V službo brez modrca

Zanimivo, da se vedno zgodi v Argentini in da sta tako ali drugače vpletena kolesar Deceuninck-Quick Stepa in Argentinka. Lani je z neprimerno pozo povzročil incident Iljo Keisse, Remco Evenepoel pa se je v istem zamahu proslavil s kazanjem oslov, tako da je bila natakarica napadena z dveh strani.

the wolfpack

Vroče-hladno v Argentini

Letos pa je škandal zakrivil belgijski novinar Sven Spoormakers, ko je na Twitterju – kje pa drugje? – neprimerno komentiral spodnjo fotografijo. Lahko si samo mislite, kaj je napisal.

Belén Mendiguren

Napisal je: »Is it cold in Argentina?«

Potem se je seveda usulo.

Popenila je tudi lastnica tega impozantnega balkona, argentinska novinarka Belén Mendiguren. Skok na Instagram je sicer pokazal, da je to ena tistih punc, ki nikoli in niti slučajno ne objavijo slike, ki ne bi upodabljala njih samih v vsej njihovi krasoti, kot da je to vse kar premorejo. Fokus je pri tem često usmerjen v zadnjico ali oprsje. 66.000 sledilcev ta ambasadorka Pume zagotovo ni napaberkovala po naključju. Dobro ve kaj dela. Kaže se.

Vseeno v teh hudih časih ni pametno čivkati o prsnih bradavicah in resnici na ljubo ni niti vljudno. A včasih človek enostavno ne more biti tiho. Glede na to, da je Remco Evenepoel star šele 20 let, me prijetno preseneča, da se je uspel zbrati in novinarko gledati v oči.

Izstopajoče

Ob histeričnih napadih na jezikavega novinarja, ki je napisal tisto, kar so si mislili vsi, pa se nihče ni vprašal o profesionalnosti novinarke do poklica, ki ga opravlja. Nič nimam proti ženskam z globokim dekoltejem, če ne nosijo modrcev, pa še toliko bolje.

Se pa sprašujem o smiselnosti izzivalnega oblačenja, če naj od novinark pričakujemo, da opravljajo svoje delo tako, da izstopajo s pristopom … in ne nastopom. In priznati je treba, da je izstopala točno toliko, kot so izstopale njene prsne bradavice.

Neenakopravnost? Ženske z velikim oprsjem imajo prednost.

Vsi razumemo, da mediji radi izpostavljajo izzivalno oblečene lepotičke s ciljem boljšo gledanosti. Ženske z velikim oprsjem so pač bolj telegenične od tistih z majhnim in tudi precej bolj od moških. Pomislite samo na fenomen butastih, a atraktivnih vremenark. Vidim, da so popularne tudi v Latinski Ameriki.

Belén Mendiguren dobro ve zakaj se oblači, kot se oblači.

In to je v odgovoru na enega od izpadov jasno povedal tudi Spoormakers: »Objectify, really? Come on. Don’t draw the feminist card on this one. She knows exactly what she’s wearing – or not wearing – and why. If I would interview a female athlete with my balls out, you’d be joking about it too. Or calling it a disgrace.«

Točno tako. Nočem vedeti kaj bi se zgodilo, če bi novinar skakal okoli kolesarke v preozkih hlačah in z ogromno erekcijo.

Punca se oblači tako, kot se kaže na Instagramu. Ker s tem nase vleče všečke. Menda ne misli, da jo bo kdorkoli, ki obišče njen Instagram, občudoval zaradi njenih poročevalskih dosežkov. Sprijazniti se bo morala, da jo bo zaradi tega sem ter tja doletel tudi kakšen masten vic.

Zdaj pa lahko mojo objavo mirno delite na forumu ali družbenem omrežju po vaši izbiri, kjer me bodo sesuvali z butastimi komentarji, ki jih lahko predvidim že vnaprej.

Prejšnja objava Naslednja objava

12 komentarjev

 • Odgovori Boki 31. 1. 2020 at 18:23

  Evo, dosegla je svoje, sem jo ze pofockal na insticu…

 • Odgovori Danijel 31. 1. 2020 at 21:03

  Politična korektnost je novodobni ekvivalent verbalnemu deliktu. Enak nesmisel, enako škodljiv. V primeru niplov je še dokaj benigen, kvečjemu uniči dobro foro.

  • Odgovori Tomaz Z. 1. 2. 2020 at 2:14

   Politicna korektnost je nesmiselna doktrina, ki jo veselo sirijo nekriticni mediji in zblojena javnost, ki trdi, da se da pasji drek pobrati tako da ga primes za cisti konec.

 • Odgovori Jazsembog 2. 2. 2020 at 15:56

  Prva asociacija je, te joške hočem prijeti. Hočem jih držati, obdelati…
  Feministke se imajo za dame, intelektualke, na internetu pa izgledajo kot k…
  Sicer pa se ve, feministke dajo takoj.

  • Odgovori Boki 4. 2. 2020 at 16:41

   Seveda, saj so ponavadi ravno feministke take, katerih noben ne bi. Posledicno nepotesene 😀

 • Odgovori Matej Zalar 2. 2. 2020 at 20:53

  Seveda, saj so osveščene.

 • Odgovori zmago1 3. 2. 2020 at 8:29

  Nikjer nisem zasledil da bi grozila s kako tožbo ali kaj? Pomoje ji kar godi publiciteta,….

 • Odgovori Kren 3. 2. 2020 at 9:03

  Pa saj v takih primerih oz. tudi v večini drugih, se bunijo najbolj tisti/tiste, ki se jih zadeva sploh ne tiče in v njej niso udeleženi. Ženska že ve, zakaj je takole zrihtana, norijo pa socialni pravičniki in feministke, ki nimajo stika z realnostjo in imajo preveč časa. Primerki s FDV, ki se ukvarjajo s pisoarji so en lep primer takega bitja.

 • Odgovori Rado 3. 2. 2020 at 9:15

  Lepo, da si opozoril na to lepotico. Je kolesarjenje takoj bolj v fokusu.
  Vesna Vuk je v eni svoji kolumni napisala, da je uporaba seksualnosti povsem legitimno žensko orožje.
  Pridružujem se temu! (Dopuščam, da streljajo tudi name)

  Sicer pa Matej, drznil sem si nekaj napisati s tvojega področja: http://rado.blog.siol.net/2020/02/03/celade-za-sprinterje/

 • Odgovori Matej Zalar 3. 2. 2020 at 10:01

  @Kren: Bunila se je prav ona. Sicer je pa tako. Ko sem tole pisal, je imela na Instagramu 66k všečkov. Zdaj jih ima 70,4k. 6,25-odstotna rast. In všečki so denar. Take candre bi morali globoko prezirati.

  @Rado: Mislim, da za sprejem te traparije vseeno niso dovolj neumni. S tem pade sistem BicikeLJ, tega pa car Ljubljane ne bo dopustil. Sicer je pa z varnostjo kolesarjev tako, da obvezna čelada varnost na cesti dejansko zmanjša. Obvezna čelada –> manj kolesarjev –> več avtomobilov –> več nesreč. To napako so v tujini naredili že pred Slovenci, o tem beremo po celem internetu, ampak od slovenskih javnih uslužbencev, ki tako zelo trdo delajo, ne moremo pričakovati normalnih predlogov.

  • Odgovori Kren 4. 2. 2020 at 9:18

   Haha, no tole sem pa spregledal, da se je ona bunila… Vedno znova me preseneča, kako zelo neumni so lahko ljudje. No ja, ali pa tako pametni, da živijo na račun promocije za vsako ceno….

 • Odgovori Rado 3. 2. 2020 at 10:16

  Vozim brez čelade. A ne iz kakšnega globokega premisleka ampak le iz navade.
  Nekajkrat sem sicer padel – najhuje enkrat ko se je nekdo z rolerji zapletel v pesek, ostro zavil predme in padel pred kolo. Poletel sem kakšnih 5 m daleč – hvala bogu na travnato bankino. (ključnica me je bolela kakšna dva meseca – rolerist pa je imel udarjena rebra). Glava je vsakič ostala nedotaknjena!

 • Komentiraj