Ljubljanska fronta v soboto ob 3:13

Ko smo pred dvema tednoma spet ugotavljali, da se je v tem Ljubljani po polnoči preprosto nemogoče imeti dobro, me je v podhodu pod Slovensko cesto presenetilo vzdušje kot po končani bitki. Kdor je nezahteven, se ima lahko očitno prav fino in če je še otrok, vzdrži tudi v Parlamentu. Povsod drugod je namreč še bolj kmetavzarsko, bolj čefursko ali pa tako obupno pozersko vzdušje, da je nevzdržno in se potem skoraj laže identificiram z najstniki. Kljub svinjariji se nad mladino ne zgražam. Čeprav smo v naši družbi za seboj pospravili in se niti nismo nacejali s cenenim vinom ali jagodno vodko, je bilo deset, petnajst let nazaj enako.

20150523_031350

Dosti boljše alternative pač ni in navsezadnje se resno vprašam, zakaj se ne bi tudi mi usedli na klopco in odprli nekaj dobrih flaš piva, ne da bi se morali pregovarjat za ustrezne kozarce ali celo natakarice učit o pivu. Dokler nas seveda ne bodo začeli preganjat. V Novem mestu je na zelniku Vide Čadonič Špelič že zrasla debilna ideja, da bi prepovedali pitje alkoholnih pijač na javnih mestih. Se še spomnite, da smo se pred desetimi leti norčevali iz Američanov, ki alkohol na ulici zamaskirajo s papirnato vrečko? Amerika prihaja tudi v Slovenijo. Seveda s primesmi kmetavzarstva.

Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori Andrej 7. 6. 2015 at 22:02

  Na Poljskem imajo tudi prepoved popivanja na javnih prostorih.

 • Odgovori Lavanda 8. 6. 2015 at 0:37

  Na hrvaškem je po novem tudi prepovedano.

 • Odgovori Matej Zalar 8. 6. 2015 at 9:07

  Ja, prepovedano je tudi v ZAE in v Iranu. Prepoveš in težava je rešena.

 • Odgovori Virenque 9. 6. 2015 at 8:55

  Tudi na nizozemskem je pitje alkohola na javnih povrsinah prepovedano. Po drugi strani se pa v Nemciji od tebe celo pricakuje, da v kiosku za 1 EUR nabavis flaso odlicnega piva in ga spijes po poti. Ampak seveda si ne predstavljam, da bi v Nemciji naredili tako svinjariju v podhodu. Pac vse gre z roko v roki. Ce se ljudje ne znajo obnasat in jih je tezko naucit reda, vcasih pac ni druge izbire, kot da vse skupaj prepoves. Nasrkamo seveda tisti, ki smeti znamo odvreci v kos za smeti.

 • Odgovori M 14. 6. 2015 at 1:21

  Jasno je da je prepoved namenjenjena višanju prometa gostincem. Kriza je prinesla več “hauba” in podobnih partijev, učinek prepovedi prodaje alkohola v trgovinah po 21. uri pač ni dovolj. V trgovini je najcenejše pivo še vedno ~59 centov, v lokalu 2,5€

 • Odgovori Matej Zalar 14. 6. 2015 at 18:20

  @M: Dvomim, da imajo taki zakonski umotvori sploh kakšno širšo agendo. Prodajo alkohola po 21. uri so prepovedali zato, ker so zakon predlagali tepci. Rezultat prepovedi si lahko ogledaš na pričujoči fotografiji.

 • Komentiraj