Šaljive gate

Pravi moški spi brez hlač le v izjemnih okoliščinah, na primer če je popolnoma pijan ali zaradi česa drugega popolnoma izčrpan. V tem primeru je zelo dobro, da se v sobo vsaj zaklene, v hotelu pa na zunanjo stran vrat namesti tem primerom namenjeno obvestilo. Po aferah z domnevnimi posilstvi si nihče ne želi dopoldanskega šotorjenja ravno v trenutku, ko vstopi sobarica. Še manj gre v teh časih zaupati priložnostnim gostjam. Do žensk, ki dajo že prvo noč, v duhu enakopravnosti seveda ne smemo biti nespoštljivi, a jim v duhu varnosti tudi ne smemo slepo zaupati. Spodnjice sicer ne rešujejo življenj, zato pa rešijo marsikatero neprijetno situacijo.

Obstaja pa tudi nekaj hujšega od spanja brez gat.

To so spodnjice s šaljivimi motivi kot so slike risanih junakov, citati s porednimi konotacijami ali celo pozlačene verižice, s katerimi naj bi bilo zaklenjeno največje premoženje. Tega si ne kupi noben moški pri zdravi pameti, kar pa še ne pomeni, da mu jih ne bo kupila ženska. S popolnoma neuporabnimi darili ženske moškim dokazujejo smisel za humor in ljubezen. Saj veste, na Valentinovo, ob osebnem prazniku ali kar tako, ker se jim je zdelo luštno, kupijo gate z motivom zaljubljenega bikca, ki drži napis “I’m sexy”, in potem si morate to nujno obleči, one se pa zadovoljno hihitajo, pri čemer še nisem ugotovil, ali so res tako obupno prismuknjene ali nas na nek sprevržen način ponižujejo. Brez dvoma so take spodnjice še bolj debilne od izvajanja helikopterčka.

Kot vsak pravi moški imam doma tri pare takih gat in če prav pomislim, bi v skrajnem primeru, raje kot motiv medvedka s trupom v obliki srčka, celi Ljubljani kazal golo rit. Take gate niso dobre niti za čez noč. Da bi jih oblekel podnevi? Ko v primeru težke nesreče nezavestnemu ponesrečencu na urgenci prerežejo hlačnice, lahko osebje ob pogledu na motiv otrdelega penisa, ki teče po nogicah, da se kar kadi za njim, pocrka od smeha. Ko se naslednji dan zbudi, oblečen v preširoko črtasto pižamo, se verjetno najprej spomni na to, da so vsi videli spodnjice, ljubeznivo darilo osebe, ki ga ima menda najraje na svetu. Občutek je verjetno podoben kot če po dveh urah druženja v nabito polnem lokalu na stranišču ugotovite, da je zadrga odpeta že odkar ste pred dvema urama izstopili iz stanovanja. Prekleto neprijetno. Bolj neprijetno je samo, če se je skozi razporek zadrge videlo sličico simpatičnega kužka na sprednjem delu spodnjic.

Obstajajo pač stvari, ki jih moški ne počnemo.

Ne spimo nagi in ne nosimo spodnjic s šaljivimi motivi. Ali nogavic s podobami Disneyjevih junakov.

Prejšnja objava Naslednja objava

9 komentarjev

 • Odgovori PeterC 25. 2. 2015 at 6:03

  “V tem primeru je zelo dobro, da se v sobo vsaj zaklene, v hotelu pa na zunanjo stran vrat namesti tem primerom namenjeno obvestilo.”

  Bil ze v kar nekaj hotelih, ampak na napis “V sobi je dec brez gat!” se nisem naletel. 🙂

 • Odgovori filmoljub 25. 2. 2015 at 6:05

  Kaj je to helikopterček? 😐
  Ah ne, čakaj, nočem vedeti.

 • Odgovori Helga 25. 2. 2015 at 12:15

  Matej,
  zelo vas moram pohvaliti, saj dobro pišete. Odkar ste se preselili na ta naslov, tudi zelo pogosto. Mislim, da vsi uživamo v vaših duhovitih razmišljanjih, čeprav se nekateri (pogosto) ne strinjajo z vsebino. Tudi tokrat boste dobili kup ogorčenih komentarjev, da pravi dedci spijo nagi. Sama sem enkrat naredila mini raziskavo in si ustvarila povezave med značajem in oblečenostjo /slečenostjo ponoči. Rezultat: tisti, ki spijo goli, so zelo potentni in pogosteje varajo.

 • Odgovori NatasaPr 25. 2. 2015 at 14:21

  Hehe, zabaven zapis in se popolnoma strinjam, da so spodnjice z motivi nenosljive. Jaz sem jih sicer kupila enkrat, kot zaljubljena najstnica, ampak takrat nisem razmišljala niti o tem, da bi tipa ponižala, niti o tem kako bi izgledalo, če bi te gate videli na urgenci. Samo ljubke so se mi zdele, otročje pač.
  Kako se pa izvaja helikopterček? ker sem očitno prestara in za to sploh še nisem slišala 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 26. 2. 2015 at 8:34

  Ja kako ne veste kaj je helikopterček?!?!?

  @Peterc: Imava idejo za Kickstarter. Obešanke za hotelske sobe za vsako priložnost.

  @Helga: Hvala! Glede raziskave … kakšen je bil vzorec in kakšna metodologija 😛

 • Odgovori Tana 26. 2. 2015 at 14:00

  Jaz tudi ne vem, kaj je helikopterček. 🙂

  Sicer pa so mi všeč moške gate v rdeči barvi. So tko, kako naj se izrazim “rajcig” 🙂

 • Odgovori darja 26. 2. 2015 at 20:16

  Po moje je helikopterček, da se ‘princ naših sanj’ vrže z vrha omare v spalnici :). Na posteljo, kjer kraljujemo me.
  Če je postelja predaleč ali preozka, se naučite dajat znake za pristanek helikopetrja! Pa malo bolj obdarjene morate bit, sicer bodo pokale koščice.

  Meni pa gate s Snoopijem in slončki sploh niso napačne! Kako morete bit tako zadrti? Kako ves čas razmišljate ‘kaj pa bo rekla medicinka, če me pripeljejo z nogami naprej’?

  Meni je pa noro seksi….en tip v kravati, ful pomemben in samo jaz vem, da ima spodaj gatke s srčki… 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 26. 2. 2015 at 20:17

  Gatke!

 • Odgovori darja 26. 2. 2015 at 20:18

  Ojoj! Gaturine!

 • Komentiraj