Naj naslednjič spregleda tovornjak

Razumem, da mnogi raje telefonirajo kot šofirajo in tudi razumem, da mnogi najraje počno oboje hkrati in da, čeprav jim tovrstna večopravilnost sploh ne gre od rok in glave, to počno ročno, s telefonom prislonjenim ob uho, bodisi z ramenom bodisi z eno ali drugo roko. Razumem, da kljub ljubezni do hkratnega telefoniranja in šofiranja sistem prostoročne telefonije ni najpomembnejša postavka pri nakupu rabljenega avtomobila za tri, pet ali deset tisočakov in da potem, ko so vzeli kredit, ki presega praktične kreditne sposobnosti, nimajo še za naknadno vgradnjo tovrstnega sistema niti nimajo za brezžično slušalko, slušalke z žico pa so pozabili doma.

Veste česa pa ne razumem?

Ne razumem ženske, ki si kupi nov avto, ki stane od 63.397 evrov naprej, a vseeno ne vgradi še sistema Bluetooth ali sploh ne ve, da je že vgrajen ali ne pomisli, da bi ga lahko uporabila v kombinaciji s telefonom, na katerem so nalepljeni pozlačeni okraski v obliki rožic, in to kljub temu, da ne obvlada ročnega telefoniranja niti v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom in čeprav vseeno ročno telefonira, pri tem pa skoraj zbije kolesarja, ki se ni ulegel na asfalt samo zato, ker je predvidel, da v Macanu morda sedi zabita, a blazno uspešna petindvajsetletna koza.

Ni se opravičila.

Popenila je.

Drla se je, kolikor sem lahko razbral z ustnic, da naj spizdim in kaj sploh počnem tam.

Na kolesarski stezi. Na prednostni cesti.

Tisti trenutki, ko se verjetno težko zadržijo tudi tisti, ki niso vzkipljivi kot jaz.

Bolj kot dejstvo, da je popolnoma nesposobna in naduta keš pička, me jezi egoizem. Kupila si je ta avto zato, ker si je želela varen avto. Takega, da ima ob nesreči največ možnosti za preživetje. Za varnost vseh ostalih se ji gladko jebe. Kaj ste ji pa prišli na pot?

Prejšnja objava Naslednja objava

12 komentarjev

 • Odgovori Rok 22. 2. 2017 at 18:56

  Pa sej majo že večina taki avti tut aktivno varnost, razne sisteme za preprečevanje naleta. Kaj se pizdiš 🙂

  Si se potem zadržal al si ji vzel stransko ogledalo za spomin? 😀

 • Odgovori Igor 22. 2. 2017 at 20:15

  To popizdis …

 • Odgovori Simon 23. 2. 2017 at 8:52

  Meni bi se odtrgalo, če bi bil na tvojem mestu.
  Ker zaradi takih ljudi vsak dan izgubljam živce med vožnjo.
  Že samo kot primer, pri polurnem sprehodu sem videl tri debilne ljudi, ko so šli čez rdečo luč, pa se poleg tega se še razburjajo na druge.
  Zakaj pa nisi policije poklical, pa rekel, da je še grozila po vrhu 🙂 tako, da bi se preverilo koliko ima “poguma”

 • Odgovori kren 23. 2. 2017 at 9:04

  Poznam tudi sam nekaj takih “uspešnic”. Vsem sta skupna egoizem in aroganca. Do avta pa so prišle vse po vrsti s pomočjo ene od dveh -in (dediščIN ali vagIN).

 • Odgovori Aleš 23. 2. 2017 at 9:45

  Po slovenskih cestah pa še vedno vozi 4023 voznikov, ki so si protipravno pridobili vozniško dovoljenje, 2853 voznikov z izdanimi spornimi ali ponarejenimi zdravniškimi spričevali in 1351 vozil s ponarejenimi tehničnimi pregledi.
  Vzgoja bodočega voznika se prične na zadnjih sedežih, ko že kot otrok gledaš kričanje, zmerjanje, žuganje…Po možnosti pa ima tak psihopat na zadnjem delu avta napis ˝otrok v avtu˝. lp

  • Odgovori Firnk 23. 2. 2017 at 10:47

   Saj je otrok v avtu. Samo za volanom, ne na zadnjih sedežih. Vsaj tako jaz razumem tovrstne nalepke…

 • Odgovori Matej Zalar 23. 2. 2017 at 11:01

  @Rok: Zadovoljil sem se z vulgarno gesto, s katero sem nakazal kako mislim, da je zaslužila svoj avto, kar jo je seveda samo še bolj raztogotilo.

  @Simon: Zaradi babe naj kličem policijo?

  @Kren: Že nekaj časa opažam, da se moški ne more obnašati tako debilno kot se lahko ženske. Mogoče smo pa do njih samo bolj strogi.

  @Aleš: Ja, ampak brez pameti jih vozi še veliko več kot 8227.

  • Odgovori kren 23. 2. 2017 at 16:13

   Ne, nismo bolj strogi. Sem imel podbne pomisleke in jih povezoval s šovinistično vzgojo…. dokler ni začela moja pizdit čez mlade pič.ke brez možganov 🙂 pa jo na cesti redkokdaj kaj spravi s tira….

 • Odgovori jazsembog 23. 2. 2017 at 11:07

  Gadno je zbiti motorista, kolesarja ali pešča. Najbolj gadni so tisti bogatuni, ki mislijo, da so nekaj več, in imajo za to občutek nadvlade na cesti.
  So pa naše ceste dost slabe, skupaj z nizko (cestno) kulturo, se mora vsak resen kolesar zavedati da bo prej ali slej nastradal.
  Upam da si vredo matej in ni nič resnega.

 • Odgovori Simon 23. 2. 2017 at 11:57

  @Matej:
  To sem bolj mislil kot test, da se vidi ali so potem ljudje še zmeraj “kao naj jači”.
  Drugače pa nisem vedel za tale podatek:
  “Zadovoljil sem se z vulgarno gesto, s katero sem nakazal kako mislim, da je zaslužila svoj avto, kar jo je seveda samo še bolj raztogotilo.”
  To je že dosti 🙂

 • Odgovori Anonimno 23. 2. 2017 at 13:32

  Sicer nisem pristaš takih postopkov, pa vendar….Odbiješ špegu, hkrati z blokeji mal porajsaš limuzino, nakar pokličeš policijo in prijaviš nesrečo. Pojamraš nad bolečinami v komolcu. Verjetno “baba” nikoli več ne bo izsilila prednosti kolesarju z brado 😉

 • Odgovori kekec 23. 2. 2017 at 13:49

  Če je samo teelfonirala je imela vsaj telefon pri ušesu in oči bolj ali manj na cesti. Vse več je drkačev po fejsbuku, SMS, twiterju ali čemerkoliže, ko gledajo v vse smeri, samo naprej ne. Večina jih ima BT vklopljen. Pa zaradi njega ne vidijo nič bolje.

 • Komentiraj