Marketinški nateg malo drugače

Včeraj so me v podjetju MINIMA INT d.o.o. prav lepo nategnili, kar pa sploh ni nenavadno, saj se z nategovanjem ukvarjajo tudi sicer. Lahko bi bil besen, ker sem zapravil vsega skupaj štiri ure svojega nedragocenega časa, ampak nisem, ker me taki nategi zabavajo, čeprav me je tudi malo sram, pred samim sabo. Na študentskem servisu sem prejšnji teden zasledil tole (malo slabo se vidi, pa se mi ne da popravljat):

marketing

Čez dobri dve uri sem bil že na razgovoru na drugem koncu Ljubljane, kjer mi je dama razložila način dela in ovrgla vse moje pomisleke. Po uvajalnem seminarju kratek čas delo na terenu, potem pa v pisarni kot vodilni v marketingu. Za morebitne službene poti možna uporaba službenega avtomobila. Prelepo, da bi bilo res, pa vseeno. Včeraj sem, kot je bilo dogovorjeno, uletel na seminar med več kot deset meni podobnih oslov in mul. Ko je gospa izjavila, da je njihov edini marketing “od ust do ust”, sem zazijal. Ustno izročilo torej smatrajo za marketing 21. stoletja. Zanimivo, počakajmo do konca.

V nadaljevanju se je izkazalo, da so nas hoteli uporabit za navadno prodajo po domovih in to z lastnimi avtomobili! Sicer se ne bi vsiljevali, saj bi to počeli namesto nas v telefonskem studiu. “Vodilni v marketingu” le pride na dom in predstavi (seveda tudi proda!) … trikrat ugibajte … sesalec, kot ga še ni bilo. Na pogled je grd, pisan plastik fantastik, kot povečan Barbikin. Pritovoriš ga v dveh potovalkah, zna pa praktično vse. Sesa globinsko, z vodo, lahko je krpa, metla in sesalec v enem, poleg tega pa nadomesti ionizator (nimam pojma, kaj je to) in vlaži zrak. Na prvi stopnji prečisti 3000 litrov zraka na minuto! Impresivno, kaj pravite? Ob predstavitvi se igraš z raznimi filtri in kažeš, kako so umazani oz. kako niso, in ko ga primerjaš z obstoječim hišnim sesalcem, vsi ugotovijo, da nujno potrebujejo novega.

V najcenejši različici stane okrog 450, v najdražji pa 750 tisočakov. Ha! Jasno: “Guspa, lejte, sej to lohk na trajnik, po devet jurjev na mesec, guspa, zdej pa jst vs uprašam kolk date na mesec za čistila, pa za vrečke za sesanje, lejte, to je use u enem, pa še zrak mate bolj čist.

Še bolj zanimiva je motivacija promotorjev. Menda je najmanjši zaslužek povprečnega promotorja (zdaj so na lepem začeli govorit o promotorjih, še vedno pa ne o akviziterjih) tristo tisoč bruto mesečno. Rekord je milijon in pol sitnih. Pač, odvisno od prodaje. Gospa je ponosno pokazala pokal, ki ga je dobila kot rekorderka za 22 prodanih sesalcev mesečno. Poleg bruto provizije za vsak prodani sesalec dobite še bonus ki za 15 prodaj v koledarskem mesecu znaša, še vedno se smejem, Rolex ali 300.000 SIT bruto. Poleg tega poteka še tekmovanje za Mini Cooper, ki ga izžrebajo med najuspešnejšimi na svetovnem nivoju. Žreba se tudi za potovanja po vsem svetu, “ki so ful luštna.” Seveda smo vsi zijali, uaaaaa, kakšni denarji. Dama sicer ni omenjala neto zneskov, ampak pri študentskem delu to niti ni bistvenega pomena.

Pri omenjenem podjetju seveda ne gre za zaslužek. Pomemben je kolektiv. Samo kot kolektiv smo lahko uspešni. Mešanica kolektiva in grebatorstva torej. Na “motivacijskih sestankih” smo vsi prijatelji, v resnici pa fovšljivo škilimo na tablo uspehov, kdo je prodal več. Kot v partiji, ki deluje kolektivno, v resnici pa vsak skrbi za svojo rit.

Na poti domov sem še vedno razmišljal. Dejstvo je, da kot študent nikjer ne zaslužiš toliko, fleksibilen delovni čas pa to še olepša. Zdaj pa pride do morale: Denar ni vse! 🙂 Ne ponižam se in ne mislim postat akviziter, tarča prikritega posmeha vseh, ki me poznajo! Nočem prodajat bedastih sesalcev po domovih in se z vsakim posebej pregovarjat, kako se mu splača zapravit pol milijona. Poleg tega bi moral za opravljeni izpit gnjavit domače in prijatelje in jim testno predstavljat sesalec, da se pač naučim te prelepe obrti. Saj bi me bilo pred lastno mamo sram, oče bi se mi pa režal. Kot da imajo čas za te neumnosti. Kako prodajat nekaj, v kar ne verjameš. In to v tej firmi imenujejo veselje pri delu.

Rečeno nam je bilo, da bo marketinga od ust do ust v prihodnosti vse več. Pripravite se! Ne dogovarjajte se za termine! Ne spuščajte jih v hiše! Ker ti lumpje so taki profiči, da se vam bodo gotovo usedli na bančni račun!

Prejšnja objava Naslednja objava

102 komentarja

 • Odgovori POHANSIR 30. 11. 2006 at 11:11

  jes! jeeeeeeeeeees! kako sm vedu da bo tko! haha!

  • Odgovori Edo 25. 2. 2017 at 12:19

   Pozdravljeni
   Tudi pri nas je bila luštna punca, zapeljivih oblin in prijetnega nasmeha s Sesalcem Pro aqua Viverso. Punca obvlada, ni kaj in uspe omamiti človeka da že začneš resno razmišljati o nakupu. Rezultati čiščenja so zares osupljivi. To je nesporno. Pogoji in cena pa seveda pridejo na koncu. začela je pri ceni 2750 eur
   vem da je ta hec drag ampak halooo? Ko je videla da ne bo s to ceno nič je dala popust in na koncu se še dogovarjala kao s svojim direktorjem za subvencijo 300 eur za naš stari sesalec. Tudi po tem ni bilo več pretirane zagretosti ker je začel razum delovati in sem prišel do zaključka da nimam plače 6000 eur na mesec in da sem na borzi ter da je moja žena že 4 ure invalidsko upokojena. Rekel sem, da moram to prespati, da naj pusti številko pa da se slišiva drug dan ko bom pretuhtal zadevo. Bila je nato zelo vsiljiva zakaj jutri če se lhko danes zmenimo itd. Nazadnje je odšla in tudi telefonske številke ni pustila. Jaz pa na Bolho in sem našel identičen sesalec za ceno 1200 eur, z vsemi priključki vred. Verjetno ga prodaja nekdo, ki so ga nategnili in potrebuje denar. ne rečem, da ne deluje dobro, deluje super ampak ima tudi svoje slabe lastnosti. recimo vsakič dolivanje vode in čiščenje…..je enostavneje vzeti navadnega, potegniti po preprogi in konec. Ja, za generalke je pa nobel. Sam sem nabavil potem tak sesalec z vsemi priključki, sicer prejšnji model, modre in ne bele barve ampak vsi priključki in delovanje je identično. Plačal sem 650 eur in sem zadovoljen. razlika od 2700 do 650 eur je očitna, ane a efektiva pa ista.
   Se splača včasih prespat in razmislit tudi če ti je kaj prekleto všeč.
   pa lep pozdrav
   Edo

 • Odgovori chef 30. 11. 2006 at 11:50

  Seveda sem pri objavi tega bloga nategnil tudi samega sebe, ker sem na novo začel uporabljat Firefox. Zato sem ponesreči objavil samo začetek članka. Vsem (ne)prizadetim se globoko oproščam.

 • Odgovori seamus 30. 11. 2006 at 12:11

  ej CHEF a si že slišal za AMWAY?
  buahahahaha 😆

 • Odgovori seamus 30. 11. 2006 at 12:15

  al pa uno zadevo, tm šele zaslužiš neki Network 21

 • Odgovori heros 30. 11. 2006 at 13:01

  hahaha, nateg! pa si se meni smejal, da mam nižjo plačo in ne delam v vodilnem podjetju v sloveniji…. 😀

  drgač pa dobro napisano. 100x rajš berem take bloge kot tisto zateženo politiko, kjer se potem še kopica komentatorjev skrega kdo je končni zmagovalec, partizani al domobranci, hehe

 • Odgovori fotr 30. 11. 2006 at 13:18

  Dobro plačo imaš lahko iz dveh razlogov.
  Ali si velik strokovnjak ali pa velik nategun.

 • Odgovori kruhinmleko 30. 11. 2006 at 14:10

  lohk si pa tko k chef pa rataš pjanc…

 • Odgovori BOBO 5. 12. 2006 at 16:50

  Pred leti je sosed prodajal čistila po domovih….., trdil je, da bo Daimond prevzel 90% tržišča v Sloveniji do konca leta…… hohohoho….

 • Odgovori jaško 6. 12. 2006 at 19:55

  Glih včer sem gledal ta oglas na Moje delo. Pa me je zmotilo že to:
  * možnost napredovanja, kjer izobrazba ni pogoj

  Ja valda … vodja prodaje z nedokončano osnovno šolo. In to za:
  Mesečno plačilo: 250.000 – 300.000 SIT

  Mhm…

 • Odgovori kafka 2. 2. 2007 at 18:04

  tudi oni morajo. živet

 • Odgovori zana 22. 2. 2007 at 13:25

  Hvala za informacijo glede podjetja MINIMA INT,TAKO DA NE BOM ŠE JAZ IZGUBLJALA ČAS.
  POVABLJENA SEM NA RAZGOVOR,VENDAR ŠE DOBRO DA OBSTAJA INTERNET.
  NAPIŠEJO VSE FULL LEPO,POTEM PA KO POKURIŠ SVOJ BENCIN TI PRAVZAPRAV POVEDO ZA KAJ SE SPLOH GRE.

 • Odgovori chef 22. 2. 2007 at 17:45

  Saj pravim, me veseli, če je moj blog od časa do časa tudi koristen 😀

  Sem pa zadnjič zasledil na študentskem servisu, da spet nategujejo! Ali pa sploh niso nehali.

 • Odgovori jimbo 3. 3. 2007 at 8:28

  Oj,

  treba paziti na take fore kot so vodilni kader-potem pa število članov, ki jih iščejo. 10 strokovnjakov? Madonca sej so uspesnejši kot katerakoli multinacionalka.

 • Odgovori NINA 3. 3. 2007 at 21:13

  oj. mene pa zanima kaj je s temi sesalniki a so uredu al so zanič.

 • Odgovori chef 3. 3. 2007 at 22:01

  Skoraj 100% niso uredu. Morda res sesajo, ampak sesajo tudi vsi ostali sesalci. Če bi bil tako zelo dober, pa njihova marketinška strategija ne bi bila “od vrat do vrat”.

  • Odgovori Anonimno 16. 7. 2016 at 23:10

   To ni res da niso vrhu.
   Sem delala za že precel let nazaj za eno firmo ki so prodajali vodne sesalcev. Smo ga na moji predstavitvi kupili in se nikoli nismo bili tako zadovoljni.

 • Odgovori Sakura-tz 12. 3. 2007 at 13:59

  Mhm, poznam to nategavščino, tudi sama sem šla enkrat pogledat (malo mi je bilo sicer sumljivo, da ti po telefonu nočejo nič povedat in te vlečejo tja ampak OK). Mislim halo. Obljuba 170-ih tisočakov naenkrat postane polna če-jev in kolektiv je tako prijeten in uspešen, da vsak mesec iščejo po 10 novih študentov, znajo pa govorit samo o denarju. WTF?? Ne se prijavljat v ta “vodilni marketing”.
  Po mojem mnenju se ne splača kupit sesalca za pol miljona, globinski gor ali dol. Nabavish si magari 7 sesalcev – enega za ponedeljke, enega za torke… 😉

 • Odgovori chef 12. 3. 2007 at 16:30

  Ja… še vedno ta usrana firma nabira naivne študente…

  Se mi pa fino zdi, da če v google vtipkaš “minima int d.o.o.”; tretji zadetek je na moj blog… tako morda kdo ne bo izgubljal časa s tisto prvo uro seminarja!

 • Odgovori Manca 21. 1. 2008 at 12:37

  O ful hvala za tale post. isto videla oglas na študentu in prvi google zadetek na MINIMA INT. D.O.O. je ravno tvoj post. si mi prihranil tekanje na razgovor in en velik nateg:)
  lep dan,…

 • Odgovori katarina 21. 1. 2008 at 12:42

  ja ja, mene so tut tko nategnili. je blo eno drugo podjetje, ampak tudi sesalci.

 • Odgovori morfej 21. 1. 2008 at 12:52

  Drugače je pa od ust do ust med bolšimi strategijami. Samo tle ne mislim od vrat do vrat, ampak, da ti ljudje delajo reklamo.

 • Odgovori lily 21. 1. 2008 at 21:57

  Men se zdi pa Mančin komentar v srce segajoč! Chef, bravo, you made a difference … Mnaca, vso srečo! Pa gugli – it might save your life:)

 • Odgovori chef 22. 1. 2008 at 6:54

  @Manca: Super, točno to sem tudi hotel 🙂

 • Odgovori jst 10. 7. 2008 at 13:42

  ja no nevem kaj ste mel to..ampak jst tut delam že eno leto v agenciji s prodajo zavarovanj in drugačnih produktov, poleg tega mamo pa v podjetju še dodatna izobraževanja (brezplačno) od vodenja ljudi, temperamentov, retorike, prodaje..res pa je da je to posel od vrat do vrat (tukaj določenim ljudem mal EGO nagaja)kjer lahko na dan doživiš ogromno zavrnitev in neuspehov..ampak ce imaš fokus potem to ni problem…zame osebno je to trenutno eden najbolj prespektivnih poslov..ce koga zanima naj pise na: ales.peki@siol.net

 • Odgovori chef 10. 7. 2008 at 13:45

  Meni gr epa na živce, da tvoje branže ljudi vse ostale ves čas buzerirajo, da bi se pridružili.

  To je najbolj vsiljivo prodajanje kar je možno. Zadnjič sem moral iz firme enega cepca tako rekoč pospremit ven, ker je kar težil in težil.

 • Odgovori david.pelko 10. 7. 2008 at 13:50

  trajanje: dalja časa

  tale prispevek je pa dober, moj poklon

  ahahahahahahahaha, tole sem sem pa narežal.

 • Odgovori david.pelko 10. 7. 2008 at 13:57

  Peki, meni se pa zdi, da je najbolje prodajati produkte ali storitve, ki jih ljudje res potrebujemo! Ne me vprašat kaj je to, ampak karkoli že je, tudi prodajalcu take storitve prišpara kakšen živček, da ne rečem, kar bolezen. Ker ponavadi prodajalci, ki so prisiljeni prodajati stvari, ki niso dobre, pomembne in ki te finančno res ne osvobodijo, pod pogojem,da še vedno lahko greš normalno po ulici, da se kdo za tabo ne dere, prej ali slej zbolijo. Saj veš, stres, pa to 🙂

  Sesalec lahko danes kupiš kjerkoli, tale prodaja na domu je prodaja na silo. Da o raznih zavarovanjih sploh ne govorim.

 • Odgovori distributer 5. 8. 2008 at 20:59

  jebo ja vam mater vsem skupaj ker ste vsi skupi pičke in nimate jajc narest neki več u lajfu-prodaja door-to-door je zakon!js sm bogat!in me boli kurac za vas,klošarji,hahahahha!ti bula k si pa gor napisala da nemorš tega delat z osnovno šolo,no js jo mam in mam na mesc med 5 in 8 tisoč evr.če hočete postati kaj več v lajfu..pejte..prodajat..SESALCEEEEEE!!BUUUUUUUUUU…yo mommma!!

 • Odgovori mala 25. 8. 2008 at 21:12

  oj!! jz sm delala v tem poslu (v enem drugem podjetju) in vam lahko povem, da se ful zasluž.. sm moraš met čas in voljo.. sm je pač tak posu, da moraš bit vsiljiv.. ko to premagaš, služiš.. povejte mi kater šef ti bo dal možnost, da če boš uspešen, da boš šel na potovanje na havaje??? če bo mel slab dan te bo še nadru… v direktnem marketingu pa to lahko dosešeš… pa tud če ne marate teh prodajalcev, jim lahko na koncu enostavno reče ne in jih pospremte k vratom… aja, pa ni to da bi nategoval stare ljudi, ker smo delal od 11.00-20.00. lejte, a ni prou, da eni ne marate tega posla? kaj če bi mel vsi iste želje, pol ne bi nikamor pršli.. jz mislm, da je direktni marketin takšen posel, da bi ga moral vsak probat, ker ti da neverjetne zaslužke in neverjetne možnosti.. sm je pa ful težko, zato tud veliko ljudi obupa… jz sm pa nehala zato, ker pač nism človek, da bi bla vsiljiva… in sm ugotovila, da to ni posu zame.. tist, ki se pa najde v tem pa služi ogromno…

 • Odgovori chef 25. 8. 2008 at 23:56

  Meni se zdi neverjento že dejstvo, da lahko to nekdo imenuje z nobel besedno zvezo “direktni marketing”.

  To je jebeno akviziterstvo, podvrsto, ki se s tem poslom ukvarja, pa vsi pametni ljudje že od nekdaj mečejo iz hiš. Samouresničevanje skozi visoke zaslužke in populistično sanjarjenje o dopustu na Havajih, ki so že zdavnaj ena od najbolj mimo destinacij, je pa nekaj najbolj žalostnega kar se lahko zgodi človeku.

 • Odgovori Anonimno 26. 9. 2008 at 21:12

  haha jst sm bla tud tam na razgovoru kaki dve leti nazaj, imenoval so se sakura, uradnega sedeža podjetje sploh ni imelo (baje so se ravno preselili v nove pisarne pa še niso uredil vsega), uglavnem stvar je smrdela že na daleč ampak obljube o bajnih zaslužkih, o katerih sem res, priznam, kak dan ali dva sanjarila, so me premamile, da sm na koncu res pristala na seminarju in probavala razstaviti in sestaviti sesalec :). haha se pa spomnim stavka promotorke :”naši sesalci so tako dobri, da ne potrebujejo reklame-kot ferrari!”
  je blo pa hecno, da so na razgovor prišli vse sorte ljudje, od poslovnežev, študentov, brezposelnih, na koncu smo bli pa izbrani največji revčki-k so se zdel dovolj naivni.
  skratka jst sm končala svojo kariero pri prodajanju sesalcev, ko sem izvedela za “izpit” pa nekak nisem človk, ki bi za tako velik denar nategovala ljudi, posebi ne njihovo ciljno publiko (streješe in manj izobražene, k že tko nimajo dovolj). sm pa potem slišala marsikatero zgodbico o njih, ampak nobene dobre..

 • Odgovori optimistka 30. 11. 2008 at 16:32

  človeku branje takih komentarjev prav nariše nasmeh na obrazu. a vendar je v vseh teh smeteh ki so napisane tukaj vsaj eno zrnce, ki ga lahko ločimo od plevela.
  prodaja teh aparatov ni za vsakogar. Lahko bi bila žaljiva in bi napisala, da ni za tiste, ki so mamini sinčki in hčerkice, da ni za tiste, ki si ne upajo v življenju tvegati itd. pa nimam potrebe po samodokazovanju.
  resnično naivni ste vsi, ki mislite da je direktna prodaja nekaj enostavnega. še bolj naivni ste tisti, ki mislite da je naša ciljna publika manj izobražena oziroma starejša. Sama sem v tem poslu kar nekaj časa in vem, da niti enega aparata nisem prodala pri manj izobraženih in dva pri malce starejših gospeh.

  Vsak ima pravico da si aparat ogleda. Če bi bilo res tako slabo kot pravite vi, ne bi bili vsi (ampak čisto vsi) brez zijem, tako navdušeni nad njim in bi si ga želeli imeti doma.

  če si v tem poslu lahko uspeš, a nvasezadnje ne preizkusiš ti posla, temveč posel preizkusi tebe. mnogi so padli, mnogi bodo padli, a nekateri v tem poslu ostanejo in pobirajo ogromne dobičke. Takega aparata, ki stane vrtoglavih 2500 eurou ne moreš prodati, če ne verjameš vanj. in vsi ki delajo pri direktni prodaji, verjamejo v to kar prodajajo.

  Ali pa lastnik tega foruma vse tiste, ki se ukvarjamo z direktno prodajo tretira kot naivneže in ljudi nezmožne preceniti kaj je resnično in prav.

  Lep pozdrav =)

 • Odgovori chef 30. 11. 2008 at 18:32

  Ne, samo blazno na živce mi greste, ker mislim, da me nimate pravice nadlegovat po telefonu ali na domu. Ko nekaj potrebujem, grem kupit oziroma sam pokličem. Ne prebavljam pa tistih nebodijihtreba, ki mi težijo in vsiljujejo eno reč, ki je povsem očitno NE potrebujem. Če bi jo, bi jo že imel.

 • Odgovori eva 23. 3. 2009 at 18:24

  Ohoho, tole pa poznam! Pri meni je bila zgodba skoraj popolnoma enaka, s tem da so bile cene v evrih, šlo pa se je za drug sesalec, ki pa v bistvu ni sesalec temveč APARAT. Mlad kolektiv, grozno veliki zaslužki, za vajo pa bi naj naredila pet predstavitev pri familiji. Ma MARŠ… Dve sem naredila, potem pa z mentorjem odfrčala domov. Glede zaslužka se je super slišalo, ampak vseeno ne mislim kot en kreten lazit po domovih in prodajat sesalca za 2390 evrov.

  Tvoj blog sem pa našla zato, ker je na študentskem servisu oglas za promocijo, 7€/h in sicer prav tole podjetje… 😀

 • Odgovori chef 24. 3. 2009 at 7:52

  Vedno me veseli, če si vsaj kdo premisli zaradi mojega bloga. Bi si pa želel tole firmo zjahat do propada, ampak tega žal ne morem, ker vedno obstaja preveč tepcev, ki so pripravljeni za denar naredit vse sorte.

 • Odgovori eva 24. 3. 2009 at 10:12

  Nemogoče… Sesauc, s katerim sem imela opravka jaz, je sicer super in bi ga takoj imela, s tem, da je vreden največ 700 evrov, oz. še manj. Folku je prav tako všeč, najbolj jih prepriča test z jogijem (roko na srce, gabi se mi it spat vsak večer ker vem, kaj vse je tam noter) in na koncu na ceno sploh niso tako pozorni, prodajalec pa popoka super provizijo.

  Me je pa vseeno presenetilo, kakšne ISTE fore uporabljajo v obeh firmah, s tem da so naši vodilni na prvem sestanku med ostalimi sesalci popljuvali tudi sakuro, kako da je ogromen in zamuden za čiščenje… 😀

 • Odgovori neznanc 24. 3. 2009 at 18:19

  ja tudi jaz sem včeraj pregledoval študenstiski servis, plačilo 7 eur na uro. Pokličem, javi se neka nina in pravi da se lahko dobimo že naslednji dan torej danes. Pridem na naslov ki sploh ni njihov sedež firme in izpolnem vprašalnik. Potem sm stopu v pisarno kjer mi je mlada nina razložila da se prodaja aparat za čiščenje zraka. meetingi so vnaprej dogovorjeni itd. Ponujajo tudi 1000 eur garancije če opravim 60 promocij v enem mesecu (3 na dan). Ta denar dobim v vsakem primeru tudi če ne prodam ničesar. Drugače pa je plačilo tako da si plačan glede na to koliko prodaš 300eur+ na aparat. Kljub blogu sem se odločil da bom probal, teh 60 promocijo bom že zdržal da vidim kako in kaj, ter če je zadeva res nategunska. Hotu pa bom papir za teh 1000 eur da me ne bojo brez lubrikanta!

 • Odgovori eva 24. 3. 2009 at 18:39

  Ja, enako je bilo pri meni. Ampak obstaja keč – če ne boš naredil 60 predstavitev na mesec (tj. če ne boš obiskal treh družin na dan, njih ne briga če ti slučajno kdo ne bo odprl ali pa jih ne bo doma), ne boš dobil plačano. Tudi če boš imel 59 predstavitev… 🙂

  Jaz sem kasneje zvedela, da je folku rečeno, da gre za čistilec zraka in da vse skupaj traja 15 min (v resnici pa skoraj eno uro) in da se je že večim ‘promotorjem’ zgodilo, da jih je folk zavrnil.

  Vseeno pa veliko sreče!

 • Odgovori chef 25. 3. 2009 at 1:00

  @neznanc: Poročaj! Pa pazi, da se ne nategneš – kot pravi Eva: norme znajo biti zagamana reč. Sicer pa, če v 60 predstavitvah nič ne prodaš, moraš biti po mojem že res nesposoben. Kar jaz seveda sem.

 • Odgovori eva 25. 3. 2009 at 1:07

  Ali pa naletiš na tak smotan folk, ki je ali brez denarja ali pa so odločeni, da ne bodo kupovali od ‘promotorjev’, da ne bi dobili stimulacije. 🙂

 • Odgovori neznanc 25. 3. 2009 at 14:09

  GLih se odpravljan na predavanje,igral bom z odprtimi kartami, report okoli sedme osme!

  elpe

 • Odgovori andreja 29. 3. 2009 at 16:14

  Sedaj imajo že nov način, da pritegnejo potencialne kandidate:

  Aktualno od: 28.3.2009 Status: Študent/Dijak
  Trajanje: DALJ ČASA Spol: Moški/Ženski
  Urna postavka: 6 – 8€/H Št. članov: 10
  Regija: PO SLOVENIJI Delovnik: Po dogovoru
  Lokacija: PO SLOVENIJI

  Opombe: Trženje produkta. Iščejo ambiciozne, marketinško usmerjene študente, po možnosti višjega letnika, ki si želijo ustvariti kariero in biti odlično nagrajeni. Pogoj je starost nad 20 let.

 • Odgovori eva 29. 3. 2009 at 23:15

  ka se pa zj on nič več ne javi, k je šou na ‘motivacijski sestanek’?

 • Odgovori chef 30. 3. 2009 at 7:14

  Mogoče so ga zmotivirali, hehe.

 • Odgovori eva 30. 3. 2009 at 10:08

  In je biu ceu vikend pri svoji družini, kjer je opravil pet testnih predstavitev… 😀

 • Odgovori saloma 9. 4. 2009 at 18:47

  joj, se dobr da sm mal zgooglala ime podjetja, kr sm glihkar vidla tale oglas na studentskem servisu-sicer v mal spremenjeni obliki, ampak mi je bla sumljiva urna postavka. glede na tvoje izcrpno porocilo, zdej vem, da definitivno ne bom poklicala. hvala, ker si mi prihranil muke in cas 🙂
  lp

 • Odgovori mašeter 15. 4. 2009 at 9:52

  Če je kdo iz okolice CE, ima tudi tukaj možnost takšnega natega. ime podjetja = XXXXXX d.o.o.
  Pravijo da je preveč različnih del da bi ti po telefonu zaupali,morajo te prvo videt. ko prideš tja in se hočeš vse zmenit,pravijo da je zelo veliko povpraševanje po delu in bojo naredli seminar,ki je INFORMACIJSKE NARAVE! In šele na seminarju,se pravi po 2tednih zapravljenega časa, ugotoviš da prodajaš SAKURO-multipraktik.

  Seveda jst nism prišo do seminarja….zaradi vaše pomoči;)

  mašeter

  OPOMBA: Na zahtevo podjetja sem

 • Odgovori ehawee 24. 4. 2009 at 22:56

  Še ena podobna zgodba 😀

  Trenutno iščem službo in sem poslala prijave na vse možne konce. Prejšnji teden so me poklicali na en razgovor za delovno mesto komercialista. Poskusim preverit firmo na spletu in jih seveda ni nikjer. No in grem vseeno na razgovor, ki se je končal v 10 minutah in vsi so bli blazno skrivnostni, ko sem poskušala zvedet kakšni produkti se prodajajo. Seveda mi je blo takoj jasno, da je zadeva sumljiva. Še posebaj, ker so mi odgovorili, da bom vse zvedela jutri na “izobraževanju”. Iz samega firbca, sem šla včeraj tja, da vidim za kak nateg gre.

  Produkt je sesalec/čistilec zraka/čistilec preprog… Aura Roboclean. Podobno kot Sakuro, Kirby… cena 2790 eur.

  Danes preverjam obseg natega, zato sem tudi našla tale blog. Pred slabe pol leta je bila cena 2200 eur, še prej 1800 eur… se pravi vsaka nova skupina rekrutov ga prodaja za višino svoje provizije dražje. Na omenjenem izobraževanju so ponujali provizije od 350 do 500 eur, odvisno od števila prodanih izdelkov v tekočem mesecu. Na nemškem e bay-u se prodaja za 1000 eur. Na portalu Med over net se eden od kupcev pritožuje, da se je naprava pokvarila in že več kot 1 teden poskuša kontaktirati s.p., ki mu je stvar prodal, ampak ga ne dobi. Ponujajo 5-letno garancijo.

  Podjetje, pri katerem sem bila na razgovoru, se imenuje R-inovacija in je registrirano v Kamnici pri MB. Svojim rekrutom obljubljajo neverjetno hitro pot do odlične kariere in zaslužke od 2000 do 5000 eur na mesec, res uspešni tudi več. Skrajšan program do “področnega zastopnika” naj bi trajal samo 6 mesecev. Potem postaneš mentor novim rekrutom, prodajaš manj, vendar vlečeš procente od prodaj tvojih rekrutov. Seveda je bil tip vrhunski motivator in govoril s takim zanosom, kot da je izuml kolo. Vsaj 10x povdari, da lahko uspešni prodajalci v zelo kratkem času postanejo zastopniki in da je napredovanje res preprosto. Kaj potem ima firma naenkrat 1000 direktorjev? 😀 Totalna piramida, tko da je imena podjetji verjetno precej nesmiselno navajati, ker se množijo kot gobe. Meni je kar žal tistih, ki so jih včeraj nategnili, da bodo naprej nategovali stare mame s prodajo neskončno dragih naprav.

 • Odgovori chef 26. 4. 2009 at 4:11

  Vsake toliko se pa oglasijo tovrstni prodajalci, razpizdeni do amena, ker sem jih upal omenjat, in blazno ponosni, ker zaslužijo 3000 evrov na mesec.

  Takšen zaslužek načeloma ni problem. Moški je lahko za ta denar tudi žigolo. Samo vprašanje, če je to pripravljen delat. Vprašanje tudi, kaj je slabše – prodajat sesalce ali natepavat za denar?

 • Odgovori you know it's me 13. 5. 2009 at 22:45

  Za vse nove bralce, POZOR:

  Podjetje Minima ni več aktualno za sesalce, saj sta lastnika z letom 2008 svoje “shady” posle prestavila na novo podjetje:

  PRO-AQUA

  Naslov ostaja enak, lastnica (I. Oblak) in direktor (A. Sefić) pa tudi!

  Na starem podjetju je bilo preveč blokad računa – sedaj bosta spet lahko “srala” po novi firmi.

  LP=)

 • Odgovori rogica 24. 5. 2009 at 9:27

  Včeraj bla pr meni ena s PRO AGUE…….frendica, pa sem mislila, da je ful brihtna,ne vem kaj ji je, da so jo lahko tako nategnili. Jaz pa imam zdaj pač umazano stanovanje, ker ZA SESALEC NE DAM 2.000,OO €!!!
  …ker sam pa ne dela. Ko mi en prnese sesalec, ki bo SAM sesal, brisal,pa še kuhal nemesto mene, mu jih dam, če ne pa ne. Sovražim Kirbije, vorverke, sikure, pro ague…..ble ble ble…

 • Odgovori Mavrična 24. 5. 2009 at 11:15

  hahahahha, odličen zapis …

  mimogrede: imam sesalec za 45 evrov, ki čisto v redu sesa, kuha pa seveda ne, ker ni treba, da sesalec kuha

 • Odgovori Tamara 26. 5. 2009 at 13:42

  Hvala vam za te informacije. Včeraj sem bila na razgovoru v tem podjetju….da ne govorim da nas je bilo 20….Jaz sem bila prva na vrsti…in zanimivo, kar takoj so mi povedali da sam zbrana….še dobro da sem vas našla…..

 • Odgovori eva 1. 6. 2009 at 22:35

  Evo, spet se je pojavil nov oglas…In sicer v Trzinu (nekako vleče na Kirbyje) rabijo 10 ljudi za delo, postavka je 8€ na uro, pogoji pa so taki:

  Opombe: Za dinamične, za tiste ki si želijo pridobiti izkušnje in obenem dobro zaslužiti na področju marketinga in promocij. Če si pa še komunikativen ter dobro organiziran potem pokliči.

  V zgornjem desnem kotu oglasa, kjer pa je ponavadi gumb ‘podrobnosti’ in se lahk pogleda še ime podjetja, pa je pri tem oglasu samo številka študentskega servisa.

  Ziher sem, da gre tule za isto foro sesalcev in očitno ti ljudje berejo tale blog in komentarje… Mogoče zato, da si zaslužijo tistih 8 evrov 😀

 • Odgovori pameten=) 20. 7. 2009 at 9:29

  pro-aqua spet na pohodu…tokrat oglas za VODJA, MANAGER – ne moreš verjeti kako vse poimenujejo prodajo od ust do ust. (in za to , da si manager po njihovem ne rabiš izobrazbe=))

  Hvala vam za ta članek, da sem prihranil čas in denar, da danes nisem šel v lj na ta razgovor.

 • Odgovori Anonimno 20. 7. 2009 at 16:35

  najlepša hvala za ta članek=)
  na e-študentskem servisu zasledila za promocijo, 8 € na uro (sliši se zelo mamljivo) sevede pa nič ne piše, kaj naj se bi promoviralo..
  no, vsaj vem, da ne bom klicala, saj me prodaja od vrat do vrat čisto nič ne mika=)
  lp

 • Odgovori roman 20. 7. 2009 at 21:23

  hvala tudi od mene

 • Odgovori Anja 30. 7. 2009 at 1:33

  Danes sem bila tudi jaz na tem razgovoru za sesalce pro-aqua. Tokrat podjetje gaal int., lastnik zopet Sefić!
  Razgovor je vodila prijazna pohlepna Nina, ki je posmehljivo govorila čez ljudi, ki delajo za 1000 eur neto na mesec… Ker če pa prodajas sesalce, potem si pa res car, saj tudi 5000 zaslužiš… Ja, pa kaj še…
  Aja pa vse ta pridne peljejo konec septembra zastonj na Kanarske otoke.
  Take lopove bi bilo treba zapret!!

 • Odgovori chef 1. 8. 2009 at 13:59

  Mene še vedno mika, da bi nekoč prišel na to predstavitev in jim odpridigal svoje, hehe.

 • Odgovori Tošo 3. 8. 2009 at 10:25

  V Pro-aqui sem delal 1 mesec.
  Nategancija!

 • Odgovori Tošo 3. 8. 2009 at 10:31

  pa še to….
  Cena novega ¨aparata¨ v Nemčiji je 1850, pri nas 2500eur.

 • Odgovori tadejko 20. 8. 2009 at 16:15

  anja,rogica in nergač vi ste ene navadne budale k jih svet še ni vidu od blizu…svaka vam čast!! ni lahko bit tko bolan pa tolk preveč časa imet k ga mata vidva!!! hahahaha, umru od smeha!!

 • Odgovori pia 20. 8. 2009 at 16:17

  to: chef
  to pa sploh ni slaba ideja!Bi se blo treba zmenit pa mal tja prikorakat pa mal direndaj naredit, to bi blo dobr,,,

 • Odgovori peter 22. 8. 2009 at 16:02

  ne razumem zakaj skos iščejo študente za delat če jim gre tok dobro kakor so rekli na razgovoru in uvajanju na katerem sem bil. vse je bilo tako lepo slišat da bi se težko uprl in poskusil sam.
  Na koncu sem pa ugotovil da več zapraviš kot zaslužiš!! pa še ta uvajanja sem naredil, rekli so da so to nujne vaje preden začneš delat in naj bi bile samo vaje. Me izvajanjem vaj je bil moj mentor tako zelo vsiljiv, aroganten in nesramen ker pač ni nihče hotel kupit sesalca za tolk velik denarja. sploh če nisem začel delat pa so mi že zaračunali denar za bencin da sem sploh lahko sedel v tistem nemarnem gnilem smrdljivem avtu! ne bit tako naivni k sm biu sam in bejšte stran takoj ko vam omenijo super aparat!lp

 • Odgovori janez 22. 8. 2009 at 16:47

  hvala bogu da ste ga razkrinkal prasca mislim MINIMA INT. d.o.o.

  jaz sem že pred leti ustanovil firmo MINIMA d.o.o. in sem posloval in še poslujem pošteno in normalno,nič tudi nimam z prodajami.Delam oziroma pišem projekte za turizem in nepremičnine.občasno vzamem tudi kakega študenta za prevajatiz ang. ali pisat na računalnik.Vse pošteno sproti plačano po 6 euro na uro vse plačano sproti vsak dan.
  pa pridejo potem neke napotnice za nekatera imaena študentov ,ki sem prvič slišal za njih.
  Klical sem potem na te študentske servise in smo ugotovili napako.
  Na študentskem servisu so bili malomarni in so račune od MINIMA INT.d.o.o. pošiljali meni na MINIMA d.o.o..Sem imel kar malo problemov da sem to nekaterim objasnil.
  A mislite da se mi je kdo opravičil ne ŠS ne MINIMA INT. d.o.o.
  Kar se pa tiče tega mrežnega marketinga TO JE ŽIVI NATEGO,RAZEN ČE SI ROJEN ZA TO DA POSILJUJEŠ LJUDI. To prihaja k nam v valovih približno vsakih 7 let .Pa še to Slovenija je majhna in kupcev hitro zmanjka.Zdaj pišem eno knjigo spet bom rabil študenta-ko za prevod in pisanje na računalnik ,pa nič napotnice ,denar na roke.
  Mularija ,ne se pustit jebat,ampak včasih je dobro iti na kakšno tako natego da vidiš kaj to delajo.SAMO NIČ PODPISVAT PA NOBENEGA DENARJA OD SEBE.SAMO POSLUŠAJ IN KO BODO NAVALILI NATE ,REČ DA BOŠ PREMISLU.

 • Odgovori janez 22. 8. 2009 at 16:59

  SE OPRAVIČUJEM KER SEM POSLAL KAR NEREVIDIRAN TEKST,AMPAK ME JE ZELO TIŠČAL NA WC.SEDAJ SEM NAZAJ IN SEM PREBRAL ,ZATO POŠILJAM ŠE ENKRAT.
  JA TAKLE PA RES NE SMEM ODDAT ,BOSTE REKEL JA TA PA RES RABI NEKOGA ZA PISAT HAHAHA

  Hvala bogu da ste ga razkrinkal prasca ,mislim MINIMA INT. d.o.o.

  Jaz sem že pred leti ustanovil firmo MINIMA d.o.o. in sem posloval in še poslujem pošteno in normalno,nič tudi nimam z prodajami.Delam oziroma pišem projekte za turizem in nepremičnine.
  Občasno vzamem tudi kakega študenta za prevajat iz ang. ali pisat na računalnik.Vse pošteno sproti plačano po 6 euro na uro.
  Vse plačano sproti vsak dan.
  Pa pridejo potem neke napotnice za nekatera imena študentov ,ki sem prvič slišal za njih.
  Klical sem potem na te študentske servise in smo ugotovili napako.
  Na študentskem servisu so bili malomarni in so račune od MINIMA INT.d.o.o. pošiljali meni na MINIMA d.o.o..Sem imel kar malo problemov da sem to nekaterim objasnil.
  A mislite da se mi je kdo opravičil ne ŠS ne MINIMA INT. d.o.o.
  Kar se pa tiče, tega mrežnega marketinga TO JE ŽIVI NATEGO,RAZEN ČE SI ROJEN ZA TO DA POSILJUJEŠ LJUDI. To prihaja k nam v valovih približno vsakih 7 let .Pa še to Slovenija je majhna in kupcev hitro zmanjka.Zdaj pišem eno knjigo .Spet bom rabil študenta-ko za prevod in pisanje na računalnik ,pa nič napotnice ,denar na roke.
  Mularija ,ne se pustit jebat,ampak včasih je dobro iti na kakšno tako natego, da vidiš kaj to delajo.
  SAMO NIČ PODPISVAT PA NOBENEGA DENARJA OD SEBE.SAMO POSLUŠAJ IN KO BODO NAVALILI NATE ,REČ DA BOŠ PREMISLU.

 • Odgovori hahaha 14. 9. 2009 at 22:10

  ja tale minima je res en prasec!!sploh nevem kšni ljudje morjo to bit da tko nategujejo, pa sej pomoje ne bojo dolg delal če se že tko govori o njih..

 • Odgovori trn v peti 15. 9. 2009 at 16:16

  TRŽENJE
  Podrobnosti o delu
  Aktualno od: 15.9.2009 Status: Študent/Dijak
  Trajanje: DLJE ČASA Spol: Moški/Ženski
  Urna postavka: 6-8 €/H Št. članov: 10
  Regija: LJUBLJANA-OBMOČJE LPP Delovnik: Po dogovoru
  Lokacija: LJUBLJANA
  Opombe: Iščejo dinamične tržnike za delo na področju marketinga, vodenje skupine, delo s strankami. Pogoj je starost nad 18 let, komunikativnost, veselje do dela z ljudmi

  EVO ŠE EN OGLAS NAJVEČJIH NATEGUNOV, PODJETJE PRO AQUA!!v tem oglasu se jasno vidi, kako nategujejo študente, saj je oglas namenjen pridobivanju študentov za PRODAJO SESALCEV, ki jim onipravijo “dinamični tržniki”haha!!”vodenje skupine” zajema vožnjo študentov po terenu in pomaganje pri prodaji sesalce, to dela tisti ki ima mal več izkušenj v tej prelepi obrti.zaslužki so seveda fenomenalni a kaj ko so to samo besede, delali bodo zaston, plačani ne bodo oz če bodo, bo to po vseh odbitkih, ki se jih izmisli šefica, ga.irena, zelooo malo.
  “delavnik je prilagodljiv”, seveda, kajti delaš od jutra do mraka, pa šefi te skos kličejo če si kej prodal in zakaj ne.
  najbol smešna je pa urna postavka “6-8e”HAHAHAHAH!!plačan si PO UČINKU oz od prodaje, kar pomeni če ne prodaš sesalca v vrednosti 2500e ne dobiš NIČČČ oz nekaj res dobiš…STROŠKE ZA BENCIN DA SE CEU DAN FJAKAŠ OD BAKICE DO BAKICE IN JI VSILJUJEŠ TA GRD SMRDLIV VODNI SESALEC!DOL Z NJIMI KURBE PREKLETE!!!
  pa še to-delovni kraj naj bi biu lj, kar tudi NE DRŽI ooo what a suprise!delaš kamor te pošljejo, lahko je to največja vukojebina, od gorenjske dolenjske itd.
  tako da..če mate vsaj kaj pameti, si pršparajte še to denarja kar mate, kajti v PRO AQUA D.O.O. ga sigurn ne boste dobili!!
  lep dan!
  p.s. to je ista firma kot MINIMA INT. D.O.O. -dolžni okrog in okrog 🙂

 • Odgovori cscpksp 15. 9. 2009 at 22:31

  pro aqua doo pro aqua d.o.o. so govna govna govna drek nategunski!

 • Odgovori Anja 16. 9. 2009 at 13:33

  Hvala za info! Ravno majo spet na e-študentu objavo za njih, pa me je minilo da bi jih klicala ko sem tole prebrala. Sem pa tud sama se udeležila nečesa podobnega enkrat, nisem mogla verjet očem, ko so začel idioti nalagat o tem, kaj se počne :D. In tko rekl, da če se je kdo premislu, lahko gre, in potem so že kr nekej hotl dat za podpisat 😀 Jao. No, sej, upam da jih čimprej skenslajo iz študenta. lp

 • Odgovori CFAS 20. 9. 2009 at 19:17

  CFAS

 • Odgovori POVEJ NAPREJ!! 20. 9. 2009 at 19:18

  ČIM VEČ FOLKU POVEJTE ZA TA DVA PODJETJA. SAMO TKO JIH LAHKO ZJEBEMO!!

 • Odgovori POVEJ NAPREJ!! 20. 9. 2009 at 19:18

  VSI MORJO VEDET!! CELA SLOVENIJA

 • Odgovori POVEJ NAPREJ!! 20. 9. 2009 at 19:19

  To: cheef
  ej imam idejo….
  sestavi en e-mail o tih dveh podjetjih, nekako opozorilo da bo krožilo po sloveniji….to je hitra in učinkovita metoda…
  sporoč kaj misliš o tem!!
  lp

 • Odgovori dragon 1. 11. 2009 at 21:22

  smeh smeh smeh, kko je lahko folk tko pokvarjen?? sem mal lastnike firm pogledu in mi tko vse skpi smrdi na totalno nesposobne ljudi, kar tudi očitno so, aja razen nategovanja študentov-to jim gre kot podmazano!! zaslužni za oskarja- lahka jih porjavmo za gazele 09!! smeha za crknit. Pa kolkr poznam tak folk je to nekak tko, kao mi smo uspešni pa to,,, furajo dobre avte a v dnarnici nima za dve kave!! ;DDDDDDD goveda nesposobna!
  pa zaposleni vedrjetn čakajo na svoja plačila skor do penzije ker so tko zelo spoštovani s strani podjetja! ma to bando bi blo treba pospravt!

 • Odgovori Winko 4. 11. 2009 at 23:03

  Tudi sam sem bil na seminarju in po polovici seminarja ugotovil da je to velik nateg..ko sem rekel šefu, da pač dela nebom opravljal me je takoj povabil na privat razgovor v drugo pisarno in mi rekel naj mu navedem razloge.Rekel sem mu, da se mi zdi da bi me stroški s prevozom stali preveč in da je to nerealno, da z lahkoto zaslužiš vsaj 1200€ na mesec. Nato me je hotel na vsak način prepričati v to delo in da ni problema s prevozom, ker imajo tudi kombi, ki bi me lahko pobral v mojem domačem kraju in tudi vozil po terenu kjer bi seveda prodajal AQUA-PRO.Navedel sem mu, da bom začel delati v neki trgovini normalno delo, kar se mi zdi bol primerno zame. Nato mi je še rekel ali bom raje delal v kakšnem drugem podjetju za slabih 700€ in garal ko žival ali tle za bajne vsote in bi ga po tem vprašanju najraje poslal v PM ampak sem mirno odšel.

 • Odgovori chef 5. 11. 2009 at 7:11

  Hehe. Najhujši je njihov prezir do tistih, ki pošteno delajo za 700 evrov. Ne zavedajo se, da vsi normalni ljudje, ki imajo mir, najbolj prezirajo akviziterje. Meni so se nekaj časa sicer smilili, češ, služba je služba. Zdaj jih pa brezkompromisno naženem.

 • Odgovori sarč 12. 11. 2009 at 0:56

  hvala za tale forum, da se mi ni treba se spet nategnat. point je sam v tem, da je tukaj govora o 2 podjetjih, menim, pa da je takih na študentskih servisih vedno več. Živa katastrofa. Vse študentske bi morali ukiniti in študente zaposliti na določene pogodbe. ne pa da imam 8 let raznega dela preko študentskih, prizna se mi pa nikjer, barabe. skratka perejo nas za 3.5 evre, če imaš srečo delaš za 5 evrov. toliko sem pred petimi leti delala promocije sokov po nakupovalnih centrih. sramota! danes pa mi za 6 ur ali več na dan dela ne dajo potnih stroškov, kaj šele malico. takim vedno napojem čez telefon, da kaj si mislijo, da so?! postavit se bomo morali zase, ljube študentke in študentje, preveč nas molzejo in izkoriščajo. mi smo najcenejša delovna sila. aja, pa takoj sprejmem delo na črno, saj tudi prek študenta nisem zavarovana, če delam za nekoga po strani, dobim vsaj dnevno ali tedensko denar, na študentu pa čakaš večino firm cel mesec, da ti nakažejo pol tistih 200 €, ko delaš za njih 2x do 3x na teden. Lep pozdrav vsem!

 • Odgovori Miha 13. 11. 2009 at 16:48

  Najlepša hvala za tale blog, samo nažalost sem ga opazil par dni prepozno, kajti ker sem mislil da bom pri prodajanju sesalcev zaslužil bajne denarce, sem pustil službo pri kateri sem se res imel fajn in užival.

  Vglavnem, oglas na študentskem servisu je bil od podjetja ARTEMIDA, ki prodaja vodne sesalce ATLANTIC.
  Kot je že nekdo prej rekel naj bi za uvajanje moral naresti 6 predstavitev pred familijo,potem pa bi lahko šel na svoje prodajati in sicer že k vnaprej dogovorjenim strankam.
  Najbolj smešno je bilo, da nas je bilo na uvajalnem seminarju kake 10 in takoj ko smo dejansko izvedeli kaj naj bi prodajali, jih je par mirno odkorakalo ven, brez pojasnil….
  Zelo se mi je zdelo čudno, potem jih je pa šefica podjetja ANA, še kake pol urce po tem nizkotno pljuvala, češ da oni spadajo v tist rang 80% svetovne populacije, ki nimajo nobenih sanj bla bla….
  Vglavnem, po končanem seminarju sem se odločil da vseeno probam s temi 6 predstavitvami da vidim če dejansko sem za ta poklic…
  Ko pa je prišel moj mentor k moji mami, in jo po končani predstavitvi dejansko skoraj tako spravil v kot, da ga je revica skoraj kupila ( Čeprav sem ji pred tem rekel da naj ga pod nobenim pogojem ne kupi ), mi je pa vse privrelo do vrha glave in sem mentorja dejansko nagnal iz hiše….kaj takega pa še ne.
  Predvidevam da oni od nas študentov pričakujejo tak odnos ko delamo predstavitve pri upokojencih in ostalih, ki dejansko trdo služijo za kruh, kar je pa čisto nemoralno….
  Mentor mi je pred tem že govoril, da dejansko stranka išče izhod v sili, ti ji morš pa le te vse zaprtei….mislm HALOO, če ma babica pokojnino 400€ morš pač razumet da ne rab enga klinčevga sesalca za 2500€…
  Vglavnem, če vidite kak tak oglas na študentskem servisu, NE KLICARIT!!!
  Mogoče se najde kak tak, ki bi mu to ustrezalo, ampak sam nebi mogel po končanem delavnem dnevu mirno odkorakati domov, misloč, da sem neki babici dejansko zagrenil življenje ko sem jo prisilil v nakup.

  Mogoče je cel post mogoče malce nesmiseln…ampak mislim da ste dojeli bistvo:)
  Uživajte!

 • Odgovori erika 15. 11. 2009 at 22:55

  ej chef. pohvalno to o tem svinskem podjetju MINIMA INT. super!! se pozicionira na vrh ko vtipkaš njihovo gnilo smrdljivo ime! to bi moral narediti še za podjetje PRO-AQUA D.O.O., ker je to eno in isto podjetje, oz gnilobe ki to furajo! in tam na tem drugem podjetju nimajo tolk težav zaradi teh objav ker jih je težje najti. so isti lastniki, lahko preveriš! pomoje so to podjetje odprli zato k majo taka sranja s študenti zarad teh objav! Pohvale, vse pohvale chef! no dej premisli, pa še za pro.aquo naredi eno darilce…. da ne bodo ljudje vsi veseli bežali starn od minime pa vseeno nabašejo na te smrdljive pošasti pri Pro.aqui!
  še enkrat pohvalno in kar tko naprej!

 • Odgovori stric7 19. 6. 2010 at 18:50

  Dejte oment se kaksna imena vodilnih, motivatorjev,…, predvsem me zanima za Proaktiv plus

 • Odgovori petra 25. 6. 2010 at 22:04

  he, to je pa težko veš ker so vsi dali odpoved! haha- skrajni čas.
  Sicer so pa že nove žrtve verjetno našli!

 • Odgovori Unikat 19. 8. 2010 at 13:49

  hehehe, zanimivo je brati vaša mnenja, ni kaj. Imam ogromno izkušenj v direktni prodaji, jah kaj naj rečem šiht mi je pisan na kožo.
  Priznam ogromno je prevarantov, ki prodajo aparate a ne dostavljajo, urejajo trajnike, ni pa artikla, zato imam tudi sam učasih probleme na bankah. a le učasih. Eno definitivno drži, delo direktnega prodajalca kot( zavarovalnice, usisivači, zepter posode.. itd) je zelo teško. Teško je prepričat osebo da ti da 2500 za sesalec, a ljudje dajo. že 20 let in še bodo in dokler dajo jih bom prodajal. Sam sem delal v jakomi v celju, delal sem dve leti, imel povprečje okoli 5 aparatov na mesec, ja sem bil pridni. Zaslužil sem zelo lepo, denar mi je motivator, prej sem kelnaril za 500eu me je jebo vsak k je mel 5 min. cajta. Pol pa pridem u jakomo, vidim usisivače i neka sem si rekel, en mesec probam, kaj pa mam za zgubit. nič. no bil sem prepričljiv in zaslužil oh. No uglavnem v dveh letih sem si prišparal za golfa 6, poudarjam prišparal, ne kredit ali lizing kot 90% slov. No sedaj delam za drugo firmo, tudi marketing in razmišljam da bom sel nazaj usisivače prodavat. No uglavnem, to je bla moja zgodba, vam pa svetujem, naj se vsak malo za svojo rit briga, ne kaj kdo ma ali kaj dela! Ka ste tko pokvarjeni jebo. no ja neki še, verjemte da imate ogrono umazanije v jogijih, in vsem oblazinjenem pohištvu, uffff, vam bom pokazal ko pridem do vas, kr pripravite davčno. lp Unikat

 • Odgovori Unikat 19. 8. 2010 at 13:58

  Hmm, ena zanimiva stvar je,malo katera stranka se te zapomni, ljudje pozabijo v čem živijo ostane jim v spominu samo usisivač i 2500 eur. No in potem pridem spet jaz, jih nasmejim, kaj pojem, spijem, se zabavam, in prodam. Kolikšna je provizija ne izdam, tajna( le zakaj bi kdo dejal), jah tak je. Kar se pa tiče študentov, res preverite firme, in dobro razmislite al se podate v to, Jaz vam svetujem NE. ( bo več zame). lp Unikat

 • Odgovori unknown 23. 8. 2010 at 22:36

  kako je kaj s tem, kdo kej spremlja?

 • Odgovori Đesmiina. 25. 6. 2011 at 16:31

  Jaz pa naj bi kmalu naj bi začela delati v firmi Aqua, ki sem ga zasledila na študenskem servisu. Pa me zanima ali imajo to več sedežev, podjetja oz. karkoli, ker jaz sem šla na razgovor v Šiško (ljubljanske brigade 23a). Ime “šefice” oz. vodilne naj bi bilo Karin. Malo več mi je obrazložila, kakšno delo iščejo, vendar, ko sem jo vprašala če te njihove proizvode prodajajo po domovih, mi je odgovorila z besedo “NE.” Rekla mi je, da naj bi bilo to timsko delo in da nisi plačan od tega koliko prodaš, vendar od predstavitev in da to predstavljaš po centrih, ena predstavitev pa naj bi bila dolga 1 urco oz. urco in pol, kar se mi ravno ne zdi logično, razen če res prodajaš po domovih. Mesečna plača naj bi bila 700 € na mesec.

  Zanima me, če je kdo delal že tam to, oziroma prejšno leto ter kakšne izkušnje ima?

  Lp. 🙂

 • Odgovori weasel 27. 10. 2011 at 16:14

  Lep pozdrav.

  Kot je že nekdo pred mano napisal JAKOMA D.O.O.
  Teh se pazite v Celju. Ko prideš na razgovor se dogovoriš za seminar. Šel sem na seminar, kjer ti dobesedno možgane SPEREJO. Govori se o velikih zaslužkih brez dela…, kaže se videoposnetke iz tistih njihovih potovanj, uglavnem samo najboljše stvari, vsi so tak prijazni in pocukrani, da sem skor sladkorno fasal. Sledi program šolanja, kjer družini, prijateljem posiljuješ “vsemogočni” parni čistilnik.

  Najboljše iz seminarja pa je bilo, ko je rekel vodja podjetja, da z svojo glavo ne smeš razmišljati, da delaš kar ti rečejo, kako so vsi ljudje negativni in slabi, samo tisti tam so vsemogočni in pozitivni. Uglavnem pri tem stavku se zgodba v tem podjetju za mene konča.

  Imam sicer eno izkušnjo več, pa tudi nekaj izgube, bencin, pa čeprav nisem daleč.

  Uživajte in ne se pustit nategovat. Primte se poštenga dela, takega da narediš stvari iz svoje glave, pokažeš svoje znanje.
  Upam, da bo vse manj teh nategatorjev, čeprav kaže drugače.

  Ajdd!:)

 • Odgovori elvir 18. 11. 2011 at 3:07

  zanimivo ste tole napisal

  Jst sm delal pri MINIMA INT d.o.o.

  bil sem zaposlen in mi je Irena redno nakazovala plačo.
  Plačo sem imel 500 evrov + provizijo od prodaje

  Nekaj o tem poslu
  aparati so res dobri boljši kot vsi v trgovinah ampak niso vredni svojega denarja
  point je da so aparati tovarniško zaščiteni in se ne da tako dobrih aparatov kupit niker drugje kot pa na ta način
  imeli smo tekmovanje za maurittius prvih 5 v evropi
  sam sem bil tretji prodal sem 25 aparatov v treh mesecih
  ena bejba iz nemčije jih je pa prodala 27 v enem mesecu
  vse se sliši lepo samo da bi uspel v tem poslu se moraš odpovedat svojemu življenju in živeti samo za to saj po cele dneve delaš će hočeš uspeh ko pa ne delaš si pa na seminarjih …
  Da pa se ful dnarja zaslužit sam moraš bit tud človk za to ko ti enkrat prodaja steče pol gre ko prodaš dva ali tri na dan ti je veliko lažje prodajat in greš z veseljem do naslednje stranke če pa ne gre greš pa z muko v bajto k najraj nebi šel in pol seveda tud nič ne prodaš
  ko prodaja enkrat steče ne smeš odnehat ….
  uglavnem tovarniški disributer dobi aparat za okoli 300 evrov proda pa za 2500 tako da če doguraš do tle pa da maš par svojih področnih distributerjov k prodajo 10 15 aparatov si na konju pol se šele lahko malo spočiješ do takrat je pa trnova pot
  sam nisem uspel ker sem imel preveč pritiskov iz drugih strani ni pa receno da enkrat ne bom
  zdaj delam na televiziji za 5krat manj denarja ampak preživim in je že 5 let tega kar sem nehal z direktno prodajo in me še vedno mika da bi se vrnil na stara pota

  lep pozdrav vsem

 • Odgovori unikat 9. 12. 2011 at 10:31

  Elvir, kje si pa delal. pozz

 • Odgovori unikat 9. 12. 2011 at 10:32

  Pardon sem ze precital.

 • Odgovori unikat 9. 12. 2011 at 21:23

  Elvir 20-25 % od sistema.

 • Odgovori Nergač » Ujemi priložnost! 6. 11. 2012 at 18:01

  […] obljubljali odlično delovno mesto, na uvajalnem seminarju pa se je izkazalo, da so me novačili za prodajo sesalcev od vrat do vrat. Človek se ob takih prigodah neumno počuti že zato, ker si je vzel čas priti na drugi konec […]

 • Odgovori puši mikurac 27. 1. 2016 at 22:23

  Podvrsta si ti, vsevedna “wannabe” razvajena, žabarska mamina maza.

 • Odgovori Matej Zalar 27. 1. 2016 at 23:00

  @Puši Mikurac: Kaj te najbolj jezi? Da sem pametnejši od tebe, da imam mamo, ki ni pijanka in očeta, ki me ni pretepal, da sem Ljubljančan ali preprosto to, da bi si raje odrezal jezik, kot da bi ti ga popušil?

 • Odgovori Dékány. 5. 4. 2016 at 8:48

  Morali sposoditi denar? Prosimo, kontaktirajte nas za več informacij po e-pošti. (dakany.endre@gmail.com)

 • Odgovori Mr Dékány 4. 8. 2016 at 16:40

  Ali potrebujete nujno posojilo (skladi)? Če je odgovor da nas kontaktirate za več informacij preko naše e-pošte: (dakany.endre@gmail.com)

  posojilo ponudba

 • Odgovori richard. 8. 10. 2016 at 20:11

  Ali potrebujete finančno pomoč? Pišite nam danes za poslovno posojilo, osebna posojila, posojila iz kakršnega koli razloga na samo 2% na odpravijo, Email: richardcosmos5@gmail.com

  posojilo ponudba

 • Odgovori Gonzalez Andres 8. 11. 2016 at 2:36

  Zdravo,
  Ste podjetnik ali ženska? Če v katerem koli finančnem nered ali pa potrebuješ denar, da začnete svoje podjetje? Boste morali kredit za plačilo dolga? Če imate majhno kreditno točkovanje in banko / druge lokalne finančne institucije imajo težave, da bi dobili posojila od? Personal Loan, širitev poslovanja, podjetništvo in usposabljanje, konsolidacija dolgov, trde denarja posojila. No, za ogled potrebujete posojilo ali financiranje iz katerega koli razloga. Nudimo posojila z nizko obrestno mero 2%, se obrnite na nas s stalni spremljevalec kredita preko tega e-pošte (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)

 • Odgovori JOVIS ESPEN cooks 28. 4. 2018 at 10:20

  zdravo
  Jaz sem gospod JOVIS ESPEN, posojilodajalec, nudimo vse vrste posojil, kot so
  osebna posojila, hipoteke, nepremičnine, podjetja, naložbe, komercialne,
  konsolidacijo dolga in veliko več z obrestno mero 3%. Ali si
  iščete posojilo in imate svojo banko ali drugo finančno institucijo
  zavrnil? Ne skrbite, da nas danes kontaktirate, ponujamo posojila od
  najmanjši razpon od 5.000 evrov do maksimalnega obsega 100.000.000,00 evrov.
  Če vas zanima, se obrnite na nas po e-pošti: COOKSESPEN@gmail.com

 • Odgovori Potrebujete posojilo? če da, po elektronski pošti: (richardcosmos5@gmail.com) za več podrobnosti. 19. 8. 2018 at 6:51

  Potrebujete posojilo? osebna posojila? Poslovna posojila? hipotekarna posojila? kmetijsko in projektno financiranje? dajemo vse vrste posojil z 2% obrestno mero! E-poštni naslov za stik; (richardcosmos5(a)gmail.com)

  Ponudba za posojila.

 • Komentiraj