Kam se gre iz Pivnice Union?

Šušljalo se je, da utegne biti situacija v Pivnici Union sprejemljiva, če že ne pisana na kožo pivoljubom, ki se ne zatikajo ob prerekanju, ali je boljši ljubljanski ali laški pir. Osebno se obema raje izognem, čeprav nimam nič proti Unionovem boku, amberju ali klasični nefiltrirani različici, le Triglav je ogaben, pri čemer so menda pretiravali tudi s ceno, tako da ga – k sreči – ne dobite praktično nikjer.

Prvo soboto po odprtju se je, praznih želodcev in polna pričakovanj, v pivnico odpravila verjetno ena strožjih pivsko-gurmanskih ekip. Kar uide enemu, gotovo ne bo ušlo drugemu članu. Šesterici se je pridružil otrok, ki dobro ve, kakšen mora biti šmorn. Spletna stran je ob celotni unionski in laški ponudbi obetala tudi bogat jedilnik, ki je načeloma problematičen saj obstaja nevarnost instant hrane, kakršne si doma ne kuham niti, če imam premalo časa.

Industrijska plehnata vrata ne izrekajo preveč prijazne dobrodošlice, še bolj neprijetno pa nas je presenetilo obvestilo natakarja, da miza ni rezervirana, čeprav smo to storili preko spletne strani. Zatrjeval je celo, da spletna rezervacija sploh ni možna, pri čemer ni znal odgovorit, zakaj je  na voljo spletni obrazec ali zakaj ni obvestila, da spletni obrazec nima funkcije. Po kratkem pregovarjanju nam je odredil VIP mizo, kar pomeni, da zelo pomembne osebe sedijo na nekoliko privzdignjenem podestu, od raje so ločene z ograjo in to je … pravzaprav vse.

Nadaljevanje je bilo bolj gostoljubno. Ob večinoma litrskih vrčkih smo za pod zob za začetek naročili štirim osebam namenjeno unionsko pojedino, sestavljeno – kot je moč ugotoviti na spletni strani – iz svinjske krače, dnevno pripravljene teletine, ocvrte piščančje perutnice in bedra, pivske klobase v slanini, ocvrtega krompirja, dušenega sladkega zelja in treh pivnih (hm, pivskih?) omak.

Nad količino se praviloma ne pritožujem, a v pivnicah gre pričakovati gromozanske porcije, ob katerih se noge zašibijo tudi trebušastim kerlcem. Unionova porcija bo zadostovala dvema ne preveč lačnima moškima in dvema ne preveč lačnima ženskama. Moti pa, da se realno stanje ni skladalo ne samo s pričakovanji, ampak tudi z napovedjo. Del omizja je pogrešil svinjsko kračo, ki namreč ni postrežena cela, ampak v nekaj kosih. Tam na to nisem bil pozoren, toda, kot je razvidno iz fotografije, je manjkala še ena od omak, pivska klobasa v slanini in ocvrt krompir. Za štiri osebe – kot je opazilo ostro oko – postrežejo tri na pol prerezane kuhane krompirje . Tudi o perutnički in bedru ni bilo ne duha ne sluha, bilo pa je nekaj koščkov ocvrtih piščančjih prsi. Diskrepance med fotografijo in na spletu objavljenim jedilnikom ne razumem najbolje, je pa možno, da je jedilnik v pivnici dejansko drugačen. V nasprotnem primeru je šlo tukaj za očiten nateg, ki ga verjetno nismo opazili iz čiste požrešnosti, kakovost mesa namreč ni vprašljiva, svoje pa so morda naredili tudi maligani. Dgovora na neskladje v dveh dneh žal niso bili sposobni sporočiti, dejstvo pa je, da tako ploščo v kleni slovenski gostilni postrežejo za 20 do 25 evrov, namenijo pa jo dvema osebama, ki potem meso zavijeta v folijo in odneseta domov. V Unionovi pivnici to stane 35 evrov.

Naročili smo še golaž, ki se je izkazal s solidnim mesom v industrijsko gladki omaki, otrok je dobil carski praženec, a mu v šoli naredijo boljšega, kar mu verjamemo, jaz pa sem si omislil svinjska rebra. Na spletni strani piše, da jih postrežejo s pivom, hrenovo majonezo in zapečenim fižolom z jabolki in kolerabo. Poročam lahko o korektnem mesu, plavajočem v zdrizasti omaki iz nezgrešljivo sladkega konzerviranega fižola, za kolerabo in jabolka težko rečem, ali so bila zraven, hrenove majoneze pa nedvomno ni bilo niti za pljunek. V ceneni menzi bi verjetno postregli isto, vendar bi omako poimenovali kot visokoletečo, pri tej kakovosti pa vse skupaj postregli za 4 do 5 evrov, torej za približno polovično ceno.

Ne spomnim se niti, kdaj smo se s strežnim osebjem nazadnje tako redno pregovarjali. Ko smo pojedli unionsko pojedino (brez klobas, slanine, perutničk,bedra in tretje omake), so nas prosili, da do šestih zvečer zapustimo mizo, češ da imajo rezervacijo. Očitno je nekdo lahko rezerviral tisto, česar mi nismo mogli. Naslednjih pet minut so se tako – jaz se v takih primerih po navadi vklopim šele na koncu – pregovarjali o ustreznem odnosu do strank in izkazalo se je, da ne gre za šefico strežbe, ampak da gospa dela v marketingu. Da smo si na jasnem: razumem zagato, ne pa tudi neustreznega pristopa. Pošteno bi bilo, če bi se opravičili in do šestih uredili drugo mizo.

Kasneje se je vrnila in se opravičila, češ da je nekako uredila in naj uživamo naprej, poleg tega pa smo dobili še rundo na račun hiše, kar se nam je zdelo več kot pošteno, tako da smo na zaplet kaj hitro pozabili – do naslednjega zapleta! Sicer vljudnemu, a neverjetno naivnemu natakarju nikakor ni bilo jasno, kako je mogoče, da kuča časti. To se mi ne bi zdelo sporno, dokler bi svojo nevednost reševal z osebjem, ne pa, da se je pregovarjal z nami, češ da je to nemogoče in da tega sploh ne delajo. Poslali smo ga torej poizvedovat k pristojnim in čez čas se je precej začuden vrnil in vprašal, kdo da smo.

Izjava, da je mislil, da smo kakšni veliki ljudje sodi v anale, kot tudi njegova razlaga, češ da še nikomur niso nikoli častili runde piva – naj opozorim, da je imela do tistega datuma pivnica točno petdnevno tradicijo – , da pa so nekemu omizju enkrat gratis dodali borovničke … ker so naredili račun za 600 evrov.

Preberite še enkrat: pojedli in spili so za 600 evrov, nagradili pa so jih z borovničkami?!?

V pivnico sem šel čez dva dni preverit še večerno vzdušje, ki niti ni tako slabo. Razmerje med moškimi in ženskami je približno 1:10, zato nekoliko smrdi po moškem znoju. Vseeno vam po dobrem seksu ne bi priporočil Pivnice Union. Takrat mislim, da je kakšno flašo najbolje odpret kar doma. Boljše vprašanje je, kam oditi iz Pivnice Union. Obakrat smo nadaljevali v primernejših prostorih, kjer se na mizo dobi tisto, kar naročiš.

Union očitno ubira klasično bomo že nekako metodo plasiranja novih produktov, češ, če pijejo naše zanič pivo, bodo že prenesli tudi zanič hrano. Po svoje imajo prav. Golaž, šolski instantni zvarek, je damo pri sosednji mizi zadovoljeval kot da gre za vrhunsko specialiteto, kakršno ob praznikih pripravljajo slovenski lovci, ki si pač ne morejo privoščiti sramote z vmešavanjem neznanskih količin moke. Za družbo nizkih pričakovanj in ruralno-meščanskih navad je pač vse dovolj dobro.

 

Prejšnja objava Naslednja objava

35 komentarjev

 • Odgovori Seamus 27. 11. 2014 at 18:45

  Ma drek no. Pa ravno sem se začel nekaj dogovarjati za en podaljšan večer v pivnici. Nekako sem vedno ob ommebi pivnice dobil asociacijo na Sarajevsko pivovarno: http://sarajevska-pivara.ba/restoran

 • Odgovori Suri 27. 11. 2014 at 19:05

  Meni je žal, da v Ljubljani niso sfurali podružnice Bunkerja iz Nabrežine. Tam je hrana in pijača taka kot v pivnici mora bit.

 • Odgovori Zlobni 27. 11. 2014 at 19:08

  Take lokale smo imenovali v dobrih in zakajenih časih z visoko donečim imenom “PAJZLI”.
  Čutim te Slovenija, moja dežela na sončni strani Alp 🙂

 • Odgovori Rado K. 27. 11. 2014 at 19:40

  “Vseeno vam po dobrem seksu ne bi priporočil Pivnice Union”
  Hm?
  Sem mislil, po najinem incidentu zadnjič, da je seks na tem blogu prepovedana tema.

 • Odgovori Zlobni 27. 11. 2014 at 20:01

  Nekateri gredo po dobrem seksu domov 🙁

 • Odgovori Matej Zalar 27. 11. 2014 at 23:28

  @Zlobni: Hahaha!

  @Suri: Ne vem kako je z Bunkerjem, bi bil pa pravi čudež, če bi pri tem številu gostov in količini različne hrane dejansko uspevali furat kolikor toliko dobro kulinariko.

  @Seamus: Baje je pa Svarog kar OK 🙂

 • Odgovori darja 28. 11. 2014 at 0:26

  Chef – ti si res car!
  Koliko takšnih nategov plača folk?

  Jaz sem bila pred dnevi z družbo v gostilni. Slovi po ribah. Ker sem jih je jedla že tri dni, sem naročila 'domačo ploščo'. In gre servirka (na mojo željo) vprašat v kuhinjo, kaj je na tej plošči.
  Veste kaj? Pol klobase, popečena hrenovka in štikel vratovine! Ojoj!

  NIKOLI si pa ne bom oprostila, ko smo enkrat v Ankaranu (itak pri nas) prišli jest v top gostilno. Dopoldan, vsi skurjeni in lačniiii.
  Naročimo domače plošče … dobili smo neočiščene ribe. Z drobovjem.
  Mislim, da je šla gazdarica/ šefica kuhinje v nabavo… pa je pač en vzel iz skrinje ribe, fliknil v mikrovalovko in še mal v fritezo. Vse to okrasil na pladnju in postregel.
  Za to se pa še danes orenk sekiram, da smo plačali! 🙁

  Od zdaj naprej bom imela še bolj izostreno oko!

 • Odgovori Matej Zalar 28. 11. 2014 at 9:44

  Dobil sem tudi odgovor iz pivnice, v katerem pravijo, da so zožili jedilnik. Ne vem, zakaj ga niso spremenili tudi na spletni strani – naj pridem tja iz Murske Sobote in presenečeno ugotovim, da bom dobil nekaj čisto drugega? Pričakoval bi tudi, da bodo prilagodili cene, pa nisem prepričan, da je tako.

  Skratka, tipičen primer, ko organizacija z denarjem in neko kao ustrezno kadrovsko strukturo pogrne na celi črti samo zato, ker so verjetno pivnico delali tisti, ki o pivnicah nimajo pojma, zato tam nismo mogli govorit s šefom strežbe in zato si lahko tam natakarji dovolijo prerekanje z gosti.

 • Odgovori Mirko 28. 11. 2014 at 12:51

  Ampak nekaj pa delajo prav, glede na to da so po njihovih besedah rezervirani skozi ves december, pivnica Kaval (nekdanji Bunker) in nova pivnica Svarog pa sta kot mesti duhov.

 • Odgovori Jack Kerouac 28. 11. 2014 at 12:55

  Tvoje mnenje, da je Union zanič pivo je približno toliko vredno, kot je moje, da je Staropramen k**** (Ne prebavljam ga, nekakšen metalen priokus ima). Se pravi subjektivno. Tudi Triglav ni slab, daleč od tega. Res, da ni Duvel, zaostaja pa prav močno za njim tudi ne. Prosim, da se v prihodnje vzdržiš posploševanja in vsiljevanja svojega mnenja drugim.

 • Odgovori Jack Kerouac 28. 11. 2014 at 13:09

  V pivnici sicer še nisem bil, slišal sem pa zelo pozitivne ocene. Torej sam si še nisem ustvaril mnenja. Tudi tebi Seamus priporočam, da poskusiš in si ustvariš svoje mnenje.

 • Odgovori Matej Zalar 28. 11. 2014 at 13:11

  @Mirko: Pivnica Union dela prav točno to, kar dela prav s svojimi posranimi resničnostnimi šovi POP TV: prodajajo ceneno (in poceni) sranje, torej to, kar obrajta nezahteven, z vsem (samo da je poceni) zadovoljen sodoben potrošnik, ne grele na to, ali je Slovenec ali Američan, na primer. Kaval pa dela (bojda, še nisem bil) na kakovosti, kar pomeni, da so cene pač bistveno višje, zato tam nikoli ne bo mas.

  Kaj dela narobe Svarog, pa ne vem, točno tja smo namreč šli takoj potem in menda je družba dobila fajn hrano (me ni bilo več zraven). Dejstvo pa je, da za Svaroga do zadnjič sploh nisem vedel, medtem ko ima Union pač dovolj denarja za agresivno oglaševanje.

  Koliko časa bo tako, pa je ob tej kakovosti vprašanje.

  @Jack Kerouac: Da sva si na jasnem: Staropramen je nekje na ravni Uniona (ali Laškega) in enako velja za Heineken, ki je v Sloveniji daleč najbolj precenjena znamka piva, pa tudi Jupiler, na primer, je na meji proti podpovprečnosti. Ne poznam pa nikogar, ki bi mu bil všeč Triglav, tam so namreč nekaj zamočili.

  Svetujem ti, da se naučiš brati zbrano, da zapisanih besed ne jemlješ kot osebni napad na tvoj častivreden okus in da poskusiš ločit med podajanjem mnenja in vsiljevanjem mnenja, česar jaz ne počnem. Pa na zdravje!

 • Odgovori Matej Zalar 28. 11. 2014 at 13:12

  Če bo @Seamus tam zadovoljen, sem jaz opica 🙂 Toliko ga pa že poznam. Tudi jaz ne bi bil zadovoljen v obratu, ki bi ga on ocenil slabo.

 • Odgovori Jack Kerouac 28. 11. 2014 at 14:11

  Ok ). S tem, da je Staropramen na ravni Uniona, se nebi strinjal. Je precej pod njim, vendar kot rečeno, subjektiva. Union je nekako soliden ležak mogoče za piko boljši od povprečja. Če se pogovarjava o dobrih ležakih, pa lahko začneva z Stella Artois, Amstel itn. Glede pivnice, spoštujem tvoje mnenje, sam si ga bom pa ustvaril, ko jo bom obiskal.

 • Odgovori ROMAN VODE 28. 11. 2014 at 15:46

  vsi vemo kako nastane laško
  union zmešaš z vodo v razmerju 1:1

 • Odgovori Aleš2 29. 11. 2014 at 17:05

  @ROMAN VODE: Hvala za to informacijo. Nisem vedel.

  Kar se pa Kavala tiče: leta sem hodil tja, zadovoljen. Nato nekaj časa ne, v zadnjem času pa sem jih obiskal petkrat. In nikoli več…

  Pica za skoraj 10 EUR – katastrofa (poskusil več različnih)! Solata za skoraj 10 EUR (brez kruhkov) – katastrofa! Mesni ravioli v jurčkovi omaki za skoraj 10 EUR – katastrofa!

  Aja, boriti se za natakarjevo pozornost, prenašati zavijanje z očmi (in ne, nisem kretenska stranka, sem čisto prijazen), boriti se za račun in nato še za plačilo… In na koncu imam cepec še slabo vest, ker se moram prav prisiliti, da ne pustim napitnine…

  Nikad više!

 • Odgovori Matej Zalar 29. 11. 2014 at 18:02

  @Aleš2: Problem Kavala je njihova korporativnost. Ne maram obratov, ki so del nekaj samo malo manjšega od Burger Kinga. Je pa skoraj neverjetno, da v GR še nisem jedel. Mislim, da se bo to kmalu spremenilo. Za pozornost natakarja – ko gre za račun – se pa jaz še nikoli nisem boril, ampak sem enostavno dostojanstveno odšel. Sem ter tja kdo teče za teboj, večinoma pa sploh ne ugotovijo … naj pač sam krije strošek svoje nesposobnosti.

 • Odgovori darja 29. 11. 2014 at 22:56

  hahaha Chef – in kolikorat je ratalo?

  A nisi izpadel kot največji kriminalc?

 • Odgovori darja 30. 11. 2014 at 0:05

  pa slaba vest? 🙁

 • Odgovori Matej Zalar 30. 11. 2014 at 8:51

  Ne gre za to, ali rata mene ali mi ne rata. Gre za odnos natakarja. Če mu trikrat rečem za račun in po desetih minutah v prazni oštariji skozi okno ugotovim, da se za šankom nekaj zajebava s sodelavko in se reži kot pečen maček, pač vstanem in odidem. Brez kančka slabe vesti. To se je pravzaprav zgodilo samo dvakrat.

 • Odgovori Seamus 30. 11. 2014 at 18:35

  @darja – Tudi sam sem že odšel. Počasne reakcije mene naredijo živčnega še preden dobim hrano na mizo, tako da je pri meni bolj pogost odhod še preden dobim jed na mizo. Tudi, če sem že naročil.
  In to nikakor ne mori biti razlog za slabo vest. Le zakaj bi si kelnar lahko privoščil vse jaz pa ne? Še nikoli nisem odšel, če sem bil normalno postrežen.

  Kaj si pa o tem mislijo drugi, me pa gladko briga. Za hrano bi plačal jaz, ne oni in če pri tem ni užitka raje jem doma.

 • Odgovori Simon 1. 12. 2014 at 6:31

  Glede na to kako butasta je bila reklama za to pivnico, tudi drugega ni za pričakovati. Ja, kam se gre po šefovi pridigi? Vsi, ki ne delamo v javni upravi ali kakem od monoplistični podjetij ala NLB, Telekom, Petrol,… točno vemo kam: po kaki drugi, tretji kar lepo na zavod! Če do pridige sploh pride.

 • Odgovori Simon 1. 12. 2014 at 6:37

  @Aleš2: pri nas zavijanja z očmi še nisem opazil. V Italiji (oups, mistejka to mejka pri šefu šimfati čez talijane) pa že. In sicer sem v trgovini iskal brezalkoholno pivo in prosil trgovca če mi pokaže katero bi bilo (ker se ne spoznam na italijanske znamke). Pokazal mi je a so ga imeli samo v četverčkih in sem vprašal če imajo samo po enega pa je rekel da ne . Sem rekel da OK, in šel on pa zavil z očmi in razširil roke kao tisto boli me k… ali boš kupil ali ne. Trdim, da so pri nas do strank še dokaj prijazni.

 • Odgovori Rado K. 1. 12. 2014 at 7:36

  “Sem rekel da OK, in šel on pa zavil z očmi in razširil roke kao tisto boli me k”
  Simon.
  Na OMVejevi pumpi sem pil kavo in bil priča, kako je ena stranka kar nekaj minut maltretirala prodajalko zastran neke robe. Ko je stranka odšla je prodajalka popizdila: Tega jaz ne bom več prenašala. Za minimalca me permanentno jebejo vsi, od strank pa do poslovodje. To je pekel”.
  Skratka Simon, dve plati sta.

 • Odgovori kalbo 1. 12. 2014 at 8:25

  Če bom že šel v pivnico Union, bom šel na nefiltriranega in na kao kraft pivo, da vidim, če so tud tega začel delat s koruzo in če bo kaj boljši od laških “specialk” . Od hrane v pivnici pa ne pričakujem kakih kulinaričnih presežkov, zato je hrana tam zame drugotnega pomena. Je pa res, da bom počakal še kak mesec, ker mize v pivnici pa res ne mislim rezervirat. Torej, Chef, malo preveč si pričakoval.

 • Odgovori Matej Zalar 1. 12. 2014 at 8:54

  @kalbo: Vem. Ampak moja težava je, da vedno pričakujem veliko. Tudi od sebe, da ne bo pomote.

 • Odgovori kalbo 1. 12. 2014 at 9:52

  Ja, sej vem. Sam hrano v pivnici si vseen predstavljam kot recimo pivsko klobaso, pa mogoče kake perutničke, tko da ne piješ glih na suho. So si pa seveda sami krivi, ker to tok navelik oglašujejo. Upam, da bodo vsaj Unionova piva manjših serij kaj boljša od telih Laško specialk. Da se razumemo, piva v specialkah niso slaba, samo osnovno Laško bi moralo bit to, kar je v stehlenici sopecialka golding in je tudi nekoč bilo, specialka je in mora bit na višjem nivoju. Na žalost je pa v navadnem laškem koruza in hmeljev ekstrakt iz Kitajske namesto našega Slovenskega hmelja, ki ga v tujini zelo cenijo. Za specialke so samo potegnil stare recepture ven in se mal poigral s hmeljem.

 • Odgovori Simon 4. 12. 2014 at 23:36

  Ko smo spet pri pivu si spet ne morem kaj da ne bi povedal svoje italijanske izkušnje. In to identične, dvakrat. Na različnih koncih te države.

  Prvič v koči Corsi pod Višem, skoraj streljaj od naše meje: Koliko je eno pivo, vprašam. Cinque euri in postavi pred mano pollitrsko steklenico našega Laškega. Običnega! Uh, je pa cenjeno to Laško pri naših sosedih. No ko ga debelo pogledam takoj postavi pred mano še piksno (tudi pollitrsko in isto laškega). Tre euri!

  Podobna zgodba samo s Peronijem (ki je meni sicer zelo dobro pivo, ki zanika stereotip o italijanski scavnici) se je ponovila v Laquili(mimogrede še vedno v odrih in v obnovi od potresa pred nekaj leti). Cinque euri točeno (s tem da bi kot je v Italiji v navadi verjetno dobil 0,4 porcijo). Po mojem ne ravno zadovoljnem pogledu pa odhod in prihod nazaj s steklenico prej omenjene znamke, ki pa je kar 0,6 litrska. In seveda uganili ste: Tre euri!

  Ampak zanimivo: zadostuje samo pogled pa zaigra na druge strune. Nabriti, nabriti so tile naši sosedje. In iznajdljivi seveda. To je treba reči!

 • Odgovori Matej 29. 12. 2014 at 15:50

  Avtorju pa ni najbolj jasno kaj je pivnica in kaj gostilna, očitno ni prišel daleč čez domače planke. Pravzaprav ta “recenzija” izgubi kredibilnost že v štartu pri “smo vzeli še enega otroka, ker ve kaj je šmoren”, kar kaže na klasičen primerek kvazi finega slovenceljna, ki je enkrat jedel nek slow-food in je zdaj gurman, čeprav je v celotnem tekstu zgolj arogantno pljuvanje čez porcije o sami kvaliteti hrane pa bore malo. Ta je toliko gurmana kot so vaški pijančki enologi.

 • Odgovori Matej Zalar 29. 12. 2014 at 16:00

  Seveda je jasno kaj je pivnica in kaj gostilna, zato pa avtor meni, da bi bilo bolje, če bi Union ostal pri pivu in mogoče še prestah, golaž pa bi glede na kakvost stregel po socialni ceni. V tem primeru se sploh ne bi pritoževal. Razen kakovostnega mesa, kar je avtor napisal, vse ostalo pač – glede na visoko ceno – ni prepričalo. Od strežbe naprej pa do pomanjkljivo sestavljene pojedine.

  Za ocene oštarij, ki sem jih pač nekaj že napisal, velja, da so relativno subjektivne, pa če jih pišejo Napotnik, Sršen ali moja, po pravici povedano manj uka malenkost, ki je pa že hvalila tudi cenejše oštarije in grajala tudi dražje 😉

 • Odgovori Jana Lončar 29. 1. 2015 at 20:46

  Najbolj grozen golaž……….prvošolček bi boljše kocko raztopil v vodi. Bedno.

 • Odgovori Matej Zalar 29. 1. 2015 at 22:05

  @Jana, a se ti zavedaš, da je 75 % ljudi s tem golažem ne samo zadovoljnih, ampak so nad njim totalno navdušeni!

 • Odgovori martin prezelj 9. 5. 2018 at 10:08

  pa se en food for thoughts … ko se je odprla pivnica me je sokiralo da je pivo v pivnici direktno priklopljeni na pivovarno 2.5e za 0.5l , 10m stran pa tivoli pub , ki je preko distributerja dobival isto pivo v steklenicah za 1.8e , samo v sloveniji ..Čehi se nam smejijo pomoje ..bols da ne pridejo nikoli sem…

  • Odgovori Aleš 9. 5. 2018 at 19:11

   Definitivno, Čehi se nam smejijo.
   .
   Pa ne zaradi cena piva v pivnici Union, ampak ker odrasli državljani z volilno pravico leta 2018 (27 let po koncu socializma) še vedno ne razumejo najpreprostejših osnov tržne ekonomije.
   .
   Zato pa so nas Čehi že tudi prehiteli po levi in po desni.
   Mi pa smo se znašli v “obratni situaciji”, ko smo za Čehe kar naenkrat Slovenci postali “Čehi”. :-/

 • Odgovori Matej Zalar 10. 5. 2018 at 8:31

  No, tako je. Cena piva je pač taka, kot so jo pripravljeni ljudje plačati. V pivnico Union ljudje derejo kot blesavi, ker jim je pač vseeno za kakovost. Mene pa tam ne vidijo in, da, raje grem potem v neko beznico par korakov stran. Četudi bi bilo pivo dražje.

 • Komentiraj