Morala, politika, komedija

V zvezi s prihajajočimi predsedniškimi volitvami je zadnje dni moderno razpredati o takšni in drugačni avtoriteti predstavnika ljudstva in vrhovnega poveljnika Slovenske vojske. Ljudstvo se zgraža, ker je predsednik vseh Slovencev izjavil le še eno neumnost v seriji nebuloznih domislic, kot da dejansko verjamejo, da se Pahor sploh zaveda kaj blebeta.

Spomnite se miške!

Spomnite se tistega brifinga z novinarji!

Spomnite se moje najljubše:

V Odmevih mu je Igor E. Bergant postavil neprijetno vprašanje in Pahor se je ven vlekel z govoričenjem o morali, pri čemer mu najbolj zamerim, da se ni pripravil na neizbežno vprašanje, ki bi ga moral pričakovati. Se pa postavlja vprašanje, če sploh ima kakršnokoli avtoriteto ali je postal predsednik države zaradi ljudske poze multipraktičnega človeka, ki mu ni pod častjo opravljati kateregakoli dela.

V vsaki normalni demokraciji bi tako nesposoben predsednik vlade izgubil ves moralni in politični kapital, to ljudstvo pa ga je nagradilo z najvišjo državniško funkcijo, s čimer smo po svoje dokazali, da se nam kratko malo jebe za državo in da ne razumemo, da je država naš servis, ki ga drago plačujemo, nazaj pa dobimo bore malo.

Ljudje se zgražajo, ker kandidaturo za predsednika države napovedujejo komedijanti …

… izvolijo pa komedijanta.

Prejšnja objava Naslednja objava

10 komentarjev

 • Odgovori filmoljub 1. 9. 2017 at 18:21

  Kralj SUPa. Jaz ga SUPortiram. (Ne.) 😡

 • Odgovori Matej Zalar 2. 9. 2017 at 8:54

  A veš kaj? Spet bo precednik. Šarec pa bo ostal župan 🙂 Pa Janković tudi. Še bova lahko pizdila.

 • Odgovori filmoljub 2. 9. 2017 at 10:25

  To je tudi meni (žal) popolnoma jasno. 😡 Tvoj blog bo kar cvetel. 😎

 • Odgovori Seamus 2. 9. 2017 at 10:31

  @Filmoljub – evo me, še eden razočaran…

 • Odgovori Boki 2. 9. 2017 at 14:51

  Glej…tako kot slab zidar se ne pomeni da ze kot privzeto ne more biti dober tislar, tudi slab predsednik vlade ni nujno slab predsednik drzave. Dobro ves na katero stran tici moja taca, za predsednika vlade ga tudi podrazno ne bi nikoli imel, ne pred njegovim edinim nastopom, ne sedaj po njem, ampak cez Pahorja kot predsednika naceloma nimam veliko vec kritik poleg tega da se je slinil pri kriminalcu Putinu in da bi to ob priliki takoj spet naredil. Kar me naceloma ne preseneca, glede na to da je polovica slovencev rusofilov. Ampak to me seveda moti, ker gre za osnovna eticna nacela.

 • Odgovori jazsembog 2. 9. 2017 at 22:34

  Spet pa je Pahor rekel na ruski televiziji, da je Rusija agresor in okupira Krim.
  Zanimivo, res koliko slovencev ljubi ruse ko ma z njimi nimamo nobene zgodovinske izkusnje. Tipicno slovensko, ziveti v iluziji, si kompleksne stvari razlagati enostavno, in se pretvarjati, da je to edina realnost. Drugac pa damjan murko na momete deluje zabaven, potem pa je spet dolgocasen.

 • Odgovori Cita 3. 9. 2017 at 1:30

  Mi pozabljamo afere z Dimičevo, pa da so babe na sl. naročilnico kupovale vložke … pa take afnarije, Da ne omenim, kako se vsem slini. Zakaj??

  Če bi bilo to pri nas našihtu, letim/o vsi! A ta gamad se presede v drug fotelj, vsak ima neke pogodbe, s katero potegnejo še par taužent (ali milijon) evrov, četudi s krivdnih razlogov.
  Hop Cefizelj – grem sama in mi vse pripada!
  Videt ne morem te golazni!

 • Odgovori Matej Zalar 3. 9. 2017 at 8:48

  @Boki: Verjetno je res boljši predsednik države, kot je bil predsednik vlade, ampak to še ne pomeni, da si zasluži opravljati katerokoli funkcijo, ker je tej državi naredil preveč škode. Okoli ga je vozila celo njegova tajnica, kako ga šele ne bi lobiji – in to, da je neumen in nesposoben, ni zame noben izgovor. Raje vidim, da državo vodi baraba kakor nesposobnež.

  A bolj je problematično, da je funkcijo predsednika države prignal do skrajnih meja absurda in da on dejansko je slab predsednik države, ki toliko ljudi prepriča samo zato, ker je oportunističen vseglihar, ki malo blefira, da mu je kaj mar za spravo, malo se prikupi rusofilom, malo nabija o morali, vmes pa peče kruh, odvaža smeti, striže lase, SUP-a, infantilno-debilno nagovarja mladoletnice in se tudi na splošno obnaša tako, da se pač prikupi tisti večini volivcev, ki ne razume, kaj je odgovornost, kaj je državniška drža in zakaj predsednik države ne more biti eden izmed nas. Tako pa tudi po njegovi zaslugi že vsak osel, ki je bil kdaj župan nekega polurbanega naselja misli, da lahko postane še predsednik države – in mu celo dobro kaže, če ne bi bil v borbi s Pahorjem.

 • Odgovori Boki 3. 9. 2017 at 10:33

  @jazsembog: tako je!

 • Komentiraj