Nergač tudi na Facebooku

Za sledenje priljubljenim spletnim vsebinam obstaja cela vrsta primernejših orodij, ampak to nekateri vseeno najraje počno kar s pomočjo Facebooka. Ni mi jasno, kako zrno od plev selekcionirajo v poplavi smešnih fotografij, odvratnih videov mučenih živali, nepomembnih statusov, obvestil o kemičnih napadih Severnoatlantskega pakta na Slovenijo, peticij za nekaj in proti temu istemu, pozivov k bojkotu tega ali onega, modrih in motivacijskih misli, opozoril o škodljivosti cepiv in vabil na vaške koncerte s Tanjo Žagar. Ampak taki pač so. Konec koncev obstajajo tudi ljudje, ki do iskalnika Google dostopajo z iskalnikom Najdi.si, kjer v iskalno okence vpišejo www.google.si.

Kot kaže, je Facebook za mnoge okno v svet, čeprav je sledenje objavam prijateljev in korporacij, tudi, če so videti relevantne, še bolj negotovo kot spremljati relevantne klasične medije. Ampak očitno je marsikomu všeč, da se na tajmlajnu pojavijo tudi povezave na Nergača.

Ker prek osebnega profila ne želim prijateljevati z neznanci, ki jih na ulici niti ne bi prepoznal, sem kmalu po vzpostavitvi bloga, kakršnega vidite pred seboj, odprl tudi Facebook stran Nergač. Če bi radi ostali na tekočem tudi s pomočjo tega socialnega omrežja, lahko mojo narcisoidnost potešite z všečkanjem strani. Povezave do socialnih omrežij, uporabljam še Instagram in Twitter, najdete zgoraj desno ali prav na dnu pričujoče strani. Mimogrede, ker vem, da večina ne skrola do dna: spodaj se na pet ur osvežujejo tudi fotografije, ki jih objavim na Instagramu. Napredni uporabniki lahko blogu sledite še prek RSS ali začnete uporabljati agregat, kakršen je na primer Feedly, po ukinitvi Googlovega Readerja po mojem mnenju še najbolj korektna rešitev.

Obljubljam, da na Facebooku ne bom utrujal z nagradnimi igrami v slogu všečkaj stran, deli povezavo, v komentar vpiši številko nedrčka in se poteguj za privlačno nagrado v vrednosti 4,99 evra, bom pa objavljal povezave na tekoče dogajanje, na zanimive poste iz moje polpretekle zgodovine in morda še kakšno zanimivost, ki se je zapisala drugim blogerjem. Zasebne pikantnosti, kot je na primer datum poroke ali fotografija komaj rojenega otroka, pa bom objavljal samo na za širšo javnost zaprtem osebnem profilu.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

Komentiraj