Drugačna ženska

Ob drugih očitnih vzrokih me pri ženskah najbolj moti, če pretirano govorijo o sebi oziroma o svojem karakterju, temperamentu in o podobnih dolgočasnih posebnostih. Še posebej pa me dolgočasijo tiste, ki so nagnjene k dolgovezenju o tem, da so pravzaprav čisto drugačne – ampak seveda neprimerno boljše! – od povprečnih pripadnic njihovega spola. Tako sem v zadnjih nekaj letih spoznal nekaj žensk, ki pravzaprav sploh niso ženske.

Prva te prepričuje, da sovraži nakupovanje.

Druga trdi, da nikakor ne more biti pri miru niti pet minut, in da, za razliko od zavaljenih kolegic, vsako jutro preteče deset kilometrov, trikrat tedensko pa se zvečer še noro zabava na TRX-u.

Tretja pravi, da prakticira izključno živalski seks.

Četrta na dolgo in široko razlaga o zvezah z različnimi moškimi, ki da so jo vsi po vrsti začeli omejevati, da sploh ni imela več časa zase, viseli so tako rekoč na njej in živeli asocialno življenje brez prijateljev, zato jim je bila ona edina družba. Seveda jim je odločno pokazala vrata, ampak se jih ni mogla znebiti še naslednje tri mesece, ker so kar vztrajali, ne da bi razumeli, da je nepreklicno konec.

Peta pravi, da je čustveno stabilna.

Šesta noče imeti otrok.

In tako naprej.

Vse to so seveda prazne marnje.

Po letu dni bo, vsa izmozgana od celodnevnega kolovratenja po Javnih skladiščih, javkala, da zaradi bolečin v tej in oni mišici ne more na body pump, v postelji bo postala skrajno dolgočasna, najhuje pa je, da te bo začela omejevati pri druženju s prijatelji in dobil boš občutek, da je popolnoma asocialno bitje brez prijateljev, ko boš dokončno znorel, pa se bo čustveno zlomila. Otrok seveda ostane pri njej.

Na logično vprašanje, čemu nam kar naprej dopovedujejo, da so drugačne, mi kot čustvenemu invalidu in popolnemu laiku na področju psihoanalize še ni uspelo najti zadovoljivega odgovora, razen seveda očitnega: ker želijo ugajati. Ne nujno zato, ker bi jim bil všeč, ampak preprosto zato, ker bi bile rade občudovane in mislijo, da morajo biti za to nekaj posebnega. Kar je seveda paradoks, glede na to, da se večinoma oblačijo enako kot vse ostale, da se, kot vse ostale, režijo telebanu Denisu Avdiću, in da, kot vse ostale, vsak večer gledajo isto miniserijo, da so, skratka, enake kot vse ostale.

Ni mi uspelo razvozljati, zakaj mislijo, da ugajajo, če jim uspe moškega prepričati, da so drugačne od ostalih žensk. In, kar je še bolj neverjetno: ali res mislijo, da jim kdo verjame? Ob njih človek dobi občutek, da ima pravzaprav opravka z moškim.

Seveda ne ostane samo pri govorjenju, ampak se pogosto lotevajo raznih aktivnosti, med katerimi se mi zdi še najbolj problematičen prekomeren razvrat, večurno popivanje za šankom, vsakotedensko odbijanje na celonočnih žurkah, kot da so spet stare šestnajst let, samo da jim zdaj nihče ne diha za vrat, ne starši in ne asocialen tip, ki jim je uničil nekaj let življenja, zdaj pa jim preko socialnih omrežij zanalašč na latenten način sporočajo, da se imajo blazno fajn in so blazno srečne, ker se pač cele dneve zajebavajo. In se na koncu še razburjajo, ker se začne po vogalih govoriti, da se obnašajo kot lovače.

In, seveda, ti si čisto drugačna.

Prejšnja objava Naslednja objava

58 komentarjev

 • Odgovori Anonimno 5. 11. 2013 at 18:18

  Kaj imaš kakšno krizo??

 • Odgovori Uroš 5. 11. 2013 at 18:24

  Se že veselim komentarjev :D…

 • Odgovori ananas 5. 11. 2013 at 18:32

  Kaj pa hočemo, če so vsi moški šovinistični packi. 🙂

 • Odgovori Nataša 5. 11. 2013 at 19:38

  Uf, po prebranem se mi že fajn zdi, da sem povprečna. Ne zamenjam, majkemi.

 • Odgovori nobodey 5. 11. 2013 at 19:53

  ženske smo različne nobena ni tipično stereotipna. nekatere nočejo imeti otrok iz osebnih razlogov, ki jih je partner dolžan spoštovati.

 • Odgovori filmoljub 5. 11. 2013 at 20:09

  To se kajpak navezuje na prejšnji prispevek. 😎 Osebno so mi sicer šle od nekdaj na živce ženske, ki so vselej morale vsakogar opozarjati na to, kako blazno so emancipirane. Mislim, hu givz a fak, bič. Je pa res, da si ti verjetno še v tistih letih, ko o tem rečeh razmišljaš (če se že obremenjuješ ne); malce pozneje prideš pa običajno v tisto starost, ko ji prijazno kimaš in prav omikano kramljaš z njo in ji daješ občutek, kako blazno je zanimiva — in seveda že minutko po tistem, ko se poslovita, pozabiš, da obstaja. Zeh.

 • Odgovori Rak 5. 11. 2013 at 20:14

  Tako kot sem večkrat trdil, da pravih dedcev danes v realnem življenju sploh več ni videti, se ob tem tvojem ugotavljanju tudi sam vprašujem, kaj sploh naj bi danes ženska še bila.

 • Odgovori Simona Rebolj 5. 11. 2013 at 20:45

  Dolgo časa nisem štekala, zakaj ženske bojda nakladajo o drugačnosti, da bi tipom ugajale, ko je vendar jasno, da večini tipov najbolj ugaja tradicionalen ženski stereotip mame, ki doma čaka in se kuja, če dec pride spet prepozno domov in potem se dec počuti ljubljen, pogrešan in …. zeeeeeeeeh! Otrok je logična stvar, ki pri moških še utrdi prepričanje, da bo tudi ženska ostala doma, zavezana njemu. Povprečen moški, tudi če si želi drugačno, bo o njej pač fantaziral, poročil,se bo pa z varnim stereotipom pač. Tako se rojevajo prešernove julije in ane jelovškove … hehe … in seveda nažgani in sila ustvarjalni prešerni.

  No, potem mi je kapnilo očitno, da ženske to počnejo, ker tipi nakladajo, kako bi radi drugačno in se radi pritožujejo nad zoprnico, ki doma teži in nikamor ne gre. Seveda gre za pivsko kvazi frajersko laganje in nakladanje. Povprečni tipi se pač radi lažejo, kako bi radi nekaj drugačnega, ali, heh, celo bili bolj svobodni, da bi izpadli frajerji. V resnici je večina pač otročkov, ki iščejo surogat mamice – stereotip ženske. Skratka, samo za nesporazum gre!

  Ja, jaz vem … ker sem … guess what??? Drgačna! … hahaha …

 • Odgovori chef 5. 11. 2013 at 22:41

  @filmoljub: Očitno sem že v letih, ko prijazno kimam in prav omikano kramljam.

  @Simona: Seveda tudi ženske iščejo stereotip moškega, ki jo bo, ko pridejo domov, ljubeznivo usekal po riti in počakal, da skuhajo večerjo. To sem skušal v komentarjih na včerajšnji prispevek razložiti najinemu prijatelju Majerju, ampak seveda v svoji pravniški preciznosti ničesar ne razume, če mu ne razložimo po paragrafih.

  Ugotavljam, da gre navsezadnje preprosto za to, da danes vsi iščemo stereotipne partnerje, ko jih dobimo, pa, razvajeni kot smo, s tem nismo zadovoljni.

 • Odgovori el_gran_torino 5. 11. 2013 at 23:16

  Simona je tole brutalno lepo secirala.

 • Odgovori spam 6. 11. 2013 at 4:02

  Javno pismo “tvoji” “dragi”?

  LOL

  Precej bolj zanimivo bi bilo prebrati njeno stran 😉

 • Odgovori mojca 6. 11. 2013 at 8:42

  LOL 🙂 simpatičen prispevek!
  ampak zdaj vem, da sem tudi jaz posebna, ker se
  ne najdem v ničemer od zgoraj napisanega 😀

 • Odgovori chef 6. 11. 2013 at 9:29

  @spam: Moram te razočarat. Ne.

 • Odgovori Feri Naf 6. 11. 2013 at 11:48

  Za vse “drugačnosti”, ki si jih naštel, bi rekel, da je kriv kak bivši ali pa neusojen tip. Eni je rekel, da je dolgočasna v postelji, drugi, da nima svojega lajfa, tretji, da je čustveno nestabilna itd.

  Na koncu pa tako kot tudi ti in seveda mi vsi hočejo dvignit svojo vrednost tako, da poudarijo kvalitete, katerih nasprotja so splošno očitane kot slabosti.

  No, dopuščam tudi možnost, da je v Cosmotu pisalo, da morajo bit drugačne …

 • Odgovori nobodey 6. 11. 2013 at 12:53

  Ne beremo vse cosma. In malo se precenjujete. Kaj je reku bivši nekoč pred davnimi časi nobeno ne briga

 • Odgovori TatoMove.me 6. 11. 2013 at 13:18

  za spremembo dajem enkrat povsem in iskreno – kapo dol.

 • Odgovori Simona Rebolj 6. 11. 2013 at 13:23

  @chef:

  Cerjetno večinoma res, ker verjetno večinoma ženske nimajo nič drugega na voljo, s čimer bi si lahko zamislile, da bi futrale moške kot s kuharijo. Češ, to je to, kar znam. In na drugi strani večinoma moški pač niso primerek neke karizmatičnosti in osebnostne zanimivosti, pa uspevajo igrat frajerja samo doma – jst čakam na večerjo, jst znam ljubeznivo usekat po riti, zunaj doma se pa še obnašat ne zna oziroma toliko kot povprečen otrok.

  Ampak to je kmetavzlarska verzija tradicionalnih odnosov, ki je v Sloveniji brez dvoma najbolj pogosta. Skratka, igramo se kmete in kmečke dekle. Obstaja pa še tista, ko se gremo lahko igrat dame in džentlemene. Tukaj se pa zatakne. Po tem konceptu pa žena ni samo kuharica, ampak bi naj bila tudi zanimiva, pametna, elegantna, družabna in mož naj bi bil na to ponosen (ne pa ljubosumnež, ki laže, kako mu je vseeno, kakšna je ženska in da ne mara finih in načičkanih, kar laže samo zato, da bi se partnerica zapustila in obležala doma, on bi se potem počutil varnega pred drugimi snubci, a ne), ker je tudi sam očarljiv, pameten, eleganten, se zna obnašat itd. Džentleman zna dami odpret vrata in obesit plašč na obešalnik, gre rad z njo ven v družbo, mu je veliko do tega, da je partnerici udobno in lepo. Jo zna ubranit zunaj pred kmetavzi in primitivci. Dama se prav tako zna obašat, je možu v ponos itd. Kar se tiče domačih del, se to ne veže nujno na posamezna opravila (čena kuha, mož pa reže veje na vrtu in menja žarnice). Kuha pač tisti, ki hoče in zna. Pospravljanje se porazdeli. Če pač ni dovolj denarja, da bi si vse omenjene nujnosti kupili. Ni pa nezanemarljivo, da se gredo dame in džentlemene večkrat tisti, ki imajo več denarja, tako da se ni treba kregat, kdo bo kuhal in pospravljal. Ta kmetavzlarska logika deljenja opravil po spolu, kar naj bi se prevajalo na odnos, je v bistvu podtaknjena logika v sili – za proletarce in druge sužnje, kjer je celo življenje vezano samo na zaprtost v bajto (ni izhodov, ni kulturnega življenja). Čeprav ni nobenega realnega vzroka, da se ne bi mogli obnašat na nivoju, tudi če ni denarja za hišna opravila in seveda dandanes, ko so tudi bogataši kmetavzi, ta provincialna logika lahko velja kljub možnosti po drugačnem, bolj polnem življenju. Če baba ne zna drugega kot kuhat in psopravljat, dec pa nič drugega kot žret in klofat po riti, noben denar ne pomaga k duhu na višjem nivoju.

  Pa vendar obstajata dva osnovna klišeja, stereotipa ter tradicionalnih vzorcev. Kmetavzlarski in aristokratski. Pri nas vsi tradicionalni kvazipsihologi poznajo in reklamirajo bolj kmetavzlarsko verzijo kot aristokratski. V tem klišeju pa ni pravih moških, pa tudi žensk ne. So samo ženske, ki kuhajo, in moški, ki bi jedli. Ko pridejo ven iz bajte, ne znajo pa niti vilic v rokah držat, ženska ostane raje doma, ker dela bojda samo sramoto možu v družbi pijanih nedoraslih bebcev, niti se ji ne ljubi s tistimi kreteni družit, mož lahko pa jamra, kako dolgocajtna je baba. To spada v tradicionalen vzorec na kmetavzlarski način.

 • Odgovori Tomaž Majer 6. 11. 2013 at 13:48

  ” To sem skušal v komentarjih na včerajšnji prispevek razložiti najinemu prijatelju Majerju”

  jaz sem že razumel, hkrati pa ti tudi pojasnil, da vse ženske pač niso take, kot jih opisuješ, še posebej to velja za feministke, o katerih je celo tekla beseda.

  tudi ne bi rekel, da ženske iščejo stereotipne moške, prej gre za to, da so iz nekih drugih razlogov prisiljene sprejemat kompromise in eden izmed teh je seveda tudi ta, da pač sprejmejo stereotipno vlogo ženske, ki jo od nje pričakuje stereotipni moški. ali pa vsaj upam, da je tako, ker sem si pač vedno predstavljal, da ženske moški šovinizem (ki je tipičen za tradicionalni stereotip moškega) tolerirajo zato, ker pač nimajo izbire, ne pa zato, ker bi jih to uresničevalo. pri tem so pa res velikokrat tako naivne, da pričakujejo, da bojo to ustrežljivost taki stereotipni moški znali tudi nagraditi. večinoma pa se vse vrti okoli izkoriščanja in podrejene vloge. seveda se taki moški imajo za dedce, ker pač baje znajo svojo “babo” spravit v red, ampak zame so to v osnovi nezreli slabiči, ki pač svojo pomembnost gradijo tako, da v tla potiskajo šibkejše. pravi moški je tako zame tisti, ki bo svojo moč, pa naj si gre za fizično ali pač družbeno socialno, uporabil tako, da bo ženski vzbujal občutek večvrednosti, ne pa manjvrednosti. če je moški samozavesten, potem to ni noben problem, ker nima potrebe, da to dokazuje na šibkejših od sebe.

  in tak moški si bo za enakopravnost med spoloma tudi prizadeval. tako da se lahko nekomu ti metroseksualci res zdijo kot “babe”, ampak dejansko je njihova moška samozavest lahko na veliko višjem nivoju kot je moška samozavest tistega kao dedca, ki za šankom razlaga, kako bo svojo babo okoli kepe, če mu bo preveč težila ali pa dala na mizo hladno večerjo, ki jo je zamudil za 3 ure.

  pri tem pa ti bom, ker si mi že omenil, odprl še malo oči glede tega, kar opisuješ v desetem odstavku, torej.

  1. seveda bo morala pol življenja preživljati na nakupovanju, ker bo njen moški pač to imel za žensko opravilo, kar pomeni, da izbire niti ne bo imela.

  2. seveda bo morala na fitnes kar pozabiti, ker bo njen moški nergal, da ga zapostavlja, pa še ljubosumen bo, ker bo imela za trenerja nabidlanega lepotca, ki se mu o kakem pivskem trebuhu niti sanja ne.

  3. seveda bo postala skorajda frigidna, ker se moškemu niti pod razno ne bo zdelo smiselno in potrebno, da bi seks razumel kaj dlje od tega, da pač izprazni svoje premoženje, če pa ženska ni sposobna priti v 2 minutah, tako kot lahko on, je pa to njen problem, a ne?

  4. seveda se ji ne bo dalo iti nikamor več, ker si moški socializacijo predstavlja kot zabijanje časa z njemu podobnimi debili, ki so si ženske omislili samo zato, da se potem pač s tem hvalijo, torej jo imajo bolj kot ne za okras, ki seveda pride v poštev le takrat, ko je treba kaj skuhat ali pospravit in oprat oz. ko je moškemu do seksa.

  5. otrok bo itak prišel zato, ker je to nekaj, s čimer lahko moški žensko vedno izsiljuje oz. jo veže nase, tako da ženska pri tem besede itak nima, tudi če bi jo želela imeti.

  pa naj mi zdaj kakšna ženska, ki je dala skoz eno 10 leto zvezo s stereotipnim moškim reče, da to ni res?

  in potem si pač ti predstavljaš, da naj bi glede na vse to ostala še čustveno stabilna?

  skratka, ne gre za to, da si ženske vse to zmišljujejo, ampak za to, da pač gre za sanje, na katere ob stereotipnem moškem lahko samo pozabijo.

  in bi si skoraj upal trditi, da razmišljaš kot pravi stereotipni dec. 🙂

 • Odgovori AnjaNja 6. 11. 2013 at 13:51

  Hmmm po zadnjih nekaj skrajno neuspešnih zvezah, ki so propadle, pravzaprav zaradi obeh straneh. Sem se odločila, da “izbiro” naslednjega partnerja prepustim kar moji psici. Če se psica ne briga-se ne bom niti jaz, če se psica umika in kaže, da osebe ne mara-bejžmo stran in če pokaže da ji je oseba res všeč-potlej je upanje.
  Morda ni tako zelo napačno in morebiti bi delovalo tudi pri ostalih.

 • Odgovori Tana 6. 11. 2013 at 14:52

  Jaz pa zelo rada nakupujem. 🙂

 • Odgovori Feri Naf 6. 11. 2013 at 16:19

  @nobodey

  Vidiš, ti že hočeš na vsak način pokazati, da si drugačna 😉
  Sicer pa bo vsak, ki je bil kdaj zavrnjen, dobro razmislil o razlogih zakaj je bil zavrnjen, tko da ti čist ne verjamem.

  @AnjaNja

  Tako boš zagotovo dobila pravega alfa samca …

 • Odgovori chef 6. 11. 2013 at 18:15

  @Simona Rebolj: Seveda je tako, ampak če mi ena že ob prvem ali drugem srečanju naklada, kako da ona sploh noče kuhat, si bom vseeno mislil tole: “Ta je prfuknena.” Naj moški, ki išče ženo, navdušeno vzklika, ko mu ta razlaga, da sploh noče imeti otrok, ker raje vsak dan preteče 25 km in da se v bistvu noče vezat? V redu, je vsaj poštena, hvala lepa, naslednja, prosim.

  Ampak to niti ni bistvo mojega teksta. Moja trditev je, da te punce večinoma nakladajo. V resnici so to čisto tipične ženske (da ne bomo preveč zlorabljali besede stereotipne). Ne vem, če sem zaradi prepričanja, da imajo ženbske večinoma dobro razvit materinski čut, kmetavz, naj pa bom – ampak takšno je pač moje stališče. Kljub temu, da sem ter tja kuham tudi jaz in da mi ni odveč poprijet ženskega plašča – je pa res, da te geste marsikatera ne razume in potem monbtl dobesedno puli iz rok, češ, saj lahko sama, nisem jaz tipična ženska, ki bi potrebovala pomoč.

  @Tomaž Majer: Kot sem rekel, besede “stereotipno” bi se jaz v tem kontekstu raje izogibal, vsaj do priznanja, da sem jaz osebno res precej stereotipen možakar, ki pa od svoje ženske vendarle ne pričakuje, da bo doma čakala in kuhala večerjo. Kvečjemu obratno, s seboj jih vlačim v svojo družbo, je pa res, da to po navadi ni najbolj pametno, hehe.

  V zvezi z mojimi prispevki v debati sicer zelo pogosto zasledim domneve, da skozi blog izživljam neke osebnostne frustracije (npr. @spam: Javno pismo “tvoji” “dragi”?) Kolikor sem sicer človek in po svoje subjektiven, to ni čisto res. Če sem v tem prispevku res nekoliko subjektiven, pa sem se pri prejšnjem opiral zgolj na mnenja žensk (in s subjektivnimi opazkami zgolj popestril prispevek, da imate sploh kaj komentirat) in ne na moje dojemanje teh ljudi. Mene oni niti ne motijo, se samo nasmehnem, ko jih vidim. Opažam, da bolj motijo ženske, seveda ne kot posamezniki, ki so čisto simpatični sogovorniki, ampak navsezadnje kot neka že skoraj prevladujoča večina “nepravih dedcev”. Ob tem seveda zagotavljajo, da hočejo imet tapravega dedca (stereotipnega, kot praviš). Seveda je vprašanje, če vedo, kaj v resnici hočejo.

  Seveda pa, kot se rado zgodi, spet razpravljamo o skrajnostih. Vmes je še cel kup takšnih posameznic in posameznikov, ki niso nisti stereotipni niti njihovo diametralno nasprotje.

 • Odgovori AnjaNja 6. 11. 2013 at 18:21

  Če se alfa samec smatra za človeka, ki z veseljem debatira z nekom, ki ima nasprotno mnenje, skuha kosilo in zlika vsaj lastne cunje, ima svoje kolege in svoje aktivnosti ter popolnoma razume, da ima tudi druga oseba svoje hobije in krog družbe…potem pa že…čeravno imam občutek, da je govora o stereotipnih zateženih decih in da zgornja slika nikakor ne sovpada.

 • Odgovori nobodey 6. 11. 2013 at 19:40

  @Feri Naf vsak posameznik je drugačen. The end. Še nikoli de nisem obremljevala zakaj me nekdo ne mara. Pričakujem da me sprejme kakšno sem. Drugačno in edinstveno kot vsak drug človek. Tako kot tudi jaz sprejemam druge moške. Niso vsi isti, tko kot niso vse ženske enake. Sprijaznite se že enkrat nismo vse zato na svetu da bomo rojevale in stregle možu. To je naredila moja mama in sedaj vsi sovražimo očeta in jazsem zaznamovana kot tista s razbito družino. Ker je moj preljubi oče navadna šovinistična egoistična svinja.

  Ja sem drugačna sprijazni se.

  @Chef tvoji blogi so dobri a ta je naravnost katastrofalen.

 • Odgovori chef 6. 11. 2013 at 22:34

  @nobodey: Ne vem kaj misliš. Pišem samo en blog.

  Mi je zelo žal, da je tvoj oče šovinistična egoistična svinja in seveda razumem, da zaradi travmatične izkušnje nočeš imet svoje družine. S tem tudi ni nič narobe, čeprav je glede na vzrok precej žalostno.

  To pa seveda ne pomeni, da si drugačna, ampak samo, da imaš problem, ki bi ga morala razrešit drugače kot s pizdakanjem v komentarjih, ker si v afektu en tekst nekoliko narobe razumela in ga – čisto po žensko – vzela bolj osebno, kot bi bilo treba.

 • Odgovori Simona Rebolj 6. 11. 2013 at 22:37

  @chef:

  Moški, ki išče ženo??? Jaz sem pa mislila, da preprosto srečujemo ljudi, s katerimi se razvije to ali ono ali pa nič med nami. In ko srečujemo ljudi, jim pač prisluhnemo, kakšni so, in povemo še kaj o sebi itd. In pri tem imamo pravico bit, kakršni smo in vedno si želimo ob sebi ljudi, ki nas lahko sprejemajo. Skratka, ne razumem, zakaj bi si mislil, da je neka ženska prfuknjena, če pove, da ne mara kuhat ali, ulala, celo, da noče imet otrok. Pa kdo si ti ali kdor koli na svetu, ki si drzne nekoga označit za prfuknjenega, ker pač ni po njegovi meri. Ti se pa lahko komu zdiš prfuknjen, ker manično hribolaziš in pišeš blog ali kaj drugega. Pojma nimam, zakaj morala ženska molčat, ker ne mara kuhat ali noče imet otrok, ker bi morala predvidevat, da moški bojda ne bo navdušen vzklikal, ker on … Kaaaaaj? Ker on išče ženo!!! In to bi moralo pomenit, da išče kuharico in mati svojih otrok. In na katerem zmenku, zaboga, bi ne vem po kateri bibliji že lahko povedala ženska, da ne mara kuhat in noče otrok, da bi izpadla malo manj prfuknjena?!!! Mogoče po petih fukih??? Ali po petem zmenku? Morda po poroki???

  Ženska, ki ne mara kuhat in noče imet otrok, bo pač lažje našla partnerja med tistimi moškimi, ki pa morda radi kuhajo ali se bodo skupaj trudili okrog kuharije, ker nobeden od njiju ne kuha rad, in met tistimi, ki prav tako nočejo otrok ali pa jih že imajo iz prejšnjih vez in jim ni do novih itd. V čem je problem??? Če ženska moškemu, s katerim je na primer na prvem ali drugem zmenku, govori nekaj, zaradi česar moški zaključi, da je ta prfuknjena, je pač šla na zmenek s totalnim prfuknjencem in še dobro, da se ga hitro znebi. Je pač zgrešila, se je zmotila. Ampak tip se je tudi zmotil, ker je šel očitno na zmenek zato, da bi slišal, kako rada kuha in komaj čaka, da bo postala mama. In ker ne sliši, kar hoče, začne opletat s psovkami v glavi. Ker je infantilen. Sebičen mali otroče, ki hoče igračo, ki piska, kot je sanjal prejšnjo noč.

  Ta dodatek, kako ženska govori, da se noče vezat, se mi zdi pa kar zaliman za kuharijo in materinstvo, čeprav to dvoje nima nobene nujne zveze s tem, koliko se želi nekdo s kom vezat. Ampak okej, tudi to je pač informacija na zmenku. Nočem se vezat … hočem … kar koli že.

  Skratka, z vidika informacij in tega, kdaj se neki lahko reče in kdaj ne, so zaključki o prfuknjenosti po mojem mnenju deplasirani. Presoja, ali ženska laže oziroma naklada o nečem, je pa nekaj čisto drugega. Ja, lažnivcev in manipulatorjev ne maramo. Vprašanje pa je, kako ti presojaš, da dejansko laže in gre v resnici za stereotip? Kaj pa če se motiš in ne laže. No, v tem primeru ti meniš, da je ženska prfuknjena, če ne mara kuhat in noče otrok.

  Problematično je tudi prepričanje, da ima večina žensk večinoma dobro razvit materinski čut. Pustimo ob strani, da je “čut” zelo neotipljiv pojem, ki je podvržen največjim manipulacijam, ker ne gre za nič otipljivega in je ponavadi le posledica kulturanih vzorcev pretežno in nikakršnega posebej vzviženega, metafizičnega Čuta. Morda bi statistika o večini, če bi bil čut merljiv, potrdila tvoje prepričanje. Verjetno. ne pa nujno v današnji kulturi zahodnega načina življenja. Problem je v tem, da ti spet nekaj pod naslovom večina v tem primeru postavljaš kot nekaj sprejemljivega proti nesprejemljivemu (prfuknjenemu). Ker to pod naslovom večina ni nekaj, o čemer bi lahko kdor koli imel svoje stališče. Nihče nima moralne pravice imet o tem nobenega stališča in ljudi zmerjat s prfuknjenci, če niso po njegovi meri ali volji. No, v bistvu to lahko počne le, če argumentira, zakaj določena človekova lastnost komur koli ali čemur koli škodi! Česar pa ne utemeljujemo z večinami ali manjšinami, ampak s tehtnimi argumenti!!!

  Ženska, ki si ne želi imet otrok ali nima materinskega čuta (kar koli že naj bi to pomenilo), naj preprosto nima otrok. Tako ravnanje je pošteno od nje. Se bo pač ukvarjala v življenju s čim drugim in lahko je zelo koristna za druge stvari v življenju, tudi za tiste, za katere ljudje z otroki nimajo časa in volje na primer. Posredno lahko tudi za otroke, ki nimajo staršev ali imajo slabe starše, naredijo veliko. Ljudje, ki mislijo, da so neverjetno normalni in neprfuknjeni namreč boli kurac za vse čustveno in konkretno podhranjene otroke na tem svetu. Večino brigajo samo njihovi biološki otroci. Tako da v tudi v tem konceptu, ki naj bi bil bojda tako “naraven”, niti slučajno ni vse fajn, normalno in koristno. Obstaja tudi abnormalna, nečloveška plat, ki ne prinaša obče koristi. Ponekod prinaša celo še več revežev in še večjo bedo. Vemo, v kakšnih okoliščinah se rojeva največ otrok, a ne.

  Skratka, stvari niso črno bele.

  In ja, jaz sem oseba, ki ne mara kuhat in noče otrok. Lahko povem, še preden se mi zgodi kakšen zmenek. Evo! Bejžte fantje, ki iščete ženo, al’ kaj??? Zakaj nočem otrok, je meni sicer jasno in stojim za tem in nikoli tega ne blebetam zato, ker bi hotela bit drugačna ali se kakor koli afnat. Imam 37 let in mi je afnanje ravno toliko že minilo, da raje kaj osebi povem čim prej kot slej. Nimam se volje jajcat leta z nekom, da bi se potem razšla zaradi špagetov ali odločanja okrog otrok.

  Chefe, te teme okrog moških in žensk, pa mačizmov, so dejansko pri tebi na blogu najbolj sporne zaradi zadrtosti, ki veje iz njih, in ja, s tem tudi nek piš kmetavzlarstva ali pa jamsko gozdnih stališč in podobnega. Ker ni prvič, da si na podobno temo sesuval izjave, ki bi jih pripisali zlahka kakšnemu grimsu in podobnim. Večkrat se je že ta stereotip moški gre na lov, ženska pa doma kuha, rojeva in skrbi za otroke. Ne vem, zakaj nisi še naredil prestopa v civilizacijo, v kateri se je človek mentalno, če se je želel, razvil in določene animalne fore preprosto odpadejo in jih nadomestijo druge prioritete. Tudi v šolo hodimo in se izobražujemo, kar je bilo ne le v jamah, ampak še dolgo na kmetih daleč stran in temu primerno prvinsko se je razmišljalo in posledično živelo. In ja, vmes se je zgodila emancipacija in ženske so zaradi eksistenčno večje osvobojenosti pokazale po logiki stvari več obrazov, se razvile in začele od moških pričakovat precej več od tega, da nosijo domov “ulov” in pridejo na večerjo, pa so kar carji. Cela panika, al’ kaj??? In dobro je, še enkrat!, da se ženske, ki ne čutijo želje po materinstvu, v to ne silijo!!! Ker so obstajale od nekdaj, le da jih je družba silila v materinstvo, medtem ko je bila do pomanjkanja volje do očetovstva pri moških tolerantna. A to lahko razumeš, da so nekateri očetje zelo slabi očetje ali da preprosto nočejo bit?!!! Veliko jih je in jih je od nekdaj bilo. Enako tudi niso vse ženske materinske. Ali tudi za moške, ki nočejo bit očetje, meniš, da so pač prfuknjeni??? Škodljive so tiste matere in očetje, ki se silijo bit nekaj, kar niso. Ne vem pa, komu škodijo tisti, ki nočejo imet otrok, ker pač nočejo imet otrok??? Podobna fora kot pri gejih.

 • Odgovori chef 6. 11. 2013 at 23:07

  Pri našem zapletu ne gre toliko za to, da bi imel jaz kmetavzarska stališča, ampak bolj za to, da se v zvezi s tem prispevkom zaradi zaslepljenosti v žaru boja med spoloma očitno ne razume preprostega dejstva, da mene osebno čisto nič ne moti, če neka žneska noče imeti otrok.

  Še enkrat, da bo bolj jasno: to, da ženska noče imeti otrok, me niti malo ne moti.

  Žal pa ta ženska pri mnogih moških pač ne bo imela nobenih šans za neko resno zvezo (in potem ji seveda ostanejo fičfiriči vseh sort), pri čemer je trditev, da je moški zaradi takšne malenkosti kmetavz, naravnost smešna. Menda si lahko izbere življenjsko sopotnico, ki mu najbolj ustreza? Ali naj pač raje pazi na svoj imidž, da kot tradicionalist ne bo izpadel preprosto… kmetavz?

  Zaradi mene lahko ženska (ali gej, če jih že omenjaš) počne kar hoče, morda mi bo zaradi marsikatere lastnosti, ki se sicer ne sklada z mojim kmetavzarskim dojemanjem idealne ženske, celo simpatična.

  Opozarjam izključno na razkorak med tistim, kar govorijo in med tistim, kar potem v resnici počnejo. Pri tem moje kmetavzarstvo nima nič zraven. Dejstvo, da ti ne maraš kuhanja in da nočeš imeti otrok, je zame absolutno sprejemljivo, še več, vseeno mi je, ker pač s teboj ne bom niti kuhal niti imel otrok. Tukaj ni absolutno nobenega problema, očitno ga vidiš samo ti.

  Če pa smo že na osebni ravni obkladanaja s kmetavzi in neandertalci, pa naj kar naravnost povem, da si seveda želim žensko, ki dobro kuha. Ampak niti ne zato, ker bi hotel to njeno veščino na vsak način izkoriščat (čeprav seveda prav pride), ampak preprosto zato, ker rad dobro jem in se mi zdi čisto simpatično, da ženska dobro kuha – in da ob tem še uživa, ne pa da se mukoma vlači po kuhinji in vsem kolegicam razlaga, kako da trpi, češ, poglejte mojega kmetavza!

  Konec koncev si jaz skoraj vsak dan sam kuham in ko sem imel tukaj doma eno super punco, ki je tudi z veseljem skuhala in zlikala kakšno srajco, sem jaz, kmetavz, kakršen sem, pogosto kar sam skočil za lonce, skoraj vedno sem tudi pomil posodo, pa še pranje in likanje je bilo v moji domeni.

  Pa se vseeno ni izšlo 😆 In seveda ne trdim, da krivda ni bila tudi na moji strani.

 • Odgovori nish 7. 11. 2013 at 0:40

  Tečni moški so najboljši. Znajo težit.
  Z njimi ni nikoli dolgčas.

  Drugačnost je druga beseda za – povem, kar mislim da želiš slišati.

  Danes je obletnica oktobrske revolucije – Dan enotnosti in sprave. Dejte bit pridni!

 • Odgovori laufar 7. 11. 2013 at 1:13

  Chef, imaš dve možnosti. Ali boš srečal idealno, ali pa boš moral spustiti kriterije. Za tole S. sem pa točno vedu! Zadnjič sem nekje na deželi, v gostilni za šankom slišal od enega starega fotra glede žensk tole: Kaj je glasba? To je mašanica fizike in matematike! In zdaj mi iz glave povejte eno žensko, ki je napisala pomembno skladbo!

 • Odgovori el_gran_torino 7. 11. 2013 at 2:22

  Tukaj se moram “načeloma” strinjat z Simono, katera me, če sem iskren do neke mere prestraši (a vsaj v postelji utihneš?), z majhno razliko; kdo pravi da ne more funkcionirat to kar si prvo rekla, namreč skorajdane ojdipovski (ženska kuha, tip pride domov, dela moške stvari) kompleks z pač odnosom dama in gentleman. Poznam veliko parov k jim to uspeva. In če sem brutalno resničen je to več al manj to.

  Res je pa, da je ravnovesje prasica.

 • Odgovori filmoljub 7. 11. 2013 at 7:52

  Osebno trdim, da je verjetno treba razlikovati med miselnostjo “nočem otrok in ne maram kuhat” ter dejanskim “bojim se imeti otroke in ne znam kuhat”. Tisto prvo (če je mišljeno resno) seveda ni normalno in taka ženska je dejansko prifuknjena. Ajd, recimo ji nevrotična kvazi-emancipiranka. Take babure verjetno privlačijo moške, ki so imeli čuden odnos s starši (posebej z materjo) in se nemara nezavedno otepajo prav takega cankarjanskega vzorca raznih “prešernovih julij” in “jelovškovih an” oz. iščejo “osvobajajoče” nasprotje tega. Ampak okej, pustimo kuharijo in gospodinjenje in vse te dolgočasne feministične stereotipe. Kaj naj bi moški dolgoročno počel z žensko, ki kategorično NOČE otrok, pa res nimam pojma. Kako bi potem kakšna družba preživela, s posvojitvami malih zamorčkov?

  http://www.youtube.com/watch?v=4HKnuTKZH9k

 • Odgovori štulič 7. 11. 2013 at 13:36

  In kot dežurni psyho analitic, moram nujno konstatirat, da je prava ženska vse od zgoraj naštetega in hkrati negacija le-tega.

  Torej negacija_negacije, ki natančno in pravočasno reagira tako, kot ne bi nikoli pričakoval…

  Zato me bo večno razdirala latentna misel, zakaj se nikol’ ne pokofetkaš z reboljco al’ pa z nish, recimo?! 😐
  (Zde se komlementarne, s tvojo priučeno narcisoidnostjo, no!?)

 • Odgovori Simona Rebolj 7. 11. 2013 at 14:05

  @chef:

  Jah, kako te osebno ne moti, če si zalimal etiketo, da je taka ženska prfuknjena?! Mene ljudje, za katere menim, da so prfuknjeni, motijo, čeprav me osebno lahko nič ne tangirajo, če se mi ni treba družit ali zapletat z njimi. Na to sem replicirala. Valjda, da mi je jasno, da se sam pač ne boš vezal s takšno, ki ti ne paše, pa je mir.

  In vem, da ti rad kuhaš, rad ješ, si očitno želiš otrok itd. In ja, seveda, tvoja stvar. Se boš pač vezal s takimi ženskami. V tem res ni noben problem. Problem je, če javno označiš, da so drugačni primerki žensk prototip prfuknjenosti. Iz tega pa sledi vzorec, lahko mu rečeš stališče, ki ga lahko označimo za zarukanost. Samo to. Skratka, vprašanje je, zakaj te motijo drugačni primerki, da čutiš potrebo po žaljenju? (Pa da ne bo pomote, osebno nisem nič užaljena in mi je čisto okej, da komuniciramo o tem in da človek izrazi, kar misli, da sploh lahko komuniciramo o tem).

  In v bistvu še vedno vztrajaš pri šablonizaciji po svojem okusu, kar je še dodaten količek k določeni utemeljenosti, da se označi tak pogled za zarukan. Nadalje torej še ne odnehaš:

  “Žal pa ta ženska pri mnogih moških pač ne bo imela nobenih šans za neko resno zvezo (in potem ji seveda ostanejo fičfiriči vseh sort) …”

  Proooosim??? Pa od kod ti ideja, da ženski želja po otrokih in veselju do kuhanja garantira, da ne bo naletela na fičfiriča???? A kaj opazuješ okrog sebe? In od kod ideja, da ženski, ki si ne želi otrok (pa še kuha ne ravno rada), ostajajo le fičfiriči??? Ne ostajajo ji, ker so fičfiriči velinoma poročeni in imajo otroke ali pa so že ločeni in iščejo novo žrtev, ki bo rada kuhala in se vezala zanj preko otroka … haha … A res nisi opazil tega? Fičfiričev niti slučajno ne definira želja po otrokih in takovrstni zvezi z žensko. Skratka, ne mislim, da neki erazmi pintarji niso fičfiriči od trenutka, ko imajo otroka in se za posladek s tem na vse grlo bahajo. To me je zbodlo toliko bolj zato, ker mi je tvoj stavek v glavo priklical moške, ki jih poznam in nimajo otrok, si jih ne želijo. In niti enega primerka ne znam priklicat v glavo, ki bi bil fičfirič. Kaj pa so? Recimo, da se jih spomnim okrog deset. Na prvem mestu so karieristi, ki poanto družine jemljejo tako resno, da se jim ne zdi fer, da bi si ustvarili družino, dokler jim pehanje za svoje delo pomeni več ali so cleo deloholiki. Zdaj mi pa povej, kakšni so očetje in možje, ki jih za to boli kurac??? Sploh pomislijo ne, da bi bilo kaj narobe s tem, da jih doma praktično ni??? A so to zgledni možje in očetje ali fičfiriči? Potem se spomni primerka umetnika, ki pač živi svoje boemsko življenje in mu na pamet ne pade, da bi s tem obremenjeval otrok. Okej. Meni se zdi fer. Potem pa kar nekaj (3) primerov ekstra brihtnih, razmišljujočih in čustvenih moških, ki preprosto ne želijo imet otrok, ker se jim ne zdi ta svet tako krasen, niti se ne počutijo, da bi lahko ne vem kaj ponudili otrokom (čeprav bi lahko premnogo več kot večina, ki jih kar ima, ker jih Pač hoče). Taki moški so lahko krasni in zelo brižni partnerji. Samo otrok nočejo imet. Vednno več je nasploh ljudi, moških in žensk, ki nočejo imet otrok preprosto zato, ker ne razmišljajo le gonsko, ampak se jim ne zdi vse skupaj na tem svetu tako fajn, še posebej ob dejstvu, da je toliko otrok zavrženih, zapostavljenih. Pa niso zato nobeni fičfiriči, ampak celo obratno. Ne premorejo dovolj flegmatičnosti do temnih plati medalje. Seveda pa so lahko tudi med ljudmi, ki nočejo otrok (in neradi kuhajo … WTF! … mogoče pa radi šivajo, ali pa kaj tretjega), fičfiriči. Ampak dvomim, da bi procentualno našišali bazen fičfiričev večine, ki si otrok želi, kaj šele tistih, ki jih že imajo.

  Mnogo več in marsikaj drugega je treba, da človek ni fičfirič od tega, da si pač želi otroka in ga celo naseksa. In človek, ki si želi močne zveze s partnerjem, sploh ni nujno, da si želi tudi otrok. In niti slučajno ne bo zgleden in pozoren partner kdor koli, ker si pač želi potomcev. Žal daleč od tega. Največji fičfiriči imajo za samo več zvez in raztrosenih otrok naokoli konec koncev.

  “Pa se vseeno ni izšlo 😆 In seveda ne trdim, da krivda ni bila tudi na moji strani.”

  Jah, logično. Ker se erotično partnersko ne vežemo na podlagi zavestnega, ampak predvsem podzavestnega. Zato se ne zaljubljamo v ljudi, ki nekaj počnejo tako kot mi, akratka, povsem razumsko, ampak na podlagi globljega, bolj podzavestnega konflikta. Ja, vedno gre za konfliktno situacijo, ki nas privlači, da bi razrešili blablabla … Če se upremo toruri konstantnih konfliktov, pravljic in razhajanje, ker ne gre, pa če partner, kuha, kot bi radi, ali pa ne, in skušamo izbrat partnerja izključno razumsko (da bo tak in tak), kot so sklepala partnerstva nekoč po interesu in se še danes marsikod, pa spet sledi muka dejstva, da te osebe nisi nikoli ljubil tako, kot bi si želel, čeprav je lahko dokaj enostavno živet z njo, podobno, kot je bolj ali manj enostavno živet z različnimi cimri. Skratka, lahko se zgodi, da najdeš tudi bolj primernega partnerja zase tudi med t. i. prfuknjenci kot tistimi, ki se ti takšni ne zdijo na podlagi razumske presoje. In obratno.

  @laufar:

  Sprašuješ o nečem, o čemer povprečna oseba pojma o pojmu nima in ne bi znala naštet nobene skladbe, ampak morda le dve imeni avtorjev kakšen Beethoven ali pa Mozart). Povej mi eno skladbo, ki jo je napisal kdor koli, katere koli rase, nacionalnosti ali spola in razloži, zakaj naj bi bila ta skladba pomembna??? Kdo je to rekel? Se je komu oglasil kakšen bog? Po kakšnimi pogoji in v kakšnih okoliščinah (kultura, država, politika) se je ta skladba oklicala za pomembno? Izza šanka se boš lahko premaknil k resnemu samoizobraževanju, kako nastajajo take in drugačne “pomembnosti”, hkrati pa paleta diskriminacije po rasi, nacionalnosti, spolu in družbenih lobijih določenega časa. To poteka še danes. Kako postane oseba sploh pomembna s čimer koli??? Potem se boš lahko izobrazil o zgodovini diskriminacije ženskih stvaritev za oklicanje pomembnosti, ne le na področju glasbe (to je pis of kejk najt na netu dandanes, tudi če pojma o pojmu nimaš) in umetnosti nasploh, ampak tudi na področju znanosti. Lahko se pa sam s sabo poigraš tudi z odgovorom na vprašanje, naštej eno pomembno skladbo, ki jo je ustvaril Kitajec. In potem se lahko sprašuješ, kako butasti so Kitajci, kako pojma nimajo o mateatiki in fiziki, ker se ne boš iz glave spomnil nikogar. Potem boš lahko študira o tem, kako so črnci izumili svoje zvrsti glasbe, da so sploh lahko prišli v ospredje, a še to šele z roko v roki borbe za enakopravnost na terenu belcev!!! In potems e boš treščil po čelu in si rekel, šment, mar je res Obama prvi predsednik v zgodovini Amerike? Mater je ta fizika in matematika fajn stvar. Domena belega moškega na zahodu. Res najbolj pomembno bitje na svetu, a ne. Kako neki mu je uspelo postat tako pomemben?

  @el-gran-torino:

  Sploh ne razumem vprašanja. Ne vem, kdo pravi kaj?

 • Odgovori Boro 7. 11. 2013 at 16:13

  Mislim da ne razumete kaj točno je @chef želel povedati. On ne sovraži, ponižuje in zaničuje žensk ki nočejo otrok in ki ne marajo kuhat.

  Na živce pa mu gredo take, ki vehementno, magari že ob prvem srečanju s človekom začno razlagati stvari kot so ne maram kuhat, js sem srečna s svojim lajfom, nikol nebi zamenjala, čeprav nimam veliko sem srečna, čustveno stabilna, ne maram otrok 🙂 (vstavi karkoli)

  Mislim, če bi bla tko hepi s svojim življenjem ne bi bilo potrebe tega razlagati prvemu neznancu ki ga sreča, hkrati pa je to znak da si dejansko želi ravno teh stvari, ki jih zavestno potlači in si s tem ustvarja občutek lastne vrednosti in osmisluje svoje življenje.

  Najbolje to opiše prvi chefov odstavek:
  “Ob očitnih vzrokih me pri ženskah najbolj moti, če pretirano govorijo o sebi oziroma o svojem karakterju, temperamentu in o podobnih dolgočasnih posebnostih.”

  Če je nekdo srečen/določeno karakteren itd.. mu tega ni potrebno razlagati občinstvu.

 • Odgovori Fakkos 7. 11. 2013 at 16:25

  Po moje je to posledica te miselnosti, ki so nam jo vcepili, da smo vsi tako zelo posebni in drugačni.
  In resno, drugačnost pomeni to, da ne maraš nakupovat? Kaj mene briga ali uživaš v Sparu ali trpiš, nabavljaš še vedno tam. Če si tako drugačna, si hrano pridelaj na vrtu ali pa se pojdi dumpster diving. Aja, to je pa že malo več kot poza.

 • Odgovori filmoljub 7. 11. 2013 at 16:27

  Seveda je jasno, kaj je želel Chef povedati. Kot je tudi jasno, da marsikaj od tega (ali pa neka ustreznica) velja tudi za moške. Debatiramo pač o tistem, kar izhaja iz njegovih opažanj.

 • Odgovori chef 7. 11. 2013 at 16:54

  @Boro: Čestitke! Že od jutra se pripravljam na odgovor in dokončno – zadnjo razlago “šta je umjetnik htio da kaže”, pa si me s svojo razlago prehitel. Čestitke tudi @filmoljubu!

  @Simona: Od kje ideja, da me o neki ženski, s katero sem šel dvakrat na kofe, zanimajo podrobnosti o njeni lestvici vrednot, odnosu do boga, izkušnjah z njenim očetom in potem z vsemi tipi, ki so jo povaljali. To me NE ZANIMA, dolgočasi me! In če mi začne o tem razlagat kar tako, iz prve, si enostavno mislim, da “je prfuknena”. Ne zato, ker – domnevno – noče imet otrok, ampak zato, ker mi s tem utruja.

  S tem pa mi utruja zato, ker je z njo očitno nekaj narobe. @nobodey, na primer, je nekje vmes afektirano razložila, da je njen foter čisto navaden prasec. OK, škoda, žal mi je za to, ampak … zakaj naj bi to mene zanimalo?

  Njen oče je pač prasec, moj pa k sreči ni, zato – vsaj jaz, kolikor vem, pa tudi ne moja sestra – nimam travm, zaradi katerih ne bi hotel imeti otrok. Zato si iščem žensko, ki jih želi imeti. K sreči je takih večina, sicer bi že zdavnaj pomrli.

  Seveda pa to sploh ni poanta mojega zapisa. Še enkrat, ampak tokrat res zadnjič, ti povem: ne moti me, da ženska noče imeti otrok ali da nerada kuha (še bolj naravnost ti bom povedal: boli me kurac!). Moti me, če naklada. Predvsem pa, in to piše že v začetku mojega prispevka, ki si ga očitno spregledala (…me pri ženskah najbolj moti, če pretirano govorijo o sebi oziroma o svojem karakterju, temperamentu in o podobnih dolgočasnih posebnostih.)

  Da si se zapičila točno v ti dve postavki (kuhanje in otroci) med šestimi navedenimi (in tako naprej!), me seveda navdaja z mislijo, da sem stopil na žulj tvojega ponosa. Resno mi je vseeno, da ti ni mar za kuhanje in rojevanje otrok, kot mi je vseeno, če manično telovadiš TRX, prakticiraš izključno živalski seks in sovražiš nakupovanje – ali pa ne.

  Na živce mi gre, da mi s tem utrujaš! Na živce pa mi gre zato, ker mi je pač vseeno in bi od tebe raje bral manj užaljene komentarje, v katerih me ne zmerjaš s kmetavzlom samo zato, ker sem glede razumevanja družine in spolnih vlog nekoliko bolj konzervativen – nedvomno tudi zaradi odličnih zgledov, ki so mi jih – k sreči! – dali moji starši.

  Najbolj debilni nesmisli pa so, in to ti moram povedat, točno tole: “Potem pa kar nekaj (3) primerov ekstra brihtnih, razmišljujočih in čustvenih moških, ki preprosto ne želijo imet otrok, ker se jim ne zdi ta svet tako krasen, niti se ne počutijo, da bi lahko ne vem kaj ponudili otrokom (čeprav bi lahko premnogo več kot večina, ki jih kar ima, ker jih Pač hoče). Taki moški so lahko krasni in zelo brižni partnerji. Samo otrok nočejo imet.”

  Fak, kakšen bulšit! Ojoj, preveč so pametni, da bi rodili otroke v ta grdi, grdi svet. Tako skrajno neumnost si lahko izmisli samo nekdo, ki ne razume, da je lahko svet čisto lep, če ga otrokom takega naredijo starši. In, zanimivo, tako večinoma razmišljajo – kot sama ugotavljaš – bolje situirani in brez dvoma materialistično skrajno razvajeni posamezniki, ki bi otrokom sicer lahko privoščili marsikaj. Razen tistega, kar je nujno: pristne starševske ljubezni, časa za vzgojo, normalnih vrednot.

  Neverjetno, ampak iz tega očitno sledi, d aso tistil, ki nimajo otrok, bolj pametni od tistih, ki jih imajo, in svoje naslednike pač rojevajo v grdi svet. Ajajaj.

  Debato počasi zaključujem, zaradi prerekanja o oslovi senci (ki je sploh ni) mi namreč zmanjkuje časa za pomembne stvari.

 • Odgovori Simona Rebolj 7. 11. 2013 at 20:02

  @Boro:

  Pogovor se o zapisu se je nadaljeval preko komentarjev. Zato je tudi moj prvi komentar precej drugačen od naslednjih, ker je šlo nadalje že za replike na dodatne komentarjev avtorja. V teh komentarjih pa pač ni bilo izraženo zgolj to, kar je v zapisu, ampak tudi določena zelo jasna stališča, ki sem jih pokritizirala in tudi argumentirala, zakaj. Zato je tvoje pojasnilo o razumevanju zapisa odveč. Chef je nadalje namreč tudi pojasnil svoje stališče govorjenja žensk prvič ali drugič na zmenku (moškemu, ki išče ženo), ne kar nekim neznancem vsepovprek. Skratka, ali ne slediš kometarjem ali pa slabo dojemaš. Poleg tega je za vsak pogovor o čemer koli odgovornih več ljudi. Se pogovarjajo o nečem, a ne. In ja, velikokrat nanese pogovor na te teme in si ljudje povedo, kaj mislijo, kakšni so sami … whatever. Kaj neki je torej chef želel pojasnit? Da obstajajo ženske, ki nadlegujejo popolne neznance in začnejo kar z lepega lapat o sebi in jih ubogi neznanci ne morejo ustavit???? Ne me basat?!!!

  @chef:

  “Od kje ideja, da me o neki ženski, s katero sem šel dvakrat na kofe, zanimajo podrobnosti o njeni lestvici vrednot, odnosu do boga, izkušnjah z njenim očetom in potem z vsemi tipi, ki so jo povaljali. To me NE ZANIMA.”

  Prav. Povej ji to. Kdo te sili, da se o tem pogovarjaš? Veliko ljudi take zadeve zanimajo in o tem klepetajo. Tebe pač ne. Hočeš povedat, da tebe neke ženske kar z lepega nadlegujejo in ti govorijo stvari, na katere nisi sam niti najmanj vplival??? Sediš poleg tiho, skušaš vsilit druge teme, pa ti zverine ne postijo, ker tako agresivno lapajo o sebi kar koli že?. Mah, daj … Meni še noben tip ni uspel lapat nekaj, kar me ne zanima, več kot pet minut. Če hoče pa povedat kaj osebi, v kolikor naj bi srečanje spominjal na zmenek, me pa ne moti. Vsaj vem, če želim na zmenek še kdaj ali ne. Kr neki.

  “Njen oče je pač prasec, moj pa k sreči ni, zato – vsaj jaz, kolikor vem, pa tudi ne moja sestra – nimam travm, zaradi katerih ne bi hotel imeti otrok. Zato si iščem žensko, ki jih želi imeti. K sreči je takih večina, sicer bi že zdavnaj pomrli.”

  A ti resno misliš, da ljudje, ki in ker imajo otroke, nimajo travm iz otroštva??? A zato so vse familije tako idilične in zato so vsi starši krasni, a ne??? Centre za socialno delo alhko kar zapremo. Pa kaj je s tabo??? Travme iz otroštva nimajo nobene neposredne zveze s tem, ali bo nekdo imel otroke ali ne, jih hotel imet ali ne. Otroke ima večina, ja, in med njimi so tudi totalni neuravnovešenci, zatravmiranci, agresivci, pijanci itd. Med tistimi, ki nimajo otrok, pač ne boš našel vzorca posebne, niti posebej povečanega procenta degeneriranosti. Jebi ga. In tudi tisti med temi, ki imajo kakšne travme iz otroštva in se jim škoda pomembno pozna, pač s svojimi travmami vsaj ne bodo morili svojih otrok. Ker jih pač nimajo, a ne. In ti tuliš, kakšna sreča je, da je taka večina. Kakšna pa??? Da ima pač otroka ne glede na to, ali si ga lahko privošči in ne glede na travme iz otroštva in še kaj … hehehe … Bojiš se, da bi sicer kar pomrli. Pa saj nisi resen. Umiramo od gneče. Prebivalstva je vedno več in rapidno procentualno narašča po svetu!!! Trpimo zaradi prenaseljenosti, ne pa izumiranja. daj poglej statistike. Potem pa še poglej statistike o zapuščenih otrocih, za katere starši ne skrbijo dobro. Jah, kako pa to, ko so vendar tako normalni, brez travm iz otroštva. Mislim … kakšne pa zdaj pokaš.

  “Da si se zapičila točno v ti dve postavki (kuhanje in otroci) med šestimi navedenimi (in tako naprej!), me seveda navdaja z mislijo, da sem stopil na žulj tvojega ponosa.”

  A imaš težave s spominom ali branjem??? V to sem se zapičila zaradi tvojega komentarja!!! In na ta komentar sem replicirala. Na zapis sem replicirala povsem drugače. V komentarju pa si ti izpostavil le ti dve kategoriji in ju opremil s prfuknjenostjo. In na to sem se odzvala in se je tako razvijal dialog naprej. Tako da ne podtikaj in ne hinavi, če si sam prizadet in užaljen, ker kakšni tvoji izbruhi ne gredo skozi brez focke nazaj.

  “Na živce pa mi gre zato, ker mi je pač vseeno in bi od tebe raje bral manj užaljene komentarje, v katerih me ne zmerjaš s kmetavzlom samo zato, ker sem glede razumevanja družine in spolnih vlog nekoliko bolj konzervativen”

  Jaz pa bi raje od tebe brala manj primitivne komentarje in zgovarjanja na stališča za drhaljenje nad drugačnimi, ki te nič ne ogrožajo in jih tvoj konzervatizem briga manj kot tebe izpovedi nekih bejb o sebi. Pa kričiš na vse grlo. Javno! In pizdiš o domnevnih prfuknjencih. Zadrto in kmetavzlarsko.

  “Fak, kakšen bulšit! Ojoj, preveč so pametni, da bi rodili otroke v ta grdi, grdi svet. Tako skrajno neumnost si lahko izmisli samo nekdo, ki ne razume, da je lahko svet čisto lep, če ga otrokom takega naredijo starši.”

  Svet je, kakršen je. Nekje lep, nekje pa zelo grd. Dogaja se marsikaj, definitivno pa take bedarije, kako lep je ves svet, če ga takega naredijo starši, lahko budalaštari samo zelo neveden ignorant. Starši ne morejo preprečit, da potomci slej ko prej ne bodo videli tudi grdega sveta. Premnogi starši pa žal poskrbijo, da so tudi sami grdi in zagrenijo otrokom življenje že zelo zgodaj, a ne. Starši, ki bodo vzgajali razgledane in brižne potomce, jim ne bodo prikrivali grde plati sveta, ampak jih bodo skušali vzgojit v brižne ljudi, pripravljene tudi na grdo. Kreteni bodo pač vzgajali razvajene zagledance vase in v svoj bojda lepi svet, ki je pač blesav in neumen tam nekje za ograjo. Vrtičkarski Hollywood al’ kaj imaš v mislih? Jankovičeve potomce? … hehe … WTF!

  Moja replika pa je bila seveda replika na tvojo nebulozo in še eno žaljivo stigmo o ljudeh brez otrok oziroma tistih, ki jih nočejo, ki so bojda fičfiriči. Daj povej, kako debilno neki je to??? Da na taki podlagi ljudi kar počez označiš za fičfiriče?! A nisi še dojel? Pa vseeno lapaš o bulšitih. Pa kaj si spet pojedel, no?

 • Odgovori Simona Rebolj 7. 11. 2013 at 20:38

  Še to, kot primer. Arne Hodalič na primer je popotnik, fotograf, potopisec itd., kakršen verjamem, da bi ga lahko imel tudi ti za zgled ali vsak za nekoga, ki z veseljem slediš njegovim popotniškim podvigom, kar zanima tudi tebe. Marsikaj je na svetu spoznal. Nima pa otrok in, pozor, ne samo to, javno je ob omizju na TV izrekel, da jih ne želi imet in vse skupaj zasolil tudi s svojim mnenjem o lepotah in grdotah po svetu. Izhaja pa iz ugledne in izobražene družine. Nekako ni na prvi pogled razvidno, da bi lahko imel kakšne posebej izstopajoče travme, še posebej v primerjavi s številnimi zatravmiranci, ki pač otroke tudi imajo. Ali naš chef tega človeka in njegovo delo ignorira, ga ne more spoštovat, ker je po njegovem navaden fičfirič. Aja, zakaj že? Ker nima otrok in jih noče imet. Se bo chef na vse grlo zgražal, če bo Simona takega človeka označila za pametnega namesto za fičfiriča, ker je pač pameten in brižen in sposoben, z otroki ali brez. Viš, to so te kozlarije. Ali po tvoje pač ne?

 • Odgovori chef 7. 11. 2013 at 20:53

  A ti Hodaliča osebno poznaš ali samo s TV?

 • Odgovori Luna 7. 11. 2013 at 21:17

  Fora je, da je ravno obratno. Bejbe govorijo, kako bi pravega dedca, pa klasiko, pa fantazirajo o macho tipih, v praksi so pa to potem zarukanci, ki jih pač mogoče “probaš”, izbereš pa ne. Če grem na seks in fantazije: v psihologiji je znano, da so ženske, ki fantazirajo o posilstvu, pa si tega v reali tudi slučajno ne želijo oz. bi jim bilo to celo nagnusno.

 • Odgovori laufar 7. 11. 2013 at 21:25

  Tale reboljka je totalno zgubila orientir! Če ga je kdaj sploh imela. Pa kdo le prebere vse tele njene litanije do konca, jebella cesta!

 • Odgovori boro 7. 11. 2013 at 22:08

  @simona

  ja težko sledim tvojim dolgim odstavkom (nic narobe) ter težko si memoriram vse argumente. Pa vendar z izrazom prfuknjena govori le o zenski ki zacne te stvari razlagat sama od sebe, brez da jo kdo vprasa, in brez da tema nanese na to.

  Sicer se zgornje bere kot da zenska ne sme načeti POGOVORA o tem, seveda lahko načne, mi pa govorimo o zenski, ki zacne MONOLOG in se trudi ljudi okoli sebe prepricati da ima prav, v bistvu pa želi potrditev, sprejetost. In take so dolgocasne.

  verjamem da je bilo nekako tako mišljeno, chef?

 • Odgovori lunja 7. 11. 2013 at 22:22

  …etiketiranje in predalčkanje postavlja barikade na mnoge odprte poti do poznavanja nekega posameznika. Druženje naj bi nam omogočilo spoznati naravnanost nekoga do nečesa, temu pa naj bi sledilo poglabljanje naše vezi ali pač ne.
  Pa vendar me zanima, kako pa naj bi potekal pogovor ob kavici ob začetnem spoznavanju, saj ne razumem mlatenja prazne slame “na splošno”?

 • Odgovori drugačna ženska 8. 11. 2013 at 10:21

  Čakamo še na temo o drugačnem moškem, …

 • Odgovori chef 8. 11. 2013 at 10:44

  @boro: Tako nekako. Simona pač rada polemizira, in pri tem, da ostane zanimivo, vsako podrobnost iz replik nasprotnika obesi na veliki zvon, dokler se človek slej ko prej ne naveliča vrtat v odprti žulj.

  Tudi Arne Hodalič je, na primer, lahko čisto fajn dečko, izobražen, inteligenten, uspešen na svojem področju – kar pa še ne pomeni nujno, da je po drugi strani – tega ne vem, tako se govori po kuloarjih – take vrste tip, ki jih Simona Rebolj organsko ne prebavlja zaradi vseh zgoraj navedenih razlogov.

  @luknja: Kaj pa vem, ob prvem – in tudi ob desetem – srečanju ne želim poslušat subjektivnih razlag o njihovem lastnem karakterju – ki je seveda idealen! -, zgodbic o bivšem tipu ali o očetu, ki je navaden prasec, še manj pa hvalisanje o osebnih, kariernih in športnih dosežkih, ki da jo dvigajo nad povprečne ženske.

  @drugačna ženska: Nekaj na to temo sem pisal en dan prej, sicer pa temo o drugačnem moškem raje prepustim kakšni ženski.

 • Odgovori filmoljub 8. 11. 2013 at 11:11

  Kaj pa vem, ob prvem – in tudi ob desetem – srečanju ne želim poslušat subjektivnih razlag o njihovem lastnem karakterju – ki je seveda idealen! -, zgodbic o bivšem tipu ali o očetu, ki je navaden prasec, še manj pa hvalisanje o osebnih, kariernih in športnih dosežkih, ki da jo dvigajo nad povprečne ženske.

  Čeprav, hm, po drugi strani pa je prav to mogoče tudi dobro — da namreč čimprej veš, pri čem si pri njej. (In jo takoj škartiraš, seveda.) Bolje, kot da bi taiste stvari odkril šele v poznejši, resnejši fazi. En prijatelj, ki sem se mu pritoževal nad taščo, je modro dejal: pri ljudeh je vselej bolje, če veš, pri čem si, kot pa nasprotno. (Tako, govoril sem.)

 • Odgovori chef 8. 11. 2013 at 11:23

  Ampak: saj že v prvi fazi z njo nisem imel namena počet nič resnega! Je pa res, da tega marsikatera pretirano samozavestna punca ne zastopi in misli, da smo na svetu vsi samo zato, da jo poskušamo, da ne rečem kaj. In potem se hvali bolj trapasto od povprečnega japija iz časov debelih krav.

 • Odgovori Simona Rebolj 8. 11. 2013 at 13:21

  @chef:

  Naj te opozorim, da ta način komunikacije, da namesto argumentov in replik užaljeno kar naprej tupiš o nekem žulju, pa za verbalno pestrost si lahko omisliš še skakanja mački po repu in podobne floskule, izpade abotno gartnerjansko in patetično. Točno tako komunicira gartner, ko mu zmanjka replik in ko je čisto iz sebe zaskrblejn za svoj imidž. Jaz sem nekaj povedala na samo tematiko in dala na lager v presojo. Če bi imela kakšne posebne žulje, za katere bi želela, da kdo ne skače po njih, bi jih zlahka zamolčala, a ne, saj nisem idiot, da bi neke osebne zadeve ali osebna stališča v odnosu do svojega življenja obešala na internet, da bi lahko neki razjarjeni anonimusi skakali po njih, če bi šlo za jebene žulje. Kar povem, povem zato, ker hočem nekaj povedat in mi je predvsem do vsebine, do poante, ne pa do podjebavanj na osebnem nivoju, kar se greš ti po potrebi, ko ti zmanjka štofa. Ups, ne, pardon, ko ti očitno nekdo skoči na žulj. Vedno ima tako prozorno z žulji največ problemov tisti, ki jih hoče naprtit drugim. Če pa res misliš, da je ob vsem, kar sem povedala in na kar pač nimaš argumentiranih odgovorov, problem nek moj žulj, ki te tako fascinira, pa vsaj dostojanstveno razloži, o kakšnem žulju neki blebetaš? Kje si ga zaznal in zakaj neki??? Kaj naj bi me žulilo??? Najbolj perverzno, kar se lahko dogaja na netu in se vsak dan, je pa to, da najprej nekdo opleta z zaničljivimi oznakami o nekom ali o nečem, potem pa namesto tehtnih argumentov in po argumentih s strani drugih, ki spodbijajo njegove izbruhe, cvili o stopanju na žulj. Pri gartnerju nekaj vsakdanjega, ti pa menim, da bi se lahko vzdržal in bil bolj dostojanstven, no.

  In ne, ne poznam osebno Hodaliča, samo nekaj ljudi sem spoznala, ki sicer poznajo njega, poznam nekaj govoric po kuloarjih, ki se jih prekleto slabo spomnim … hahaha … Očitno pa nimamo enakih kuloarjev odprtih, ker nisem nič takega slišala, kar mi ne bi bilo glede na njegov način življenja nelogičnega. O odnosu do zvez ne vem nič, razen da je imel eno daljšo, valjda, z žensko, s katero sta tudi skupaj potovala in delala na podobnem področju in sta v tem smislu sodelovala tudi še po tem, ko skupaj nista več bila. To je pa itak nekoč povedal tudi javno, ko sta bila celo skupaj nekje gosta.

  Me pa zanima, kaj česa organsko ne prebavljam, kar naj bi poosebljal tudi on. Menim, da to, kar dela, dela dobro in dostojno in nikakor ne bi mogla nalepit oznake fičfiriča. Se mi pa fičfirič vključno z načinom postopanja po svetu in mentaliteto zdi na primer Zvone Šeruga, pa če bi imel še petdeset otrok in pet žena. Slučajno je pač tako, ker te zadeve niso vezane na to, ali nekdo živi sam ali se nekdo zateče v gnezdenje.

  Seveda moj namen ni bil, da se zapletem v klepet o neki eni osebi. To sem uporabila le kot primer, ker je bil z več vidikov prikladen za umevanja pojma “fičfirič” v povezavi z določenimi enačaji. Vendar bi se morda hitro lahko vnel tudi prepir o tem, kaj sploh pomeni bit fičfirič in kdo je za koga in zakaj fičfirič … hehe … Za znoret!

 • Odgovori niko 8. 11. 2013 at 13:37

  No, ja, ženske seveda imajo največ moči v pokojninski luknji – pravzaprav v vseh luknjah od glave do riti …

 • Odgovori Simona Rebolj 8. 11. 2013 at 13:40

  Joj, še to. Da ne omenjam, kako antipatičen si izpadel s zlorabo svojih staršev za hvalnice, kako krasno popotnico so ti dali, ker si “normalen” in kot večina, ker si pač želiš žene, kar si želi večina in razmišljaš kot večina v določenem primeru. In potem še nauk, kako je svet tak, kakršnega ti naslikajo starši. Joj, ja, ja, drugače misleči smo pa mračnjaki s travmami iz otroštva. Res prozorno in bedno, tako da ti lahko vrnem žogico le s tem, da se pojdi pač staršem pritoževat, ker ti kljub pravim in normalnim nazorom ni uspelo še niti ene bejbe obdržat, čeprav si pravilno izbral, da bi imela otroke in rada kuha, pa nisi več mlad. Poleg tega pa si najbolj slavni mračnjak z blogom nergač, kjer se kar naprej ogroženo pritožuješ čez to in ono škodljivo večino, razen po osebni potrebi, ko se skličuješ nanjo v imenu “normalnosti”, ker si pač še nadut in temu primerno ogrožen, čeprav so ti starši naslikali krasen, lep svet, tako da bi mogoče lahko šel na kakšno psihoanalizo, da odkriješ še neozaveščene travme iz otroštve, ker si bil očitno nekako nategnjen. Skratka, a vidiš, kaj si delaš s svojimi poskusi podlovanja. Fašeš gnev neke bejbe, ki so ji take vrste repenčenja pač prozorna lanska mala šola frustracij z ozaveščenim ali neozaveščenimi travmami iz otroštva ali brez. Who cares, kaj bi rad kdo povedal o sebi, a ne? Pa kdo bo to poslušal? A te je kdo kaj vprašal o tvoji mami, fotru, teti in stricu? Nihče. Tako da te mogoče nadlegujejo celo bejbe, ki so čisto po tvoji meri, le da tega še nisi spoznal.

 • Odgovori chef 8. 11. 2013 at 13:47

  Tebi se je res odfukalo. Ne prvič.

 • Odgovori niko 8. 11. 2013 at 13:53

  … štulič: v rangiranem vrstnem redu bi jaz zasebno preferiral nish (tako nebogljeno mi deluje) – tako hehehe …

  😉

 • Odgovori Uroš 8. 11. 2013 at 17:27

  @Chef: Zadnje leto si – seveda, po mojem mnenju – spisal kar nekaj pronicljivih zapisov. Le – ti so dali slutiti, da se čedalje bolj odmikaš od subjektivnih ein, zwei arogantnih opisov česar koli že ter počasi zoriš proti objektivnim, argumentiranim in z svojo osebnostjo začinjenim objavam. Zapise kot pa je ta, sem vedno jemal kot male (in humorne) provokacije, zato sem tudi na začetku napisal, da se že veselim komentarjev…
  Vendar sem se očitno motil! Ne bom ponavljal za Simono, ker se mi ne da, še manj pa sem tega sposoben a dejstvo je, da ti ženska trosi suho zlato ( pa še marsikomu drugemu) v obliki komentarjev! (že vidim kako se ti ustnice krivijo v nekaj podobnega ciničnemu nasmešku)
  Zakaj? Kakor je že Simona napisala, če želiž biti pisun en rang nad Gartner standardom odreagiraš na njene (vedno argumentirane)komentarje tako kot si: tebi se je odfukalo, stara devica z gnojnimi žulji etc.). Po drugi strani pa, če želiš biti tehten, objektiven (spoštovanja vreden!) pisec – in sem prepričan, da imaš velik potencial za kaj takega – vzameš opazke drugega pisca ranga SR resno in na njih repliciraš z premislekom ter argumentirano, ter po potrebi priznaš svojo zmoto.
  Kar hočem izpostaviti je diskrepanca med tem kako se v zapisih predstavljaš (med vrsticami in neposredno), ter kako (res da verjetno afektirano, a vseeno) odreagiraš na karšno koli negativno, argumentirano ali ne, opazko v komentarjih. O nečem podobnem pišeš zgoraj. Tudi meni gre tovrstno (pa čeprav nezavedno) sprenevedanje na živce. Človek zgubi kredibilnost.
  Mogoče še to,: SR ne poznam,jo pa globoko spoštujem (kot vse duge posameznike, ki so dosledni, kredibilni, ter imajo rock hard cojones). Nič ni narobe z Gartnerjem, pač pokriva svoj segment, vprašanje tukaj je ali bi mu bil rad konkurenca?, meni osebno bi bilo tega žal!

 • Odgovori chef 8. 11. 2013 at 18:06

  Simono Rebolj kot osebo, ki pametno razmišlja, spoštujem tudi jaz, ne bom se pa z njo spuščal v besedne dvoboje, ki so sami sebi namen – in seveda potrjevanju naših prepotentnih jazov, za kar je ona kriva vsaj toliko kot jaz.

  Če noče razumeti – oziroma moj osnovni tekst razume po svoje -, ampak raje argumentira svoje replike, ki se nanašajo na tisto, česar nisem rekel ali omenil zgolj kot primer, ki seveda ne more biti univerzalen (saj zato je pa primer!), z njo res nimam kaj debatirat. Če na koncu še totalno izgubi kompas in me začne celo učit, kako naj pišem komentarje, katerih hvalnic naj raje ne pojem ter koga naj raje ne “zlorabljam”, da ji ne bom izpadel antipatično, si pač ne morem misliti drugega, kot da se ji je spet odfukalo. Se pa – za razliko od nje – vsaj skušam vzdržat mojih subjektivnih sodb o njej. Tako, recimo, nikjer nisem omenil, da je stara devica, kot mi polagaš v usta, ker mi je v bistvu čisto vseeno kdaj je kdo s kom nazadnje dobro fukal.

  Menda ne misliš, da neke nepomembne tekste jemljem tako resno, da se bom v nedogled prepiral okoli oslove sence z nekom, ki me veselo zmerja s kmetavzom samo zato, ker razmišljam malo drugače in ker navajam neuiverzalne primere iz prakse?

  Še posebej mi pa ni jasno, o kakšni argumentaciji vendar govorite? Saj se tukaj vendar ne dogaja nič drugega kot bolj ali manj floskulaško nakladanje o slabem svetu, razdrtih družinah, kmetavzarskih očetih, trpečih materah in srečnih samskih ženskah, ki se jim ni treba ukvarjat s tegobami izkoriščevalskih pijanskih moških. Take vrste nakladanje me ekstremno dolgočasi, še posebej zato, ker nima absolutno nobene zveze s tistim, kar sem napisal.

  Lahko bi bilo tudi obratno. Lahko bi mi ena razlagala, da ne mara telovadbe, da hoče otroka in da ima rada nežen seks, čez pet let bi pa ugotovili, da ji je za otroke mar manj kot za njeno trdo zadnjico in da je lovača, ki na fitnesu pojaha vsakega drugega.

  Ne, Simona Rebolj – in še mariskdo – se je v maniri užaljenih babnic zapičila v problem materinske ljubezni in gospodinjenja, ki sem ju navedel zgolj kot primera.

  Ne bom trdil, da tega po svoje nisem pričakoval. Edina moja napaka pa je bila, da sem s Simono sploh začel polemizirat. Saj sem vendar vedel, da je zoprna kot sto hudičev. Zaradi tega sva verjetno oba samska. Jaz to vsaj priznam 😉

 • Odgovori Cudno 8. 11. 2013 at 22:04

  V resnici je bil ta blog zadetek v polno. Namreč eden glavnih vzrokov za zgoraj opisane ženske je tudi jeza na očeta. Tudi zato mnoge ženske ne marajo moških, se bojijo imeti otroke itd. Torej pa potem pa zadetek v polno, “moj oče je bil prasec.” Torej dekle direktno pove, od kje je izvor njenega načina razmišljanja. Torej sploh ni treba iskati primerov nekje “rekla, kazala”, primer se pokaže kar sam. A vseeno upam, da se bo takšna ženska malo pustila analizirati nekomu, da bo še nekaj naredila iz svojega življenja. Treba pa je dodati, tako, kot so se takšne ženske opekle v svojem otroštvu, tako se je mnogo moških opeklo s takšnimi ženskami. Ne vse, a mnoge od teh so problematične.

  Zanimiv je tudi primer s psico, ki bo iskala moškega. Vseeno smo ljudje pametnejši od psov, a če pes neki ženski privoha moškega, je to privohanje bolj pasjih lastnosti, kot pravih človeških. Če so ženski pasje lastnosti dovolj, ne zna gledati pravih človeških lastnosti.

 • Odgovori Nevenka 9. 11. 2013 at 14:14

  Večino drugačnih žensk odkrijejo moški: ti si pa res čisto….to je šele dolg čas.

 • Odgovori Simona Rebolj 9. 11. 2013 at 19:14

  Ne, ne, moji komentarji niso sami sebi v namen. Če bi bili sami sebi v namen, jih ne bi pisala, ampak bi jih recitirala samo sebo. So komentarji, ki jih nekateri preberejo in razumejo tako kot na primer Uroš, torej tako, kot so zapisani, drugi drugače. Pomembno je, zakaj nekateri drugače. Kakšen je motiv (lahko tudi razumejo enako, a jih določeni sebični motivi vodijo, da izražajo, kar pač izražajo).

  In ne, chef, popolnoma razvidno je, da te nihče ni zmerjal s kmetavzom samo zato, ker razmišljaš “drugače”, ampak ker si ti zmerjal določene “drugačne” s prfuknjenci in fičfiriči!

  Bodi dovolj!

  @Cudno:

  Ogromno žensk, ki so jezne na očete, ima otroke in so vezane. Nekatere se tudi kurbajo, kar moški pogosto razlagajo kot imet rad drug spol (na primer: sem kurbir, ker imam rad ženske), kar je seveda nebuloza za počit od smeha. In niso vse ženske, ki nočejo imet otrok, jezne na očete. Si kdaj kje zasledil kakšne metodološko relevantno statistike v kateri skupini je več žensk jeznih na očete? Med tistimi, ki imajo otroke in tistimi, ki jih nimajo? Pa med tistimi, ki so vezane in tistimi, ki niso (kar naj bi, sklepam, pomenilo, da ne marajo moških … čeprav gre za bulšit tvit sklepanje). Bi me zanimalo.

 • Komentiraj