Več bolna kot zdrava

Po desetdnevnem počitku se je situacija z bolečim komolcem umirila. Res pa je, da na pragu osmega rojstnega dne na noge ne skoči več, če ni res nujno – torej kadar misli, da mora zaščititi teritorij, ali ko ve, da gremo markirat teritorialne meje. Morda ima res artritis, ampak tako je, ko si star. Ko ogreje tace, je spet mladostna, muskulatura je še vedno zavidljivo definirana.

Pippa na gradu

Ni pa minil niti mesec dni, ko jo je zvila prebava. Začelo se je tako, da je sredi noči posrala cel pesjak, ki je obenem tudi moja pisarna. Ko sem že mislil, da je po postu prišla k sebi, je vse ponečedila še enkrat – in to ravno, ko sem za konec tedna odpotoval v Istro, in je doma čakala, da jo prevzame Robocop. Še vedno ne vem kako se prav zahvališ človeku, ki sanira tako sranje. To ni običajen drek, niti ne običajna driska. Brisanje otroških ritk je menda za roditelje prav zabavno. A v primerjavi s tem kar je pripetilo Pippi, je zabavno tudi kidanje zanemarjenega konjskega hleva. Mislim, da večina ne bi vzdržala. Lisica je od vsega hudega bruhala, dvigovalo se je tudi meni. In ne samo to, ko je bila pri Robocopu, je cel vikend tako hudo prdela, da so sredi zime spali pri odprtih oknih.

Dehidrirala je in shujšala za nekaj kilogramov, sicer pa je dajala kar živahen videz, sploh ne takšnega, kot si predstavljate ob diagnozi, ki se imenuje pankreatitis. Vnetje trebušne slinavke. Bolečine, ki to stanje presmljajo pri človeku, bi naj bile ene najhujših.

V dobrih treh tednih, kolikor je trajala dieta z nesramno dragimi briketi, je izgubila še dva kilograma, torej je z dobrih 30 shujšala na 26 kilogramov. No, zdaj je spet v formi. In še kar misli, da je stara tri leta.

Pippa

Ta konec tedna sem, skoraj poldrugi po incidentu, saniral tudi drekaste madeže na steni, tako, da o tej neprijetni epizodi zdaj ni več niti sledu. Kupil sem pralno barvo.

Prejšnja objava Naslednja objava

2 komentarja

  • Odgovori Anja 8. 4. 2019 at 9:53

    Ja uboga reva Pippa. Pa vidva zraven. Starost ni luštna, res ne. Želodci so bolj občutljivi, kosti, vezi, mišice. Pa čim manj teh težav vam želim!
    Za prehrano pa razmisli o doma pripravljenih obrokih. Vsaj enega dnevno. Instant kugle čedalje slabše prenašajo, če so na tem ves čas. In ker so navadno neke sestavine ki se venomer ponavljajo imaš za jackpot nagrado še kake intolerance in alergije.

  • Odgovori Matej Zalar 8. 4. 2019 at 11:18

    Ma dobro, saj ni betežna, vrhunska je za svoja leta, vsi mislijo, da je stara 3 ali manj.

  • Komentiraj