Mali kurbirček

Da je korupcija glavna zavora razvoja države in družbe na poti do nekakšne druge Švice, je verjetno deloma res. Emigranti, ki so si uspeli ustvariti svoje malo življenje v tujini, in samooklicani svetovljani bodo morda takšnim teorijam nasprotovali, češ da je korupcija prisotna vsepovsod, kar je seveda res. To dokazuje tudi korupcijski škandal v Svetu Evrope, kjer so korupcije osumljeni slovenski in trinajst članov iz drugih držav. A dvomim, da je ta neljubi dogodek postal ena glavnih tem v tujini, v Sloveniji pač. Zaradi petindvajsetih jurjev.

Nesposobni celo za dobro korupcijo

Korupcija, to že … ampak mislim, da je cokla slovenskega razvoja predvsem to, da položaje zasedajo, ne le nesposobni, ampak tudi izrazito neumni kadri, ki nimajo nobene možnosti za boljše službe. Ne gre samo za politike in visoke vladne uslužbence. Neumnost se je zalezla v vse pore družbe. Ne samo da ta družba ni sposobna urediti pokojninskega sistema ali zdravstva ali nepremičninskega davka ali sprave. Pogori tudi na čisto običajnih, vsakdanjih problemih.

Tako sploh ni nenavadno, da se ne znajo iti niti korupcije.

Faktor sto

Štirinajst dobro pozicioniranih prisklednikov iz vse Evrope so torej zalotili, da so med nadzorom volitev v neki banana republiki zamižali na obe očesi. Vsak je krvav pod kožo. Ob vsej poštenosti, ki jo premoreš, me boš težko prepričal, da se ti ne bi zatresla roka, ko bi ti nekdo za neko uslugo ponudil 25 tisočakov, sploh ker škoda ne bi bila merljiva ali očitna. Pa kaj potem, če se trinog obdrži na položaju v nekem Azerbajdžanu.

Smešno pri tem je, da se je slovenski poslanec dejansko prodal za 25 tisočakov. To bi bila res dobra mezda za prevod, sploh za prevod knjige, ki ni nikdar izšla, a obenem se zdi vsota precej smešna, če vemo, da je bilo za vseh štirinajst predstavnikov Sveta Evrope rezerviranih 30 milijonov. Eden naj bi pospravil v žepe skoraj dva milijona in pol.

Zanima me ali se Plemeniti ob tem počuti vsaj malo trapasto.

Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori Bor 5. 7. 2018 at 22:57

  Haha; ta mi je dobra, če se Plemeniti pocuti vsajmalo trapasto ob tem, da so ga ubistvu nategnil! Prehitro se je prodal, ko je zavohal par jurjev, namesto da bi se cenkal pa visje cenil. Ampak verjetno pamet pocasneje delala kot so roke hlastale.

 • Odgovori Borut 6. 7. 2018 at 3:24

  Haha, 25 jurjev.

 • Odgovori Gregor 6. 7. 2018 at 12:09

  Haha, car si. Z jajci. Velikimi.

 • Odgovori Boki 6. 7. 2018 at 13:49

  Najboljsa cvetka Jelinciceva zadnje case je pa tale:
  “Pojasnil je namreč, da njegova žena dodatno služi, da kaj izveze, sešije, okrasi torto in podobno. “Ona dela to samo za najvišje. Delala je za burmanskega kralja in za take fantičke, za poroko in tako naprej. To je umetniška zadeva, ki jo podari burmanski vladi, oni pa ji dajo potem v zahvalo kakšen briljant, kakšnih sedem, osem karatov, potem pa to prodamo. Takšno je življenje. Če se znajdeš, je v redu, če pa ne znaš, si pa tipičen Slovenec,” je v oddaji 24 ur tedaj razlagal Jelinčič (Burma oz. zdaj Mjanmar sicer nima kralja od konca 19. stoletja, ko jo je okupirala Velika Britanija, op. p.).”

  Oh ja, sem ga kar malo pogresal v njegovi odsotnosti zadnje desetletje.:D Za nasmejat je taprav, stresa veliko neumnosti ampak mu pa vcasih celo rata levakarje dobro zgrabit za jajca, kot si to zasluzijo.

 • Odgovori Boki 6. 7. 2018 at 13:50

  Zanima me samo ali bo pri tem tudi ostalo ali mu bodo zaradi tega sodili, kot bi se spodobilo.

 • Odgovori jazsembog 6. 7. 2018 at 15:27

  Je smešno ja, ampak tudi žalostno, ker se je meni zgodilo nekaj podobnega, ko sem prodal projekt pod ceno. Vsi smo mi Slovenci pod kožo. Ne samo zahod, še tretji svet nas nategne.

  Kot vedno odličen zapisen, sem se nasmejal. Ubogi Plemeniti Zmago.

 • Komentiraj