Išče se sponzor

Ko sem pred kratkim posedal ob kavi, sem se ob opazovanju okolice zavedel, da je Ljubljana tako polna keš pičk, da jih sploh ne opazimo več in da se nam niti več ne gnusijo, ker so postale povsem normalen pojav. Videti je celo, da kar tekmujejo, katera bo izpadla kot hujša lovača in ob tem opažam tudi obrat v pristopu dvorjenja.

Če je nekoč prvi korak naredil moški, je zdaj obratno. Kdor ima na sebi nekaj statusnih simbolov, se lahko udobno namesti v bifeju in počaka na primerno namigušo, ki sponzorja išče še bolj obupano kot rekreativni dobrodelni športniki pozornost ob svojih ultra podvigih za dober namen. Ista lovača, ki se dobesedno plazi od enega bleferja do drugega bleferja, bo oholo odgnala nekoga tretjega samo zato, ker ni oblečen v eno tistih trapastih belih srajc z vzorcem na traku pri gumbih in tako moški del populacije, ki se ne more pohvaliti s starim beemvejem, raje sploh ne poizkuša.

Razmah tega kurbirstva lahko verjetno pripišemo tudi slabemu gospodarskemu položaju. Med keš pičkami je cela vrsta mam samohranilk, starih petindvajset let ali manj, ki so videti še pet let mlajše, brez izobrazbe, pogosto brez želje po delu in z bivšim možem, ki ni več tako uspešen, kot je bil, ali pa bivši ženi iz principa, ker se mu gnusi, izplačuje kolikor je mogoče nizke alimente. Navsezadnje ima prav: čemu bi financiral osnovna sredstva za nego nohtov in bikini predela ter vlaganje v razvoj oblin?

Ampak pojavnost keš pičk je visoka tudi med tistimi, ki sploh niso socialno ogrožene, razlika med slabše in bolje situiranimi je samo v tem, da so prve videti nekoliko bolj ceneno od drugih. Denarja ni nikdar dovolj in ne glede na to, ali je po poklicu nezaposlena, prodajalka ali odvetnica, je 500, 700 ali 2500 evrov neto dohodka premalo in zakaj bi se zadovoljila s tem, če lahko upleni še denarnico na dveh nogah, ki jo bo v Portorož vozila v mercedesu, da ji ne bo treba s svojim meganom kabriolet, ali pa bo kakšen naivnež financiral njene poslovne ideje.

V osnovi je to oblika prostitucije. Ulične prostitutke, ki se prodajajo za dvajset evrov, nudijo jasno določene storitve in za svoj denar trdo garajo, zato je to spoštovanja vreden poklic. Keš pičke pa niti ne delajo, ampak samo sesajo in si upajo biti navsezadnje celo sitne, če ni vse po njihovem.

Katera vrsta namiguš se mi bolj gabi, mi verjetno ni treba posebej poudarjati.

Prejšnja objava Naslednja objava

27 komentarjev

 • Odgovori Peterc 16. 6. 2016 at 18:52

  Ti je zenska usla z enim, ki nosi apple watch?

 • Odgovori Anchee 16. 6. 2016 at 20:54

  Objasnjeno.

 • Odgovori Peter Filec 16. 6. 2016 at 21:27

  Zalar, brez zamere, ker objavljam link na tvojem blogu, a dober mesec nazaj sem se ubadal s podobno tematiko…
  http://www.peterfilec.com/realnost/2016/kes-picke

 • Odgovori Primoz 17. 6. 2016 at 5:23

  If it flies, floats, or fucks, it’s cheaper to rent.

 • Odgovori Matej Zalar 17. 6. 2016 at 7:11

  @Peterc: Za tako ne bi žaloval niti pet minut.

  @Peter: Zakaj bi vendar zameril?

  @Primož: !

 • Odgovori kombi 17. 6. 2016 at 10:03

  Zdaj pa čakamo še zgodbico, ki je bila povod za tale prispevek :)) Ali gre le za splošno opažanje?

 • Odgovori Matej Zalar 17. 6. 2016 at 10:21

  Saj je vendar jasno: punca mi je pobegnila z zastopnikom za znanega proizvajalca avtomobilskih platišč, ki si lasti Porsche Cayenne.

 • Odgovori kombi 17. 6. 2016 at 10:29

  Dej nehi, zdravnica? Neviđeno…

 • Odgovori Lisica 17. 6. 2016 at 12:22

  Pomoje je mogla bit kakšna druga (bivša ali vzporedna), ker jaz se ga še vedno držim. 🙂

 • Odgovori filmoljub 17. 6. 2016 at 14:08

  Kot urbani antropolog in opazovalec bizarnosti Slovenistana se niti ne bi smel pretirano čuditi nad tem pojavom; gre za vedenje, ki je staro kot človeštvo oz. vsaj toliko kot najstarejša obrt — samo da dobiva sodobne pojavne oblike (ki pa so na debilni strani Alp verjetno še posebej interesantne). Dokler je povpraševanje, bo pač obstajala tudi ponudba. Če sam nisi ciljna publika, to še ne pomeni, da slednje sploh ni. Se pa tudi sam večkrat sprašujem, kdo pravzaprav to je. Moški v krizi srednjih let?

 • Odgovori Matej Zalar 17. 6. 2016 at 22:24

  Ne čudim se pojavu samemu, ki je seveda pričakovan. Čudim se razširjenosti tega pojava.

  Ciljna publika je pa zelo široka, pogoja sta samo denar ali blef. Slišal sem že za bebca, ki je ženske hvatal s tem, da je ven hodil z nekim ministrom Pahorjeve vlade. Keš pička bi se na to zapalila. Povpraševanje je seveda izjemno in žrtve tukaj v resnici niso moški (razen tisti tepci, ki se v to golazen zaljubijo), ampak keš pičke same. Predstavljaj si, kaj vse gre skoznje, preden jim uspe.

 • Odgovori Spam 18. 6. 2016 at 0:08

  Naslov me je zavedel. Sem pomislil, da ne boš več dobil Specialized koles na test in kot sponzoruša iščeš novega sponzorja. 🙂

 • Odgovori katarina 18. 6. 2016 at 15:01

  vsak(a) ima svoj talent….ponavadi se tisti najdejo, ki se vzajemno zaslužijo, samo gledat ne smeš tega pa je

 • Odgovori Tana 18. 6. 2016 at 16:06

  Kje si pa to odvetnice našel za primerjavo?

  Prvič slišim, da je nezaposlen(a) poklic. 🙂

  Ne vem zakaj, imam občutek, da si jezen nase in na ves ženski svet.

 • Odgovori Matej Zalar 18. 6. 2016 at 20:53

  @Spam: Ostajam na najačem biciklu.

  @Katarina: Saj to je! Meni je vseeno, da se gnjavijo med seboj. Ampak težko jih je gledat, ker so odvratni! Da tega ne bi videl, je pa nemogoče, ker so povsod, razen v kakšnih mišjih luknjah kot je Rog. Pa še tam bi verjetno polovica hitro pozabila na principe 🙂

  @Tana: Tudi jaz ne vem zakaj imaš občutek, da sem jezen nase. Je pa res, da sem jezen na ves svet. Ne samo na ženskega. Odvetnica zato, ker sem želel poudariti, da je ta pojav pogost ne glede na poklicni status. Navedel bi lahko tudi arhitektko ali piarovko.

 • Odgovori darja 18. 6. 2016 at 21:12

  Kako je Lisica luškana – gledam tudi twitter. In seveda 3x bolj nabrita od Chefa. Recimo….. 😛

  Kaj naj še rečem? Če bo kdaj moja babi v bolnišnici…in se srečamo – jaz bom kar rekla: “Jaz vas poznam… boste 2x bolj pogledali našo babi, plizzzz?”

  Vsi smo ene ‘prodajalke’, fehtarji. Vsi smo se v skrajnih okoliščinah spustit na kolena. Pa naj bo dohtar, policaj, gasilc… baba na EU…..
  Kako se pa kdo znajde vsak v reali – jaz nikogar ne obsojam.

  Te ‘kešpičke’ naredijo ogromno dobrega! In nič naj jim ne zavidamo. Še manj, da jih obsojamo!
  Verjemi, Chef!

 • Odgovori Ptujčanka 19. 6. 2016 at 4:27

  SIMPL rešitev imam 😉 Prite na štajersko! 🙂 po prave skromne in pridne štajerke. Lušne, pa čeprav brez D&G torbic… če vas to ne moti seveda…. 😉

 • Odgovori Odvetnica 19. 6. 2016 at 12:25

  Se lahko do neke mere strinjam s člankom, ampak iz lastnih izkusenj povem, da je enaka tendenca v moskem svetu…neizobrazeni, s ponaredkom Gucci srajcke, LV pasom in očkovim BMW paradirajo po Ljubljani in v ASu pijejo Moet Chandon cel vecer en deci, v resnici pa ne delajo nic, nimajo nobene izobrazbe in
  perspektive, kaj šele kej v glavi, zivijo cel teden od bureka na Miklosicevi…gnus!!! To da je ženska isce nekoga, da jo zivi je se nekako, (sploh verjetno ker ima bivsega, ki ji ne placuje prezivnine, pa ne zato ker se mu gnusi, ampak ker nima za burek) ampak to, da tip isce zensko,
  ki ga bo zivela – bruh! In takih je v Sloveniji na
  tone…en petek v ASu in mas dost za nadaljnje leto…tko da mogoce ob vsej tej motivaciji stopi malo iz okvirjev in napisi se soroden clanek o moskih “lovacah”…;)

 • Odgovori lojze 19. 6. 2016 at 16:59

  Kje pa so te lovuše, kam se je najbolj postavitit da kako ujameš? Z<animam se za "kolega"

 • Odgovori Matej Zalar 19. 6. 2016 at 18:20

  @Darja: Pa kje si bila? Z Lisico sva se že ustrašila najhujšega. Dobrodošla spet med nami. Saj veš da si moja najljubša komentatorka?

  @Ptujčanka: Situacija je POVSOD boljša kot v Ljubljani, ne glede na to, ali ženske nosijo originalne torbice D&G, ponaredke iz Banjaluke ali pa kaj tretjega. Ampak žal živim v Ljubljani, brez želje, da bi v Sloveniji bival kjerkoli drugje, ženske pa tudi ne iščem.

  @Odvetnica: Tudi o tej golazni bom v kratkem kaj napisal. Nisem pa čisto prepričan, da iščejo žensko, ki ga bo živela. Mogoče tako mislijo ženske. V resnici iščejo jebaćino. In so izredno uspešni. Ali to več pove o moški ali o ženskah tega tipa, je pa drugo vprašanje.

  @Lojze: Lepa. Tvojemu “kolegu” priporočam katerokoli lokacijo v stari Ljubljani, najbolj bogata izbira pa je po mojem v Asu, kjer res srečaš vse na kupu … od visoko situiranih prasic pa do začetnic v rdečih tangicah pod belimi hlačami. To je elita po ljubljansko: na enem kupu je vse, od high-class mafije in pravniške elite pa do skladiščnikov, ki, po nabijanju mišičnega tonusa v fitnesu, zvečer oblečejo belo srajco in blefirajo, da so blazni uspešneži.

  • Odgovori valentina smole 2. 7. 2016 at 14:42

   @Lojze: Lepa. Tvojemu “kolegu” priporočam katerokoli lokacijo v stari Ljubljani, najbolj bogata izbira pa je po mojem v Asu, kjer res srečaš vse na kupu … od visoko situiranih prasic pa do začetnic v rdečih tangicah pod belimi hlačami. To je elita po ljubljansko: na enem kupu je vse, od high-class mafije in pravniške elite pa do skladiščnikov, ki, po nabijanju mišičnega tonusa v fitnesu, zvečer oblečejo belo srajco in blefirajo, da so blazni uspešneži.

   Eden daleč boljših komentarjev 😀

 • Odgovori Tana 20. 6. 2016 at 12:54

  @Matej,
  torej je situacija pri tebi še precej hujša, kot sem predvidevala; glede jeze mislim …
  Me je pa, moram priznati, kar srh spreletaval, ko sem brala tvoje komentarje o jebačinah in prasicah in podobnem; skratka moje mnenje je, da nimaš nobenega občutka še manj pa spoštovanja do žensk.

  • Odgovori kren 20. 6. 2016 at 14:00

   In kako drugače naj bi imenoval te osebke? Vzdrževani družinski člani?

   • Odgovori katarina 20. 6. 2016 at 14:48

    umiram od smeha….vzdrževani družinski člani 😀

 • Odgovori Matej Zalar 20. 6. 2016 at 18:43

  @Tana: Prehitro delaš preveč ostre zaključke, medtem ko jaz vulgarne izraze, vsaj v pisani besedi, uporabljam kolikor je mogoče tenkočutno 🙂 To, da se mi prasice, ki imajo po mojih kriterijih manj dostojanstva od običajnih cip, gabijo v dno duše, nima ničesar opraviti s spoštovanjem do tistih pripadnic ženskega spola, ki jih cenim zaradi hvale vrednih dosežkov na različnih področjih.

  @Kren: Izvrstno! Politično korektno. Da ne bo slučajno kakšna užaljena.

 • Odgovori Izabela 21. 6. 2016 at 9:27

  Ko to prebiram iz spoštovanja vredne razdalje do Ljubljane , ne morem verjet , da živite v taki Sodomi.
  Mislim, da malo pretiravaš, tako kot vedno, ko te bes zanese. Potem pa dobi človek občutek, da je v Ljubljani tako. Me je kar strah poslat sina študirat tja, da ga kaka taka ne dobi v kremplje, reveža neizkušenega.
  Iz vsake situacije znaš naredit berljiv članek, ki potegne bralca do zaključka. Še nikoli nisem uspela začet in sredi pisanja prekinit in si reči, to je pa eno navadno nakladanje in sranje. 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 21. 6. 2016 at 11:31

  No ja, tako hudi spet ni … če mali že na daleč ni videti kot da ste puni ko brod, verjetno ne bo panike. Sicer pa … vso srečo Č)

  Hvala.

 • Komentiraj