Policijsko uvajanje reda na Miklošičevi

Policisti bi imeli radi višje plače, pravijo, da si zaslužijo več. Kdo od nas ne trdi enako? Govorijo o menda smešno nizkih številkah, minister Virant pa trdi, da gre za plačo brez vseh dodatkov in da je v resnici bistveno višja. V tem primeru bi se z ministrom strinjal iz preprostega razloga, da niti policaji ne morejo biti tako policajski, da bi v javnosti razlagali o svoji dejanski plači. Najbrž je res prenizka, ampak konec koncev imajo policisti samo V. stopnjo izobrazbe.

Ob tem, kar sem danes doživel, bi jim pa plačo še znižal, ne pa zvišal!

Že deset let se z biciklom vozim po Miklošičevi cesti v Ljubljani in kolnem (dasiravno jih razumem) avtomobile, ki so poparkirani po vseh pločnikih, kolesarskih stezah, pa tudi sredi ceste. Zmeda je taka, da smo se je navadili, tako je pač v mestu. Fantje parkirajo na kolesarsko stezo in si privoščijo burek. Drugi puščajo avto sredi ceste iz boljših razlogov, kot je npr. dostava. S podobnim namenom sem danes prišel tja jaz, ker sem moral nekaj uredit na ZZZS. Na službenem avtu imam kartico, ki mi dovoljuje vožnjo po površinah za pešce, ob določenih pogojih, seveda.

Pripeljal sem se po Miklošičevi in videl policista, ki je pridno popisoval nekega na pločniku parkiranega nesrečneža. Malo naprej je stal še drugi policist in sitno opazoval ulico. Prijazno sem ga povprašal o možnosti ustavitve vozila za nekaj minut, a me je sprva uspešno ignoriral, ob ponovljenem vprašanju pa natulil, naj ga pustim v garažni hiši. “Tuki ne sme nobedn ustavlat!”

Pustimo vnemar vse ostalo in poglejmo, kako bi bilo, če bi vsi kurirji in pismonoše iskali prostor v parkirnih hišah in ostalih za parkiranje dovoljenih prostorih. Kot prvo bi plačevali 400 SIT in več na uro za opravke, ki sicer trajajo pet minut.. Kot drugo pa bi namesto osem ur delali še dodatne štiri, ker bi polovico časa z velikimi škatlami pešačili po mestu ali iskali maloštevilna parkirna mesta.

Glavni problem, ki ga vidim v tem primeru, pa je nesposobnost in zajebantski odnos policistov! Na Miklošičevi (in povsod drugod) puščamo avtomobile po celi cesti že odkar pomnim, danes pa so na policijski postaji na Trdinovi sto metrov peš poslali (najbrž kazensko) dva policista, ki naj bi naredila red! Kar na lepem. Kaj sta v resnici dosegla? Po okoliških ulicah smo krožili kakšnih pet ali deset minut, delali zgago in iskali prazen parkirni prostor, potem pa obupali in pustili avtomobile na pločniku, dovolj oddaljenem, da se možema postave ne bi ljubilo pešačiti do tja. Tako je bil avto nepravilno parkiran še dlje.

Na Zavodu sem torej opravil svoje in ko sem stopil na ulico, me je skoraj kap, saj sem se zaletel v točno pred vrata ustavljen kombi!!! Levo in desno je bilo vse zaparkirano, kolesarji so spet vozili naokrog, pešci so preklinjali… Policista sta svojo kazensko očitno odslužila, zmanjkalo jima je listkov in sta odšla nazaj na toplo.

Hočem reči: nisem še videl države, kjer dostavna vozila ne bi parkirala vsepovsod. Samo pri nas pa je možno, da si policisti na vsake kvatre vzamejo čas, se iz policijske postaje postavijo na najbližjo ulico in eno uro uveljavljajo svojo bedno avtoriteto, ki traja samo toliko časa, kolikor imamo opravka z njimi. Možno je samo v Sloveniji, kjer imamo policiste zato, da nas zajebavajo in da se jih bojimo, namesto, da bi se nanje obrnili ob težavah. Če že potrebujemo pomoč, jo sicer dobimo, a se najprej načakamo kot osli. Samo enkrat sem pričal zaradi nekega dogodka, pa ne bom nikdar več, toliko težav sem imel pol leta.

Potem pa povprečnemu državljanu razložite, da si res zaslužijo višje plače! A-a, ne bo šlo.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori roberto 27. 12. 2006 at 20:20

  To je pa zato ker je policajev vse več brez občutka do normalnih stvari
  Nerazumem zakaj me go. zakon ustavi če peljem po predpisih ,ne ogrožam nobenega in mi izda preiskus alkoho…
  Ali ni to sramota
  Ali ni to slaba presoja gos. zakona
  In nakoncu po 00 ispihanega alkohola ne dobiš niti potrdila zato To pa zato ker me je gos. zakon narobe ocenil
  Vsak razgledan policaj te nebo ustavil in te nebo ligitimiral če mu na svoje vozno stanje nedaš vzroka

 • Odgovori marelca 28. 12. 2006 at 0:39

  Hmmm, jaz imam zaenkrat dobre izkušnje s policaji. Mogoče so prijazni le v našem kraju? Pri nas so problemi predvsem z redarji, ti namreč špilajo Boga.
  Lp

 • Odgovori chef 28. 12. 2006 at 0:58

  Ja. Npr. tiste akcije za zajezitev alkoholiziranosti. To bi bil lahko svoj blog.
  Bebci povedo, da bo zdaj celo noč akcija, postavijo se na neko počivališče in ustavljajo popoplnoma VSE! VSE! In vsi pihajo. Seveda nihče ne napiha.
  Naslednji dan akcije ni več in spet vsi pijančki na cesto!

  Pihal sem trikrat, dvakrat 0,0 promila, enkrat pa 0,3. Nikdar nisem dobil nobenega potrdila, pa bi ga moral! Ne vem, zakaj ga nisem zahteval, od zdaj naprej ga bom. Iz čiste zajebancije.

  @marelca: ženskam vam je sicer ful težko v življenju, pravite… ampak vsaj pri policajih imate protekcijo 😀

 • Odgovori marelca 28. 12. 2006 at 1:06

  Vsaj nekje 😉 Predlagam, da napišeš kaj na temo protekcije žensk, da vidim, kje je jaz nimam in bom potem lahko sitnarila,ha!

 • Odgovori chef 28. 12. 2006 at 1:10

  Hehe, ena od stvari, ki si jih ne upam pisat, je o ženskah 😀 OK, ne da ne upam… no, al pa ja… ne upam.
  Mogoče bom kdaj zbral pogum 😀
  …bo pa doooooooolg blog 🙂

 • Odgovori GRiSON 31. 12. 2006 at 8:03

  Od vseh policajev imam še najrajši njihove vice.
  Pa še ena zanimiva, policaj piše zapisnik, lepo mu razložim, kaj se mi je zgodilo. Prvo povem izmišljeno zgodbo, da so mi na parkernem prostoru odrgnili avto nato še kako mi je v avtopralnici, pralni stroj naredil škodo na blatniku. Na prvo ni imel pripomb, na drugo, ki je bilo resnično pa mi je dejal, da mi ne verjame in da sem si izmislil.
  ps. Še dobro, da sem imel račun od pralnice, in je tako ostal brez besed.

 • Odgovori Nergač » Blog Arhiv » Oglobiti kolesarje! 18. 4. 2007 at 7:53

  […] Za višino kazni mi je sicer razmeroma vseeno. Bolj me moti zarukanost države in njenih represivnih organov. O podobnem primeru sem pisal že lep čas nazaj (klikni na link). Tokrat pa so se spravili na mulca, ki je slučajno nekoga zmotil, da je moral pritisnit na bremzo, ne lovijo pa tistih, ki dejansko koga ogrožajo. Živimo v državi z vrsto idiotskih zakonov, ki pa se jih držimo kot pijanec plota, tudi če nikogar ne ogrožamo. Od policajev s švoh izobrazbo pa tudi ne moremo pričakovat, da bodo počeli kaj drugega kot pred nosom mahali z ZVCP in nič razmišljali. Bog ne daj, da bi razmišljali! Policija je pač še vedno v sistemu, ko se ni smelo razmišljat. Pravzaprav policista nista kaj dosti kriva, najbrž samo “izpolnjujeta ukaze”. […]

 • Komentiraj