Dogodek v mestu Ljubljani

Vesel sem, da osrednji slovenski časnik še vedno goji visoke standarde profesionalnosti in da objavljajo samo potrjene novice. To potrebujemo! Zaupanja vredne medije, ki ne širijo lažnih novic.

delo

Ob novici na prvi strani Dela, da so policisti bolnika, oboroženega z izvijačem, kratkomalo ubili, smo se lahko upravičeno vprašali ali niso morda organi pregona privzeli ameriških standardov.

Je pa Delo s to lažno novico spet pokazalo, da so njihovi standardi precej blizu dnu. Seveda neesrečnika niso ubili policisti, ampak je med postopkom umrl po spletu neugodnih okoliščin. Opravičilo Dela na njihovih spletnih straneh sem morda zgrešil.

Seveda pa niso nič boljši niti drugi senzacionalistični mediji, ki vzrok za enkraten izgred spet iščejo v sistemski ureditvi, ki naj bi bila domnevno še slabša kot je v resnici, v podporo tem teorijam pa navajajo mnenje nekega iks ipsilon upokojenega kriminalista, ki doživlja svojih pet minut slave. V petindvajsetih letih je nekdo enkrat zagrozil vozniku avtobusa z izvijačem. Kriva je država! Čudaki skušajo pretentati zavarovalnice s tem, da dekletu odrežejo roko. Kriva je država! Po dolgem času dva zapornika spizdita iz zapora. Kriva je država!

48-letni Kranjčan, ki z izvijačem razbije steklo v avtobusu, sploh ni težava te družbe. Večja težava so mediji, ki namenjajo preveč pozornosti fičfiričem, od ugrabitelja avtobusa s sedmimi potniki, ki pravzaprav sploh niso bili pretirano ogroženi, pa do bebca, ki poveljuje četici vampežev s plastičnim orožjem in sekirami. Dogodki o katerih pišejo smrtno resno, so pravzaprav smešni. Ni pa smešno, da o njih pišejo smrtno resno. In da celo na prvih straneh pišejo neresnice.

Prejšnja objava Naslednja objava

12 komentarjev

 • Odgovori Katarina 5. 4. 2019 at 20:38

  Sem brala tole in temu podobne, kot da je sigurno konec sveta. Dobro da niso kaksnega terorizma zraven potegnili.

 • Odgovori Nihce 5. 4. 2019 at 20:56

  Tocno to, Matej. Tezava so mediji in izpostavljanje nekaksnih dogodkov, o katerih se pise izrazito negativno in populisticno. Tudi osrednji novicarski elitni program RTVja oddaja Odmevi niso nic drugega od stokanja in jokanja novinarjev, se posebej visoko cenjene novinarke, z zelo globokimi zakljucnimi mislimi ob koncu oddaje. Velecenjeni novinar te iste oddaje, ki je vcasih spremljal bolj sportne vsebine, v svoji vsecnosti do lopovskih gostov vec od kimanja in vsecnih vprasanj tudi ne premore. Vsak dogodek, od padca balona 1x v 100 letih do prepoznega prebujanja medveda se predstavlja kot se eno napacno upravljanje tega podrocja s strani drzave. Seveda je tudi stanje celotne druzbe izrazito negativno.

 • Odgovori laufar 5. 4. 2019 at 21:25

  Iz taki zadev je treba narediti čim hujšo zgodbo, da bo še komu prišlo na misel kaj takega. Pa čim večje zvezde iz tistih, ki hujšajo, drugače se nihče več ne bo hotel zrediti…

 • Odgovori Paternina 6. 4. 2019 at 8:26

  Bravo za zapis! Točno tako. Se je pa za vprašat ali je nivo medijev posledica stanja v družbi (t.j. povprečnega bralca) ali je nivo družbe (vsaj deloma) posledica takšnih medijev. V vsakem primeru pa je zaskrbljujoče.

 • Odgovori Paternina 6. 4. 2019 at 8:32

  Delovega članka seveda nisem videl. Odkar sem imel osebne izkušnje z njihovimi (ne samo njihovimi) novinarji in rezultati, ki se odražajo v novicah medijem v bistvu ne zaupam več. Dejanska novica in objektivno poročanje (resnica) jih ne zanima, samo senzacionalizem. Pa da ne začnemo o politični motiviranosti…

 • Odgovori Fotr 6. 4. 2019 at 19:39

  Se kar trudijo, ampak čenčo o Rodetovem sinu bodo težko presegli.

 • Odgovori Matej Zalar 7. 4. 2019 at 20:14

  V Dnevniku (časniku) so naslednji dan zadevo natančno analizirali in rekonstruirali, vključno z zemljevidom poteka dogajanja. Kot da bi bil res teroristični napad. V resnici je pa nekdo na avtibusu težil đoferju vsega skupaj dobra dva kilometra oziroma manj kot pet minut. Če bi bila na busu dva močnejša čefurja, bi tega psihopata verjetno obvladala kot malega otroka.
  V Dnevniku se jim je tudi zapisala ta besedna zveza: “herojski voznik avtobusa”. Heroj, ker je ubogal Ugrabitelja.

  @Fotr: Čenča o Rodetu je bila namještajka, to pa čisti amaterizem.

 • Odgovori Bič 8. 4. 2019 at 3:33

  A je tako težko priznat, da je tokrat policija izvedla akcijo, ki jo ne vidite niti v filmu.
  Ne se hecat s tem…dva Bosanca bi ga sesula že na avtobusu… Ker nikoli ne veš, s kom imaš opravka.
  Vse pohvale policistom/a, da ne visijo vedno ob cesti za kasiranje.
  Nikomur na čelu ne piše kdo je, kaj je…. ukrepajo! Žal se je končalo…:(. Verjetno drugače sploh ne bi prišlo v javnost. Kdo ve, kako drugi policisti vzpostavljajo red, saj imajo po 100 intervencij doma in oštarijah. Vsak dan.
  Ja, za razsvetljenimi okni ni samo sreča, toplina.
  Res spoštujem te ljudi pa gasilce, GRS, – vse usposobljene, pogumne. Saj vidite, kaj naredi folk – stisne se v en kot.
  Šofer pa 1A. Pisda, imajo pa jako zavarovanje s šipo, ki jo razbije vsak muzlar!

 • Odgovori Bič 8. 4. 2019 at 4:02

  In ja ……. ubogat moraš ugrabitelja, ga mirit, ja ja ja vse tja vas bom peljal…. še posebej, če so tik pred tem leteli kosi šipe po tebi, pa da ti maha s šraufcigerjem okol glave….. Še dobr, da je neki čaral z lučmi, prevozil rdečo luč, da je ja vzbudil pozornost…. !!
  Upajmo, da ne dobi za to kazen hehehe 🙂

  Videl je tudi, da so potniki stisnili nazaj in ga pustili samega. In v tej paniki je verjetno pozabil stisniti SOS gumb – opravičljivo. Direktor LPP je pa tudi (po moje, ne me držat za besedo) malo nakladal, da so takoj ugotovili, da je avtobus krenil iz začrtane linije. Edino če jim tam vse piska in utripa… 🙂

  Kje pa imajo SOS knof?

 • Odgovori Matej Zalar 8. 4. 2019 at 11:17

  @Bič: Dva prava bosanca bi ga privila že na avtobusu, ker to so ljudje, ki stvari rešujejo, ne pa najprej mislijo na svoje riti. Sicer pa nič ne pravim, vsi so odreagirali korektno, ni pa to seveda nobeno herojstvo. Kam smo le prišli, če bomo vsakega, ki ravno v paniki ne zbezlja, proglasili za heroja? Ne me hecat, no. Dogodek je pokvarilo samo dejstvo, da je revež na koncu umrl, sicer bi bilo vse skupaj smešno in vredno krajše notice ter nekaj vicev. Ne v Republiki Sloveniji, kjer postane vsak heroj.

 • Odgovori Matic 9. 4. 2019 at 0:13

  Matej, tale v Velenju je verjetno bral tvoj blog in se odločil ukrepat

 • Odgovori Boki 10. 4. 2019 at 11:56

  Mogoce so pa potniki stegnili nazaj, ker na Nergacu berejo, da vozniki avtobusa med voznjo uporabljajo mobilne telefone in se vedejo neprijazno 😀 Evo mu, naj sedaj brska po fejsbuku! Sicer bo pa to verjetno se en razlog vec, da bo lahko sindikat upravo vrtel okoli prsta, pa ceprav se kaj takega zgodi enkrat na 50 let, pa se to samo s sraufncigrjam.

 • Komentiraj