Campagnolo il Cavatappi

Veste kaj naredi kolesarski snob, ko se pelje mimo izložbe kolesarske trgovine? Seveda ne gre kar mimo. A tudi ne pogleda v izložbo. V odsevu pogleda samega sebe. Kolesarski snob tudi ne reče kapo dol ali čelado dol ali kaj podobno kmetavzarskega, ampak sname klobuk: »Chapeau

#cyclingsnob

Kar se tiče prvega indikatorja, moram gladko priznati, da sem kriv. Pogledam se. Če je dobra pozicija. Če je čelada naravnost. Če so nogavice na mestu. Z nagrado za dobro delo, ki ga opravljam za Aktivne medije, pa je zdaj obkljukan še en pokazatelj.

Campagnolo

Kot se spodobi za pravega gospoda – ali snoba – buteljke raje odpiram z dobrim starim natakarskim odpiračem, toda Campagnolov je tako kul, da bom odslej ob visokih obiskih raje prirejal šov.

Campagnolo Il Cavatappi

In šov je zagotovljen. Ta precizna naprava tehta dobrega pol kilograma …

Il Cavatappi

in meri v višino okroglih 30 centimetrov.

Campagnolo odpirač

Kdor pogosto slavi zmage, mora odpreti veliko steklenic

Tako pravijo pri Campagnolu. Odpirač so obudili ob 80-letnici podjetja, a skonstruiral ga je že davno – nihče drug kot Tullio Campagnolo osebno. Tako kot je leta 1930 zaradi težav na dirki skonstruiral hitri zapenjalec, je leta 1966 izdelal odpirač, potem ko se je porezal med odpiranjem steklenice.

Na voljo je tudi v kromirani različici, a meni pa je bolj všeč bronasta. Pri Campagnolu seveda vedo kako narediti vijake, navoje in zobnike. Ročici sta priviti z vijaki za prednje verižnike Super Recorda letnika 1970. Pri tem izdelku ni nobene zračnosti, kot pri običajnih metuljčkih.

Spodnji del se lepo usede na vrat, vrtenje svedra je tekoče in zlepa zamaška ni mogoče prebiti, ko ročici potisnemo navzdol, pa zamašek potegnemo iz steklenice do konca, ne da bi morali uporabiti silo in steklenico stresati, kot pri tistih zadevah, ki jih najdemo v raznih apartmajih.

Mehanizem

Camagnolo je klasika

V garaži na pravi trenutek čaka kolo letnika 2005 s kompletno opremo Record, ki sem ga nameraval spet aktivirati leta 2020. Zadnjič sem si ga ogledal in vprašanje je, če bom vzdržal. O Campagnolu si lahko mislite kar hočete, lahko zabavljate z drugimi v isti rog, a Italijanom ne morete oporekati estetike, sloga in tradicije. Težko si zamislim, da bi kaj takega ponujali Američani ali Japonci. Shimano bi lahko nekoč naredil precizen nož, za Američane pa si ne predstavljam, da bi si spomnili kaj pametnejšega od odpirača za pivo, morda integriranega v zavorno ročico, kot neke vrste zabavno inovacijo, ki jo šef za marketing na uradni predstavitvi pokaže z nagajivim nasmeškom, s pivom v roki, seveda.

Zato imamo radi Campo. Ob Campagnolu se vedno počutimo kot gospodje.

odpiranje

Braco trdi, da je cestno kolesarjenje kot jazz. Odpiranje buteljke s tem strojem pa je kot Bachova Orkestrska suita št. 3.

Teža: 528 g
Dolžina: 30 cm
Cena: se ne sprašuje

Prejšnja objava Naslednja objava

43 komentarjev

 • Odgovori Klemen 8. 1. 2019 at 20:24

  To so dobil namesto božičnice ali kako?

  Sicer pa; lepo. Zelo lepo!

 • Odgovori Kolesar 8. 1. 2019 at 21:43

  Kje je slika kolesa, ki je v garaži ?

 • Odgovori kekec 9. 1. 2019 at 7:43

  Evo jo: http://www.matejzalar.si/2007/05/

 • Odgovori Matej Zalar 9. 1. 2019 at 8:26

  @Klemen: S.P.-delavci si kljub trdemu delu še niso izborili človekove pravice do božičnice, tako da je človek vesel vsakega praktičnega darila 🙂

  @Kolesar: Evo, @Kekec jo je našel zate. Kolo ni nič posebnega, razen, da ga je po mojih informacijah nekajkrat vozil Simon Špilak.

 • Odgovori kv_mozart 9. 1. 2019 at 12:29

  Odlična izbira glasbe pri odpiranju steklenice. Priporočam tudi Mozartov koncert za klarinet in orkester v A duru KV 622
  https://www.youtube.com/watch?v=l3EJqvKhYzY

 • Odgovori Robert 9. 1. 2019 at 12:53

  Matej, nisem ti nevoščljiv, ker mi je izdelek sicer grd, ampak vseeno me zanima: si dejansko plačal 153,90 € za to??

 • Odgovori Matej Zalar 9. 1. 2019 at 13:30

  @kv_mozart: Odlično! Sem poslušal.

  @Robert: Nagrade za uspešno delo si menda nisem plačal sam?

 • Odgovori Robert 9. 1. 2019 at 13:33

  Sprejemljivo!

  Ker če bi tole kupil za ta denar …

  Bom rajši tiho 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 9. 1. 2019 at 13:48

  No, taki komentarji se mi zdijo pa sploh butasti. Z namenom sem napisal, da se o ceni ne sprašuje. Ker ni pomembno. Pomembno je koliko si ti plačal za Laguno ali Passata. Ni pa pomembno koliko je nekdo plačal za Porscheja. O tem se ne sprašujemo, ker ni pomembno. Razen če potem začnemo debatirati kako tega avta ni mogoče voziti po slovenskih cestah pa kako ima majhen prtljažnik in podobne neumnosti. Pa, ta ja najboljša, kako se pelješ z Laguno enako, če ne celo bolj udobno. To so nore debate, na živce mi gredo.

 • Odgovori Robert 9. 1. 2019 at 13:52

  Poanta moje opazke gre zgolj na ocenjevanje tvojega okusa.
  Izdelal si!
  Ker če bi tole dejansko kupil in plačal tak znesek, bi le potrdil, da nimaš okusa. In kar je še bolj grozno, pokazal bi, da ti za težko prisluženi denar ni mar.
  Ker pa ti je bilo podarjeno, to pač sprejmeš, če le nisi toliko načelen in nadut, da bi zavrnil zgolj zato, ker ti je pod častjo sprejeti nekaj tako grdega 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 9. 1. 2019 at 15:07

  Pojma nimam kako lahko nekomu pride na kraj pameti, da je ta kos “grd”. Si pa predstavljam, da tega niti ne znaš argumentirati, ampak te je samo na rit vrglo, da zadeva košta več, kot si pripravljen zanjo plačati, verjetno po principu “tudi tisti iz hoferja odpira flaše”. Sice rpa že 2000 let velja: De gustibus non est dispuntandum.
  In želel bi si, da bi komentatorji komentirali samo, če imajo kaj pametnega povedati, ne pa zabavljati za vsak drek.

  • Odgovori Robert 9. 1. 2019 at 17:03

   Argument?
   Predimenzionirana pritiklina, skozi katero Campagnolo svoj renome izrablja za izpulit zajeten šop denarja nepoznavalcu. Pravi enolog ne bi nikdar zagonil ta znesek za takšno polomijo. Sploh pa hipsterju tvojega kova tole sploh ne paše! Omisliti bi si moral enega tistih prostostoječih odpiračev industrijskega izgleda, če bi hotel špilati jacka.
   S temle Campagnolovim hecom si boš prišpilal zgolj sramoto 🙂
   Presenečen bi bil, koliko sem pripravljen plačati za nekaj, v kar se zapičim, pa za to 90% ljudi ne bi nikoli pripravljeno dati denarja.

 • Odgovori Robert 9. 1. 2019 at 15:54

  Ne morem več komentirati?

 • Odgovori Matej Zalar 9. 1. 2019 at 17:20

  Prvič: Nisem enolog. Drugič: Lepo sem napisal, da buteljke raje odpiram z natakarskim odpiračem. Tretjič: Dejstvo, da Campagnolo svoj renome izrablja za izpulit zajeten šop denarja nepoznavalcu, še ne pomeni, da je izdelek grd. Je pa velik in res ne stoji sam.
  Seveda lahko komentiraš. Ampak se mi ne ljubi prerekati s pametnjakoviči, ki jim enkrat ni všeč, da si ženska za večerjo obleče lepo obleko, drugič jim ni všeč odpirač, tretjič pa bo nekaj tretjega. Sploh, če imajo poleg vsega še težavo z artikulacijo svojih stališč, tako “dejstvo, da Campagnolo svoj renome izrablja za izpulit zajeten šop denarja nepoznavalcu” zreducirajo na besedo grdo. In če sva že pri tem: sploh se ne ukvarjam z mnenji drugih, ki sodijo kaj mi paše in kako bi se moral oblačiti. In nikoli ne bi kupil enega tistih hipsterskih prostostoječih odpiračev industrijskega izgleda.
  Over and out.

 • Odgovori Robert 9. 1. 2019 at 18:33

  Pametnjakovič da sem?
  Ker sem ti ustregel in postregel z utemeljenim argumentom?
  Nisi naredil drugega, kot taisti argument zapakiral v izraz, ki sem ga itak uporabil še pred argumentacijo.
  In zanikaš svoja enološka nagnjenja? Kolikor let te spremljam, vem, da ti dobra kapljica veliko pomeni in da se rad považiš z njo. Koga vlečeš za nos?
  Pa kako naj te jemljem resno, ko se doma afnaš s srajco in z grdim odpiračem za buteljke? 🙂
  Poleg tega pa ženski narekuješ, da je seksapil zmožna izžarevati le skozi nobel krpe in bižuterijo, ki se sklada z njimi, namesto da bi doma uživala v sproščenem ambientu, oblečena v preprosta oblačila. Glej, kakšno večerjo ti je dala na mizo! To je tisto, kar šteje!
  Klinc, ne moremo te ves čas samo hvalit!
  Besede znaš obračat, z veseljem te berem vsaj jaz, ampak pri določenih stvareh ga pa pihneš mimo.
  Campagnolo naj dela grupe, tam blesti. Odpirače za buteljke naj pa delajo tisti, ki vedo, kaj delajo.
  Kar se tiče mojega vprašanja o komentiranju, sem ga napisal zato, ker mi zgornjega komentarja ni dovolilo objaviti. Očitno ne spušča URL-jev skozi, pa sem ga moral odstraniti. Hotel sem ti namreč pokazati kaj je pravi odpirač buteljk.
  In drži kot pribito: dejstvo, da Campagnolo svoj renome izrablja za izpulit zajeten šop denarja nepoznavalcu, pomeni, da je odpirač za buteljke grd. Pa bodi zdaj užaljen, ali ne, to je dejstvo 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 9. 1. 2019 at 19:05

  Ajde, umiri se že enkrat. Ne dosežeš nivoja, žal.

 • Odgovori Robert 9. 1. 2019 at 19:17

  Prepričevati prepričanega …
  Groza 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 9. 1. 2019 at 20:33

  Ob takih me včasih prime, da bi onemogočil komentiranje. Vseeno mi je, če me žalijo in zmerjajo, to mi ne pride do živega, res težko pa prenašam nebuloze, ki izvirajo iz želje po nadmudrivanju, po vsiljevanju svojega prav s pozicije nekega nepomembnega komentatorja. Že začetno vprašanje “ali si plačal” pove marsikaj o sposobnosti doumevanja zelo preprostega besedila. Jasno piše, da sem darilo dobil, jasno piše, da flaše odpiram z natakarskim odpiračem, potem pa se nekdo zapiči točno v to, kot da je, kaj vem, debil? In potem celo misli, da pomeni grd (SSKJ: ki ima v estetskem pogledu negativne lastnosti) isto kot “predimenzionirana pritiklina, skozi katero Campagnolo svoj renome izrablja za izpulit zajeten šop denarja nepoznavalcu”. Potem še malo očita hipsteraj, malo se vtika v to kar oblečem, malo me poučuje o tem kako naj bi doumeval ženske, ne skozi visoke pete, ampak skozi to kar so dosegle v življenju …
  .
  Pa tudi to prenesem, kot pa mora nekdo, ki se izpostavi s fotografijo, imenom in priimkom. Najbolj me moti neobstoj občutka za humor in sarkazem, nerazumevanje zajebantskega podtona, navsezadnje tudi nerazumevanje, da je Campagnolo v resnici tako dobra marka, da ljudi privlači celo noro prevelik odpirač, tako kot nekatere privlačijo predragi Porschejevi nalivniki in kovčki. Ne vem, morda ti moram kar z velikimi črkami napisati:
  .
  NORO JE ODPIRATI FLAŠE S 30 CENTIMETROV VISOKIM ODPIRAČEM, KI TEHTA POL KILOGRAMA, IN NORO JE PLAČATI ZANJ 150 EVROV. IN RES CAMPAGNOLO IZKORIŠČA SVOJ RENOME ZA TO, DA PRODAJA TA PROIZVOD, BREZ KATEREGA JE MOGOČE PREŽIVETI. RES GA SAMEMU SEBI NE BI KUPIL. In še to: V RESNICI DOMA NISVA VEDNO OBLEČENA ELEGANTNO IN NE PIJEVA VEDNO IZ KRISTALNIH KOZARCEV.
  .
  Vsak normalno inteligenten bralec je lahko razbral, da se malo posmehujem – tudi samemu sebi. Obenem poudarjam, da se mi vseeno zdi kul dobiti za darilo ta zajebani odpirač. Ker imam rad kolesarstvo, ker cenim zapuščino Tullia Campagnola, se mi fajn zdi imeti v vitrini ta izdelek, ki je, prej kot orodje, okras. In če ti ni všeč, ker mu znaš očitati samo to, da je predimenzioniran, imaš to srečo, da ti ga ni treba gledati. Pri teh stvareh ne odloča ratio, ampak čustva. Zato, ker tega ne razumeš, tvoje pametovanje izpade tako abotno, da si me dejansko in čisto zares spravil v strašansko slabo voljo, ne ti osebno, ampak samo kot medij vsesplošnega kvaziracionalizma, ki po eni strani črti estetiko, po drugi strani pa podlega cenenosti na vseh področjih. Pa ni me spravilo v slabo voljo zdaj, ampak ker se mi dogaja kar naprej. Dva tedna se vozim z bizarno dragim biciklom za 13 jurjev in vsak tretji mora stegniti jezik. “A se pelje kaj bolje kot tisti za tri jurje?” “Samo norec bi dal toliko za bicikel.” “Kateri osel da na tako kolo take feltne?” “Zakaj bi pa to rabil?” “Grd mi je [ker je drugačen kot si jaz predstavljam bicikel].” Pa kako vam sploh pride na pamet misel, da se bom z vami ribal glede tako neumnih opazk? Ribal se bom glede keramičnih ploščic doma, ker se tičejo tudi mene, ne bom pa tebi pametoval kakšne kupi, ker mislim drugače kot ti.
  .
  Pa še to: gospa se je oblekla tako kot si je sama želela. Ne polagaj v komentarje besed, ki jih nisem napisal, ampak si jih ti samo inetrpretiral po svoje, kot ti ustreza, da si lahko krajšaš čas z ribanjem po internetu. Najhuje je pa to, da je čisto vseeno kako se je oblekla. To očitno moti samo tebe.

  • Odgovori Winston Wolf 10. 1. 2019 at 7:35

   *****
   Bravo Matej,
   Ne vem, je to majhnost naroda, dediščina (še trajajočega) vsegliharskega socializma… …da se ljudje čutijo dolžne pametovati zakaj kdo porablja svoj denar.
   Jaz vedno rečem “vsak ima svojo pamet”, če se nekomu zdi primerno porabiti xxx €, da si vse sprednje zobe obleče v zlato, ga to osrečuje, karakterno definira itd… …go for it!
   Kdo sem jaz, da bi pametoval, kaj se “izplača” in kako bi lahko “pametneje” porabil denar??
   Tvoj denar, tvoje življenje…
   .
   Tudi vsaka ročna ura nad 20 € povsem zadovoljivo opravlja svojo funkcijo – kaže čas. In vseeno ljudje kupujejo tudi (bistveno) dražje ure…
   .
   Priznam pa, da sem zelo občutljiv na “nekonvencionalno” trošenje (javnega) denarja s strani posameznikov – prejemnikov raznih “socialnih transferjev”, upravičencev do socialnih stanovanj itd…
   To pa definitivno.

  • Odgovori Robert 10. 1. 2019 at 8:20

   Nepomemben komentator. Nesposobnost doumevanja. Neobstoj občutka za humor in sarkazem. Aboten. Debil. Klatim nebuloze. Medij vsesplošnega kvaziracionalizma. Butast. Zabavljač. Pametnjakovič. Imam težavo z artikulacijo svojih stališč.
   Bravo!
   Dosegaš nivo!
   V kategoriji osebkov daj-kep’co-stari.
   V imenu tistih, ki ga ne dosegamo, ti naslavljam prošnjo: vgradi vtičnik Sarcasm, prosim. Z ON/OFF stikalom. Da se bomo takratki lahko orientirali po njem in se ne bomo butasto spogledovali, ko se boš smejal. Svojim vicem. Ki jih razumeš samo ti. In ki so smešni samo tebi.
   Bi šlo?
   In še eno prošnjo imam. Ugasni net. Odloži SSKJ. Znebi se telefona. In potem poskusi spisati sestavek, kot si ga najbolje sposoben. Da vidimo, kam seže tvoj nivo.
   Že vem.
   Ne boš mi ustregel.
   Ker ti ni treba.
   Ker furaš imidž težke face jaz-sem-jack-in-se-mi-jebe-za-tuja-mnenja-in-ves-svet.
   Ker ti si pomemben.
   In pomembno je, da misliš, da te je škoda za ta debilni, usrani svet, v katerem prevladujejo bedaki, za katerega je škoda tvojega dragocenega časa.
   Ker ti si samooklicani intelektualec, ki je izkusil modrosti življenja in ve, kaj je v življenju pomembno in ki ve, kaj v življenju šteje in ki ve, kako gre lestvica vrednot in ki ve, kaj sta blišč in prestiž.
   Domišljaš si, da si snob, boljši od natakarice, ki je prepričana, da sta ovce skupaj pasla. Pa se motiš. Nisi. Nič boljši nisi.
   Ampak saj imaš čas. Mlad si še. Z leti pride tudi modrost. Ne bo te obšla.
   Do takrat pa …
   Piši rajši o kolesarjenju in kolesih. To obvladaš, dobro ti gre.
   O življenju in vrednotah, ki ga bogatijo, pa nimaš pojma.

   • Odgovori Matej Zalar 10. 1. 2019 at 8:55

    No, to! Tako mi povej. Psihoanaliziraj me, ker si prebral nekaj tekstov, ne da bi jih znal razumeti. Upam, da bereš tudi še kaj drugega. Leposlovje nauči človeka brati, ne blogi. Priznam, da premalo berem, morda zato tudi ne znam pisati tako, d abi vsak razumel moje pisanje o živjenju in vrednotah, ki ga bogatijo. Ko me nabijaš s tovrstnim pametovanjem na osebnem nivoju, me vsaj ne moreš razpizditi.

 • Odgovori Matej Zalar 10. 1. 2019 at 8:38

  @Winston: No, tako. In v resnici je problem nakupovanje poceni majic, ki jih šivajo v Bangladešu, problem so potovanja zaradi potovanj samih, seveda za tretjino zneska cene tega odpirača, problem je prenažiranje s poceni mesom, oziroma problem je na splošno družbena klima, ki vse to sprejema kot nekaj normalnega. Pa financiranje bleferjev, dejstvo, da ljudje kupujejo sranje preko Kickstarterja. Ampak za razliko od dežurnih težakov se ne bom spravil na norca, ki je kupil Goat Mug, sploh pa ne zato, ker ga je preplačal, ampak bom kritiziral družbo, ki te brezkoristne pizdarije sprejema kot sredstvo pogona družbenega napredka. Ker z nekim projektom na Kickstarteju so pa ustvarili delovna mesta. Koliko? Pet delovnih mest? Šivali in lepili so pa spet v Bangladešu.
  Težava je tudi v tem, da danes vsi mislijo, da lahko komentirajo karkoli, čeprav, ne samo, da nimajo kaj sporočiti, ampak so tudi izrzito slabi v komunikaciji. Vsak zna govoriti, ampak žal ne za vsak tudi nekaj pametnega povedati, zato pa izjavi, da je nekaj grdo, misleč, da bomo razumeli, da je s tem mislil, da je predimenzionirano in drago in da nima zveze z osnovno dejavnostjo tega proizvajalca. To me pa raztogoti, ta lahkotnost bljuvanja vsega živega, brez sposobnosti razumevanja humorja, ki ni na prvo žogo, kaj šele sposobnosti branja med vrsticami. “BUM!” bo udaril na prvo žogo, skrajno predvidljivo in v mnogih primerih povsem neokusno.

 • Odgovori kekec 10. 1. 2019 at 9:43

  @Robert: modrost da pride z leti? Upam da si mlad, ker drugače si dokaz, da se to ne zgodi.

 • Odgovori Matej Zalar 10. 1. 2019 at 11:07

  Jaz sem se skozi leta naučil, da ljudem ne pametujem zaradi nečesa, kar se reče “okus”. Ne bom rekel “ti si butast, ker si se tetoviral”, ampak bom rekel “ne strinjam se s kulturo tetoviranja”. Ali je tetovaža lepa ali grda, bom pa komentiral samo, če me bo vprašal. Pa še to bom raje naložil, da mi je všeč 🙂

 • Odgovori Maša Kovač 10. 1. 2019 at 13:25

  Tvpj zadnji stavek, to je odraz hinavščine.

 • Odgovori Matej Zalar 10. 1. 2019 at 13:40

  Tako. Slab človek sem, ker ljudem naravnost ne povem, da imajo nagnusne tetovaže 🙂
  Če jim povem kar jim gre, pa sicer nisem jinavec, ampak sem tudi slab človek, ker furam imidž težke face 🙂

 • Odgovori Robert 10. 1. 2019 at 13:57

  Upaš, da berem še kaj drugega?
  Zakaj bi te skrbela moja literarna razgledanost in kilometrina ter raznolikost predelanega čtiva?
  Očital sem ti nejasnost, ker se skozi svoje številne blogerske eskapade pogosto vlečeš iz šlamastike, v katere te pahnejo komentatorji, češ, “poanta mojega pisanja je bila drugje, ti pa si preveč neumen, da bi jo razumel”.
  Če hočeš, da te ljudje razumejo, kot si želel, da bi te razumeli, potem piši premišljeno in usmerjeno, iz česar bo moč izluščiti tvoj sarkazem, cinizem, ironijo, ali karkoli si že vkvačkal v tekst.
  Pomanjkanje branja, skozi katerega se posipaš s pepelom, je slab izgovor za nizek nivo, na katerem se znajdeš, ko se ti vžge prekratka vžigalna vrvica. Smešno izpadeš, ko začneš opletati na nivoju gostilniškega razbijača, veš.
  No, pogumen si, ko javno izjaviš, da boš osebi, ki te povpraša za mnenje, naložil laž, namesto da bi bil iskren in povedal resnico. Pa saj to itak ni nič pretresljivega, ljudjem so laži in hinavščina všeč, ker skozi to dvoje vsakdo izpade faca.

 • Odgovori Ema 10. 1. 2019 at 16:37

  Lep, nobel odpirač.

 • Odgovori Butičnež 10. 1. 2019 at 21:54

  “30 cm”, sporno dejstvo večino zakompleksane moške populacije, pa četudi gre le za odpirač, za povrhu je pa še temen, skoraj črn. Robert, bodi zadovoljen s krajšim, odpre vsako, a ni to dovolj?

  Zakaj se mi dozdeva, da nosiš Hilfiger uro in imaš Bugatti denarnico. Medtem ko omenjena dva s cenenimi izdelki razvrednotita znamko, se Campagnolo ne gre razprodaje. Palec gor za monstruma med odpirači.

 • Odgovori Bič 10. 1. 2019 at 22:51

  Jaz imam pa skodelico za čaj, unikat od Oskarja Kogoja. Darilo. Nikoli ne pijem/o iz nje. Je eksponat na polički v dnevni sobi.
  Ta @Robert je tečen kot pasji drek na podplatu. Sploh ga ne razumem, kaj hoče. Kakšen kmetavzar…. Kako špicljat in zatežen, In kako vse ve. 🙂 Ne športa in pol mora morit druge.

  Odpirač je vsega občudovanja vreden, Jaz bi z njim briljirala na kakšnem pikniku. Bi si ga pa ziher zapela z eno ketno na pas, da ga ne uzame ‘magla’! Lep je, vrhunski. Lepo darilo.

 • Odgovori kekec 11. 1. 2019 at 7:44

  Jaz imam pa Aston Martin metlico za wc, ki jo je skonstruiral Oskar Wilde (porno igralec drugače). Da spucam opilke ko se zlato userjem. Useknem se pa roza, z vonjem srebrne meglice v zimskem gozdu.

 • Odgovori Robert 11. 1. 2019 at 7:46

  @bič, izgleda, da res postajam zoprn, ker nisem dovolj neumen, da bi se zdajle s kolesom spravil ven in me razganja od presežka energije, ki jo zapravljam za neumnosti.
  Štejem sekunde do začetka pomladi, priznam!

  Sicer pa si mi polepšala dan.
  Vse jutro se že krohočem, ker si te živo predstavljam v podobi Lucille Ball, ki besno objema tisti grdi Campagnolov kiks, sedeč na plastičnem stolu ob podrtem kozolcu, v senci katerega tvoj in sosedov moški na žaru obračata hrenovke.
  Na častnem mestu seveda čaka buteljka cvička, ob kateri bo Campagnolo il Cavatappi zasijal v polnem sijaju.

  S Kogojeve skodelice pa le obriši prah in jo postavi na mizo ter uživaj v njej. Ko te enkrat več ne bo, jo bo nekdo za pol evra pustil v Drakslerjevi Kr’Štacuni, da bo delala družbo plejadi keramike, ki je nihče noče.

  @butičnež, kdor ne dojema, da odpirač spada v isto kategorijo kot omenjeni ura in denarnica, temu ni pomoči.
  Sicer pa sem en tistih, ki smo prepričani, da so kvarčni moduli čista polomija in sramota za horološko panogo. Če ni vsaj Voutilainen, me ne zanima. In prerasel sem že fazo, v kateri tourbillon zveni kot etapa na Tour de France.

 • Odgovori no.ro 11. 1. 2019 at 11:14

  Tale komentarska sekcija pa je divja.
  Res. Če bi nekateri svojo energijo za seciranje in profiliranje avtorja aplicirali na npr. premierja oziroma kakšno komedijo imamo v naši od mafijskega omrežja ugrabljeni karikaturi od države ne bi bilo nič narobe.
  @Chef, meni je všeč. Izgleda izjemno.

 • Odgovori noro.si 11. 1. 2019 at 11:25

  “Tako. Slab človek sem, ker ljudem naravnost ne povem, da imajo nagnusne tetovaže ”
  Sva že dva.
  Absolutno ogabno (katerakoli tetovaža) – Ampak kaj naj rečem človeku? Uničil si si kožo, podlegel si potrošniškemu trendu, si brezumna ovca, izgleda grdo. Tetoviranje je popolnoma degenerirano, tako kot jemanje drog, LGBT, splav, mit kariere, seks z (preveč partnerji), miscegenacija in “multikulturnost” ki je koda za genocid vseh kultur in obstoj le ene mešane?
  Verjetno bi se potem s tem človekom zadnjič pogovarjal 😀

 • Odgovori Robert 11. 1. 2019 at 11:47

  @noro.si saj me šokira, ko vidim, kakšne izlive gneva in besa sem povzročil, ker sem si drznil reči, da je odpirač grd in da nisem kot vsi ostali ploskal in izlival hvalospeve na račun dizajnerskega presežka.

  Pri tetovažah sem z vama: grde in nepotrebne so. Ko me lastnik povpraša po mnenju, ne slepomišim, ampak odkrito povem, kaj mislim. Še hujše mnenje imam o prebadanju kože. Ampak to je že druga tema.

  Naj odpirač uživa v svoji.

  • Odgovori kekec 11. 1. 2019 at 12:49

   Kdo je ploskal in izlival hvalospeve? Skrolam in kar ne najdem vse te silne množice, ki bi s hvaljenjem odpirača lezla nergaču v rit. Našel sem dva, ki sta (bi rekel da precej skromno) izjavila, da jima je odpirač lep. In pa seveda tvojih 10 užaljenih kozlanj.

 • Odgovori noro.si 11. 1. 2019 at 12:29

  Maša, imaš tatu?

 • Odgovori noro.si 11. 1. 2019 at 12:35

  (se opravičujem za podvojen komentar)
  Robert, kakšni so odzivi lastnikov tetovaž?

 • Odgovori Robert 11. 1. 2019 at 12:39

  Zadrega, ko dojamejo, da so ga polomili.

  In seveda dlje prijateljujejo z Zalarjem, kot z mano.

 • Odgovori NZ 11. 1. 2019 at 14:49

  Meni je pa fajn ta odpirač. Komično prevelik je, pa nekaj fine mehanike švicarskih ur ima. Simpatično 🙂

 • Odgovori Roman 11. 1. 2019 at 16:05

  Prevevata me globoka hvaležnost, optimizem in vera v prihodnost, ko opazujem na račun kakšnih malenkosti se ljudje pričkajo.

 • Odgovori Fotr 11. 1. 2019 at 23:00

  Matej, če boš konec leta delal tudi analizo o prispevku, ki je povzročil največ butastih komentarjev, kaže, da bo po Robertovi zaslugi zmagal Campagnolo odpirač.

 • Odgovori Uroš 13. 1. 2019 at 22:21

  Hm, že dva dni, pa še nič novega…

 • Komentiraj