Metroseksualci

Ko sem s prispevkom Ženske se razvajajo anonimno zaslovel in so me začeli na blogih kopirat, na forumih pa obirat ali hvalit, sem slišal nemalo komentarjev, da sem zafrustriran, predvsem pa, da posplošujem. Skratka, pretežno mlajše punce so podivjale, ker niso razumele štosa v prispevku, ki je bil sicer napisan v smislu malo za šalo, malo zares. Ker vem, da se podobne stvari pojavljajo pri nekaterih moških, sem obljubil prispevek tudi o tem problemu.

Moški smo, kolikor mi je znano, ženske vedno izbirali na podlagi fizične privlačnosti, lepote. Skozi zgodovino je bil poudarek na praktičnosti, torej široki boki (lažje rojevanje), ali velike prsi (dojenje), v sodobnosti pa so praktične vidike zamenjali vidiki, ki jih servirajo mediji. Da se razumemo, tako kot jim nasedajo ženske, jim nasedamo tudi moški. Ženska s kosmatimi nogami? Fuj! Pa ste se že vprašali, če so se dame pred 500 leti brile po nogah? Pa so jih najbrž šlatali z enakim veseljem!

Po drugi strani so ženske moške vedno izbirale na podlagi uspešnosti. To so bili nekoč močni dedci, ki so ubili medveda, kasneje moški z velikim gruntom, skratka, winnerji na kateremkoli področju že. Do bistvenega zasuka je s pojavom množičnih medijev in industrije, ki jih je pravzaprav lansirala, prišlo tudi pri moških. Ta zasuk se je dokončno zgodil v zadnjih desetih letih s pojavom metroseksualcev.

V zadnjem obdobju je torej prišlo do feminizacije moških. Ta besedna zveza se mi zdi v svoji protislovnosti noro trapasta, še bolj trapasto pa je karakteriziranje feminizacije kot pozitivnega pojava. To opravičujejo z blebetanjem, da se moški končno osvobajajo spon svoje moškosti, da končno pokažejo svojo šibko, žensko plat osebnosti. Konec koncev pa tudi bolje razumejo ženske. Vse to je bulšit in sicer iz dveh razlogov.

Prvi je ekonomski: metroseksualnost spodbujata kozmetična in modna industrija. Pravzaprav so se pozno spomnili, da njihove izdelke uporablja samo petdeset odstotkov človeštva, zato so tržišče raztegnili še na moško populacijo. Da si danes moški dejansko pulijo obrvi in hodijo na manikuro (videl na lastne oči v Mercator centru!), se mi zdi bolj problematično s sociološkega vidika. Naj mi nekdo pove en dober razlog, zakaj bi se morali moški poženščit! Jaz se v svoji koži počutim fantastično; uživam vse prednosti svoje moškosti, ponosen sem na ljubavni tepih, nikoli ne jočem in svoje probleme praviloma zadržujem zase. Pri vsem tem se ne počutim prikrajšanega za nič. Skratka, ponosen sem, da sem moški, četudi z eno samo obrvjo in kocinami po hrbtu.

Zanimivo je, da vse ženske, s katerimi imam stike, iščejo pravega dedca. Kot že v preteklosti torej hrepenijo po opori, varnosti, po skrbnemu in uspešnemu moškemu. Vprašanje, če jim da vse to lahko nudi nekdo, ki se večinoma gleda v ogledalu in se skozi življenja prebija z zunanjo lepoto.

Teorije, da se bo družba zaradi feminizacije moških preoblikovala v smislu zmanjšanja družbenih razlik po spolu, se mi zdijo za lase privlečene, sociologi, ki to poveličujejo, pa neresni. Kako je mogoče, da hvalijo pojav, ki je tipičen izvržek potrošništva v svoji najhujši obliki? Postajamo patološki narcisi, zato nas zanima samo še, kako ugajati. To izvemo iz medijev in občil, ki nam pravijo, da bomo srečni, če bomo zapravljali za olepševanje svojega videza, saj bomo lahko le tako ugajali. Tu seveda ni prostora za razmišljanje, saj priden potrošnik ne sme razmišljat. Indiferentnost do družbeno-političnih problemov je značilnost teh patoloških narcisov, ki jih zdaj nekateri fino imenujejo metroseksualci. Kam to vodi, si lahko mislimo; volilci ne razmišljajo, v nedeljo pa gredo, raje kot na volišča, v City Park.

V redu, ženske se maskulinizirajo, moški feminizirajo, ampak kaj bomo s tem dosegli? Kako smo lahko prepričani, da je to dobro? Mar niso ravno razlike tiste, ki nas privlačijo? In prosim, brez kvazifeminističnih komentarjev o zatiranih ženskah! Potrebujemo le več spoštovanja, ne le do drugega spola, ampak tudi do samih sebe! Bodimo ponosni na svojo ženskost ali moškost, naše po spolu prirojene slabosti pa vzemimo kot dober štos, četudi gre za stereotipe. Ki so, mimogrede, lahko prav zabavni, če imamo seveda nekaj smisla za humor.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori irenca 4. 3. 2007 at 8:12

  🙂 sam pač pretiravanje ni kul. Kot se mi zdi simpatično in ljubko pri ženskah vse te fore s kremicami za suho kožo itd:) še vedno ne morem videt unih kokoši, k jim res ne morem rečt ženske ampak zgolj pičke. In enako pri moških. Fajn mi je da je moški tak da se počutim ob njem varno in da me stisne in je mal ljubosumen, ko se mi kak tip posmeje, ne maram pa tega da se zgovarja na svojo pravo moškost in pri tem kakorkoli trpijo oz. je prikrajšana njegova higiena, urejenost, izražanje čustev itd. Lepo mi je in dost bolje se počutm ob tipu k ga vidim da se zna tud zjokat, da se pa cmeri za vsako pizdarijo, da zapravi za cune več ko jst in da preždi po eno uro v trgovini in izbira med to in ono majco…to pa bi popizdila!!! (v bistvu sem že, ker sem mela enga tacga bizgeca:))

  Sam razumet se mormo al pa se vsaj poskušat in se imet puno puno radi!!! 🙂

  Lep dan ti želim! 🙂

  Irena

 • Odgovori anna freud 4. 3. 2007 at 10:32

  @nergac kje si pato prepisal ? ne vem ce pri svoji letih lahko razsojas o politicno druzbeni diferenci? seveda se homo sapiens tezko odloca smo za moske ali zenske v stilu criana de bergeracqua vseeno je tudi zunanjost pomenbna; verjetno bi morali vprasati slepe kaj si oni mislijo o tem.
  v socializmu so nam vedno polnoli glave s tem kako pomembna je kvantiteta jaz pa sem mnenja, da tudi v realnem zivljenju veliko vlogo igra kvaliteteta ; na vseh podrocjih 🙂
  in sedaj grem na kavo kjer mrgoli metroseksualcev 🙂 in ce naletijo na prave mesojedce zamenjajo svoja nagnejenja in zapustijo vegetarijanski svet :-))

 • Odgovori chef 4. 3. 2007 at 10:56

  @anna freud: nisem govoril o diferenci, ampak o indiferentnosti 😉 Prepisal nisem od nikoder, nekaj so me celo naučili na našem faksu, malo pa uporabljam še svojo glavo.

 • Odgovori anna freud 4. 3. 2007 at 11:09

  @nergac “lapsus lingue” oz. “lapsus digiti ” to z indiferenzzo :-), drugace smo pa to ze vse prebrali prejsnjo pomlad v nekaterih evropskih casopisih 🙂
  tudi jaz rada nergam 🙂

  sedaj grem pa uzivat soncne zarke; menda naj bi se termometer danes povzdignil na 15 stopinj; moje noge so zdepilirane in lahko oblecem krilo, ki sega 10 cm nad koleni 🙂

 • Odgovori Zasavc 4. 3. 2007 at 11:10

  @anna freud, vsak dobi svoj kavč, razlikujejo pa se po vzorcih in trdoti.

 • Odgovori mrki 4. 3. 2007 at 11:16

  Ampak, po drugi strani, zakaj pa bi moral moški vedno nuditi neko oporo, stabilnost, biti močan v vseh situacijah in nikoli ne bi smel pokazati svojih čustev (kot učijo že starši svoje otroke – fatkom se ne spodobi jokati)? Mogoče pa komu ta vloga ne ustreza.

 • Odgovori marelca 4. 3. 2007 at 11:24

  Lahko se le smejim takim moškim, prej ali slej jih pa ozmerjam z geji, pa s tem ne mislim zaničevati geje. 😉
  Lep dan

 • Odgovori kruhinmleko 4. 3. 2007 at 11:39

  Se strinjm z mrkijem.. zakaj tudi mi nebi dobili nekaj opore od žensk namesto da bi jim konstantno nudil varnost itd. kot je napisala irenca..
  jz osebno mislim da je fenomenalno, da se ženska počuti ob meni tako kot pravi irenca a vseeno tudi meni dopizdi in je dobro da se tudi moja boljša polovica malo postavi zame in je močna..

  drugače pa, ko mi je res hudo, se bom zjokal, nikoli še ni škodilo, res pa je, da ne bom cmizdril za vsak drek (ko ostanem brez prsta) 😀

  slabo se mi pa tudi ne zdi da moški nekaj damo zase, kakor ženska poskrbi zase moramo tudi mi.. recimo, če ne maram kosmatih nog, on pa ne kosmatega hrbta.. in imaš kompromis v katerem sta oba zadovoljna 😀
  res pa je da ne maram pretiranega pacanja iz strani tipov.. zdi se mi popolnoma neumno, da si lakira nokte daje puder na ksiht itd. mislm WTF!!!!

 • Odgovori likard37 4. 3. 2007 at 12:05

  Zelo dobro se mi zdi, da še kdo zagovarja naravno obnašanje in naraven izgled. Tudi sam imam zelo skeptičen pogled do teh skupin ljudi. Zdi se m pa, ko opazujem kakšnega “metro” tipa ( v mojih časih bi mu rekli šminker), da ti ljudje za svoj način življenja plačujejo dovolj veliko ceno in prav je tako. Poleg tega, da to tudi konkretno precej stane, zahteva tak način veliko dela, časa in predvsem sam vidim v tem veliko napora. Zdi se mi da je vsaka gesta, obrazna mimika, način hoje, govorjenja in celo razmišljanja podvrženo nekim kar zahtevnim normam in da nič ne sme biti prepuščeno naključju. Metrojevca si zvečer predstavljam podobno kot zgaranega kmeta ali knapa in verjamem, da se kar zgrudi v svoje svileno ležišče, vstati mora tako ali tako uro prej, da se vsaj za silo uredi prej kot gre med navadne ljudi.

 • Odgovori Dajana 4. 3. 2007 at 12:20

  Ja, meni je Beckham tudi tukaj odurno napravljen. Meni recimo sploh niso všeč moški z uhani. Se mi zdi, da se je s tem začelo. In s tem, da je danes moderno biti homoseksualec. Po moje zato, da ni treba nadaljevati vrste. Preveč naporno in odgovorno. Če pa že naredijo kakšnega otroka, potem pa njegova mama skrbi zanj (ki je veliko kriva za razvajene sinčke).

 • Odgovori katka 4. 3. 2007 at 12:22

  fantič, očitno težko vidiš čez svoje male planke – čeprav boš, kot berem v komentarjih, zlahka našel horde somišljenikov (a roko na srce – v tej zaplankani deželi ni težko prodret z zaplankanostjo). če hočeš vsaj približno imeti prevetreno v glavi… hja… pa dajva takole, šnelkurz z obvezno refleksijo za domačo nalogo: vzemi v roke brošurico, ki med ostalim govori tudi o spolnih identitetah; so jo nedavno tega založili pri AI slovenija. je brezplačna. če so te na faksu učili takih bedarij, o katerih modruješ… zamenjaj faks! fluidnost identitet pa ja ni taka stvar za zapopast. in ker nisi glup – poskusi.

 • Odgovori zelen 4. 3. 2007 at 13:03

  Irenca, kako pa ti ločiš med tistimi kokošmi, ki jim lahko rečeš ženske, in med tistimi, ki so zgolj pičke? Kaj bi rekla npr. za kokoši pasme leghorn (glej http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Leghorn.jpg)?

 • Odgovori barbiblond 4. 3. 2007 at 13:29

  Meni mora biti tip umit, urejenih las, s čistimi nohti in čevlji, te zmeraj opazim. Lahko pridiši, ampak mora pred špeglom porabiti manj časa od mene, to je pravilo.

 • Odgovori vvooodnarkaa 4. 3. 2007 at 17:01

  Chef; če sem zadevo prav razumela ob upoštevanju čistoče, naj bo moški kod ženska to kar je brez mask.

 • Odgovori Peter 4. 3. 2007 at 17:15

  Kar se tiče potrošništva in njegove manipulativnosti se popolnoma strinjam. Ostalo pa se mi zdi malce za časom. Sploh tole: “In prosim, brez kvazifeminističnih komentarjev o zatiranih ženskah!” – kvazimoški, kvaziženske, kvaziintelektualci, kvazidebili, kvazigeniji, kvazišportniki, kvazidesničarji, kvazilevičarji, kvazisociolog. Je sploh kdo “tako imenovani” nekvazi? Take diskvalifikacije se zadnje čase precej uporabljajo. Kako tudi ne, saj je tako najlažje in brez argumenta diskvalificirati posameznike, ki mislijo drugače.

  Dalje.

  “Pravzaprav so se zelo pozno spomnili, da uporablja njihove izdelke samo petdeset odstotkov človeštva” – od kje pa ti natančni podatki?

  “Bodimo ponosni na svojo ženskost ali moškost, naše po spolu prirojene slabosti” – moškost in ženskost je relativen pojem in se od družbe do družbe močno razlikuje. Ženska je bolj ustvarjena kot rojena.

  Tako moškost in ženskost sta bila včasih jasno določena in kulturno ustvarjena pojma, dandanes pa se mi zdi super, da posameznik lahko izraža svojo notranjost svobodno in brez strahu pred a priori stigmatizacijo.

  Zame je “patološki narcis” bolj ta, ki se trdno drži svoje vzvišene moške plati, ki da je na svetu zato, ker da je najmočnejši, ker da nudi oporo in varnost in je tudi uspešen(nejši). Zakaj tega nebi zmogla tudi ženska?

  “Mar niso ravno razlike tiste, ki nas privlačijo?” – ne niso, mar pozabljaš na homoseksualnost.

 • Odgovori chef 4. 3. 2007 at 18:07

  @anna freud: škoda, da te nisem srečal!

  @mrki: Čustvo ni samo jok. Tudi moški lahko pokaže veselje, ljubezen, jezo. Jaz priznam, da sem težko žalosten, praviloma se namesto tega razjezim, kar je seveda slabo.

  @kruhinmleko&co: urejenost moškega? Vsekakor! Pristriženi nohti, obritost, urejena pričeska, vsesplošna snažnost obvezno! Kaj ima s tem puljenje obrvi, manikura in piling, ne vem. Razen, da vse to nekdo mastno zaračuna.

  @katka: seveda, vsi Slovenci smo zaplankani. Fluidnost identitet? Povej kaj več, meni se to zdi kot labilnost osebnosti!

  @Peter: jaz prav dobro vem, kaj je feminizem in feminizem se mi ne zdi nič slabega. Slab pa se mi zdi kvazifeminizem, ki ga je bistveno preveč.
  50% človeštva sem malo za šalo posplošil. Na svetu je približno 50% žensk in 50% moških, kajne?

  Spolna identiteta je res bolj kot prirojena privzgojena in je različna od družbe do družbe. Pa kaj? Do zdaj je šlo z moškimi vse lepo in prav, bili so dedci kot se reče, zdaj pa vsi samo še jokajo in se gledajo v špegu.

  Ženske so pa pri 30 letih samske, ker ne najdejo pravega! Smešno.
  Kaj je to “patološki narcis” je točno določeno in ti se eklatantno motiš.

  Lahko mi rečeš nazadnjak, toda homoseksualnost imam še vedno za deviantnost. Pozor! S tem ne mislim nič slabega. Ne rečem, da so slabi ljudje, pravim pa, da to ni povsem normalno. Tudi ne pravim, da bi jih morali zaradi tega preganjati ali zapirati v določene ustanove.

 • Odgovori Peter 4. 3. 2007 at 18:22

  Vidim da imava precej nasprotna mnenja in se verjetno ne bova nikoli strinjala. Nič zato. Jaz predvsem poudarjam enako svobodno izražanje za vse, s čimmanj ali celo brez okornih stigm moškosti ali ženskosti.

  Svoje misli pa tudi lepo zaviješ v “varno mero” češ, s tem ne mislim nič slabega. Preudarno. =) LP

 • Odgovori chef 4. 3. 2007 at 18:33

  Jaz pa ne vem, zakaj bi govorili o nekakšnih stigmah! Kot da je tako zelo naporno biti moški ali ženska. Meni ni niti malo. Komur je naporno, je po mojem čuden, ali pa mu je nekaj falilo pri vzgoji. No, njegova legitimna pravica, ki mu je ne bom odrekal je, da postane metroseksualnost.

  Smešno mi je pa to poveličevat, sploh, če ne veš, kaj je to patološki narcis 😀

 • Odgovori tomo 4. 3. 2007 at 20:15

  Kdor Chefa ne pozna in kdor ne pozna kolesarske problematike, bi ob pogledu na Chefove kolesarske noge hitro pomislil, da je vrhunski metroseksualec. 🙂

 • Odgovori mrki 4. 3. 2007 at 21:54

  MIslim, da se tukaj preveč enači sam pojav metroseksualnosti s samo spremembo v načinu pojmovanja t.i. “moškosti” (ki je btw po moje umetno ustvarjen pojem s strani družbe in njenih zahtev) oz. feminizacijo moških.
  David Beckham je sodobni metroskesualec, ampak ne moremo pa vedeti če nima doma svoje Victorie popolnoma pod nadzorom in uveljavlja tradicionlano moško trdno držo v gospodinjstvu:-).

 • Odgovori chef 4. 3. 2007 at 22:38

  @tomo: k sreči se poleg urejenih nog vidi še rahlo plešavo glavo in ponavadi slabo obrito brado, mozolje in, od blizu gledano, ne ravno ločenih obrvi, hehe 😀

  @mrki: se strinjam glede Beckhama. On je celebrity, zato mora špilat metroseksualca, ker tako zasluži. Ampak obstajajo tudi tipoti, ki zase prekomerno skrbijo kar tako, da se počutijo bolj sprejete (ker se drugače ne morejo umestit v svojo okolico?!?).

 • Odgovori katarina 5. 3. 2007 at 10:48

  v bistvu so 3 kriteriji za moskega:
  1. bolj mora bit porascen kot jst
  2. manj stvari mora met v kopalnici
  3. manj casa prezivet pred omaro preden se oblece

  :)cist osnovni kriteriji, od tle naprej se pa menimo…

  drgac pa fino j ce je moski trdna opora, ampak po drugi strani pa mora bit tut zenska ta trdna opora kadar je pac treba… you give to get… v vseh primerih 😀

 • Odgovori vlatka 5. 3. 2007 at 15:21

  Predvsem več spoštovanja do samih sebe.
  Res je hecno gledati take tipčke, kot je gornji, vendar, če je to spoštovanje njega samega, pa naj bo tak. Itak – ne glede na izgled – vsak ima rad ob sebi nekoga, s katerim se lahko pogovarja, lahko pred njim rigne :), itd, kot le nališpano glavo ali pobrite kocine pod pazduho in z uhani v ušesih.

  “Nališpani” tipčki iščejo “nališpane” pičke – ne zaradi sebe – zaradi razkazovanja, kakšno imajo ob sebi, ali obratno.

  • 🙂 🙂 🙂 –
 • Odgovori vlatka 5. 3. 2007 at 15:29

  Pa še to, da me kdo ne bo slabo razumel. “NališpanI/e” so zame ljudje, ki dajo samo nase in ne vase. Kar pa ne pomeni, da moški/ženske ne bi smeli biti urejeni.

  Pa morda še to. Samozavest in spoštovanje sebe, se lahko kaže tudi v drugačnosti in v izstopanju. Tako ali drugače.

  Šele, ko z nekom spregovoriš, ga spoznaš,… lahko govoriš o “njegovi drži” 😉

 • Odgovori vlatka 5. 3. 2007 at 15:34

  Pravzaprav, mene ne bi motilo niti, če bi tip imel namazane nohte, nosil kiklo, ali kar je še kaj takega, kar spominja na “nežnejši spol”, če se z njim razumem v “nulo”. 🙂

 • Odgovori chef 5. 3. 2007 at 15:49

  @katarina:
  v bistvu so 3 kriteriji za žensko: 1. manj mora bit porascena kot jst 2. Več stvari mora met v kopalnici 3. več casa prezivet pred omaro preden se oblece 😀

  @vlatka: spoštovanje do sebe se LAHKO kaže v izstopanju. Pa misliš, da povprečen metroseksualec od česa odstopa?

 • Odgovori teja 5. 3. 2007 at 21:38

  Fenimizacija moških se mi ne zdi neki novi šport. Se mi bolj zdi, da se pojavlja na momente bolj, potem pa spet manj skozi zgodovino. Samo, da si zdaj lahko to privoščijo tudi drugi in ne le faraoni, (francoski) kralji in drugi.
  Še nekaj zanimivega o lepotnih idealih (sem gledala dokumentarec): če bi barbie pupo povečali na normalno višino ženske, bi imela obseg pasu 41 cm. halo? Moške figure pa so se v letih transformirale iz povprečne postave v Rambo varianto. (npr. primeri figur iz Vojne zvezd, vojakov…)
  Mogoče pa bodo kmalu moške lutke postale ženske, ženske pa bodo zaradi krčenja in vse bolj anoreksičnega videza izginile?

 • Odgovori chef 5. 3. 2007 at 21:53

  Poglejte si, kako izgledajo novodobni manekeni. Malo presuhi fantki z vložki pod joškami. Če mene vprašate, zgledajo še bolj grdo kot manekenke!

 • Odgovori katarina 5. 3. 2007 at 22:30

  chef 😀 me veseli da imava jasne kriterije 😀

 • Odgovori Doxi 21. 3. 2007 at 7:14

  [sarcazem]Cakam, da potrosniska ‘ideologija’ opere mozgane decom do taksne mere, da bodo priceli nositi visoke petke in hrepeneli po zenskah z obritimi glavami 😀 [/sarcazem]
  Sicer je pa tako, da vsaka nova generacija isce svoj ‘svez’/nov izraz drugacnosti od prejsnje in v procesu je veliko neokusnega za nekatere, smesnega za druge, in oddobravajocega za tretje.
  Sicer pa zivela domisljija, izvirnost, razlicnost, ki popestruje nasa zivljenja. Upam le, da za njen nadaljni razcvet potrosniskega ‘raja’ ne bo nekega dne potrebna lobotomy-ja :o)

 • Odgovori Človek 21. 3. 2007 at 22:47

  tukaj se bom strinjal s Tejo, ki je nekaj načela… uporaba šmink in mazil je bila prvotno moška pristojnost, bodisi kot bojne barve pri divjakih, ali časi starega egipta, kjer so barve uporabljali faraoni in svečeniki… Depilacija, ki jo omenjaš Chef je bila na veliko uporabljana že tisočletja nazaj pri arabskih narodih (od tam smo evropejci itak dobili ogromno znanja), vendar so jo na našem področju oporabljali zgolj visoki krogi… Seveda niso depilirali spolovil in pazduh, zaradi feromonov, ki se nabirajo na dlačicah… danes nam to ni več potrebno, saj jih uporabljamo v flaširanih oblikah, v parfumih…
  v tem, da danes moški nismo več brdavsi je potrebno pripisati evoluciji, saj ne potrebujemo več tolikšne fizične moči kot smo jo včasih, za delo, preživetje in boj…
  Mislim, da dejansko ni razlik v času kot takem, vse kar je drugače je to, da ima danes masa, množica, raja, ali kakorkoli nas pojmuješ, možnost se približati tistemu idealu, ki ga je vedno želela…

 • Odgovori chef 22. 3. 2007 at 6:56

  No, govoriš o preteklosti.
  Konec koncev si tudi jaz brijem noge, iz povsem praktičnih (malo pa, priznam, tudi estetskih razlogov) –> sem namreč kolesar.

  Razlika med nama je, da ti pojmuješ nove pojave kot nekaj absolutno pozitivnega, zaradi katerih končno postajamo tisto, kar smo si vedno želeli.

  Jaz pa vseeno mislim, da bi morali ohranit določeno mero skepticizma, sploh če vemo, da so nam to vsilili mediji (tako kot tudi ženskam, čeprav ti trdiš, da so jim vsilili moški).

 • Odgovori Človek 22. 3. 2007 at 9:01

  Chef nisva se najbolje razumela… jaz v tem kar se dogaja ne vidim čisto nič pozitivnega, ravno obratno… ampak živimo v času, za katerega sam mislim, da je najslabši… ravno iz vidika manipulacije, ki se dogaja (s strani mogočnih medijev itd…),saj se igrajo s psiho človeka v novi smeri, a kakšne bodo dejanske posledice se nam še sanja ne… nekako tako kot Freudova psihoanaliza, ki je v 60-70 uničila X število ljudi v USA… fiktiven občutek svobode se mi zdi večji problem kot moška potreba po zapeljevanju ali istovetenju z ženskami. nečimrnost je rezultat nezadovoljstva s celotno samopodobo, se pravi, tolče na tiste, ki bi imeli ta problem v vsakem primeru, mogoče v drugačni obliki…

 • Odgovori chef 22. 3. 2007 at 9:10

  No vidiš, to je pa drugo, sorry, da te nisem razumel 😉

 • Komentiraj