Marjan Šarec: Ta zajec ne bo videl ražnja

Ob nastopu Marjana Šarca v soočenju s predsednikom Pahorjem  sem bil zgrožen. Kako je mogoče, da je ta človek sploh lahko župan mestne občine? In kako je mogoče, da se je prebil v drugi krog volitev za predsednika države? Smo res padli tako globoko?

Pred desetimi leti smo se posmehovali retoričnim bravuram ministrov in poslancev državnega zbora, misleč, da so to preslabi kadri za predstavnike ljudstva Republike Slovenije. Ampak Jelovški, Grimsi in Pukšiči so bili nekoč vseeno v manjšini. Ob Möderndorferju, Čušu, Hanu, Kordišu, Mahniču, Pojbiču, Trčku, če naštejem tiste, ki mi gredo iz različnih razlogov – pomanjkanje inteligence, populizem, nesramno vedenje, nesposobnost, oblačilna kultura, slab smisel za humor – najbolj na živce, ima človek občutek, da osli v parlamentu zdaj zasedajo dvotretjinsko večino. Če bi se večkrat oglasili tisti, za katere nismo še nikoli slišali – in s tem, da jih sploh ne poznamo, ni po mojem nič narobe –, bi bil ta občutek verjetno še bolj očiten.

Pahorju ni težko očitati populizma, še manj, da prepogosto spominja na pajaca, a v nobenem izmed položajev na Instagramu in z nobeno od afektiranih izjav, ki jih lahko pripišemo kvečjemu vplivu prepovedanih substanc, ne izpade tako butasto kot Šarec, ko igra nekoliko vljudnejšega, a očitno ne bistveno inteligentnejšega Serpentinška. Kateri normalen predsedniški kandidat bi na vprašanje koga bo postavil za svetovalce, če bo izvoljen, odgovoril s tako lovsko-kmetavzarskim stavkom, ob katerem navsezadnje niti ničesar ne izvemo: »V življenju nisem nikoli kuril ražnja dokler je še zajec tekal po gozdu.«1

Še hujši klovni, ki so v prvem krogu volitev kradli čas in prostor za vsebinsko debato, so relativizirali Šarčev spektakularni deficit, ki je očiten na praktično vseh področjih, ki se jih s Pahorjem dotakneta v debati ena na ena. Žalostno je gledati in poslušati retorično šibkega in pretirano ofenzivnega fanta, ko  zatikajoče klati na pamet naučene floskule in z vreščavim glasom nadira predsednika države, kot da se prepirata v tuhinjski beznici. Šarec ne zmore resnejše kritike od vtikanja v kozmetiko Pahorjevega delovanja in ekshibicionizem na družabnih omrežjih, ko debata nanese na resne teme, pa dokazuje, da predsednik države res ne sme postati amater, ki je edine politične izkušnje pridobil kot župan polurbanega naselja in nekaj okoliških vasi.

Ko nanese na resnejše teme, pa Šarec ne zna Pahorju očitati drugega, kot da se ni v slogu levičarske politične korektnosti – kot pred njim Danilo Türk, najslabši predsednik države v zgodovii Republike Sovenije – vtikal v odločitve vlade, in da ni obsojal vsega, kar so politično korektni mediji označili za sovražni govor. Očital mu je tisto, kar je Pahor nekoliko nespretno zapakiral v stavek, da ni moralna avtoriteta – kar pravzaprav moramo pričakovati od predsednika države, če na tem mestu nočemo imeti pridigarja, ki dodatno neti sovraštvo med ljudmi.

Ob Šarcu me zatorej resno prime, da bi prekršil svoja načela in dejansko glasoval za manjše zlo. Ne le zato, da slučajno ne bi zmagal ta kmetavz, ampak tudi zato, da mu slučajno ne bi preveč zrasla krila in bi se dejansko skušal preseliti v parlament, če ne celo na funkcijo, kjer bi lahko res naredil preveliko škodo. Bog pomagaj Kamničanom. In bog pomagaj Sloveniji, če ga bodo strici slučajno res nastavili za novega voditelja tako imenovane levice.

 1. Pri 48:30, skrajno zabaven je tudi prevod v znakovni jezik. []
Prejšnja objava Naslednja objava

56 komentarjev

 • Odgovori filmoljub 7. 11. 2017 at 20:18

  Jaz sem sprva nameraval voliti proti Boratu (torej za Šarca), zdaj pa se počutim neumnega in se na volišču verjetno ne bom niti prikazal, saj sta obe možnosti bolj ali manj slabi.

 • Odgovori J 7. 11. 2017 at 20:18

  Imaš slabega klovna, ki hoče biti predsednik in imaš slabega predsednika, ki hoče biti klovn. V tem trenutku res ne vem kako bi lahko kdorkoli zajebal toliko (resnih) stvari, kot jih je Pahor v celi karieri (no, mogoče Šiško) 🙂 Sklicevanje na politične izkušnje je, vsaj v tem dvoboju, absurd. Imaš res tako kratek spomin? Recimo, da imam več upanja v to, da se kmeta nauči malo diplomacije in drugih političnih iger, kot pa da bo Pahor kdaj dober komedijant.

 • Odgovori DavidM 7. 11. 2017 at 20:42

  No, mi je kar odleglo, da je še kdo podobnih misli. Pa saj to je neverjetno – po omenjenem groteskno-tragikomičnem soočenju, se je dalo zaslediti večinoma mnenja a’ la ‘Šarec peljal scat Pahorja’ ali pa celo (Dnevnik , Igor Ž.Žagar: ‘Šarec razgalil Pahorjansko sluz’)…Očitno medsvetovi res obstajajo.

 • Odgovori Disguy 7. 11. 2017 at 20:57

  Eno leto po izvolitvi Trumpa isti mediji, ki so se takrat nad tem zgražali, zdaj navijajo za Šarca 😀 Če ni na voljo nobene druge izbire je tudi tak zahojenec proglašen za primernega kandidata in populizem povsem sprejemljiv.

 • Odgovori p 7. 11. 2017 at 21:21

  Kamnik je tako daleč od mestne občine kot je šarec od klovna. je zajeban in determiniran. in če ne bo predsednik bo drugo leto reinkernacija ceraja in jankoviča.

 • Odgovori jazsembog 7. 11. 2017 at 22:44

  Žal, toda to je slovenska realnost. Lapanje v tri dni, brez učinka. Kdo normalen pa bo kandidiral v taki družbi, kjer je toliko agresivnosti in boljševiške mentalitete. Boljše se umakniti, in še boljše se preseliti. In biti tiho. Za zdaj, mogoče bo prišel čas, ko bo narod bolj zrel. Čez 20 let, mogoče, ali pa tudi ne.

 • Odgovori Seamus 7. 11. 2017 at 23:02

  Kamnik ni mestna občina!
  In v Kamniku je skoraj 60% volivcev volilo za Šarca! Nagradno vprašanje – ali zato, da se ga znebijo ali, ker se jim zdi primeren predsedniški kandidat. Pomoje drži to drugo.
  @P – ne zajeban, debil je. Ker če bi bil zajeban bi tisti komunalec zgubil službo, ker bi ga pod mizo zjebal. Tako ga je pa nadiral sredi ulice, vsem na očeh.

 • Odgovori Spam 7. 11. 2017 at 23:03

  Narod tone samo globlje. Mislim, da nam ni pomoči.

  Naslednja poteza Šarca je parlament.

 • Odgovori Blaž 8. 11. 2017 at 6:12

  Matej, dobro napisano! Menim, da gre Pahorju očitati bolj kot ne le neprimerne izjave, zaradi katerih pa bi kot “politična praksa” določa moral odstopiti. Neprimerne izjave, ki namigujejo na seks, očitno sekajo iz njega in ni bila samo ena taka izjava (najbolj znana miška). Preostalih 95% svojo predsedniško funkcijo opravlja korektno.
  Šarec pa ni ne za na politični oder, ne za na stand-up oder. Nič od nič. Njegov način govorjenja in argumentiranja je za……očitno nikamor. Nevem kako je ta oseba lahko bila komik…najbolj smešno-žalostna zadeva, ki jo je storil je bila uvrstitev v drugi krog.

 • Odgovori Matej Zalar 8. 11. 2017 at 6:56

  @FIlmoljub: Ja, ampak mislim, da je Šarec mnogo, mnogo slabša možnost. Poglej, Pahor je vsaj sposoben opravljati funkcijo predsednika. Pustimo to kako jo opravlja. Je pa vsaj sposoben. Šarec ni niti to.

  @J: Po mojem se Pahor, ko se ugasnejo kamere, na tako imenovanem diplomatskem parketu vede čisto vzdržno. Seveda nikoli nisem rekel, da je bil Pahor uspešen premier, ampak nasprotno, bil je še slabši kot Cerar – a mu je treba šteti v olajševalno okoliščino, da je bil predsednik v res neprijetnem obdobju (obema pa moramo v oaljševalno okoliščino šteti koalicijo z jastrebi, ampak tudi za to sta si sama kriva). Bi pa težko rekel, da je zelo slab predsednik države. Seveda, ima izpade, veretno bi lahko med dvema milijonoma Slovencev našli tudi boljšo izbiro, ampak politiko smo prignali do te točke, da dobre izbire sploh ni. In ne mislim, da je drugod po svetu kaj drugače.

  @DavidM: Z zdravim razumom nerazumljiva medijska naklonjenost je še en razlog več zakaj nikakor ne smemo voliti Šarca. To samo potrjuje sume, da so ga nastavili tisit Pahorjevi strici. Videl sem tudi, da mu je Planet Siol v oddajo nastavil sina nekega nasilnega roparja, ki ga Pahor ni pomilostil. Skrajni populizem, odvratno! Potem so celo zapisali, da se je Pahor ob tem srečanju izkazal slabo. Nasprotno, izkazal se je odlično!

  @Disguy: No ja, Šarca vendarle ne bi primerjal s Trumpom. Vprašanje tudi, če ne bi bil Trump boljša izbira 🙂

  @P: Vem, da Kamnik že dolgo ni več mesto, nisem pa vedel, da tudi uradno ni mestna občina … če bo Šarec postal novi Janković in Cerar, bom kar malo presenečen nad očitno vsemogočnimi sposobnostmi stare levice, da volivce prepričajo v izvolitev tako zelo različnih karakterjev, kot so navedeni. Ob vsaki taki izvolitvi mi je bolj jasno zakaj je Janša tako bolestno zagrenjen. Saj po svoje sem tudi jaz.

  @Jazsembog: Če se bodo tisti, ki se zdaj izseljujejo, čez deset let vrnili, potem mogoče lahko upamo na bolj zrelo družbo. Ampak močno dvomim, da lahko uspejo v tako zaprti družbi.

  @Seamus: Res sem mislil, da je tudi Kamnik mestna občina. No, res je, da je spalno naselje. In da je Šarec verjetno s tem čisto zadovoljen. Večina Kamničanov pa tudi. Kamničani so ga pa verjetno v podobnem odstotku volili tudi za župana, tako da rezultat ni presenečenje. V Kamnikih lahko zmagujejo taki pajaci, v parvenijskih Ljubljanah pa taki, kot je Janković.

  @Spam: Ja, ampak do kje lahko seže. Bojim se, da bom spet presenečen ob ugotovitvi, da zelo visoko.

  @Blaž: Ta oseba je bila lahko komik zato, ker je igral samega sebe. Saj to je po teh soočenjih jasno. Samo še kletvico pridoda v vsak stavek in govori z domačim naglasom, pa je to Serpentinšek. Najlaže je imitirat stereotipne primitivce (in geje). In tudi največ ljudi se reži stereotipom o primitivcih (in gejih).

 • Odgovori kekec 8. 11. 2017 at 9:09

  V resnici bi vsem naredil uslugo če bi preklopil kar na Serpentinška. Tako bi Pahorja lahko utišal vsakič ko odpre usta in začne blebetat (tip dejansko v zadnjih petih letih ni izjavil ničesar (z besedo: nič) kar nebi bilo blebetanje. Nič, prazni stavki, namenjeni samim sebi. Ostaja pa osnovno vprašanje koga postaviti ob bok orangutanu (trumpu). Če imaš na voljo pavijana in šimpanza je težko izbrati neopico. In konec koncev, kdo se ga naliva na evropskih in svetovnih srečanjih in se slika z ostalimi majmuni in ženske polovice grabi za rit je popolnoma vseeno, lahko tudi Mahnič, Grims ali Hanžek v jelenčkovem puloverju.

 • Odgovori Matej Zalar 8. 11. 2017 at 12:36

  @Kekec: Že po prvem krogu sem napisal, da bi bila verjetno pristna Serpentinškova taktika morda celo uspešna, tako pa možakr ni ne tič, ne miš, preveč podeželski za mestno rajo, in premalo odločen za podeželske žene in može.

  Ne bi pa rekel, da Pahor ne pove čisto nič pametnega. Seveda tudi klamfa tja v tri dni, kar se navsezadnje od diplomatskega jezika tudi pričakuje (ne pričakuje pa se Šarčeve ali, če hočeš, Trumpove aufbiks logike brez smisla za realnost). Kako zelo neprimeren je za predsednika Šarec, se je pokazalo ob tistem histeričnem nadiranju Pahorja, naj že pove, kdo so ti strici iz ozadja, da bo ocenil, če se mu sploh splača postati predsednik ali je bolje, da odneha. Ja kaj pa on misli? Da je služba predsednika države preprosta? Da mu ne bodo srali po glavi vsi mogoči pacienti z vsemi mogočimi nespodobnimi ponudbami? Da se je preprosto strinjati s politično nekorektno namestivijo rezalne žice na južni meji, če nam je ta živa cšeč ali ne? Da je preprosto poslušati zgodbe vseh tistih zapornikov, ki mislijo, da bi jih bilo treba pomilostiti?

  In ko gre za taka vprašanja, Pahorju zaupam mnogo bolj kot Šarcu – seveda pa mu tudi nikdar več ne bi zaupal izvršilne funkcije.

 • Odgovori filmoljub 8. 11. 2017 at 13:02

  Temeljni problem demokracije in volitev: kaj storiti, ko ti nobena od opcij nikakor ni všeč? Izbrati še najmanjše zlo, samo zato, da “opraviš državljansko dolžnost” (ki si jo itak plačal) in boš pozneje upravičeno razočaran nad lastno izbiro? Ali bojkotirati volitve in s tem pripomoči k temu, da zaradi nesorazmerij slabega volilnega sistema pretehta prav tista neželjena opcija? Sprašujem se, ali je tudi ta dilema specifična za Butale, ali pa je v današnjem svetu itak vselej in povsod tako (in je bitka že vnaprej izgubljena).

 • Odgovori Matej Zalar 8. 11. 2017 at 14:01

  Tako je povsod. Poglej ZDA. Ali Francijo.

 • Odgovori filmoljub 8. 11. 2017 at 14:24

  Ravno danes poslušam, kako 2/3 Američanov ne podpira Trumpa in da je ta odstotek vedno večji (ne glede na strankarsko ne/pripadnost). Je potem kaj narobe s to sliko?

 • Odgovori Matej Zalar 8. 11. 2017 at 17:14

  Saj ga tudi pred volitvami niso podpirali, ampak so potem nekateri zanj volili zato, ker se jim je zdel manjše zlo, drugi sploh niso volili, tretji so se pa zmotili.

 • Odgovori Aleš 9. 11. 2017 at 9:49

  Mislim da marsikomu ni jasno kaj je funkcija predsednika države in predvsem kaj predstavlja (ljudstvo). Ko protikandidat drugemu reče da je “baraba”, se očitno ne zaveda da je s tem stavkom ravno užalil tisti velik delež ljudi ki so že in še bodo glasovali za to “barabo”. S to izjavo se je postavi ob bok vsem podobnim izjavam Janeza Janše ko žaljivo komentira rezultate volitev in referendumov…

 • Odgovori filmoljub 9. 11. 2017 at 10:55

  Kakorkoli obrneš (in ne glede na volilno udeležbo), je Miki Šarec bržkone že popušil, sploh sodeč po teh soočenjih, kjer mu res tragično primanjkuje kilometrine in komunikativnosti.

 • Odgovori party-zanka 9. 11. 2017 at 12:40

  No, no, zdaj ga pa serješ, to pa ni lepo.
  Čas je za nove ksihte in da gredo partizani nazaj v hoste. 😉

 • Odgovori Matej Zalar 9. 11. 2017 at 15:44

  @Aleš: Kaj pa vem, po svoje je določen delež ljudi užalil, ampak mu določen delež tudi ploska, češ, ta si pa upa, dobro mu je povedal. Vtej meščanstva oropani deželi je ljudem malo mar za dostojanstveno nastopanje in bolj cenijo Serpentinškov način debate. Se pa strinjava, da mu lahko taka retorika prej škodi kakor pomaga – in bolj, ko ga gledam, težje verjamem, da lahko na parlamentarnih volitvah doseže vsaj približno dostojen rezultat. Me pa seveda ne bi presenetilo – preveč ljudi noče sprememb (četudi to trdijo).

 • Odgovori Ena državljanka 9. 11. 2017 at 17:34

  Matej – nehaj srat!
  Pahor naj bi bil dober predsednik? Samo poglej njegov ksiht! Njegovo bedno laufanje okol ljudi.
  Vse njegove napake, mutenje! Ni naredil nič!

  Pa jasno je, da lahko udari po mizi! Da je za narod! Saj ni treba, da je vsak mišji rep uzakonjen!
  Naj pride med ljudi, ko jokajo!!

  In ŠAREC ima stik z ljudmi, Kamničani ga poznajo in so ga podprli. Ker se dela, ker je uspešen!
  Pa kaj, če je nadrl enega komunalca. Verjetno enega na javnih delih, ki ga plačuje Občina!

  (Zanč je eni kupovalki mlek padu na tla in je bila bomba. Pride prodajalka z nohti od 2 cm in enim papirnatim robčkom! In tapka lužo… Da sem jaz jaz šef, ji prinsem eno coto. Ko bo zglancala, se bo javila pri meni! Zadnje opozorilo, “Če ne znaš delat, boš jutri letela!” )

  To se vam zdi absurd?

  Preberite si novelo Godine! Če boste vzrtrajali na PAHORJEVEM hinavstu, bo še 5 let isto!

  Tudi Šarec ni perla. Je pa ljudski. In preživel je Pahorjevo posmehovanje, Njegov grozljiv ksiht!
  PAHOR bo crknu od hudega! Pa si tip res ne zasluži še enega mandata!

  Jaz ga videt ne morem!

  • Odgovori Anonimno 13. 11. 2017 at 20:00

   Butara, najboljse bi bilo, ce bi ti tisto mleko z jezikom tapkala….ti ne bi skodilo, ga vsaj vrtela ne bi tam kjer ni potrebno!!!

 • Odgovori Ena državljanka 9. 11. 2017 at 17:53

  PAHOR je že davno izgubil stik z realnostjo.
  Mora imet prekleto slabe svetovalce na šihtu. Itak si je pa navlekel največje barabe, lumpe.
  Ker njegov moto je: “Vzemi v službo sovražnike. Se jih znebiš in delajo v tvojo korist!”

  Ta tip ni sposoben furat niti svoje družine! Tega tipa so nategnile tajnice. Ta tip nima pojma!
  Špila nekaj, ko cvetijo jablane! Drugje ga ni!

  Pa ne me jebat, da je predsednik tako izničena funkcija!! Ste videli en video od Putina? Ko joka narod?
  10 minut debate, en podpis……….. rok rešitve?????? DANES!! Kravatarjem je vidno tekel znoj s čela 🙂

  In mislim, da bo ŠAREC to poštimal. Vsaj nekaj!

 • Odgovori Ena državljanka 9. 11. 2017 at 17:59

  In Pahorjeva top uspešnost v petih letih je pokop kosti iz Hude jame. Pa spomenik sprave.
  (kdo mu je to dovolil,?) Ne se zajebavat z našim denarjem!
  MI pa živimo zdaj, tukaj! Ne 100 let nazaj!

  En blefer je Pahor in čas je, da se spelje!

 • Odgovori Ena državljanka 9. 11. 2017 at 18:03

  Na rudeči preprogi bi pa vsak od nas blestel, saj imamo Benedettijevo. 😛

 • Odgovori Matej Zalar 9. 11. 2017 at 18:46

  Kaj si pa ti vzela danes?

 • Odgovori Anonimno 9. 11. 2017 at 18:51

  Kaj pa naj bi naredil novi predsednik več od sedanjega oziroma kaj sedanji “Ni naredil nič!”? Kaj točno pričakuješ “ena državljanka”, da bo Šarec naredil kot predsednik? Po njegovih pristojnostih, ki jih ima, me zanima.

 • Odgovori Ena državljanka 9. 11. 2017 at 20:30

  Matej – nč nisem na vzela! Niti limone v Lidlu 🙂

  Toooooooooook mam pun kurac Pahorja. Kaj vidite na njemu?
  Še ŠAREC je premil za našo svojat!
  UDARIT BI MORAL še bolj!

  Predsednik je Putin, predsednik je Madžarski………. ne pa naši sluziji!

  Ne se zajebavat! In pojdite volit ŠARCA!

 • Odgovori Ena državljanka 9. 11. 2017 at 20:44

  Ej, v ekipi ima Pahor Aljo Brglez! Vam to pove vse?
  Pa še enega muzlarja za stike z javnostjo. Ki je bil ves čas proti njemu. Ga je zaposlil in ima mir.
  Pederčina nesposobna!
  Ena sama golazen!

 • Odgovori Ena državljanka 9. 11. 2017 at 20:47

  In naj ne lapa nekaj simbolično…………. fak!
  To lahko jaz, ti, vi….. ! Vsak cigo!

 • Odgovori Ena državljanka 9. 11. 2017 at 21:02

  Jaooo, res ne prenesem face Pahorjeve! Gledate njegov ksiht? ZDAJ NA TV!
  To mora bit en tok zatežen tip, ne prenese lastne familije. Kakšn ksiht oduren ima.
  Tak muzlar je predsednik?

 • Odgovori aljo 10. 11. 2017 at 6:23

  Fak, ena državljanka je shekala tale blog.
  Teh komentarjev ni več za brat.

 • Odgovori Matej Zalar 10. 11. 2017 at 8:49

  Čas bo pokazal ali je bila to enkratna epizoda zaradi vpliva drog ali pa imamo novega norca.

 • Odgovori Tana 10. 11. 2017 at 9:14

  Pahor je že svoje pokazal in dokazal, da je “nula od nule”, da je klovn, pa še to ne(posrečen).

  Zdaj so na vrsti drugi, pa če je to Šarec, ker je samo ta opcija “naj bo pa Šarec”.

  Mene namreč ob Pahorju prime (tako kot tebe ob Šarcu) in sem dala svoj glas Šarcu. 🙂

 • Odgovori Anonimno 10. 11. 2017 at 14:57

  Hmmm, kaj je manjše zlo?
  Šarec kot novi Pahor ali Šarec kot novi Cerar?

 • Odgovori filmoljub 11. 11. 2017 at 7:17

  Se mi kar zdi, da bom (spet) izbral tretjo možnost. 😎

 • Odgovori Anonimno 11. 11. 2017 at 9:15

  Fantje ne se zajebavat. Matej je odlično opisal Šarca in če ljudstvo (vključno z državljanko) nebi tripalo na poceni floskule in napake o stricih iz ozadja bi bilo to hitro jasno. Tako kot je jasno vsakemu, ki je imel opravka (pa ne tako, da ga je srečal v trgovini) z njim kot županom. Njegov domet je točno to, kar vidimo na soočenjih – omejen. Če Kamnik kot občina napreduje, je za to zaslužna občinska uprava in ne Šarec. In vsakemu ki je kdaj imel opravka z njimi to ve. Problem je, ker jih (nas) je premalo. Vključno (očitno) s Kamničani.

 • Odgovori Anonimno 11. 11. 2017 at 9:16

  Napake = napade.

  Jebemti autospeling.

 • Odgovori filmoljub 11. 11. 2017 at 9:34

  Sem Kamničan in tista edina izkušnja, ki sem jo imel z županom (ko sem mu pred časom poslal e-mail glede nekega občinskega vprašanja, na katerega je odgovoril zelo hitro in prijazno), je pozitivna. Ampak vseeno ne bom volil zanj. Edina funkcija slovenskega predsednika — če kdo tega še ne ve — je ta, da je videti dobro na fotografijah s Kolindo ali Putinom ali pa ko polaga venec na grob neznanih junakov. In da zna kdaj kaj artikuliranega povedati. Pahor je videti dobro, visok in zagorel in z bleščečimi plastičnimi zobmi, ampak vseeno ne bom volil zanj — ker mu po vsem sranju, ki ga je zagrešil ali zamolčal, te funkcije enostavno ne privoščim in ga ne maram za predsednika. Kaj mi torej ostane? Tretja možnost. Sicer pa so bila ta predsedniška soočenja, ko se je govorilo o tem, kaj “naj bi predsednik naredil za državo” (od sociale do zdravstva in upokojencev, nema da nema), ekvivalentna zadnjemu referendumu v Absurdistanu na debilni strani Alp — za katerega so Butalci verjetno še vedno prepričani, da se je izbiralo o tem, ali naj tretji tir bo ali ne.

 • Odgovori Anonimno 11. 11. 2017 at 22:35

  Ah, pa ja ne misliš, da je odgovoril on osebno? V najboljšem primeru je prebral, pa tudi to dvomim. Ne vem, kaj je bila tema dopisovanja, ampak dvomim, da bi znal vsebinsko odgovorit na kakršnokoli resno (da ne rečem strokovno) vprašanje. Tega od človeka, ki se kot župan opredeli do npr. prometnih problemov glede na svojo pot do službe, da prostorsko načrtovanje razume z vidika svoje parcelne meje s sosedom ipd, niti ne moreš pričakovat. In meni vsebina njegove kampanje deluje, kot bi za glavne poudarke šel brat spletne forume na 24ur in rtvslo in iz vseh komentarjev o teorijah zarote in stricih oblikoval ene par udarnih ‘misli’. In očitno to tudi pali pri volivcih, ki, resnici na ljubo, prav tako nimajo nobene vsebine.

  • Odgovori Seamus 11. 11. 2017 at 22:49

   Saj zato bi se ga pa znebil. Samo dejansko zadnje čase razmišljam ali sem res tako hudoben, da ga privoščim celi Sloveniji? Po drugi strani pa, če mu ne uspe sedaj, bo pa na parlamentarnih volitvah 16 reinkarnacija novega obraza in premier. Tole sem napisal z največjo nejevero, samo nisem hotel dati spredaj lahko postal premier, ker mi je že sama misel na to bizarna, v resnici (tam nekje, globoko v sebi) me pa ne bi grozno presenetila, ker se močno strinjam s tvojim zadnjim stavkom.

 • Odgovori Ena državljanka 12. 11. 2017 at 1:40

  MI pa gremo volit Šarca. Ker smo za spremembe.
  A vi bi pa kar stopicali na mestu……. že 26 let pa še par let?
  Se sploh še kaj zavedate ali ste čist imuni?

 • Odgovori Ena državljanka 12. 11. 2017 at 2:00

  @ anonimno – Ja kaj bi Pahor odgovoril? Ima zaposlenih 38 ljudi.
  Kaj misliš, da on sam pametuje? Samo bere. Res pa je možno, da zvečer doma trenira pred ogledalom.

  In mene res blazno moti, ker se PAHOR nasmehne, že v drugi sekundi pa ima čisto drug ksiht.
  Ne se mi nasmihat, če glumiš!!!

  Bomo videli zvečer. Matej, dam za pir, če zmaga…….. 😛 Nisem zadetka in nisem norc!

 • Odgovori filmoljub 12. 11. 2017 at 7:39

  Kar zadeva Šarčevo dopisovanje: verjetno je res, da ni odgovoril on osebno (čeprav je bil ton sporočila tak, da bi mirno sklepal o tem), ima pa vsaj stvari urejene in delujejo — ampak ni važno, saj se strinjam, da ne zna normalno povedati dveh artikuliranih stavkov. Recimo, da bi se glede tega lahko še naredil in da je imel Borat neprimerno več časa za brušenje javn podobe in komunikativnosti. Zato pa je tak mojster sprenevedanja in kazanja lažnivega, pokvarjenega obraza.

 • Odgovori Matej Zalar 13. 11. 2017 at 14:30

  Jaz sem pod zaporedno številko 3 obkrožil Ivana Krambergerja. @Filmoljub je izbral Čaka Norisa.

  Za koga pa si volil ti?

 • Odgovori Gašper Jamšek 14. 11. 2017 at 23:03

  Prosim za 3 dobre argumente, oziroma videnja, v katerem pogledu se domneva, da je Pahor res tako boljši predsednik, kot bi bil Šarec.
  Razen tega, da vam nekje v ozadju glave diši po kmetih in Serpentinšku.

  Ta njegova izjava glede zajca ter ražnja je zame še vedno 3x manjši fail kot “opa miško, dajmo”!

 • Odgovori Matej Zalar 15. 11. 2017 at 8:44

  Saj izjava o zajcu sploh ni fail, je samo eden izmed dokaz, da se ne zna normalno pogovarjati na ravni, ki se jo od predsednika države pričakuje. Tega recimo ne zna niti Donald Trump pa ga imajo vsi v zobeh. Moj glavni argument, ki velja za tri, je, da ne želim na mestu predsednika države nekoga, ki ima izkušnje samo z županovanjem v majhnem mestecu z nekaj okoliškimi vasmi. To je tako kot da bi direktor podjetja s tremi zaposlenimi, ki deluje lokalno, prevzel podjetje z 200 zaposlenimi, ki deluje na globalnem trgu. A ti bi ga vzel v službo?

  Seveda boš odgovoril, da ni dovolj sposoben niti Borut Pahor in s tem se strinjam, zato Pahorja tudi nisem volil.

  Drugi argument pa je, da nočem predsednika, ki mi bo kakorkoli solil pamet s pozicije nekakšne moralne avtoritete, kot da v 21. stoletju sploh še kdo ve kaj je morala. Tretji argument pa je, da je Šarec v soočenjih stalno dokazoval, da ni sposoben objektivno in prizemljeno spremljati dogajanja v svetu. Biti predsednik države pač ni preprosto. Presojati mora o težkih zadevah, ki niso vedno prijetne. Recimo presoditi o pomilostitvi roparja, ki je kazniva dejanja ponavljal in bil pri tem tudi nasilen. Lahko je s pozicije Marjana Šarca pametovati, da si vsekakor zasluži pomilostitev, ker je oče samohranilec. Malo težje pa je pomilostitev zavrniti, ker obstaja resno tveganje, da bo ropar svoja dejanja ponovil.

 • Odgovori pika 17. 11. 2017 at 5:25

  Ves čas se pisari, da sploh ne rabimo predsednika, ker itak nč ne more. Nima nobene ‘moči’.
  Edino da je fulkul, ko gre ba Brniku v svet! Ali pa v Piran.

  Drgač pa predsednik nč, čist nč sam ne presoja. On dobi mnjenja tega, pa tega….pa še tega in onega….pa še unga. To gre čez njegove svetovalce, ki mu sestavijo kratko poročilo.
  In ON podpiše! V prisotnosti mične tajnice.
  Pa ne mislit, da se on zajebava z enimi arestanti. Še z nami se ne – tu so izuzete bakice na relaciji Fokovci –
  Spodnja Slivnica!

 • Odgovori Matej Zalar 17. 11. 2017 at 9:42

  Kako da ne rabimo predsednika države? Seveda ga rabimo. Je pa res, da pri nas igra vlogo, ki jo v monarhično urejenih državah igra kralj.

 • Odgovori Marko 20. 9. 2018 at 16:54

  @Matej Zalar. Ti si prerok. Poglej situacijo danes, septembra 2018. 🙂

 • Odgovori Seamus 20. 9. 2018 at 18:17

  @Marko – zadeva je bila popolnoma pričakovana za vsakega, ki vsaj malo razmišlja s svojo glavo. Poglej – do potankosti sem napovedal (komentar 11.11.2017) kaj se bo zgodilo. Pa me ne preseneča, ker se je takoj pokazalo kam sega Šarec.
  Dejansko sem danes (20.9.2018), eno leto po tem prepričan, da je Slovenija dokončno zavožena. Sedaj še dvignejo plače javni upravi in se vidimo Grčija. Denar pa imejte v štumfu ne na banki, ko useka naslednja kriza! Še bolje, v Avstriji!

 • Odgovori Matej Zalar 20. 9. 2018 at 18:23

  Eh, prerok, pričakovano … zdaj lahko začnemo ugibati, kdo bo naslednji novi rešitelj Slovenije pred Janezom Janšo.

 • Odgovori Disguy 17. 3. 2020 at 11:42

  ”Ob Šarcu me zatorej resno prime, da bi prekršil svoja načela in dejansko glasoval za manjše zlo. Ne le zato, da slučajno ne bi zmagal ta kmetavz, ampak tudi zato, da mu slučajno ne bi preveč zrasla krila in bi se dejansko skušal preseliti v parlament, če ne celo na funkcijo, kjer bi lahko res naredil preveliko škodo. Bog pomagaj Kamničanom. In bog pomagaj Sloveniji, če ga bodo strici slučajno res nastavili za novega voditelja tako imenovane levice.”

  Matr to si dobr zadel. Vse kaže na to, da bomo zaradi sprenevedanja in počasno sprejetih odločitev njegove vlade plačali ceno, kako visoka bo pa bomo videli čez mesec ali dva. Sam upam, da bo čim nižja, a da bo vseen zalegla.

 • Odgovori zmago1 17. 3. 2020 at 11:48

  Krizni menedžer (JJ) sez ekipo (Kacin) vrača na zaćezek,..upam da jim bo uspelo

 • Odgovori Matej Zalar 17. 3. 2020 at 12:27

  @Disguy: Ob Šarčevi absolutni neposobnosti soočanja z resnim problemom, ki presega vprašanja občinskih parkirišč ipd. me tolaži samo to, da so neposobni sprejemati resne rešitve tudi resni voditelji v državah, ki z ukrepi prav tako močno zaostajajo. Da jih je strah prevzeti odgovornost, me po svoje ne čudi. Vladati morajo družbi razvajenih in kolektivne odgovornosti nesposobnih državljanov, ki luksuz jemljejo samoumevno in so proti vsemu, kar omejuje privid družbene idile.
  .
  Tak primer je recimo oejevanje imigracij. Cel cirkus je, ker organi pregona privijajo imigrante. Zdaj, ko so se zatresle gate tudi tistim v Rogu, se zapiranje meja ne zdi več tako zelo nepotreben in s človekovimi pravicami skregan ukrep.
  .
  Si predstavljaš da bi bil Janša premier že pred 14 dnevi in bi že takrat, recimo po prvem odkritem primeru sprejel omejitvene ukrepe? Zgodil bi se pogrom! Orbanizacija. Avtoritarnost. Izgovor za rovarjenje pod pretvezo izrednih razmer. Točno tako bi bilo in nič drugače. Še zdaj se nekateri kar tresejo, ker niso sposobni predelati tega, da antipatija do določenega osebka še ne pomeni, da je osebek popolnoma neposoben kreten.
  .
  Osebno mi je žal za vse, ki bodo ali bomo zaradi te krize prizadeti, a obenem mi je jasno, da se to mora zgoditi. Upanje, da se bomo iz tega kaj naučili, umre zadnje.
  .
  @Zmago1: Po mojem kar dobro kaže. Šarec je po svoje odstopil v neprimernem trenutku – ko bi moralo vsaj tistim na vodstvenih položajih biti jasno, da bodo naslednji meseci težki -, a po drugi strani še ravno pravi čas. Nočem si predstavljati kaj bi bilo, če bi delo nadaljevala vlada z obrambnim ministrom, ki se mu ni več ljubilo biti obrambni minister, zunanjim ministrom, ki se mu ni ljubilo biti zunanji minister, zdravtsvenim ministrom, ki je tako rekoč odstopil.
  .
  Za moj okus sicer Janša zganja malo preveč cirkusa, ki se je začel z bizarnim flopom z maskami že na prvi seji vlade. Ko sem zjutraj videl fotografijo ministrskega zbora z maskami na ksihtih, sem bil prepričan, da se nekdo dela norca. Ampak pri tem sploh ni težava to, da so porabili tistih 30 mask, kar je šlo na živce plebsu. Težava je v tem, da so izpadli kot popolni bedaki, kot parodija samih sebe.
  .
  Ampak, ja, videti je, da imajo situacijo kolikor toliko pod nadzorom.

 • Odgovori Disguy 17. 3. 2020 at 13:47

  Politiki na oblasti so odraz miselnosti splošne populacije. Na žalost se bi velik delež ljudi dandanes raje pretvarjal, da je vse vredu in skril glavo v pesek kot pa da bi si priznal da imamo težave, ki zahtevajo rešitve. Verjetno je ta strah sprejemanja odgovornosti tudi posledica tega, da se lahko voditelji držav skrivajo za nekatere evropske inštitucije in telesa, katerim preveč samovoljni politiki niso pretirano všeč, obenem pa se tudi pri njih kolesja vrtijo počasi. Če bi danes Veliko Britanijo, Francijo in Nemčijo vodili npr. Thatcherjeva, Chirac in Köhl, bi gledali drugačno dogajanje, saj so to bili državniki iz povsem drugega časa.

 • Komentiraj