Strojno pranje

Včasih ni bilo tako. Po novem pa ne smem več z roko konzumirati vloženih kumaric, ampak moram uporabiti pribor. Z roko bi namreč v kis zanesel bakterije, ki škodijo kumaricam. Morda posledično tudi naslednjemu konzumentu. Uporabljati moram tudi svojo brisačo: če se obrišem z njeno, bom namreč na njej pustil bakterije s svojega obraza, ki bodo na njenem povzročile akne. Kužen sem.

Pravilo brisače je sicer zagatno, ker so zaradi estetskih razlogov vse brisače enake. Razen tega, da so na moji mikroskopske bakterije.

Glede na fobijo pred mikrobi je logično, da je postala najljubša pridobitev v novem stanovanju … pomivalni stroj. Tudi brezžični, samostoječi sesalec v rdeči barvi, ki spominja na Ferarrija, in zaseda častno mesto, je zelo imeniten. Ampak pomivalni stroj je najboljše kar se je zgodilo v zadnjem letu. Vsaj na področju higiene. Če bi se nekako lahko znebila psice, bi bilo še bolje. Ampak to ne gre.

Sem pa prepričan, da bi v pomivalni stroj vtaknila tudi žival, če bi se ji pustila. Morda na začetku čisto malo, na najnižji temperaturi!. Tako kot je poskusila z babičinim jedilnim servisom z motivi pristanišč na britanskem otočju. Takrat se je izšlo, kot zemlja stari krožniki to očitno vzdržijo.

Ni pa vzdržal terilnik za česen, ki sem ga več kot deset let umival ročno. Strojno pranje ga ni uničilo, a tudi dobro mu ni delo. Po mojem se procesu reče oksidacija. Videti je bil kot arheološka izkopanina. Bil. Ker je kasneje izginil. Ni skrivnost, da ji nikoli ni bil všeč. Zdaj bo verjetno kupila nekaj plastičnega.

Večkrat sem jo tudi opozoril, da se kafetiere ne umiva z detergentom, sploh pa je v nobene primeru ni dovoljeno umivati v pomivalnem stroju. V nobenem. Jebenem. Primeru. Za vzdrževanje kafetier obstajajo postopki. Ki ne vključujejo stroja.

Ko sem nekega jutra odprl najinega najljubšega kuhinjskega prijatelja …

stara kafetiera

Niti se mi ni odpeljalo. Samo glavo sem sklonil.

Morda je celo mislila. Morda je mislila, da ne bom opazil. Tako kot ona ne ve kaj vse si brišem z njeno brisačo za obraz. Bolj verjetno pa si je mislila, da ne bo nič. Da strojno pranje na izdelek iz enakega materiala, kot je bil terilnik za česen, ne bo učinkovalo enako, kot na terilnik za česen.

Sploh ne vem kdaj je začela uporabljati kafetiero. Ker je vedno uporabljala džezvo. Tisto iz Sarajeva. No, tudi to džezvo je redno umivala v pomivalnem stroju.

Potem je kupila novo kafetiero. Uporabljam jo samo jaz. Ona pa uporablja tisto, ki je videti, kot da je bila udeleženka vojne na soški fronti.

Bialetti

Bialetti Moka Express je eksponat v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku … mi jo pa umivamo v pomivalnem stroju.

Prejšnja objava Naslednja objava

53 komentarjev

 • Odgovori Boštjan Cafuta 7. 10. 2018 at 19:44

  Matej vsaka čast……ob tem blogu pa sem se nasmejal kot že dolgo ne…..ampak si pa tukaj noter stlačil večino vseh žensk in zadel v nulo……sploh to z brisačami me je ful nasmejalo……lp, Boštjan

  • Odgovori Jazsembog 7. 10. 2018 at 20:09

   Ja fenomenalno, vedno znova sem navdušen nad zapisi. Pohvale Zalar za odličen blog

 • Odgovori Jazsembog 7. 10. 2018 at 20:07

  Kafetiere simpatično – končno vem kak se temu vragu reče. Prva misel zjutraj, turška kava ali expresso. Odvisno koliko časa imam, in kak sem zaliman. Ko je punca zraven, pa prve misli zjutraj seveda, kakšne barve so njene hlačke.
  Spomnim se, da so mi džezvo in kafetiero poslali domači na Kitajsko. Moral sem podmazati carino, in nato še plačati davek, ki ne obstaja. In predvsem lepi spomini kako sem Kitajke učil kuhati kavo. Marsikatera je po dolgi erotični noči srknila prvi požirek kave v življenju. Ni jim bilo všeč. So se samo prijazno nasmehnile. In nato se je zgodilo, Kitajci so ponoreli, okoli 2013 ali 2014, so začeli odpirati kavarne, trg je rastel kot gobe po dežju. In pri pripravi kave imajo več stila kot Američani, in moram odkrito priznati več stila kot Evropejci. Kitajce ni za podcenjevati.
  Plašna, podhranjena Kitajka, ki se ni znala niti prav poljubiti, ki mi je skurla mojo džezvo, da sem bil celo teden slabe volje, ima zdaj v lasti verigo kavarn.

 • Odgovori lulika 7. 10. 2018 at 20:08

  Da si nauš kej naredu, Boštjan. 🙂

 • Odgovori horn 7. 10. 2018 at 20:17

  Kok pa ti nalagaš ‘jazsembog’! Prav besna sem.
  Kva to tipčk fantazira.–….. dej nehi nooo. Če bi bilo mal tega res, bi ti zdele ležal med tremi fračami. pil koktelj za potenco, poslušal šum morskih valov in čakal na masažo. 🙂

  • Odgovori Anonimno 7. 10. 2018 at 20:46

   Poletje je mimo, je treba delati za lepo življenje, dekle. Mogoče ga pa kam pičim decembra, pod palme, ja. Kot da moraš biti bogati, da najdeš 500 evrov za karto do Tajske. Zbudi se, 80a so mimo, danes si lahko privošči vsak, le želeti si je treba in delati za to. In ja povprečna Kitajka me bolj zadovlji kot povprečna Slovenka. Kaj je narobe s tem? Stvar okusa. Vsake oči imajo svojega malarja. Kot vidiš, razlike niso tako velike. Kitajko ali Slovenko, vsako moraš naučiti rokovanja z kafetiero in džezvo.
   Ne bodi otročja in ljubosumna, najdi si Šveda.

 • Odgovori filmoljub 7. 10. 2018 at 20:19

  Groza. Kofetjere in džezve se pa ja ne pere v pomivalcu, pravzaprav tudi detergenta ne smeš uporabiti — če želiš, da ima kava okus po kavi in ne po čistilu. Zdaj pa v roke tisto abrazivno zadevo Cif in čim bolj fino žičnato gobico, pa drgni. Tako kot v Karate Kidu. Saj bo šlo.

 • Odgovori puika 7. 10. 2018 at 20:37

  Eni pa v lonček (po možnosti pikast) nalijemo vodo, daš noter žličko kave, da zavre. Pol še en deci mleka in to je to.
  Ni hujšega, kot eni obiski. Jaz bi s cukrom, men ne mleka, …… grem v kuhinjo in si mislim:
  – s kom se jaz drućim?? Da me tok zamorijo. Da zdele tle kuham kofete pol ure, uni pa sami v dnevni sobi?!
  In pol še vse šalčke…. men vse dol pade. Se spusim na nivo sužnja in se mi ne da niti več pogovorjat!

  Samo čakam, da grejo. Itak bom morala pol še pol ure pospravljat!

  • Odgovori Danijel 7. 10. 2018 at 20:51

   S takim hinavskim odnosom dvomim, da ti kdo na obisk hodi.

 • Odgovori mojchka 7. 10. 2018 at 20:55

  Doma kafetjere nismo nikoli prali, ne na roke, ne v pomivalcu… splaknili smo jo in to je bilo to.
  Saj je bila grda, ma kava pa je bila … taprava.
  In potem enkrat.. je šla mama po dodatni zaslužek… pucat k enim Italijanom domov … in je taprvi dan tako zdrgnila kafetjero, da se je svetila. Skoraj so jo odpustili 🙂
  Še vedno se smejem tej zgodbi!

 • Odgovori Seamus 7. 10. 2018 at 21:07

  Ha, če bi uporabljal indukcijo za ta problem ne bi vedel 😀
  Tista je nameč iz nerjavnega jekla, ki ne reagira na čistilo, kot aluminij. Za napraj – vse kar je aluminija ne sodi v pomivalc. Edino, če te ne moti oksidiran aluminij.
  Pa še to – tudi steklo ti uniči ta hudič.

  • Odgovori vesna 9. 10. 2018 at 11:00

   Če imaš kvalitetno steklo (npr. kozarce), ti ga pomivalni stroj NE uniči 😉 Meni ga ni Gorenjev pomivalni stroj v 9 letih uporabe, zdaj pa računam, da ga Miele tudi ne bo.

 • Odgovori Matej Zalar 7. 10. 2018 at 22:24

  Kavo si pač hočem kuhati v klasični Moka Express, kakšno nerjavno jeklo? Kaj si mislim o indukciji, pa tudi veš 🙂

  Pri tem niti ne gre toliko za patino, ki jo je zadobila kafetiera, ampak za princip: kava v umiti posodi nima okusa po kavi. Pika.

 • Odgovori Katarina 7. 10. 2018 at 22:55

  Podoben princip odstranjevanja zadev imam jaz s susilcem in cotami, ki bi morale ostati v prejsnjem tisocletju…

  Nad nozi v pomivalcu sem pa obupala…poslovila sem se od moje katane in kupila noze v ikeji…presenetljivo vzdrzljivi so glede na ceno

  • Odgovori Oskar Sever 8. 10. 2018 at 10:05

   Ne delim teh izkušenj. “Taboljši” ikejin nož, z lesenim ročajem, je začel rjaveti pa nikoli ni videl pomivalnega stroja.

 • Odgovori siggi 7. 10. 2018 at 23:11

  Priporocam branje komentarjev ameriskih kupcev na amazonu pod oceno izdelka. Odkrivajo nov svet. In ja, tudi najin terilnik je omagal v pomivalnem stroju.

  Se ena anekdota.. ko smo eni babici iz hudih rovt, razlagali da imamo pomivalni stroj, je bila cisto paf. “Pralni stroj razumem, obraca perilo in opere. Kako to, da se v pomivalnem stroju ne sesujejo vsi krozniki in steklovina, ko jih zavrti, sploh med centrifugo”

  • Odgovori Anonimno 8. 10. 2018 at 8:50

   Pač ni štekala principa delovanja ta babica, nič takšnega. Verjetno bi se tudi ta babica nasmihala, ko bi vam neuspešno skušala razložiti, kaj iz življenja v hudih rovtah.

 • Odgovori Boki 8. 10. 2018 at 10:15

  Meni osebno je pomivalni stroj eden najbolj pomembnih kosov opreme v stanovanju. Raje sem brez postle, kot brez pomivalnega stroja. V kolikor ni prostora za pomivalni stroj, naj bo stanovanje se tako dobro iz drugih pogledov, ga ne bi najel. Prihranek casa, zivcev in zapovrh se vode ter elektrike govori v prid pomivalnemu stroju.Vedno ga napolnim jaz, moji tega opravka ne prepustim, saj menim, da le meni uspe to opravit sistematicno in racionalno. Lahko se tudi pohvalim, da znam pomivalni stroj uporabljati pravilno, kakor ga zna uporabljati le manjsina vseh uporabnikov te naprave. Bolita me glava in srce, ko gledam, kako ljudje kroznike splahujejo pod vodo, preden gredo v pomivalni stroj. Zakaj imas potem pomivalni stroj? Tudi sam dam v pomivalni stroj prakticno vse, kar tja pase in tudi kaj, kar tja ne pase, npr. leseni veliki zlici za solato, kateri sta mi starsa prinesla iz izleta nekje dalec, ne spomnim se vec kje. Menda je ta les obcutljiv in zato ne sme v pomivalni stroj. Lepa rec. Ne bom pral prakticno vsega v pomivalnem stroju, potem pa 3 kose kuhinjskih pripomockov posebej. Sta pa 2 izjemi….kafetera in dzezva. Te se pac tudi izven pomivalnega stroja ne umiva ampak splakne z vodo in to je to. Znotraj mora biti tisti plasc kavnega olja za izolacijo pred kovino. Kot je ze Matej napisal, le tako ima kava normalen okus. Kafetero lahko seveda tudi umijes, je celo v navodilih tako priporoceno. Ampak to se opravi s kisom in vodo, ne v pomivalnem stroju ali z detergentom na roke.

  • Odgovori Boki 8. 10. 2018 at 10:22

   *zlici za solato sta seveda abslesali, ampak pozvizgam se na to. Uporabni sta po enem letu pranja v pomivalnem stroju se vedno cisto tako, kot sta bili na zacetku ali bi bili danes po izkljucno rocnem pranju. Je pa res, da kafetere ne gre primerjati z lesenimi zlicami za solato. Kafetera je preprost ampak sofisticiran izdelek. Zlici za solato pa sta….samo zlici….in verjetno jih ne najdes v nobenem muzeju sodobne zgodovine.

 • Odgovori Paternina 8. 10. 2018 at 10:40

  Tole gre pa med top 10 zapisov. Odlično!
  Komentarji pa…no, glede na duhovito realen zapis sem pričakoval nekoliko drugačne. Vsaj kitajk ne, no…

 • Odgovori Tana 8. 10. 2018 at 11:52

  To pa mi ne gre v glavo; zakaj je džezvo umivala v pralnem stroju 🙂 (verjetno si se zatipkal).

  Tudi nisem vedela, da se tej napravi za stiskat česen reče “terilnik”. Ko se je meni enako zgodilo da je posivel, ko sem ga dala v pomivalca in je bil prav negravžn, sem šla v trgovino in kupila novega – jeklenega. Takih iz plastike pa še nisem videla, in tudi si ne predstavljam, kako bi z njim trl česen. 🙂

 • Odgovori Anonimno 8. 10. 2018 at 12:53

  Matej bodi vesel, da je samo kafetiera. Meni je v pomivalca stlačila litoželezno ponev, ki ji je fotr 20 let negoval “patino” in naknadno še jaz 10 let. In potem pride v hišo ženska…..
  Tisti trenutek me je imelo, da njo stlačim v pomivalca. Še vedno ji razlagam, da litoželezne, bakrene in praktično vse ostale ponve ne sodijo v pomivalca. Prav tako je to težko razložiti vsem njenim facking prijateljicam.
  Aja, pa mašinco za valanje testa (testenin) je tudi pomila….;) go figure…

  • Odgovori Robert 8. 10. 2018 at 14:36

   HAHAHAHAHAHA
   Madona, vsakič znova me nasmejijo take štorije.
   Jaz sem nekaj časa tašči še naivno kupoval taboljše nože, češ, naj ima orodje, kot se zagre.
   Odkar sem ugotovil, da se z njimi loti vsega, celo odpiranja konzerv, ji nočem kupit več ničesar.
   Ko že mislim, da sem pri njej videl že vse, me pa ob naslednjem obisku ponovno šokira: v grelniku vode, namenjenem IZKLJUČNO gretju vode, ona pripravlja zeliščne čaje.
   Ne očisti ga več niti razstrelivo.
   Nikoli mi ne bo jasno, kaj ženske vodi k takšnim nesmiselnim dejanjem.
   In najhuje od vsega je to, da naših prošenj in navodil ne uslišijo niti v najbolj optimističnih pričakovanjih.

 • Odgovori Seamus 8. 10. 2018 at 14:42

  hahahahahaha.
  Kere štorije. In potem so rekli, da je ženska za v kuhinjo…

 • Odgovori Matej Zalar 8. 10. 2018 at 17:03

  @Boki: No, jaz recimo sploh ne obvladam pomivalnega stroja 🙂 Dejansko pa sva brez postelje in imava stroj 🙂

  @Tana: Seveda, pomivalni stroj 🙂 Hvala, sem popravil. Terilnik ima lahko plastičen ročaj. Recimo ergonomske oblike.

  @Anonimno: Železna ponev? Bojim se za svojo! Nazadnje je nameravala v njej skuhati fižolovo juho.

  • Odgovori Robert 8. 10. 2018 at 22:42

   Matej, če imaš De Buyerjevo železno ponev, je najbolje, da jo kar skriješ! Ženske premorejo neverjetne domislice, s katerimi ji znajo zapovedati bridki konec!

   • Odgovori Anonimno 9. 10. 2018 at 6:23

    Naprimer? A je tvoji padlo na pamet, da bi jo vtaknila v pečico in zagnala pirolizo? No?

    • Odgovori Robert 9. 10. 2018 at 7:34

     Naprimer?
     Iščeš ideje, s katerimi se boš spravil/a na ponev, ki jo ima partner/ica najrajši?
     Dovolj je, če jo na indukciji, ali steklokeramiki pregreje in zvije.
     O drgnjenju patine z raznoraznimi čistili in žičnimi gobicami pa sploh ne bom, ker je že @anonimno zgoraj (razen če si to ti) povedal vse s tem, kako je šlo 30 let truda v nič.

 • Odgovori Paternina 8. 10. 2018 at 18:41

  Evo, zdej so pa še komentarji vrhunski!

 • Odgovori Zmrda 8. 10. 2018 at 19:41

  Lol, gold is in the comments

 • Odgovori Matej Zalar 8. 10. 2018 at 21:59

  Da, komentarji nam dajo vedeti, da nismo sami.

 • Odgovori Boki 9. 10. 2018 at 9:27

  Naj vas vse to ne zaslepi. To je zgolj zenski strateski nacrt, kako spraviti moske v kuhinjo. Ampak po drugi strani pa ne pricakujte, da bodo one sle namesto vas nasekat drva.

  • Odgovori Anonimno 9. 10. 2018 at 9:53

   @BOKI točno tako! Po njihovi službi so zmatrane, najraje bi vse prepustile moškim. Potem pa še pričakuje, da jo bom zvečer crkljal 😉

 • Odgovori NZ 9. 10. 2018 at 10:17

  S kafetiero sem si privoščil enak incident, ampak je potem nemudoma odromala v smeti. Ne samo, da je izgledala kot da bi preživela jedrsko apokalipso, tudi neke kovinsko sive sledove je puščala in meni ni bilo do tega da pijem Mokka “boksit” flavour. Če si pravi ljubitelj kave investiraj 250€ v kak Delonghijev avtomatek (ročke, ne kapsule), pa so ponavadi še prav simpatični industrijski izdelki. Seveda se da pretiravati in kupovati hi-tech kofetarske vesoljske ladje ali pa low-tech hipsterske priprave za 1000€ plus, ampak garantiram, da je tudi cenejši izdelek super. Pa še v pomivalca ne gre 🙂
  O brisačah pa nimam besed. Žebljico na glavico

 • Odgovori beki 9. 10. 2018 at 10:28

  Matej, čisto isto je pri nama 🙂
  Terilnik, moja “najljubša” šalca za čaj ali kavo, brisače (!)…
  Morm skrit kafetjero 😀

 • Odgovori afna 9. 10. 2018 at 11:28

  Ravno pred kratkim, je ob pivu s kolegom tekla debata o ločeni uporabi brisač. Obe najini “boljši” polovici namreč vztrajata, da se ima v kopalnici različne barve brisač. Za njega in za njo. Ob tem mi je povedal zanimivo zgodbo. Pravi, da žena stalno pizdi, če se po pranju zob slučajno obriše z roza brisačo, hkrati pa zvečer ko jo zebe, nima najmanjšega problema njenih nog tiščati k njegovim, klub temu, da se že eno leto matra z zdravljenjem gljivične okužbe na stopalih 😉

 • Odgovori Matej Zalar 9. 10. 2018 at 12:15

  @Robert: Tako. De Buyer. Ravno včeraj je ugotovila, da je brezveze, ker v njej ni mogoče skuhati praktično ničesar 🙂

  @NZ: Dejansko sem razmišljal o avtomatu, a se mi s tem ne ljubi ukvarjati, tako da bi navsezadnje večinoma samo delal gnečo. Raje grem ven, ker že tako cel dan sedim doma. Je pa res, da je težko dobiti dobro kavo.
  Tudi kafetiere ne uporabljam redno, v zadnjih nekaj letih ne vem, če sem si kavo skuhal desetkrat … zdaj je malo bolje, ker lahko sveže mleto kupiva v bližini in sem spet dobil veselje do domače robe.

  @Beki: Tako. Zato se je najbolje držati svoje, ker z menjavo ne bo prišlo do bistvene spremembe, svoje si pa vsaj vajen.

  @Afna: No, jaz po novem stopal ne smem tiščati na njeno polovico postelje. Mislim, da se še posebej odpelje tistim, ki delajo v zdravstvu. Še posebej, če se ukvarjajo z operacijami.

  • Odgovori beki 9. 10. 2018 at 18:06

   Tako. Sem se kar oženil, da bo “mir”…

 • Odgovori Boki 9. 10. 2018 at 12:56

  Samo o kavnih avtomatih prosim ne. Sva ga dobila kot del opreme v najetem stanovanju. Neka Delongijeva masina. Ce tega ne uporabljas 5x na dan, imas samo tezave. Cistiti vodni kamen, cistiti tisto, odpreti tisto in spucati, kaj jaz vem kaj, s posebno tekocino, kombinacija te in te lucke poimeni to in ono…za znoret. Knjizica z navodili pa sirsa kot tista od avta. Res ne razumem, zakaj bi imel masino, ce imam lahko kafetero…ali dzezvo, ce nisem najvecji kafetarski frik. Ce bi pa bil, bi pa verjetno izvohal raznorazne kavarne s specialnimi kafeti in bi se tudi izognil imeti domaco masino.

  • Odgovori Boki 9. 10. 2018 at 13:02

   Okej, razumem zakaj…kot je bilo receno, baba je ne more stlacit v pomivalni stroj in nikoli se ne bo sama spravila tega pucat, bos moral pac ti…ces…saj si dec, bos ze postimal te tehnicne zadeve…pa kar takoj prosim, ker bi jaz rada svoj kapucincek. Toliko o enakosti….:D

 • Odgovori Boki 9. 10. 2018 at 13:07

  @Matej: tole vse skupaj ze malce kaze na kronicno hipohondrijo ali nekaj podobnega. Ali na OCD. 🙂 A seksata pa se lahko? Takrat sta verjetno oba na eni strani postelje in svoje okoncine rineta drug v drugega 😀

 • Odgovori afna 9. 10. 2018 at 13:08

  Točno to. Jebeš avtomate. Meni najljubša kava je iz džezve ali še bolje, pokličem koga, pa greva h Čoklu na kofe. Tam lahko pa žene pošimfamo..
  @MAtej: DeBuyer skrij. Slej ko prej ti ga uniči, jaz sem zadnji trenutek preprečil nepopravljivo škodo. Sem že razmišljal, da si v kuhinji naredim skriti kotiček, kamor lahko poskrijem pripomočke, ki jih žena ne sme dobiti v roke.

 • Odgovori NZ 9. 10. 2018 at 15:11

  Vsak po svoje. Meni se ljubi ubadat s tem, maš občutek da si cel umetnik, ne vem, doda neko italijansko izkušnjo priprave kave. Gotovo ni za vsakega, je pa izdelek super, če znaš to ceniti. Iz preteklih zapisov sem sklepal (v bistvu sem prepričan) da je naš omiljeni pisec velik ljubitelj dobre kave in sem zato tudi predlagal avtomat, silim pa nikogar 🙂

  • Odgovori Jani 11. 10. 2018 at 15:18

   Nimaš pojma.. Narbols kava v naj Mestu je v Cafetinu.. Tudi Gin (:

 • Odgovori filmoljub 9. 10. 2018 at 15:20

  Mi imamo kar tale umotvor za ekspres kavo iz Hoferja in zadeva je nadvse spodobna. Zlasti se je pa ne da spraviti v pomivalca.

 • Odgovori Matej Zalar 9. 10. 2018 at 15:52

  Težava je v tem, da se mi ljubi ukvarjati s čedalje manj stvarmi. Poglej: delam, pišem blog, kolesarim, ukvarjam se s psom, dodatno se pojavijo še prjekti kot je adaptacija stanovanja … in potem naj bi še kavo kuhal doma? Poleg tega smo že prišli v fazo, ko nek normalen moški preprosto ne zmore več vsega, ne more biti obenem strokovnjak za vino, pivo, gin, viski, konjak, rum, kavo, obvladati žar oziroma pripraviti vrhunski steak … Tako da sem se s tem lepo nehal ukvarjati 🙂

 • Odgovori Facko 9. 10. 2018 at 16:39

  Ni ga čez jutranko turško kavo skuhano v đezvi. Ki jo piješ na terasi ob zvokih prebujajočih se ptic in vzhajajočem soncu..

 • Odgovori siggi 9. 10. 2018 at 22:29

  Za sekundo me je zamikal ta Delonghijev aparat. Pa sem skocil na slovensko stran in videl da ponujajo aparate za eKspresso. Me je minilo.

 • Odgovori Kalbo 9. 10. 2018 at 22:51

  Kurc, moja se pa jebenih bakterij ne boji. Pa bi učas mal te vneme prav prišlo pri nas. Pušča pa vse žive kreme in olja odprta, da pol ja prevrneš po tleh, če hočeš do ene stvari jih morš pet umaknit in tri se podrejo od tega dve tekoči in seveda odprti. Ja kaj naj ti rečem, dobrodošel v klub, pivo pomaga.

 • Odgovori Kalbo 9. 10. 2018 at 22:57

  Debuyer ponev pa mojih nožev si pa ne upa niti pritaknit, kaj šele, da bi jih vtaknila v pomivalca. Kurc, nekje je pa treba črto potegnit.

 • Komentiraj