Življenje in tehnika

Zgodilo se je točno tisto, česar sem se bil bal: spet sem se navlekel na bicikel. Malo še manjka, pa bom šel delat intervale in malo manjka, da mi bo ušla besedna zveza »realizacija treninga« in še malo več do trenutka, ko se lahko pripeti udeležba z resnimi ambicijami na kaki dirki pete kategorije, denimo na svetovnem prvenstvu v kategoriji master A ali celo na nečem tako nepomembnem kot je svetovno prvenstvo novinarjev … včeraj sem se končal že pri drugem pivu.

Čeprav ne zanikam mazohističnih kolesarskih nagnjenj, sem očitno še vedno predvsem kolesarski hedonist, ki uživa v vetru okoli ušes, šumenju gume na asfaltu, klikanju menjalnikov, rožljanju verige, kapljanju pekočih potnih srag spod čelade v oči, basanju s frutabelami, pitju vode, ki dosega temperaturo scalnine in scanju pri količku ob glavni cesti.

Sprašujejo me, kako se mi ljubi.

Ljubi se mi, ker je večino časa tako preprosto kot debeluhu sedeti pred televizorjem in občasno tako naporno kot temu debeluhu vstati s kavča in iz hladilnika vzeti kokakolo. In ljubi se mi zaradi sozvočja krasne narave in vrhunske tehnike.

IMG_20160527_204140

Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori filmoljub 29. 5. 2016 at 14:17

  Dej dej, my ass. Lepo priznaj, da si mazohist, pa bo mir.

 • Odgovori katarina 29. 5. 2016 at 16:41

  nekak je treba serotonin spravit na ustrezne nivoje….vsak ma svojo drogo 😀

 • Odgovori Mmml 29. 5. 2016 at 17:28

  Hedonizem cestnega kolesarjenja nisem nikoli, ampak res nikoli razumel. Hrumenje avtomobilov vseh velikosti, miganje vročega zraka puhtečega iz smrdljivega asfalta, samomorilsko vijuganje na robu neutrjenega cestišča, izločanje prašne sluzi iz dihalnih poti, guncanje jajc levo-desno in gor-dol na faličnem sedežu, gayevske pajkice s pleničko in oprijeta majčka Tinkoff, neudobni čevlji za stepanje… majkemi da mora biti nekaj na tem. Mogoče tisto z jajci.

 • Odgovori Gogi 29. 5. 2016 at 20:41

  @MMML: Za haterja veš presenetljivo veliko o kolesarjenju 🙂

 • Odgovori Tomaž 29. 5. 2016 at 20:49

  Večkrat te srečam okoli Rašce. In vsakič si nazaj pogledal preden sem te prehitel. Izgleda da imaš res večkrat bližnja srečanja z idioti

 • Odgovori Matej Zalar 29. 5. 2016 at 21:08

  @Filmoljub: Ti sploh ne veš kakšni so pravi mazohisti 🙂

  @Katarina: Saj veš, bolje, kot da bi mladina cele dneve popivala … jaz popivam šele, ko se vrnem s kolesa 🙂

  @MMML: Ne razumem o čem govoriš. To je tako debilno kot če bi jaz nogometnemu navdušencu razlagal, da je tepec, ker sam osebno ne razumem te igre.

  @Tomaž: To imaš pa res srečo, ker tam nisem ravno reden gost 🙂 Ja, oči je treba imet na hrbtu. Ne vem pa, če to pomaga 🙂

 • Komentiraj