Homo otroci

Glede na upadanje priljubljenosti življenja v zakonski zvezi, ki navsezadnje nima praktično nobene realne življenjske ali birokratske prednosti pred življenjem na koruzi, me aktivizem, ki zahteva točno to pravico za homoseksualce, po svoje zabava. Sploh zato, ker so homoseksualci po statistikah in mojem opažanju pri menjavanju partnerjev – kar ni nujno slabo – precej bolj liberalni. Seveda pa razumem načelnost. Homoseksualni pari želijo enake pravice. Želijo se poročati in potem se želijo po mučnih in za vse napornih postopkih tudi ločevati in prepirati glede skupne lastnine, bremen kreditov in … skrbništva nad posvojenimi otroki.

Dušebrižni demonstranti, ki ob različnih priložnostih protestirajo proti takšnim ali drugačnim pravicam homoseksualcev, so po svoje še bolj bizarni od šemastih prizorov na paradah ponosa. Kaj pa mislijo? Da ob čedalje močnejšem gejevskem lobiju do sprememb nikdar ne bo prišlo? Da bodo kaj izboljšali, če jim bo spremembe zakonodaje uspelo prestaviti še za dve ali tri leta, čemur bo sledilo vnovično skandiranje zaskrbljenih in razočaranih dušebrižnikov?

Da smo si na jasnem: vesel sem, da sem odraščal v tradicionalni raznospolni dvostarševski družini, v kateri oče ni tepel mame, ona pa njega ni psihično maltretirala. Če bi moral izbirati, bi torej zaradi dobrih izkušenj vedno raje izbral odraščanje v raznospolni družini, čeprav je v mnogih, kot radi poudarjajo aktivisti za pravice homoseksualcev, aktivisti za pravice otrok pa na to enako radi pozabljajo, prisotno grozljivo nasilje. Seveda se pozablja tudi, da do enakega nasilja pride tudi med homoseksualnimi pari. Pozabite na to, da bi iz obupa nad nasprotnim spolom raje postali homoseksualec in si poiskali fanta oziroma dekle. Kot mi poročajo istospolni prijatelji, ni potem nič drugače. Potem pač mož tepe moža.

Da imata otroka Elton John in njegov mož, se mi zdi skrajno bizarno, toliko bolj zato, ker sta si ga dala skoraj dobesedno izdelati, kar je po mojem mnenju produkt bolnega uma družbe 21. stoletja. Vseeno: to se me ne tiče! Ne tičeta se me niti zakonca Furnish-John niti njuna otroka. Mala dva se mi kvečjemu malo smilita. Ne zato, ker sta sinova gejev, ampak zato, ker sta razvajena sinova Eltona Johna in mame, ki nikoli ne bi smela postati mama.

Kot že napisano: to ni moja stvar. Pa kaj potem, če bo kakšnega otroka sem ter tja posvojil gejevski par? Saj vendar ne bo posvojil vašega! A načelnost nasprotnikov posvojitev vseeno razumem – dokaz, da se lahko to izrodi v kupovanje otrok, sta kar zakonca Furnish-John. V najslabšem primeru se lahko nič krivemu otroku ne zgodi samo, da bo imel dve mami ali dva očeta, pri čemer tretjega starša – biološkega – morda sploh ne bo imel priložnosti spoznati, ampak da bo potem še trpel nasilje v družini. Ne, res ne bi bil rad v koži umetno oplojenega otroka istospolnih partnerjev. Ampak važno je, da je zadoščeno njunim človekovim pravicam. Za uresničitev želja po potomstvu pa so tu medicina in nadomestne mamice.

Prejšnja objava Naslednja objava

23 komentarjev

 • Odgovori dan 5. 3. 2015 at 4:20

  Mene pa zanima, ali bi po tem novem zakonu v primeru, da se meni in moji ženi kaj zgodi in umreva, lahko najina otroka posvojil tudi homoseksualni par?

  • Odgovori marko 5. 3. 2015 at 7:31

   V bistvu je to mogoče že po sedanjem zakonu, ki pravi, da je lahko posvojitelj samo ena oseba, razen če gre za zakonca.

   Torej je lahko nekdo bil posvojen s strani osebe, ki je živela v istospolni skupnosti (registrirani ali neregistrirani) že sedaj in odraščal v takšni skupnosti. In kot vem, takšni primeri obstajajo.

   Sedaj bo za istospolne zveze veljalo kot velja za zakonce – torej skupna posvojitev.

   Glede na prakso posvojitev v Sloveniji je tako odgovor na vprašanje – lahko, tako kot se to lahko zgodi že po starem zakonu, ni pa za pričakovti masovnosti tovrstnega posvajanja (vsaj glede na statistiko).

   • Odgovori DAN 5. 3. 2015 at 10:15

    Nisem vedel, da je lahko po sedanjem zakonu posvojitelj samo ena oseba. Me zanima, če je bila kakšna taka posvojitev.
    Vsekakor sem jaz proti možnosti, da bi moje otroke lahko posvojili homosexsualci, kot tudi da se jim omogoča umetno oploditev, enako kot sem proti, da se to omogoča samskim ženskam. Seveda, lahko pride po sklepu okliščin tudi v življenu otroci, ki živijo v homoseksulani družini, vendar to ne bi smelo biti pravilo. Otroci ne morejo bit pravica.
    Pa nimam nič proti homoseksulanim ljudem, poznam jih par in so fejst ljudje.

 • Odgovori Matej Zalar 5. 3. 2015 at 6:56

  Naslednja faza (čez nekaj let): če se s tem ne boš strinjal in boš to nekje overovil, te bodo zmerjali s homofobom 😉

 • Odgovori marko 5. 3. 2015 at 7:37

  v tem trenutku si homofob že, če poveš, da si sicer vsak zasluži svoje pravice, kljub temu pa ostaja dejstvo, da je osnova celica človeškosti zveza moških in ženskih spolnih celic, ki edina omogoča reprodukcijo kot osnovnega nagona živih bitij.

 • Odgovori Roman Černigoj 5. 3. 2015 at 7:41

  Kolikor vem, je že “normalnim” parom treba čez vsega boga nekih testov (tudi pregled koleščkov v glavi ni izključen), pa ta pogovor, pa oni pogovor – ni da ni. Če bosta istospolna partnerja podvržena enakim preizkusom in bosta morala vsaj približno dokazati svojo “normalnost”, načeloma ne vidim problema.

  Malo provokativno: če bi imel na izbiro, bi bil raje otrok gejev ali otrok v družini Strojan? 🙂

 • Odgovori Anja88 5. 3. 2015 at 7:48

  Mene ne zanima ali je človek hetero, homo ali bi. Važno je, da je oseba na mestu, z nekim zdravim pogledom na življenje in kadar se gre za otroke predvsem dober in fer starš. Tak, ki si vzame čas, energijo in otroku pokaže svet kakršen je, da ga nauči, da nasilje ni normalno, niti sprejemljivo, da mu privzgoji nekaj spoštovanja do narave in soljudi ter dobro mero humorja. In v kolikor bi moj otrok šel v posvojitev iz katerega koli razloga ali bi moj partner zamenjal življenje z moškim. Naj bo!

  Nasilje je prisotno povsod in ker je največ hetero parov, je nasilja, spolnih zlorab, zatiranja največ tam.

  Spolna usmirjanost ni sinonim za (ne)sposobnost starševstva.

  Mislim, da nam manjka spoštovanje drug drugega. Če že nimaš rad, je pa nujno spoštovati intimo drugega človeka. Dokler se seveda ne vplete nasilje ipd.

 • Odgovori Matej Zalar 5. 3. 2015 at 9:12

  Spoštovat je treba tudi mnenje homofobov.

  • Odgovori DAN 5. 3. 2015 at 10:25

   Točno tako.

   Me pa zanima, ali se po novem zakonu lahko poročita tudi mama in odrasla (polmoletna) hčerka, ali pa npr. odrasla brata itd. In seveda ali lahko tudi posvojijo otroke?

   • Odgovori marko 5. 3. 2015 at 11:02

    21. člen

    Zakonske zveze ne morejo skleniti med seboj sorodniki v ravni črti, ne brat s sestro, polbrat s polsestro, stric z nečakinjo, teta z nečakom in tudi ne otroci bratov in sester, polbratov in polsester med seboj. To ne velja za razmerja, ki nastanejo pri posvojitvi, razen za posvojitelja in posvojenca.

    • Odgovori Matej Zalar 5. 3. 2015 at 11:48

     Zakonodajo se da spremenit. Incestofobi bodo sicer divje protestirali in zahtevali referendume, toda slej ko prej bo družba na dovolj visoki stopnji razvoja, da bo incest postal pravica, seveda v primeru, da se bosta s tem strinjala oba vpletena.

     • marko 5. 3. 2015 at 12:10

      🙂

     • dan 5. 3. 2015 at 14:03

      Točno to, zakonodajo se da premenit, in slej ko prej bo šlo v to smer, saj je vendar diskriminacija, da se ne bi mogla poročit mati in odrasla hči, ali pa brata… Kje je ovira? Saj imata dva odrasla ja pravico svobodno izbirat s kom bo živel.

     • Ata 5. 3. 2015 at 23:47

      Saj ni potrebno spreminjati zakonodaje. Pravica do incesta je že zapisana v glavnem človeškem zakoniku – Bibliji. Ker kako drugače od 2 oseb priti do 6 mlrd ljudi, če se vsaj na začetku niso dogajale precej kinky družinske zadeve.

      Prvi je bil narejen po podobi vrhovnega poveljnika. Druga je bila iz rebra prvega. Potem pa se začne grešno razmnoževanje, ki traja do današnjih dni. Huh, še dobro da ni prvi bil peder, ker potem pa nas ni bilo.Hvala bogu. Amen.

    • Odgovori Issi 5. 3. 2015 at 13:22

     Marko, če že navajaš 21. člen, navedi še 23., ki pravi:
     Center za socialno delo sme, če so za to utemeljeni razlogi, dovoliti sklenitev
     zakonske zveze med otroci bratov in sester, med otroci polbratov in polsester, med
     skrbnikom in varovancem ter osebi, ki še ni stara osemnajst let.

     • marko 5. 3. 2015 at 14:18

      Issi, odgovarjal sem na vprašanje, ki se ni nanašalo na nobeno od teh kategorij.

     • dan 6. 3. 2015 at 7:47

      ATA: nisem vedel da je v naši državni ureditvi Biblija nad zakoni…

 • Odgovori zzz 5. 3. 2015 at 11:38

  vzgoja otrok se prične v intimnosti in dinamiki dveh različnih spolov bitij, citiram še Marka, kaj več pa tudi ni treba dodati, kakor se vprašati, ali nam je res sploh tega treba ?

  “Nikjer sicer ne piše, da homoseksualni partnerji ne morejo biti katastrofalni starši – je pa narava odlično uredila, da svojih starševskih zablod vsaj ne morejo reproducirati. Pri heteroseksualnih parih, kot priča zgodovina naše civilizacije, ki je v veliki meri tudi zgodovina zlorabe otrok, ji nadzor reprodukcije žal ni uspel.”

 • Odgovori filmoljub 5. 3. 2015 at 17:24

  He he, zanimivo se mi zdi, kakšna tajno odmevna javna “skrivnost” je obstoj gejevskega (neformalnega) lobija. Pa to ne kar eni strici iz ozadja, ampak nekateri zdajšnji (in bivši) najvišji politiki, vplivni javni liki in kajpak tudi poslanci. Nenehano se pojavljajo imena Bavčar, Gorenak, Šoltes, Senica in mnoga druga. Ampak če sem odkrit, me interesne homo-skupine motijo bistveno manj od drugih interesnih skupin.

 • Odgovori Ata 5. 3. 2015 at 23:38

  Mislim, da bolje kot delati vseslovenski pogrom zaradi morebitnih 2 srečnih homoseksualcev, ki bosta po 5 letih vsakotedenskega pregovarjanja z vsemi možnimi uradi in ubijanja s papirologijo, birokracijo in praznjenja žepov za vse možne takse in potrdila, lahko ponudila dom in vzgojo neki siroti, ki je ostala brez staršev, bi se morali posvetiti temu, da se uvede vsaj 10% istih zahtev in preverb za vsakega homo sapiensa, ki verjame, da je s svojim rojstvom že avtomatično pridobil pravico do razmnoževanja svojih genov in nadaljevanje rodu. Ker taisti homo sapiens bo s svojim intelektom (oz. njegovim manjkom) poskrbel, da se bo z vzgojo (oz. njenim manjkom) intelekt njegovih potomcev še dodatno zmanjšal. In taista formula se ponovi v naslednjem rodu, ki bo zopet brezskrbno koristil svojo naravno dano zmožnost reprodukcije in še dodatno prepolovil svoj intelekt – do faze, ko pride do delitve z nič. In na tej fazi tej osebki z ničelnim intelektom začnejo pogrom na vse kar je okoli njih in ogroža njihov ničelni obstoj. Kar naenkrat se začnejo bati za svoje otroke in se zaklepajo v stanovanja, ker da zdaj bodo pedri v temi noči hodili od hiše do hiše in nabirali otroke, jih nosili v svoje temačne s/m brloge, kjer jim bodo prebirali homo erotične pravljice (7 palčkov?) in risanke (smrkci?), dokler nedolžnih otroških glavic ne spremenijo v homoseksualne borce, ki bodo nadaljevali z nočnim nabiranjem preostalih otrok, dokler svet ne postane en velik pederajsast prostor, kjer bo homo lobi z umetno oploditvijo kloniral samega sebe in s tem zapolnil svet , ter se pripravil na homo napad na sosednjo galaksijo.

  Vsekakor je potrebno upoštevati in spoštovati mnenje prav vsakega homofoba. Kajti le tako dobijo pravico do izražanja svojega mnenja tudi idiotofobi.

  Hvala.

 • Odgovori filmoljub 6. 3. 2015 at 10:24

  Tovrstno sprenevedanje samim sebi namenjenih aktivističnih skupin je seveda mogoče le v Butalah (na debilni strani Alp), kjer je zaradi srhljive birokracije in nepremagljivega državnega aparata itak lažje vstati od mrtvih kot formalno posvojiti otroka — bodisi s strani homo-, hetero- ali klorofil-staršev.

 • Odgovori Matej Zalar 6. 3. 2015 at 15:32

  Glede gejevskega in drugih lobijev se mi zdi zanimivo, da se očitno ves čas pojavljajo ena in ista imena. Če so ti, ki jih omenjaš, res del gejevskega lobija, no, potem so za pedre res izjemno slaba reklama.

 • Komentiraj