Pravi moški s pravo torbo

Ta teden smo šli v Augsburg, kjer smo ostali ne več kot 21 ur. Časa je bilo dovolj za kupit nov sako in za večerjo in naslednji dan dovolj, da sem skočil v nekaj cerkva, v najstarejše še naseljeno socialno naselje, na najvišji mestni zvonik, v rotovž, po nekaj cunj in po kišto bavarskega nefiltriranega. Več o tem bom še napisal, ko bom imel več časa. Simpatična so ta klerikalna bavarska mesta, vse je kot na razvitem zahodu, le večerno in nočno življenje je skoraj tako dolgočasno kot v Ljubljani in precej manj je čudakov. Prvega pravega sem srečal šele ob koncu pohajkovanja.

Augsburg_DSC_7744

Bolj kot frizura me preseneča ogromen nahrbtnik prostornine slabih sto litrov. Krasen slog! Ravno danes se namreč sprašujem o tem, kakšno torbo kupit, da v mestu ne izpadeš kot a) čefur, b) gej, c) idiot, d) vse navedeno. Nahrbtnik na sliki je krasen, a je morda malo prevelik za nujne potrebščine, ki v mojem primeru obsegajo telefon, ključe, vžgalnik, večfunkcijski nožič. prisrčnico in v redkih primerih še pipo s pripadajočim priborom. Očitno je s seboj res najbolj praktično – in estetsko – nosit žensko torbico, seveda z njeno lastnico vred.

Prejšnja objava Naslednja objava

11 komentarjev

 • Odgovori Seamus 20. 6. 2015 at 22:37

  Se strinjam.

 • Odgovori andrej baraga 22. 6. 2015 at 13:51

  Ja, mogoče je pa možakar v nahrbtniku tovoril gajbo ali pa sod pira.

 • Odgovori Matej Zalar 22. 6. 2015 at 18:39

  Hja, stoodstotno tovori nekaj koristnega!

 • Odgovori Aleš2 23. 6. 2015 at 19:03

  heh, zelo dobro si opisal opcije izgleda ob izbiri torbe. In potem še slišiš komentarje “pravih” moških v smislu “a si pička / čefur / gej / idiot / vse navedeno, kaj pa rabiš torbo? Lej mene, denarnico v zadnji žep, telefon v levega, čike in fajercajg v desnega, ključe v ta srednjega…”.
  Tudi tako gre, če te ne moti, da zgledaš kot povprečni 50 letni RTV-jevec v Bangladešu…

 • Odgovori Matej Zalar 24. 6. 2015 at 0:21

  Ja, točno tako. Hlače s stranskimi žepi, na primer, so samo za v naravo ali za na morje, kjer te res boli k., pa še za tja jih bom nehal nosit. Dejstvo pa je, da še vedno nimam torbe. Čeprav jo nujno rabim. V redu, dokler imaš jakno ali reklc, še gre, poleti pa vso kramo nosim v rokah, s tem da imam v levi praviloma še pasji povodec. Mogoče bi moral tisti smešen nahrbtnik kupit psici. Ampak to je še huje kot moški s torbo.

 • Odgovori Aleš2 25. 6. 2015 at 21:52

  Saj bi poleti še nekako šlo vse nosit v rokah, če nimaš dioptrije. Tako pa moraš imeti s seboj še sončna očala z dioptrijo in ravno ta kurčev etui prevaga tehtnico v smer torbe.

  Z nakupom nahrbtnika Pippi bi pa za dve tretjini zmanjšal opcije “a) čefur, b) gej, c) idiot”. Bil bi samo idiot… 😉

 • Odgovori Matej Zalar 26. 6. 2015 at 0:29

  Tako!

 • Odgovori ggorenc 27. 6. 2015 at 8:15

  A lasje so pravi? 😮

 • Odgovori Matej Zalar 2. 7. 2015 at 18:26

  Nimam pojma, nisem ga cuknil. Ampak tak dedec ziher ne bi nosil lasulje!

 • Odgovori Anja 3. 7. 2015 at 7:28

  opcija č) te ne briga za ostali svet kaj si misli o enem preprostem pripomočku, kot je torba.
  Rukzakov, torb in brezrokavnikov z žepi (kinološki ali delavski) je malo morje. Hlače z žepi so zakon. Dolge, kratke. Ni, da ni. Rukzak za psa je kul, ampak tvoja ima v tej vročini že s sabo dosti dela, bi ji bolj prijal kak hladilni plašč ali pa letni obisk kardiologa, kot je pri bokserjih navada. Idioti so samo tisti, ki skuhajo otroke in pse v avtu.

 • Odgovori Matej Zalar 3. 7. 2015 at 14:44

  Hlače z žepi so zakon za v hribe ali za vojno. Brezrokavniki so za kinologe, delavce in ribiče. Nahrbtniki so za v hribe. Osebno se za ostali svet brigam, ne tako kot egoisti, ki jim dol visi absolutno za vse in so na to celo ponosni, ob tem pa jim ni jasno, da to še ne pomeni, da so kaj posebnega. Nič posebnega niso, so samo kreteni, ki počasi vozijo ali v Cankarjev dom hodijo poblečeni kot cigoti.

 • Komentiraj