Danes so dovoljene sanje …

… jutri pa se lahko spet zribamo in se zmerjamo s komunisti in izdajalci, neoliberalci in nazadnjaki ter izdajalci in fašisti.

Nakladanje o enotnosti Slovencev je ob vrhunskih športnih dosežkih, ki nam na oči izvabijo solze, popolna oslarija, ki samo zamegljuje realnost. Štiri dni smo bili spet enotni v tem, da smo držali pesti za nekaj fantov, s katerimi nimamo nič, razen, da so na svojih področjih najuspešnejši pripadniki naroda. Evforija ob uspehu peščice stoodstotno predanih mož z vizijo, pogumom in ciljem, nima v resnici nobene zveze z realnostjo sprtega, prestrašenega ljudstva z zamegljenim razumom, ki ga občasno in začasno zbistri samo opij za množice. Spomnite se slovenske enotnosti, ko je Tepeš lani, ne po svoji krivdi in po pravici, ker je bil pač boljši, Prevcu odnesel naslov zmagovalca svetovnega pokala, ker takrat pač ni bil dovolj dober. Govoričenje o enotnosti tistih nekaj dni na leto, ko dobi narod iger, je podobno groteskno kot prizor, ko predsednik Pahor maha s slovensko zastavo.

Enotnost? To je utopija, tega ni v resnici nikjer. Je pa marsikje zdrava pamet. Zavedanje, da so stvari, ki se jih moramo lotiti skupaj, ne da bi gledali samo na svojo korist in se na dobrobit drugega ne samo požvižgali, ampak bi celo imeli nekaj na njihov račun. Brez vsake vizije, brez želje postati boljši, ampak ostati povprečni in v to vložiti kolikor je mogoče malo. Kako drugače od tistih, ki smo jim danes ploskali!

Prejšnja objava Naslednja objava

8 komentarjev

 • Odgovori katarina 20. 3. 2016 at 20:35

  kruha in iger…

 • Odgovori Matej Zalar 20. 3. 2016 at 21:43

  Jaz bi pa še marmelado.

 • Odgovori filmoljub 21. 3. 2016 at 6:16

  Edina stvar, ki mi je izvabila solze (pa ne sreče ali ganjenosti) je patetični Andrej Stare s svojimi debilnimi, infantilnimi in neumestnimi komentarji. (Malce preveč navdiha očitno dobi v kapljici rujnega.) Zakaj starega tepca naposled ne upokojijo, mi je res uganka. No ja, saj po eni strani (tudi) komentator natanko izraža stanje duha in situacijo v Butalah.

 • Odgovori Roman Černigoj 21. 3. 2016 at 7:29

  Sem mislil da sem jaz čuden, bolj kot ne mi dol visi za “naše” športne dosežke.
  Vidim da nas je več čudakov hehe.

 • Odgovori Matej Zalar 21. 3. 2016 at 10:35

  No ja, mene Stare s svojimi domislicami po svoje zabava, ker je dejansko med najboljšimi komentatorji na slvoenskih televizijah – kar seveda samo odraža žalostno realnost.

  Za dosežke mi sicer ne visi dol, ker sem jih vesel, ampak ne zato, ker bi bil kao ponosen na svoj narod, ampak ker sonarodnjakom iz te luknje privoščim, da se vzpnejo na vrh, ne glede na to, v kateri dejavnosti. Da bi tam kot osel poudarjal neko narodno zavest z vihranjem z zastavo … no, tega pa ne boste doživeli, dokler se ta narod ne bo začel vesti kot narod.

 • Odgovori Kdosemjaz 28. 3. 2016 at 0:32

  >svoje “begunce” nej sprejmejo na Metelkovo. Od besed h dejanjem.

 • Odgovori Kdosemjaz 28. 3. 2016 at 0:35

  Zakaj so na Kotnikovi? Na Metelkovi ni prostora?

 • Komentiraj