Fake Delo

Če sem si še tako želel, včeraj v Delu nisem mogel zgrešiti fotografije čednega moškega v družbi gologlave, bradate in po prsnem košu kosmate ženske v večerni toaleti z globokim izrezom. Kaj je zdaj to za ena maškarada, sem se nasmejal, potem pa prebral, da je čedni moški luksemburški predsednik vlade Xavier Bettel, nečedno bitje ob njem pa njegov soprog Gauthier Destenay.

WurstSi predstavljate? Ne le, da luksemburški premier ruši tabuje kot prvi poročeni gejevski premier! Nič mu ni nerodno, da je njegov soprog groteskna šema, kakršna je bil pred leti Conchita Wurst.

Uganite: na fotografiji je Conchita Wurst! Ni pa luksemburškega premierja.

V Delu lahko danes preberemo opravičilo, da so povzeli lažno novico, ki naj bi jo prvi objavil obskurni ganski portal, potem pa so mnogi nasedli, med njimi tudi osrednji slovenski časnik. Prav tisti, ki sicer producira tudi svoje lastne lažne novice, na primer, da so policisti ubili ugrabitelja avtobusa in celo dobro nameščeno afero, da je kardinal Rode v mladosti zaplodil sina.

Čestitam! Ne samo, da niso preverili vira, tudi nekakovostno fotografijo so spizdili z interneta.

Delo je nasedlo lažni novici, ki jo je Nova24TV objavila 15. 4. 2019 ob 16:03, torej dan prej, a ne kot lažno novico, kot bi pričakoval marsikateri bralec Dela, pač pa kot novico o lažni novici.

Prejšnja objava Naslednja objava

14 komentarjev

 • Odgovori Bič 17. 4. 2019 at 21:40

  Po moje gre hitro v u kuraac. Še gasilci dvignejo roko, pa smo tam, kjer ni muh.

 • Odgovori Danijel 17. 4. 2019 at 22:00

  Daj še link na članek v Delu, brez njega je tvoj post fake…

 • Odgovori Urban 17. 4. 2019 at 23:09

  Sranje! In to naj bi bil osrednji slovenski častnik? Kje naj dobim prave informacije?

  • Odgovori kren 18. 4. 2019 at 20:06

   Mogoce ne najboljsa strategija, definitivno pa (vsaj zame) najbolj zdrava – prekini s spremljanjem VSEH portalov, novic, dnevnikov itd. Prakticiram ze vsaj tri leta, zamudil nisem v tem casu niti ene zame pomembne stvari, zivim pa veliko manj stresno.
   Edini negativni vidik je, da sem ob obcasni vecerni pijaci s kolegi nad cem presenecen ali pa malo gledam okoli, ker nimam pojma, o cem se razburjajo.

 • Odgovori Tilen 18. 4. 2019 at 1:06

  @Urban, hahaha, tole je pa en najboljših komentarjev pri Nergaču. 😀 😀 😀

 • Odgovori Boki 18. 4. 2019 at 10:04

  Osrednji slovenski casnik….mislim, da je to ze nekaj casa zgolj samooklicani. Ni nic drugega kot casnik v zasebni lasti, ki je tudi politicno precej dobro opredeljen. Jaz se temu lahko samo nasmejem, jokati za kaj takega se ne splaca, pa ceprav zivis v Sloveniji. Hoteli smo biti druga svica, 25 let pozneje pa povzemamo clanke iz ganskih trac cajtngov. #nezaslisano

 • Odgovori katarina 18. 4. 2019 at 10:46

  meni je najbolj fascinantno, da očitno nihče v uredništvu ne ve, kako Bettel izgleda. Niti pod razno mu tale osebek ni niti malo podoben…če že nasedajo nigerijskim chain mailom, vsaj nekdo iz političnega dela bi sliko pogledal no, pa bi bila zadeva rešena

 • Odgovori Boki 18. 4. 2019 at 12:44

  Dobro, redkokdo ve, kako izgleda luksemburski premier v casu predsedovanja, preden se mu uspe potem prigrebsti do vrha Evrope in tam potem afne gunca. Ampak seveda to ni izgovor. Zgleda, da ima cela veriga v Delu toliko dela, da si ne novinar, ne lektor ne moreta vzeti niti pol minute casa in nekaj pogooglati. Kot da gre za temo, ki bi zahtevala znanje kvantne fizike, ampak nekemu portalu iz Gane ne bi popolnoma zaupali, ce so napisali resnico ali ce vedo, za kaj se gre.

 • Odgovori Waldo 18. 4. 2019 at 12:55

  If you pay peanuts, you end up employing monkeys.
  Kaj pa lahko pričakujemo od podplačanih, nezainteresiranih prekarcev z nalogo ustvarjati čim večjo količino clickbaita? Poglobljeno analizo? Raziskovalno novinarstvo, vredno Pulitzerja? Še splošna razgledanost in slovnica maternega jezika je očitno ekstra.
  Fail na celi črti. Sramotni članek, ki ga navajaš, je samo eden od simptomov. Žal.

 • Odgovori Boki 18. 4. 2019 at 13:57

  Zakaj tudi bi, ce se sranje dobro bere, en rabis kvalitete. Zaposleni si pa mislijo, tako kot vedno, ne morete me tako slabo placati kot jaz lahko slabo delam.

 • Odgovori filmoljub 18. 4. 2019 at 15:14

  Temu Y. N. Harari reče “post-resnica”. Beri 21 lekcij za 21. stoletje, menda čez dober mesec pri MK izide tudi v slovenščini. Trumpov sindrom.

 • Odgovori Gogi 18. 4. 2019 at 15:33

  No, ni treba dramo delat zaradi ene obskurne ponesrečene novice. Še vedno je kar nekaj piscev na Delu, ki jih kar rad preberem (Videmšek, Baković, …).

 • Odgovori Disguy 18. 4. 2019 at 18:30

  Saj se to ni zgodilo prvič, kot se tudi ni zgodilo zadnjič. Prav tako ni najbolj škodljiv primer ”fake news”. Afera Patria se je izkazala kot primer medijske gonje, ki je temeljila na lažnih in zavajajočih novicah, in je povzročila več škode kot bi si lahko privoščili. Eden od najbolj javno vidnih medijskih akterjev pa ni nikoli bil sankcioniran, temveč se je uspel zavihteti na mesto župana občine v Pomurju.

 • Odgovori Matej Zalar 18. 4. 2019 at 21:24

  Pri tem se mi zdi najbolj bizarno, da Nova24 ni nasedla, Delo pa je. Pa toliko imajo za povedati o Novi24. Jaz jih včasih rad berem, sproščujoče nagnusni so, škodljivi pa točno toliko kot Delo.

 • Komentiraj