bmw vozniki vsi zafrustrirani kreteni, ki si kupijo avto zato da se hvalijo a nimajo za liter bencina. Mislim, da te daje dobro znan slovenski fenomen…..FOVŠARIJA;))) Vsak ima rad dober avto in zakaj si ga nebi kupil, če si ga lahko. Če pa nima za novga BMW, Mercedesa,… si bo kupil rabljenega al pa Cliota;) Tako se pač svet vrti. Nemoremo vsi smetane pobirat. So pa res primerki, ki jih tudi jaz poznam, ki dajo vse imetje za avto, živijo in spijo pa skoraj v štali. Govoril sem!

 • Odgovori MedoTheKing 30. 11. 2007 at 10:21

  Hja ko smo že pri zastarelem pogonu…pa čeprav smo res temo zdej zgreši lampak moram to rečt. NIssan 350Z im a tudi zadnji pogon in velika večina športnih avtomobilov. Hmmm nevem kakšno je njihovo mnenje o zastarelosti zadnjega pogona. ČISTI UŽITEK DO VOŽNJE VAM REČEM, ko mal ritko počez odnese !

 • Odgovori MedoTheKing 30. 11. 2007 at 10:23

  Hej CHEF zdej si nam pa dal neki za žvečt in premlevat;))

 • Odgovori simm 30. 11. 2007 at 10:27

  Enkrat za spremembo se bomo ognil rdečih in črnih … bi pa znal RWD šoferji zakuhat državljansko vojno, ha, ha 🙂

 • Odgovori strojnik 30. 11. 2007 at 10:30

  Veš medo, če bi si prav želel to čudo tehnike, bi si ga šel kupit… 😎
  Vožnja po cestah pa ni namenjena užitkom… 🙄

 • Odgovori Whiskey 30. 11. 2007 at 11:34

  A zdej ste pa na pleh prešaltal? Samo, da ne bo čedali bolj podobn bizarnosti naslovne teme. Šefe: maš pa že naslov za naslednjo temo – avti 🙂 Sam še dobr spiš, pa bo pretep na blogu 🙂 🙂 🙂

 • Odgovori Duko 30. 11. 2007 at 11:38

  Saily bravo! Gnusnega pečeta se ne da bolje opisati kot z ironijo. Karikatura mafiozota!

 • Odgovori kata 30. 11. 2007 at 11:38

  Tudi možno. Samo, da ne boš sedaj pod bremenom popolnosti začel slabše pisati:)

  Ja vidiš- samo pravo temo si najdi, pa se boš vozil z bemflom… In to novim.

 • Odgovori oldie.... 30. 11. 2007 at 11:43

  Chef, blog, ki si gal linkal sem prebral že prej in ravno zato sem napisal “Nič osebnega” v svojem postu. Še naprej pa si želim takih zapisov, na katere potem bralci veselo polemiziramo.

 • Odgovori pavel 30. 11. 2007 at 11:49

  zelo dobro si napisal. Literarno.
  Maš prav, da je v Sloveniji dobrih, pridnih podjetnikov zelo MALO. Veliko pa je kriminalcev, barab, prevarantov, psihopatov. Kot v vseh tranzicijskih državah. Do polovice si prišel, nisi še razložil, kako bi s rešili te negativne selekcije, tega zlatega stiropora, ki okrvavljen priplava vedno na vrh.
  Na žalost si ostal zgolj v socialistični FOVŠLJIVI analizi, brez ponujene alternative. Ali je ta le: obdavčimo jih še bolj, da bom tudi jaz lahko pecal plehpi…!

 • Odgovori MedoTheKing 30. 11. 2007 at 11:53

  Strojnik: čemu pa je vožnja namenjena? Ne samo potovanju od točke A do točke B. Če bi veljala ta filozofija potem močno dvomim da bi imeli take stroje kot jih imamo sedaj (ni važna znamka). Sicer, kdo je pa reku da se izživljam na cesti?

 • Odgovori simm 30. 11. 2007 at 12:05

  @ pavel: tu ni nobene alternative … teh modelov je vsepovsod polno in so serijski proizvod imidža, ki kao pali.
  Kar se pa obdavčevanja tiče je pa država zelo radodarna za vse super Poršeje, Ferrarije … , saj je recimo obvezno zavarovanje nad 130 kw vse enako obdavčeno!
  @ Chef, dej napiši še kakšno o “lepih” in božično okrancljanih modelih z bicikli za 4000€ , ki se jih da sem in tja videt po mestu …

 • Odgovori simm 30. 11. 2007 at 12:10

  @Medo, seveda je avto vse kaj drugega kot le prevozno sredstvo …
  Slovenci plačujemo davek na kompleks pomanjkanja, ko smo na jugote in stoenke čakali eno leto …

 • Odgovori princ 30. 11. 2007 at 12:19

  Vožnja z avtom zna biti lepo doživetje… seveda v preglednem, tihem, varnem, udobnem avtu (zunanja maska ni toliko bistvena zame) in s pravo glavo za volanom.

 • Odgovori fuxl 30. 11. 2007 at 14:47

  Ta tema je očitno zavila v smer debate o slovenskih stereotipih o avtomobilih in njihovih lastnikih. Tu bi lahko naštevali na dolgo in širolo; stari BMWji in Audiji -> čefurjad; stari MB -> gastarbajterji; novejše prestižne znamke -> t.i. “tajkuni” (ta beseda bi bila lahko izbrana za Besedo leta 2007:) ; golf -> kmečki avto, ki ga gospodar v nedeljo zjutraj ponosno razkazuje sosedom na parkiršču pred cerkvijo; korejci -> parkirani pred neprofitnimi stanovanji; francozi -> za ljudji, ki nimajo pojma o tem kako zanič avto so kupili itd itd:D
  Pri tem bi lahko ostali samo pri stereotipih, ampak zrno resnice je žal prisotno povsod (sigurno kdo prepozna nekoga v v prej omenjenih stereotipih:)

 • Odgovori chef 30. 11. 2007 at 16:24

  @simm: daj no daj, toliko problemov kot smo mi imeli z mercedesom, nima noben voznik hyundaia! Imam občutek, da prekomerno hvališ beemveja samo zato, ker si njegov lastnik. In še enkrat: nikjer nisem rekel, da je BMW kaj slabši avto od ostalih, sam ga pa nočem, tako kot tudi ne audija ali mercedesa!

  O kolesarskih pozerjih sem že pisal in tudi linkal, pa bom ekstra zate še enkrat: Kolesarji smo pozerji Zdaj pa nehajmo s temi prekletimi avtomobili!

  @Whiskey: se spominjaš teme o porschejih v akciji 😆

  @kata: kolikor poznam slovenske pisatelje, se vozijo v starih kištah 🙁 In to ne v starih beemvejih, ampak v starih cliotih, hehe.

  @pavel: Ja kaj naj pa jaz zdaj rešujem? A se odgovor ne ponuja na dlani? Ja, fouš sem kretenom v starih karamboliranih beemvejih, imaš prav 🙄

 • Odgovori blitz 30. 11. 2007 at 19:01

  chef, ne vem zakaj sem se danes na poti v službo spomnil tvojega prispevka. Kaj bi pa napisal, če bi videl tipa z novimm BMWjem, ki bi takole postopal s slušačko v ušesu? Bi se tudi iz njega norca delal? Saj najbrž bi šlo za podobnega frustriranca, ki se od prvega razlikuje le po tem, da si lahko novega privošči.

  na temo BMW pa še moje mnenje – zgleda, da je svet poln bogatih prismuknjencev in snobov, če je verjeti strojniku. Kako si sicer razlagati dejstvo, da premožni Italijani, Francozi, Nizozemci, Američani, Slovenci in Avstrijci v veliki večini prav BMWje, Audije in Mercedese vozijo. Čudno, da so francoski, italijanski in japonski avtomobili višjega razreda tako redki ptiči kljub nesporni kakovosti? Zelo zelo dvomim, da so vsi premožneži takšni snobi, da raje slab avto samo zaradi znamke vozijo. Pravljica za lahko noč.

 • Odgovori strojnik 30. 11. 2007 at 19:57

  O blitz. Sem že mislil, da se ne boš oglasil. Kje za boga si prebral, da sem napisal, da je kateri koli od s tvoje strani našteti avto slab, ali nekvaliteten, ali neudoben… Napisal sem, da ima Zastarelo zasnovo zadnjega pogona. V preteklosti, je imela večina avtov zadnji pogon, zaradi tehnično enostavnejše zasnove. Lažje je vgraditi linijski motor, menjalnik, kardan (in ja, vem da ta vrstni red ni nujno tak). Pri prednjem pogonu, moraš motor postaviti prečno, imeti hudo kvalitetne homokinetične zglobe, pri večjih močeh… Razporeditev in smer sil pri vsakodnevni vožnji, je v prid prednjemu pogonu. V prid zadnjemu pogonu je to, da imaš manjši obračalni krog in pa, da se ti motor ne “obesi” na volan. Poznam elektroniko, ki se nekoliko norca iz fizike dela in zadevo pegla, kolikor se da. Poznam powersliding, tudi probal sem ga že, ampak za na cesto, se mi ne zdi primeren. BMW, je zadnji pogon pripeljal do perfektnosti možnega. Svaka čast, ampak to je to. Veseli me, da so prešli na napredni sistem štirikolesnega pogona, kar bo to znamko najbrž približalo tudi takim, kot sem jaz, ki smo probali že marsikaj voziti. Mogoče ga celo kupim, če se bom le oblike navadil, pa čeprav običajno kupujem vsaj en razred, če ne dva, cenejši avto, kot bi si ga mogoče lahko privoščil…

 • Odgovori Blitz 30. 11. 2007 at 20:21

  strojnik, kolikokrat si že pisal o obtičalih BMWjih, iz tega bi sklepal, da ti niso ravno všeč. Strinjam se celo, da po perfekciji kakovosti morda BMW ni dorasel Toyoti, kljub temu pa gre za izvrsten avto.

  Avti na zdanji pogon so generalno gledano manj primerni za neizkušene divjake, za normalnega voznika, ki upošteva predpise, pa tako ni nobene razlike.

  Na blogu smo pa vsi bogati, ali ne? Če bi verjel vsemu, kar kdo napiše, vsi vozimo za razred ali dva slabše avte kot bi si jih lahko privoščili.

 • Odgovori strojnik 30. 11. 2007 at 20:34

  Joj blitz. Zdaj si me pa razkrinkal… 😳
  BMW ji mi res niso hudo všeč, pa čeprav imam tudi z to znamko narejenih nekaj kilometrov. Toyota je pa perfekcionirala uravnoteženo kvaliteto. Vse je ravno dovolj kvalitetno, da se ne kvari.
  Zadnji pogon je brez pomoči elektronike neroden za običajne voznike, saj ko te zanese, moraš pritisniti na gas in odvzeti volan, nezbran voznik, ga bo pa nagonsko spustil in takoj ga bo zavrtelo…
  Biti bogat je zelo relativen pojem. Sam se ne počutim hudo bogatega, reveža pa tudi ne. Prevedel si moje besede na en od možnih načinov pač. Bom rekel drugače. Neumno se mi zdi vzeti kakeršen koli puf za avto in neumno se mi zdi imeti v plehu preveč denarja, gledam pa tudi, s čim se vozijo znanci, katerih finančni položaj mi je znan… 🙄

 • Odgovori chef 30. 11. 2007 at 22:40

  @blitz: Odvisno od tega, kako bi se obnašal! In eno je, če imaš v ušesu bluetooth slušalko, drugo je pa, če ti drat visi iz ušesa. Lepo te no prosim… kmetavzarsko za znoret!

  Smešni so mi 25-letni tipi z BMW serije 5 novega letnika, čeprav jim avto od srca privoščim. Priznam, tudi jaz bi imel kakšen hud avto. A le kako so prišli do rakete? Ena varianta je fotr, druga je zapravljena dediščina, tretja pa, da kakšno zadevo uvaža (povsem legalno) in si je kupil avto na lizing, namesto da bi najprej poskrbel za štalco in se pač še nekaj let vozil s polom.

  Razlika med mulcem v novem beemveju in mulcem v starem beemveju (ali audiju, da ne bo spet kdo užaljen) je samo v tem, da je prvi totalno nesposoben važič, drugi pa sposoben važič.

  In ja, mulo v veliki limuzini visokega razreda že sam po sebi izpade smešno. Ko sem po Portorožu motovilil z volvom S80, mi je bilo ful nerodno, pa to sploh ni pozerski avto!

 • Odgovori kata 1. 12. 2007 at 13:52

  Uf kak je blo šele meni bed, ko sm se z audijem R8… 😛

 • Odgovori Bosstjanz 1. 12. 2007 at 18:16

  Mam še eno zgodbo tudi jaz: poznam tipico, nekje okoli 50 let, ki še sedaj živi pri mami, je samohranilka, kartic nima, ker ima vse blokirane, telefon je mobi, ker ji mama plačuje kartice, a tipica nosi očala Gucci, pa obleke take, da dol padeš. Mislim, da v življenju še nisem toliko zapravil za obleke, kot jih ona znosi v eni sezoni.

  Enkrat mi je rekla, da bi mi prodala čevlje (rabljene) za 30. do 40.000 SIT, novi da so po 200 kil…

  No in ta tičica me je tako lepo nategnila za takratnih 2 MIO SIT, da se še sedaj tožimo in vlačimo po sodiščih. Ima bemfla cabrio, na leasing, ker se pač mora kazati okoli (na mamo, seveda). Vendar popolnoma broke in vse kar nekako spenklja od firm ali sprosi od ljudi, gre takoj naprej (cune, žurke, kajpavemkajše).

  Take lisice še nisem srečal. Kuzla, da ji ni para. no pa ne bom v blogu sedaj blatil naprej, ker moram prvo stožiti vse tisto za nazaj. Kura, blesava…

  če je un kvazi podjetnik ena “mona na lizing”, mi je tak človek še slabši. Upam, da uni tipček zajebe manj ljudi, kot pa take pi***e.

 • Odgovori Bosstjanz 1. 12. 2007 at 18:20

  u bistvu poznam ene tri take tipice – samo ena me je nategnila, dve se pa še vedno kažeta po TV.

 • Odgovori chef 1. 12. 2007 at 19:06

  @kata: 😛 O tem bi lahko povedala kaj več! V tistem mi pa ne bi bilo nerodno. Sem format človeka za takšen avto 🙂

  @Bosstjanz: A tudi poslovne ženske se gredo že take? Grozno.

 • Odgovori Whiskey 2. 12. 2007 at 13:29

  @Chef: tisto o Porshejih sem prešprical. Bom poiskal. … Nimajo baš vsi mulci keš od legalne preprodaje. Bom mal špekuliru: jih je kr veliko k dnar služjo z drogo in orožjem. Pa kradejo tud kot srake … Fužine rules.

  Se pa strinjam, da so japončki prav dobri avti. Še posebej Mazda in Toyota. Glede na serisko opremo, kvaliteto izdelave in voznimi lastnostmi so Price performace.

  Tisti, ki kupujejo 5-6 let stare zjahane nemške gare, jih predvsem v smislu nastopaštva. Boljše 8 let star abšlesan Dkw (beri Audi), kot pa nov npr. Hyundai.

 • Odgovori Whiskey 2. 12. 2007 at 13:41

  @Bosstjanz: glede na Zakon bi lohka napisal vsaj inicialke “krasotic”. Da si pa po dveh sladkih besedah in verjetn kaki bolj udobni televadbi dobu mehka kolena in odpru tošl, si si sam sebi kriv.

 • Odgovori keda 2. 12. 2007 at 14:49

  Oj, me prav presenečeaš, da si se komaj sedaj spravil na te vrste biznismene, ker kot vem ti že pd nekdaj gredo na živce. Vsem bi bl opotrebno enkrat dat nekaj resnega za delat pol bi vidli.

  lp

 • Odgovori Anonimno 2. 12. 2007 at 22:59

  Z veseljem povem. Ker je zanimivo, posebej pa verjetno za fante… 😛 Lani sem studirala v Nemčiji in se po obisku tovarne BMWjev vztrajno navdušla nad bemfli- novimi seveda:P Zato se je moj sosed, šef elektronike pri audiju v Ingolstadtu, odločil to navdušenje preusmeriti na le-te. Za vikende je vozil domov vse mogoče testne modele audijev (seveda najjače- A8, S8, Q7, S6, TT, R8…) pa sva se podila 300 na uro- dobesedno- na autobahnu proti Nurenbergu.
  Interesantno pa je še to, da so ti testni avtomobili spedenani do konca, z vso možno dodatno opremo, narediti je potrebno čimveč kilometrov in karseda grdo ravnati z njimi. Računalnik v kuferaumu vse meri, na koncu pa je še potrebno izpolniti podrobno poročilo, kako se je avto v določenih trenutkih obnašal. In tu se zna razbrati tudi slovenski prispevek k razvoju audijev… 😛
  Še skrivnost: kmalu prihaja tudi R8 coupe…

 • Odgovori kata 2. 12. 2007 at 23:02

  aja- pozabila sem se podpisati pod zgornji prispevek…

 • Odgovori chef 3. 12. 2007 at 12:14

  @keda: Taki tepci ponavadi peljejo tudi en centimeter od balance 👿

  @kata: Pleh pi*ka :mrgreen: Ne, malo ti zavidam, predvsem R8 😛 Super.

 • Odgovori Mirko 3. 12. 2007 at 14:58

  Pred nekaj leti se je na tomačevskem rondoju vame zaletel en tak “mladi nadebudni podjetnik” z BMWjem … mogoče zgodnjih tridesetih… ne vem če je predstavljal biznismena z delnicami ali mafijaša… videti je bil nekaj vmes. Stopi ven iz avta, ves ušmekan z zajebanim izrazom in bolj razvite postave.
  Proti mojem avtu se je premikal kot gangsta reper, čeprav je bil oblečen kot kvazi “spoštovanja vreden člen naše družbe”. S pomembno drugo sva se ga v avtu kar ustrašila in pričakovala da nama bo pokazal svoje, če ne fizično pa z odvetniki. – Pride do naju… se poraviči za trenutek, vzame iz žepa takrat najbolj fensi mobitel na tržišču nekam pokliče in se začne jokat v telefon kako je razbil avto in je ves bogi… ko odloži pove da je klicam mamico (ja mamico) in da pride očka (ja očka) ker je njegov avto.

  Ni lep prizor videt nekoga ki že nekaj časa ni najstnik (niti ni videti najstnik) in jokajoč kliče mamico in čaka očkata.

 • Odgovori icecream girls 5. 12. 2007 at 21:56

  SHAKE IT BABY!!!!!!

 • Odgovori Phaeton 7. 12. 2007 at 13:31

  Ja, ja to so taki modeli k jih opisuje fetalij. Hehe.
  Vsi poznajo enga k šverca 50 kg čez mejo pa vsi ful hitr zaslužjo k švercajo pa se vozjo M3 ostali k so jim taki tipi idoli ampak še ne švercajo pa z starimi bimmerji letnik 76 pol pa še vsi veseli – jes, to, končno mi je uspelo kupu sm bmw-ja letnik 83 jes.

  Do modelov- to vem iz prve roke, k prpelejo porscha zrihtat u delavnco pa vprašajo za ceno, pol pa reče tip, sam mal, bom poklicu fotra če bo dav dnar k je njegov avto. 🙂

  Sam zapeleš se čez Ljubljano pa vidš poln čipnwagnov. belih bimmerjov al pa mec s črnimi odbijači pa notr modre neonke pa mileta kitiča k se dere: zlato srebro dukati…

  Tko k pojejo Big foot mama: novi cigani u stari Ljubljani…

 • Odgovori buba švabe 9. 12. 2007 at 19:23

  Vsaka čast. 😆

  (prebral z zamudo 😳 )

 • Odgovori Nergač » Propadel je elitni lokal 20. 1. 2008 at 7:31

  […] zato so se lovače vsak večer tako ali drugače nategovale z bleferji vseh vrst, ki so svoje trikrat karambolirane beemveje arhivskih letnikov parkirali na pločniku pod diskačem. Šele za stenami premajhnih sekretov se je razkrival pravi […]

 • Odgovori Nergač » Sodobni pamži 28. 2. 2008 at 7:32

  […] šolanja enostavno prepošten, mevžast. Denarja seveda nisem investiral, ampak ga, tako kot danes podjetniki brez pisarn, nemudoma pognal za avto, jasno, za BMW in, jasno, bil je karamboliran. Legendaren M1, lepo prosim! […]

 • Odgovori Marko Strikovič 8. 2. 2010 at 16:09

  Povščečno ,napiš knjigo garantirano uspešnica

 • Komentiraj