Sedmi rojstni dan

Prvi, drugi, tretji, četrti, peti, šesti … in sedmi rojstni dan.

Pippa, 7 let

SkokZa ta leta je videti odlično in daje kljub nergavemu značaju vtis mladostnega psa. Vsak drugi misli, da je stara leto ali dve. Linija je dobra, tehta okroglih trideset kilogramov, mišičevje je razvito, in na splošno je še vedno zdrava kot riba. Splošno podobo kazita samo starostni bradavici, ki me še najbolj motita zato, ker me vsi sprašujejo kaj je vendar to. Potem so nekateri tudi pametni. Najbolj črnogledi me opozarjajo, da je to lahko rak.

Še hujša so vprašanja o življenjski dobi nemških bokserjev. Kot bi mi hoteli sporočiti tisto, česar že ne vem sam: da jo bo slejkoprej pobralo. In če smo že pri tem … pričakovana življenjska doba bokserjev je od osem do deset let. Pričakovana življenjska doba vaših babic in staršev pa okoli osemdeset let.

V človeških letih naj bi jih imela okroglih petdeset, a je še vedno poskočna kot v najboljših letih, kvečjemu upeha se malo prej.

Praznovali smo z vrhunsko torto – tako dobro mi še ni uspela. Tehtala je okroglih 900 gramov. Požrla jo je v nekaj minutah.

Pasja torta

Prejšnja objava Naslednja objava

7 komentarjev

 • Odgovori Seamus 16. 4. 2018 at 20:31

  Fajn. Če odštejo lase, je čist po gospodarju. Hehehe.
  Ni pa najboljša primerjava tole z ribo. Baje so kr fejst problematične, ribe namreč.
  Da ne omenjamo gojenih…
  https://www.youtube.com/watch?v=RYYf8cLUV5E

 • Odgovori Katarina 16. 4. 2018 at 21:29

  Vse najboljse in najlepse!

 • Odgovori Tana 17. 4. 2018 at 8:35

  Značaj in pa tudi stas ima čist po gospodarju. 😉
  Vse lepo za praznik.

 • Odgovori NatasaPr 17. 4. 2018 at 11:04

  Čestitke pasji lepotici! Na teh fotkah ni videti nič nergava, res pa težko sodimo o značaju, če je ne poznamo. To je pa bojda itak po lastniku 🙂 Še na mnoga leta.

 • Odgovori siggi 17. 4. 2018 at 19:24

  Definitivno ena lepsih psic. Sploh gorske fotke z njo v glavni vlogi so nore. Al pa tiste z rogovilami..so se posebej smesne.

  Naj bo se dolgo v veselje

 • Odgovori filmoljub 18. 4. 2018 at 7:47

  Sorči, psu ne mislim voščiti rojstnega dne. Videti je čedna in zdrava. Ti si pa postal nekam starikav, se mi zdi. 😈 Ni za kaj.

 • Odgovori HelgaG 19. 4. 2018 at 12:51

  Matej, tvoj blog sem intenzivneje začela spremljati prav zaradi Pipe … hja, tako pač je! Se mi zdi, da je bilo včeraj, ko si malo zverinico predstavil na blogu. Sedem let je od tega? Kako čas beži! Oba sta lepa!

 • Komentiraj