Bog ga nima rad

Saj poznate tiste priskutne težake, ki vas motijo že zato, ker so v istem prostoru. Nekaj je na njih. V gostilni je deset miz in za vsemi sedijo ljudje, ki jih sploh ne opaziš, razen pri sosednji. Star je 25 let, slab približek hipsterja. Ves čas govori. Tako govori, v tem slogu: »Ves. Čas. Ves. Faking. Čas.« Kot da ima monolog v tretjerazredni komediji. Ne moreš ga gledati, a ne moreš ga ne videti. Ne moreš ga poslušati, a ne moreš ga ne slišati.

Ves čas ima težave z vsemi. Ves. Faking. Čas. En profesor mu je rekel to. Drugi tisto. Tretji mu pa nič ni rekel. Tisti tip težakov, ki ne morejo imeti prijateljev. Ker imajo z vsemi težave. In še večje težave imajo prijatelji z njim. Izogibajo se ga, zato mora iskati žrtve med ženskami, ki so edine toliko vljudne, da so to pripravljene poslušati.

Z njim sta mlajši ženski, a nista sogovornici. Ena se dela, da jo njegov monolog zabava. Sem ter tja ji sicer uspe spregovoriti, večinoma kakšne nepotrebne fraze v angleščini, ne ker bi bila Angležinja, ne ker bi hotela povedati nekaj pametnega, ampak ker misli, da je to fajn. Druga, še kar privlačna, a utrujenega obraza, očitno trpi, naslonjena je daleč nazaj in že leze pod mizo, roke ima prekrižane na prsih in apatično strmi v daljavo.

Ampak ne, ne bo ji dovolil biti sami s sabo, pod nos ji pomoli telefon, kažoč posnetek, ki ni le video, ampak tudi audio, tako da je za okolico še bolj moteč. Še vedno ne utihne, ampak komentira kar se prikazuje na zaslonu, kot da sta ženski slepi in še debilni povrhu.

Tako mi gre na živce, da se srepo zazrem vanj, upajoč da bo opazil prezir, prezir, s katerim nanj gledajo vsi tisti profesorji, ki mu nekaj rečejo ali mu rečejo nekaj drugega ali mu nekaj ne rečejo. Morda me bo opazil, vsaj za trenutek utihnil in mi omogočil, da vsaj en grižljaj prežvečim z užitkom. Ne, to se ne zgodi. Z razlaganjem o težavah, ki jih ima z vsemi ljudmi na tem svetu, ima toliko dela, da okolice ne opazi.

Obupano pogledam k sosednji mizi, iščem somišljenike in … opazim žensko, ki prezirljivo gleda tega tepca, sekundo ali dve, preden kratko, skoraj neopazno nagrbanči čelo, zavije z očmi in zaigrano nejeverno zmaje z glavo. Pokvaril ji je večerjo, a ima srečo. Dovolj daleč sedi, da samo čuti njegovo nadležno prisotnost, morda ga tudi sliši, a lahko presliši.

Počasi sva pojedla pico. Spila pivo. Plačala. Odšla. Ta je pa še kar nabijal.

Prejšnja objava Naslednja objava

42 komentarjev

 • Odgovori beki 8. 5. 2019 at 18:04

  Hehe, legenda Zalar!

  • Odgovori Anonimno 8. 5. 2019 at 18:04

   Ampak, če sediš zraven njega, tudi tebe Bog nima rad potem? 🙂

 • Odgovori Simon T. 8. 5. 2019 at 20:48

  Jaz sem nazadnje enega takega konkretno napizdil da razen ce misli imeti predavanje pred celim lokalo, z videoprojekcijo in vsem, naj se zacne obnasat, kot da je v druzbi mnogih drugih ljudi, in da bi radi marsikateri od nas imel mir po dolgem dnevu.

 • Odgovori Danijel 8. 5. 2019 at 20:53

  Že, toda: ali je bil tam pred vama?

  • Odgovori Simon T. 8. 5. 2019 at 21:02

   A je vazno, nek osnovni nivo kulture se pricakuje od vsakogar, ki vsaj na pogled deluje, kot da je dovolj star, da mu je bilo to priuceno.

 • Odgovori Matej Zalar 8. 5. 2019 at 21:39

  Če prav razumem, se lahko tisti, ki je prvi, obnaša kot popšoln kreten, ostali pa to bodisi sprejmejo bodisi ostanejo lačni? Zanimiva teorija. Bliže mi je tista, da pač stopiš do kretena in mu vljudno razložiš, da naj zniža jakost ali, še bolje, popolnoma zapre gobec in prizanese ubogima dekletoma.

  @Simon T.: Pred časom sva sedela zraven nekega penzionista, ki je na telefonu gledal tisto butasto Jonasovo oddajo, s katero se Jonas na stara leta smeši na javni teve. To je predvajal na ves glas in odnehal šele, ko je prišel sin in ga nadrl, da naj neha “gledat to sranje”. Čez par dni sem šel mimo istega bifeja in ta tip je spet gledal TV na telefonu 🙂 Ja pa res, da je bil tam obakrat pred menoj 🙂

  • Odgovori Simon T. 8. 5. 2019 at 22:00

   A Jonas ima spet kako oddajo ? Tv sem nazadnje gledal pomoje takrat ko je Gajba TV vrtela Voyagerja. Drugace pa, nije konoba red za ‘leb. :))

  • Odgovori Danijel 9. 5. 2019 at 16:40

   Teorija je, da lahko zapustiš prostor še preden karkoli naročiš, če naletiš na tako sceno – če imaš voljo iskati plac, kjer ti bo vsaj napol udobno. Drgač pa ja, najboljše je, če lahko odrešiš trpljenja vse prisotne.

   • Odgovori Matej Zalar 10. 5. 2019 at 8:02

    Teorija je že dobra, a v praksi se usedeš in naročiš, čez par minut pa ugotoviš, da te nekaj moti. Kaj bi to lahko bilo? Pogledaš po prostoru … evo, tam sedi zmene, ki kvari kosila ljudem že vse njegovo življenje. Večkrat sem se sicer zaradi takih že presedel, a tokrat to ni bilo mogoče.

 • Odgovori Matej Zalar 8. 5. 2019 at 22:32

  Kaj dogaja? Z Jonasom.
  On ima to, Polesa sem pa nazadnje videl v neki oddaji za babice.

  • Odgovori Simon T. 8. 5. 2019 at 22:37

   Jonas bi res lahko ze zdavnaj odsel v penzijo. Pri meni doma je pa TV striktno in samo za Playstation. Narocenega nimam ze toliko casa da niti smesno vec ni.

 • Odgovori Jazsembog 9. 5. 2019 at 1:01

  Kaka penzija za Jonasa. Zdaj? Ko je prišel v najbolj produktivne leta za moške.
  60ta, ko ti tič več ne stoji, za babnice si itak stari ata, se lahko končno predaš delu.
  Ma obožujem slovenske gostilne. Ko pridem v Slovenijo, ne gre brez gostiln. Začnem že v Mariboru, pa nadaljujem v Framu, kjer je prava štajerska greznica z joškato Marjanco. Vsepovsod pivo. Kot pravi dec.
  Mislim, kje so takšne gostilne kot na slovenskem? Le kje bo človek srečal toliko zanimivih, čudnih, zasanjanih, pametnih (tak ali drugače) ljudi kot pri nas doma.
  Veliko zgodb je tu, ostal mi je v spominu kemik, oče, ki je celo 5 člansko družino, zamoril, z monologom o znanosti. Najmlajši je mel 3 leta. Starejšemu je rekel čakaj ne it na WC, dokler ne končam.
  Najrajši bi mu flašo vrgel v glavo.
  Pa petnajstletnik, ki je za našo kelnarco Marjanco, vrgel tiča iz hlač in se drl v rit ti ga bom nabil.

  • Odgovori Simon T. 9. 5. 2019 at 1:08

   Popustile tablete ali je bila preobilica piva ?

  • Odgovori Anonimno 9. 5. 2019 at 7:08

   Vsaka čast! Antološko!

 • Odgovori kekec 9. 5. 2019 at 7:34

  Poslušaj včasih kakšne američane ali pojdi v USofA, tam tako govori večina folka…..she was like and then i was like and then she was just and then i was like…non stop in povsod, v kafiču, restavraciji,o na podzemni, na klopci… Za popizdit.

  • Odgovori Simon T. 9. 5. 2019 at 9:33

   Ze res, ampak Americanom je small talk navada. Pa tudi v navadi jim je nasplosno, da govorijo glasneje. Bil pred leti od NYC do LA.

 • Odgovori kekec 9. 5. 2019 at 9:47

  Kakorkoli, po petih minutah te ima da bi povzročitelju hrupa zabasal cunjo z bencinom v gofljo in prižgal.

  • Odgovori Simon T. 9. 5. 2019 at 12:04

   Meni osebno je bilo po par minutah kot neko cudno zvrgolenje vrabcev. Pogresam NYC. Ne toliko zaradi ljudi. Okej, priznam, zaradi ene osebe. Pa tudi zaradi nasplosne atmosfere. Sem se nekaj razpisal na to temo, pa se ne spodobi da en navaden pisun v komentarjih pod njegovo objavo linka svoje bedarije. 🙂

   • Odgovori Boki 9. 5. 2019 at 13:49

    NYC? Lepo te prosim. Tam so vsi zabiti, se tega ne vedo, kaj in kje je Slovenija. Zrejo hamburgerje, zivijo v prikolicah in gledajo Jerryja Springerja. Pa policija jim diha za ovratnike na vsakem koraku. Kar danes imajo, sicer so to samo dolgovi, v lasti jih imajo tako ali tako kitajci, so si pridobili samo zaradi izsiljevanja in koloniziranja celotnega sveta. Mi smo drugacni, boljsi, bolj fer, zato se nismo druga Svica.Pa ceprav smo pametnejsi. Se dobro, da imamo Putina, vsaj se en dobrosrcnez poleg nas.

    • Odgovori Simon T. 12. 5. 2019 at 2:08

     A ti pa poznas vsak zakotni koticek ZDA ? Ne furaj neke blesave kmetavzarske uzaljenosti za brezveze. 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 9. 5. 2019 at 10:12

  @Simon T.: Menda ne misliš, da plačujem nekemu operaterju naročnino za 100 debinih kanalov? O, ne. Naj se jebejo. 25 evrov na leto dam za Eurosport pa nekaj moram po novem plačevati RTV Slovenija, to je to.

  @Kekec: Saj, ti debili gledajo Netflix in se priučijo samo najbolj butastih veščin, zato pa že cele stavke tvorijo v amerikanščini, vedno samo neke butaste fraze, ob katerih te dejansko prime prav to, kar si predlagal. In to počno ljuje z neko izobrazbo, ki pa je danes itak praktično na izvoli. Že tako se čudim, da mi je uspelo ostati tiho in da ga nisem gladko ozmerjal, ne da bi kaj dosegel, ampak da bi se vsaj bolje počutil.

 • Odgovori kaj pa pica 9. 5. 2019 at 13:24

  Pica je bila dobra?

 • Odgovori Boki 9. 5. 2019 at 13:39

  @jazsembog: Gostilne, tiste prave, kjer je vsepovsod pivo, se najdejo tudi tukaj na Bavarskem. Je pa res, da toliko pametnih ljudi, ki o vsem vedo vse, ne srecas nikjer, razen v Sloveniji. Ce to poslusas ti res ni jasno, kako da smo nekoc sploh vzeli Svico kot merilo, kje nekoc hocemo biti. Bilo bi bolj smotrno ce bi se odlocili, da bomo boljsi celo od Svice, saj smo najpametnejsi. Tudi danes smo sicer se vedno najpametnejsi, ekonomski razvoj in visina mezd pac ni tisto pravo merilo, pravijo. Ce rabis odgovore na vprasanja preberi komentarje pod novicami na MMC-ju. Tam ti razlozijo vse. Zakaj je letalo strmoglavilo, se preden se sploh zacne iskanje crnih skrinjic. Kaksna bo cena naftnih derivatov cez pol leta in zakaj bo taksna. Kako bodo ZDA leta 2006 sle na smetisce zgodovine, Iran, Rusija in Venezuela pa bodo prevzele vlogo vodilnih v svetu, itd. Virtualna slovenska gostilna v vsak globalni dom!

 • Odgovori Boki 9. 5. 2019 at 13:41

  @Matej: aja tako, v Sloveniji vam za ojrosport racunajo samo 25 EUR na leto? Jaz placujem 49,99. Zanimivo.

 • Odgovori Boki 9. 5. 2019 at 13:44

  Aja, pa to, da je SLovenija najlepsa drzava na svetu, je tudi plod slovenske bistrosti. Ni naklucje, da smo se rodili prav v Sloveniji. Izbiral sicer ni Bog, ker ta ne obstoja, ampak za naklucje vsekakor ne gre.

 • Odgovori Matej Zalar 9. 5. 2019 at 14:01

  @Kaj pa pica: NIč posebnega, mislim celo, da je gospo potem zvijalo od vsega težkega.

  @Boki: Mislim, da sem dal 25 evrov, mogoče 29,99. Zanimivo, vsekakor. Verjetno je tudi to zrelo za prijavo na EU-institucije. Tudi sicer mi gredo strašansko na živce, Carltona Kirbyja bi utopil v žlici vode in poln kurec imam oglasnih blokov, v katerih mi že celo leto kažejo ene in iste posnetke najboljših potez Ronnieja O’Sullivana, in to recimo tudi takrat, ko zaradi kakega biljarda že tako ali tako zamujajo z vključitvijo v prenos.
  Vrh pa je, da tega prekletega kanala ne morem gledati v tujini, čeprav se oglašujejo kot Eurosport anytime, anywhere. Ne vem, mogoče lahko pa ti, ker plačaš dvakrat toliko kot jaz.
  Skratka, samo še en primer, kjer se korporacija dela norca iz potrošnika, ker točno vedo, da v tej uspešni deželi, ki se ima za kolesarsko, nimam druge možnosti. Slovenec bo mogoče zmagal na Giru, v Sloveniji pa ne bo prenosa Gira. Uspešni, indeed.

 • Odgovori Boki 9. 5. 2019 at 14:08

  @Matej: imam sreco, da ima nemsko govoreci Eurosport svoje komentatorje. In tedva sta super. Taka taprava. Umirjena, vesta veliko, brez bednih stosov in osladnega smehljanja, kakrsnega je sposoben samo Carlton. Cesar je Carlton se sposoben je tudi to, da po desetletjih komentiranja profesionalnega kolesarstva o le-tem se vedno nima nobenega pojma. Bolje je bilo celo poslusati Alisica, ko je pred leti enkrat nadomestno komentiral smucanje….Miran Alisic, ledenik Rettenbach, Sölden, Avstrija.

  No, zasla sva…ampak v tujini lahko uporabljam svoj Eurosport racun, moram pa sicer poslusati lokalne komentatorje, ce le-te obstajajo.

  • Odgovori Boki 10. 5. 2019 at 11:37

   Torej je tudi Putin del Sorosovega NWO projekta.

   • Odgovori nekdotukaj 10. 5. 2019 at 13:48

    @boki
    dvomim.

    • Odgovori nekdotukaj 10. 5. 2019 at 13:56

     http://www.mirovni-institut.si//?s=kaja+jakopi%C4%8D

     druga z desne na zadnji sliki je urednica MMC, Kaja Jakopič.

     http://www.mirovni-institut.si/tribuna-v-podgorici-o-komentarjih-v-spletnih-medijih/

     Sorošev mirovni inštitut preko nje vodi MMC- RTV Slovenija.

     To v praksi pomeni:
     1. ekipo rezidenčnih mirovno inštitutnih komentatorjev
     2. mirovno inštitutno določeno ekipo administratorjev
     3. mirovno inštitutno določene standarde komentiranje (cenzura državljanov, brisanje komentarjev ljudi ki se z Open Society agendo ne strinjajo
     4. javni servis, ki ga je prevzela zasebna organizacija, katera izvaja cenzuro naročnikov RTV Slovenija in nam odvzema z ustavo zagotovljeno pravico svobode izražanja

 • Odgovori krizaPlačevanjaRTV 10. 5. 2019 at 13:42

  “Plačala. Odšla.”

  Ali sta plačala vsak zase?

  • Odgovori nekdotukaj 10. 5. 2019 at 13:47

   Dvomim.

 • Odgovori Greg 10. 5. 2019 at 14:17

  Haha, kakšno naključje! Ravno včeraj sem resno razmišljal, če bi vstal in šel drugam jest. Po eni minuti sem ga mel dost. Na srečo so se hitro odpravili. Mogoče pa sploh ni naključje in je teh ljudi res dosti. Polno. Povsod. Vedno.

 • Odgovori Matej Zalar 10. 5. 2019 at 16:24

  @krizaPlačevanjaRTV: Ne spomnim se kdoje plačal, ampak saj je vseeno, na koncu sva oba brez denarja.

  @Greg: Ni naključje. Čedalje več jih je.

 • Odgovori Rado 12. 5. 2019 at 7:25

  ” ki je na telefonu gledal tisto butasto Jonasovo oddajo, ”

  Pravzaprav ti zavidam tvoje življenje, ker ti je dostopna visoka kultura in tudi zabava na visokem nivoju, ki jo lahko s svoje pozicije redno konzumiraš. Zamislil sem se nad svojim nivojem, na katerem me lahko Jonas čisto zadovolji.

  Najbrž je to točka, kjer se elita loči od plebsa.

 • Odgovori Matej Zalar 12. 5. 2019 at 10:29

  Sarkazem je nepotreben. Verjetno gre samo za različen smisel za humor. Ceneno podjebavanje Norme Korošec in cenena politična satira, ki posnema Radio Gaga, me pač ne prepričata. Me pa po svoje fascinira, da se znamo na Slovenskem delati norca samo iz politikov/politike, pa še to skoraj izključno iz zahojenih konservativcev, ki so sicer res smešni, a spet ne toliko, da bi jim morali posvetiti vso pozornost in jim pravzaprav s tem zviševati rejtinge? Ah, saj vem kaj je težava. Slab smisel za humor.

 • Odgovori Rado 12. 5. 2019 at 17:58

  Všeč mi je, da si omenil ravno Normo Korošec, ker sem prav o tem napisal blog. Res je, da jo je Jonas poskušal zjebati, a je ni uspel. Odlično se je branila. In to je na koncu Jonas tudi športno priznal.

  V konkretnem primeru se je Norma odlično upirala, a zna kdaj tudi krepko mimo vsekat!

 • Odgovori Matej Zalar 12. 5. 2019 at 20:33

  Punce se je lotil z napačne strani, podcenjevalno, na način “kdo bo koga”, kot da je neumna, pa seveda ni, neglede na to, da mimo tolče. Če naj bi bila oddaja zabavna, pa je bila izbira gosta napaka že v osnovi. Čemu v zabavno oddajo vabiti gostjo, ki ne more biti zabavna, ker je pač zadrta klerikalka? No, saj vemo, zakaj. Upal je, da jo bo osmešil oziroma da bo samo sebe osmešila. To pa je za moje pojme neumen, dobrega zabavljača nevreden koncept.

 • Odgovori Rado 12. 5. 2019 at 21:35

  Ja, lotil se je je seksistično pa kaj? Jaz v seksizmu ne vidim problema. Tudi ženske imajo svoja orožja, svoje diskrecijske pravice s katerimi lahko nevtralizirajo moške. Igra poteka v obe smeri.

  Jonas torej ne. Kdo je potem humorist in satirik na nivoju, po tvoji meri?

 • Odgovori Matej Zalar 12. 5. 2019 at 22:24

  Priznam, da me katerakoli televizijska oddaja stežka spravi v smeh, res pa je tudi, da ne gledam televizije. To sem si ogledal, ker me je zanimalo kako se bo stari odrezal.
  No, saj … reciva, da seksizem niti ni OK, ampak seksizem pač obstaja in je do določene mere čisto simpatičen, morda celo koristen. Ampak prav v tem primeru je bilo to res naporno gledati … neki stari prdec, ki je bil včasih res prvi sveder Ljubljane, pač po 25 letih ne more jahati neke mule, ki v nobenem primeru ne bo igrala njegove igre, ampak bo kvečjemu zjebala oddajo.
  Kaj pa vem, morda ji je pa želel narediti uslugo. Četudi punca demonstrira pred kliniko za splave, ji zdaj zadrte feministke ne morejo očitati, da se ne zna postaviti za pravice žensk, da jih stari fotri ne nadlegujejo s seksističnimi opazkami.

 • Odgovori Robert Masten 25. 5. 2019 at 22:54

  Vseeno, o čem je pa nabijal?

 • Komentiraj