Spanje brez hlač

Zadnjič se je za šankom nekdo pohvalil, da je žensko končno navadil, da v postelji z njim spi gola. To je seveda bistveno bolje kot če bi bila oblečena v pižamo z motivom infantilne mačke, sem se strinjal, a dodal, da se mi njegov dosežek ne zdi nič posebnega. Še več, primerneje se mi zdi, da je ženska čez noč oblečena, ne nujno v samostoječe nogavice in korzet, ampak v nekaj čim lažjega in čim bolj udobnega. Fant je še mlad, sem si mislil, poln elana in libida, potem pa me je presenetil s podatkom, ki si ga pravzaprav nisem želel izvedeti. Da tudi on najraje spi gol.

Nič nimam proti ljudem, ki gojijo kult golote – in ob tem ne nujno tudi lepote –, da se mi le ne kažejo na nepravih mestih ob nepravem času. Minimalistični način življenja mi je blizu, če je smiselno minimiziran do spodnje točke udobja. Osebno se udobno počutim tudi v pižami, če imam oblečeno tisto s srajco za stare strice, pa se počutim celo malo nobel. Redko jo oblečem, obvezno pa, ko spim v hotelih z maksimalnim številom zvezdic.

Večina znancev mi zagotavlja, da spijo oblečeni v spodnjice in majico, nekateri prakticirajo tudi pižamo, slečeni pa zaspijo le v izrednih okoliščinah. Osebno menim, da mora biti pravi moški pripravljen na vse in za začetek to pomeni, da mora biti vsaj minimalno oblečen. Ne rečemo zastonj, da so ga »dobili s spuščenimi hlačami«, kar pomeni, da »je bil nepripravljen«. Pa če je imel hlače oblečene ali ne. Nisem paranoik kot znanec, ki ima za vsak slučaj pod posteljo mali arzenal hladnega orožja, ne želim pa tvegati, da bi se moral na nepričakovane dogodke odzvat s spuščenimi hlačami. Naj se proti spolnim iztirjencem borim z golo ritjo? Naj vlomilca pričakam z otepačem v roki? Naj upam, da ga bo moja obramba od zavržnega dejanja odvrnila zato, ker bo počil od smeha? Naj naravno katastrofo pričakam tako, da si z dlanmi zakrivam genitalije? In kaj če pride do požara? Naj sredi noči v prostoru s kritično vsebnostjo ogljikovega monoksida iščem spodnjice? Za šankom so me pomirili, da ob požaru nihče ne razmišlja o spodnjicah, ampak tečee ven, da si reši življenje.

Odlična tolažba! Sicer bi se rešil pred zastrupitvijo, gasilce pa bi sredi ulice pričakal gol.

Prejšnja objava Naslednja objava

26 komentarjev

 • Odgovori FoxyLady 17. 2. 2015 at 19:49

  Ne glede na vse možne scenarije, ki bi se morda lahko sredi noči pripetile je spati gol še vedno najbolje, saj s oblekami odvržemo tudi določene skrbi. 😉

  • Odgovori Virenque 19. 2. 2015 at 12:57

   Kaksne skrbi ti lahko dela spodnje perilo?

 • Odgovori rannt 17. 2. 2015 at 20:06

  Jaz več kot spodnjic na sebi ne prenesem, ker mi je vedno vroče (na sploh nisem med zmrznjenimi). Pižama samo v primeru ekstremnih razmer (v avtodomu parkiranem na 3000 mnv ob sneženju in z izklopljenim gretjem zaradi šparanja 😀 ) ali pa če sem fino prehlajen in se hočem prešvicat.

  No, da bi spal gol, to pa tudi ne =)

 • Odgovori Tana 17. 2. 2015 at 21:49

  Tipični moški pogovori za šankom. 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 17. 2. 2015 at 22:00

  @Foxlady: Oh, to žensko travmiranje. Takooooo je hudo cel dan, da je treba odvreči vse skrbi, tudi cunje. Aaaaa … kar se je zgodilo, me ne skrbi – skrb me, kaj se še bo zgodilo 🙂

  @Rannt:Če imaš čez noč tako mraz kot jaz, so dolge hlače skoraj obvezne 🙂

  @Tana: Zato visimo za šankom!

 • Odgovori miran 17. 2. 2015 at 23:17

  Mene je pa moja navadila, da spim v pižami. :-X Prej sem bil pa najraje čisto brez, sploh poleti. Pozimi mogoče kaka stara majica in trenirka, gat pa v postelji v nobenem primeru ne prenesem na sebi. Nikoli se takrat ni zgodilo, da bi se zaradi tega znašel v nerodni situaciji. 😛

 • Odgovori Anja88 18. 2. 2015 at 10:07

  Pa kaj je tak tabu z goloto? Malo več samozavesti glede lastnega telesa ne škodi. Okej jaz sem med zmrznjeni in v skrajni sili spim z nogavicami :D. Ponoči se pri nas doma temperatura spusti tudi na 15 stopinj. Ampak, če bi nekdo letel gol iz stanovanja zaradi požara, bi pač. Če ga zazebe, bi že kdo žrtvoval kake hlače, majico ali pa gasilci z deko.

  Bolj je nerodno, če visiš v mrazu iz sedežnice z nago ritjo.

 • Odgovori Vizo 18. 2. 2015 at 10:28

  Nergač, zgleda, da še nisi videl koledarja od gasilk iz Bistrice ob Dravi. Pol bi zihr spal v pižami. Pa z deviškim pasom 😉

 • Odgovori katarina 18. 2. 2015 at 15:45

  če nimam križa pokritega ne morem spat…oz ni varjante, da se poberem zjutri…ampak to je pa tudi to…

  problem pa je posteljnina…ker mam dost mastno kožo rjuha zgleda vsak drugi dan za spreoblečt… 🙁

 • Odgovori Matej Zalar 18. 2. 2015 at 16:55

  @Miran: Vidiš, ženska hoče varnost. Zato hoče, da nosiš pižamo.

  @Anja88: Čakal sem, da bo nekdo začel omenjat tabu golote. Čakal zato, ker bom nanj odgovoril s prispevkom o nudizmu. Zame golota ni tabu. Se mi pa zdi trapasto biti gol, če za to ni nobene potrebe. Nekaj drugega je pa spanje z nogavicami. Grozljivo. Tiste rdeče, debele, volnene, ki jih ženske rade nosijo samo zato, da jih v postelji pustimo pri miru.

  @Vizo: Ne vem kakšen je koledar, ampak želim si, da bi bili tudi viški gaslci malo bolj inovativni.

  @Katarina: Človek bi si želel, da bi bila za preoblečt zaradi kakšne druge zagate, hehe.

 • Odgovori katarina 18. 2. 2015 at 17:55

  @Matej….ja, bi blo bolše 🙂

 • Odgovori darja 18. 2. 2015 at 20:41

  Kako morete spat v gatah? Ene ženske še z modrcom. 🙁

  Jaz spim v enih razpotegnjinih majicah, ki mi segajo mal pod rit. Če je res mraz, nataknem nogavice, samo jih zbrcam dol v roku pol ure.

  Važna je posteljnina – saten -mmmm ali pa flanela! To meni paše. In se zakopljem tako, da mi samo nos ven gleda! Priprto okno, tudi če je zunaj pod nulo.
  Moram imet dovolj prostora – ni človeka, da bi z njim spala objeta v presto!

  Chef! Ti se razkomoti – za vsak slučaj pa na okensko kljuko obesi jutranjo haljo, na kljuko od vhodnih vrat pa en skafander 😀 .

 • Odgovori Matej Zalar 18. 2. 2015 at 22:48

  @Darja, ja ti pa si porednica, a kar skafander? Za kaj takega pa še nisem slišal.

 • Odgovori darja 18. 2. 2015 at 23:22

  Človek preživi v postelji 1/3 lajfa. Kdor špara pri tem in hodi v gatah spat, da ga vežejo elastike – ja saj ni čudn, da je čez dan ves nervozen!

 • Odgovori Loza 19. 2. 2015 at 8:57

  Motiv infantilne macke, za crknit. Nikol do zdej se nisem pomislila, da to ni seksi. 😀 Pa res ni! Ampak s stumfi spat je pa zakon. Nisem pa vedela, da me moj zaradi TEGA pusti pri miru. Hm… bom mal zmanjsala uporabo. 🙂 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 19. 2. 2015 at 10:45

  @Darja: Jaz se skušam približati četrtinskemu deležu spanja. Da ljudi moti nekaj takega kot je elastika, je pa tipičen primer razvajenosti.

  @Loza: Seveda, to je vendar očiten razlog.

  Me pa zanima, če obstaja tudi kakšen čudak, ki spi gol, razen, da ima oblečene nogavice. Ker to bi bil pa višek. Če kaj, so med spanjem problematične nogavice, ker se med prsti tako fletno nabere tista ogabna packarija, ki ziher ne more biti zdrava.

  Sem pa seveda tudi jaz že spal v nogavicah. K sreči se še ukvarjam s stvarmi, ki včasih zahtevajo prompotno vstajanje.

 • Odgovori Loza 19. 2. 2015 at 11:18

  Obstaja! 😀 Tista ogabna packarija pa nima kakega vpliva na zdravje. Razen ce te neestetskost prizora dusevno potolce. 😉

 • Odgovori Isabela 20. 2. 2015 at 19:18

  Lep pozdrav. Spanje z ali brez je izključno stvar navade. Moj spi od vedno gol, prav fajn se je k njemu stisnit, čeprav imam jaz pižamo. Nadležne so le kocine, ki jih je potrebno vsak drugi dan sesat z rjuhe nad jogijem :))

 • Odgovori anka 20. 2. 2015 at 21:05

  Moški, ki spi v pižami je totalno neseksi. Lahko bi rekla, da sploh ni pravi moški. V pižami zategnjeni navzgor, džizs. Tudi gol moški ni seksi. Moški mora spati samo v gatah. Poleti in pozimi. Majico si naj navleče samo v izrednih razmerah (bolezen, mraz..). Moški v gatah (po možnosti boksericah), bo v primeru požara po moško reševal stvari in jih znašal ven kot pravi moški. Gol možakar bo v primeru požara brzglavo tekal in prikrival svoj bingeljček. Katera le bi si želela takega bizgeca. Jaz že ne.

 • Odgovori lešnik 20. 2. 2015 at 22:21

  ^^ is it just me or did Chef just meet his match.;-)

 • Odgovori Matej Zalar 21. 2. 2015 at 16:02

  Ja OK, ona mi ne bi dovolila spat v pižami :/

 • Odgovori Janč 23. 2. 2015 at 21:48

  Gate gor al’ dol. Tiste tri sekunde pa ja niso problem, da se zbašeš v hlače v nujnem primeru požara, potresa, nuklearne eksplozije ali poštarja v soboto zjutraj.

 • Odgovori Matej Zalar 23. 2. 2015 at 22:13

  @Janč, obstaja đe nekaj hujšega od spanja brez gat! Več o tem kdaj drugič.

 • Odgovori Mirko 24. 2. 2015 at 14:41

  V to kategorijo bi spadalo tudi to, da so dobre fotke za dokumente zlata vredne… da v primeru nesreče ne izgledaš v časopisu kot vinjen prestopnik : http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/alenko-so-nasli

 • Odgovori Luka Oblak 1. 4. 2015 at 13:07

  Jest vedno spim v gatah, nag nikol nisem mogel iz podobnih razlogov kot Matej, pozimi mam gor še razvlečeno majico, pižamo pa res v ekstremnih razmerah. Nimam pa nič proti, če gospa zraven mene spi naga.

 • Komentiraj