Rustikalni sendvički

Piščančje bedrce v marinadi agrumov s popečenim komarčkom in limonovim kroketom za 6,50 evra utegne težaškega delavca hudo razočarati, saj za tretjino manj denarja skoraj kjerkoli drugje dobi ogromno porcije mešanice maščobe in vegete kakršne je vajen od doma. Če moraš po kosilu še nekaj ur razmišljat v precej udobnem pisarniškem stolu, na katerem lahko mimogrede zaspiš, pa nažiranje seveda ni najboljša rešitev. Zato med tednom, če že jem zunaj, najraje hodim v Sputnik, kjer ima hrana največkrat dejansko okus po hrani, odpade pa tudi kmetavzarski ambient, ne glede na to, ali je domačen slovenski ali kvazi italijanski s stenami v odtenkih porumenele in oguljenimi stoli, kot da je picerija in gostilnica tam že od nekdaj in kot da je lastnik res Italijan.

Jurčkova rižota s koromačem, sveže ribanim parmezanom in domačim pestom je bila zadnjič izvrstna, zapletlo pa se je, ker sem sproščujočo dvourno kolesarsko vožnjo precej podaljšal in dodal brutalno strma klanca na Janče in Javor.

IMG_20150908_175755

Razen domačinov na Pance hodijo samo še kolesarji. Veliko kolesarjev. Vaška beznica verjetno živi samo od njih. Jaz sem bil tam v vsem življenju mogoče petkrat, v bife Pance – Top pa sem skrenil šele prvič, ker sicer ne bi prišel do doma. Rižoto sem pokuril, rezervne zaloge Frutabel je zadnjič zmanjkalo v hribih, ker mi je pes požrl sendvič, po nove se mi pa ni ljubilo. Skratka, peljat sem se šel kot junior, brez osnovnih potrebščin, s to razliko, da sem s seboj imel vsaj denar.

Nekoliko me je presenetilo, da ponujajo pomfri, manj pa, da imajo tudi narezek, še nekaj malenkosti in … sendviče. Čakal sem precej dolgo in počasi postajal siten. Iz hladilnika vzeti pakiran sendvič res ne bi smel biti problem, ki bi natakarici vzel več kot minuto časa, sem bentil sam pri sebi. Na mizo sem dobil tole:

Suha salama, zašinek, sir, kisle kumarice, dve ne pretanko odrezani rezini sira. Praktično sendvič od babice. Tisti najboljši, ki ga ne narediš sam. Kakšen brezglutenski sir neki! Pa tofu! Pa pirin kruhek! Pa namaz iz chia semen. Pa solatka. Pa cena 5,20 EUR. Gejevski lobi nam je najprej zjebal modo, potem arhitekturo in zdaj bi nam radi še sendviče.

Ni presenetljivo, da se je vaški pes pod mizo naslikal prej kot v desetih sekundah. Zanima me kakšno bi bilo povpraševanje, če bi dobil sendviček brez glutena, saharoze, laktoze, holesterola, maščobe, kolagena in drugih škodljivih snovi.

Prejšnja objava Naslednja objava

9 komentarjev

 • Odgovori Mojca 11. 9. 2015 at 22:21

  Tega sira je pa res cel kup, pa še brez glutena je :).

 • Odgovori Seamus 12. 9. 2015 at 0:08

  Hohoho, odličen sendvič. Zarezan s tistim pravim občutkom kaj ta prav dec potrebuje ob taki priložnosti.

 • Odgovori xj 12. 9. 2015 at 9:27

  Meni najljubši pogled, kar se sendvičev tiče – sledi rezanja kruha 😉 prav vidiš, kako je nož zarezal, vzel zalet in spet zarezal. Si ga grem kar nardit…

 • Odgovori laufar 12. 9. 2015 at 20:38

  To je sendvič! Da se ti glihzaglih čeljust ne izpahne….

 • Odgovori Matej Zalar 12. 9. 2015 at 22:08

  Tako.

 • Odgovori primoz 15. 9. 2015 at 12:58

  1,50€?

 • Odgovori Matej Zalar 16. 9. 2015 at 19:31

  Mislim, da je bil 2,10.

 • Odgovori Boki 18. 9. 2015 at 16:07

  Kaj je bilo potem 5,20?

 • Odgovori Kalbo 4. 12. 2015 at 9:28

  Ha, Pance top 🙂 Vidim da odkrivaš čare Grosupeljskih kolesarjev. Tu si včasih lahko srečal starega Škerlja. če si mu dal za pivo si lahko slišal marsikako anekdoto…kako jih je zanoškar filal z bogvečim 🙂

 • Komentiraj