Spopad z avtomatom

Nakupovanje v Mercatorju na Tržaški doživljam kot mali osebni poraz. Kazen za prokrastinacijo ali za to, ker mi po deveti zvečer prijajo jestvine, ki jih ni doma in za katere bi bilo bolje, če jih ne bi zaužil, še posebej ob pozni uri.

Žeja me muči

Vse Mercatorjeve trgovine vzbujajo občutek, da ima nekdo za norca kupce in zaposlene, ampak na Tržaški je najhuje. Izredno stanje vlada vsak dan in vsak trenutek, od šestih zjutraj do desetih zvečer. Najhuje pa je ob nedeljah, ko navalijo študenti in tisti, ki so cel konec tedna viseli na vikendu in nujno potrebujejo jogurt z malo maščobe.

In med rajo se sem ter tja znajdem tudi jaz. V nedeljo sem prišel še pred najhujšim terminom, a že je vladalo obsedno stanje. Otroci so vpili, mame so vpile na otroke, študenti so primerjali cene cenenih žganj, nekdo je nosil v naročju štiri šestorčke piva, plejbojeva zajčica, ki ne kaže let, je obupovala, ker ni našla določene sestavine …

Jaz sem prišel po por, zaradi resne dehidracije po dobrih petih urah kolesarjenja pa sem moral kupiti še liter sladke pijače. Brez tekočine in sladkorja bi na licu mesta umrl.

Takoj sem spil dva ali tri dolge požirke.

Potem sem naredil genialno pizdarijo.

Šel sem na hitro blagajno.

Razpad sistema

Teža plastenke s pijačo se ni skladala z vneseno težo, zato je bila hitra blagajna prepričana, da jo skušam ogoljufati. Prodajalke ni bilo na spregled, zato sem obupal in se postavil k blagajni, s katero upravlja človek. Zahvaljujoč dobremu kupcu, ki je imel v košari 80 artiklov, in me je spustil naprej, sem prišel takoj na vrsto.

Medtem se je na hitri blagajni, ki je po moji zaslugi zablokirala, zataknila naslednja stranka.

Avtomat je kričal, da teža izdelka ne ustreza, stranka je klicala na pomoč.

Prodajalka na moji blagajni je salamo s traku zbila na tla, tako da je padla v lužo paradižnikove omake. Šele zdaj sem opazil, da v čevljih z belim robom podplata stojim globoko v tem sranju.

Druga prodajalka situacije ni obvladovala. Pomagati bi morala na hitri blagajni, a si je dala opravka s pospravljanjem paradižnika. Razdejanje je skušala rešiti z dvema papirnatima brisačama in nekaj časa je trajalo do ugotovitve, da s tako skromnimi resursi ne bo šlo. V ozadju je slišala, da ima težave na hitri blagajni, stopila je tja in … ponorela.

»Kdo je bil nazadnje tuki?!?«

Kako se je končalo, ne vem. Dejanje sem sicer pokončno priznal, a pobegnil, takoj ko je bilo možno.

Prejšnja objava Naslednja objava

19 komentarjev

 • Odgovori Anonimno 5. 2. 2020 at 6:57

  HAHAHAHA

  Dobra!

 • Odgovori zmago1 5. 2. 2020 at 7:46

  A nisi pred časom že ugotovil da je Hofer price/time zmagovalna kombinacija?

 • Odgovori Kovač 5. 2. 2020 at 11:43

  Odlično!
  Me iskreno veseli, da se prispevki vrstijo spet malo pogosteje!

 • Odgovori Matej Zalar 5. 2. 2020 at 11:55

  @Zmago1: Seveda. Potem sem se preselil in to ne velja več čisto.

  @Kovač: Ne se razvadit 🙂

 • Odgovori Rado 5. 2. 2020 at 12:05

  Vznemirljivo Matej.
  Zavidam ti. Adrenalin v živo je čisto nekaj drugega kot pa ta na kavču dnevne sobe med gledanjem akcijskih filmov.
  Dobro si opisal – z občutkom za dramatiko.
  Kapo dol.

 • Odgovori Antietatist 5. 2. 2020 at 12:10

  Zadnjič po par letih spet v Mercatorju. Šiška, Celovška, nasproti LPP. O moj bog, nič, ampak čisto nič se ni spremenilo!!! Prodajalke grde kot smrtni greh. Zanemarjene. V poflekanih oblekah. Počasne. Kramljajo med sabo in s kupci, ampak ne na tisti simpatični način, zaradi katerega se rad zamudiš par minut, pač pa na tisti zoprn, socialistično-pritoževalski način. Dva kupca se skoraj stepeta na blagajni. Pozabljena tehtanja sadja. Vračanje na blagajno in preverjanje zaračunanih cen. A je Pika? O faaak …

 • Odgovori Rado 5. 2. 2020 at 12:28

  Zanimivo Antietatist,

  podplačane in slabo oblečene (cenena delovna oprema) trgovke se na kapitalističnih blagajnah obnašajo na socialistično zoprn način. Socialistični pasivni odpor!
  Sposobnost rezoniranja pa imaš, da me srat pelje. Najbrž je to Titova dediščina!

  • Odgovori Disguy 5. 2. 2020 at 14:56

   Tako je to ko je Najboljši Sosed državna firma, ki so jo vodili partijski likvidatorji, balkanski mafijci in drugi podobni tiči.

   • Odgovori Disguy 5. 2. 2020 at 14:57

    *Bivša državna firma (Ampak bistvo seveda ostane).

  • Odgovori Boki 6. 2. 2020 at 13:00

   V takih primerih se potem vedno nesramno smejim, ko jih kupi tuji zasebni kapital. Zelo optimisticno gledajo na prihodnost, potem pa fasejo horde zaposlenih, kateri se vedno delajo kot pred 40 leti v nekem drugem sistemu. In potem se se bunijo, ce jih hoces odpustit. In potem se buni se drzava. Haha…neprecenljivo 😀 V tem primeru se mi potem najbolj dopadejo arabci. Imajo denar, kupijo neko firmo, ce jih prevec j**** v glavo pa recejo ne bomo vec dokapitalizirali, pa naj bo kar ce, boli nas…

  • Odgovori Antietatist 17. 2. 2020 at 17:49

   Rado, kaj točno tebe matra?

 • Odgovori zmago1 6. 2. 2020 at 9:45

  Počasnost prodajalk v Mečkatorju je legendarna, o tem bi se dalo napisat knjigo ali posnet dokumentarec 🙂

 • Odgovori kakec 6. 2. 2020 at 10:10

  Če se ti v nedeljo mudi si že prej nekje zajebal. Prodajalci v merkatorju bi ob nedeljah morali dobivati stimulacijo za počasnost.

 • Odgovori Boki 6. 2. 2020 at 12:54

  Tako zakompliciranih avtomatov ni nikjer drugje samo v slovenskih stacunah…oziroma Mercatorjih…ok v hrvaskih Mercatorjih, karkoli ze.

  Poskusali so pogruntati nek sistem, katerega res ne razumem cemu sluzi. Ce hoces kaj spizdit, se vedno lahko brez problema, preprosto ne postavis tja gor in ne poskeniras. Res mi ni jasno, zakaj niso mogli vloziti v tisti sistem, katerega sem ze opisoval in videl samo na nizozemskem….skener za v roke, poskenirat, pri blagajnah v stojalo, poskenirat kartico, placat in adijo. Nobenega premetavanja iz vozicka v vrece itd. Na vsake tok casa se pokaze rdeca luc in dobis kontrolo zaposlenega, to je to.

  In pa, kot da je s tem, da je vprasala kdo je blagajno zablokiral, kaj resila. Cisto nic. Je bilo to vzgojno ali kaj? Na tak nacin se bo stranka vsekakor spet z veseljem vrnila. Storitev na nivoju!:D

  • Odgovori Tomaz Z. 26. 6. 2020 at 11:01

   Ti predlagam, da se kdaj na samopostrezni blagajni ozres neposredno gor. 😉

 • Odgovori alessio80 6. 2. 2020 at 15:52

  Katera plejbojeva zajčica? In zakaj ji nisi pomagal?:)

 • Odgovori Lucija Dežan 7. 2. 2020 at 11:07

  @Boki, saj pa tak sistem obstaja in celo v Mečkatorju (https://www.mercator.si/aktualno-pri-sosedu/ponudba-in-storitve/m-sken/), samo da, kakopak, ne deluje vedno tako kot bi moral 😀

 • Odgovori zmago1 7. 2. 2020 at 12:58

  čakamo slike playbojeve zajčice………

 • Odgovori Anonimno 15. 2. 2020 at 8:45

  Jaz sem pa imel podobno situacijo, ker sem hotel prišparati čas in najlon vrečke, sem vse etikete z vage limal na škatlo od špaget, da bi potem na brzino odčital. No enako sem končal, ker sem ugotovil da šteje grame.

 • Komentiraj